Přibližně na začátku ledna jsem našla na noze svého koně malou ránu, v průměru cca 0,5 cm. Tak jsem ji to ošetřila a řekla si, to se zahojí ". Ale po 14 dnech se to zvěčilo na ránu o velikosti cca 2 cm. Tak jsme zavolali vet. A ten řekl že je to jen odřený a dal jí na to tekutý obvaz. Ten obvaz se ji po týdnu sloupnul a bylo to pořád stejný. A za dalších 14 dní se to udělalo i na druhé noze. A včera jsem našla další nad kopytem.
Nevíte někdo co by to mohlo být?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čokoľvek. Počítajte s po zdĺhavou liečbou, resp. hojením- nohy treba oholiť, sržať v suchu a čistote. Je možné, že je to spôsebené alergickou reakciou, na bielych odznakoch sa najčastejšie ranami prejaví napríklad třezalka.
Na podzim jsem řešila ranky, které vypadaly podobně. Také na spěnkovém kloubu, také se po 2 týdnech objevily i na druhé noze, rozlezlo se mu to až do spěnky.
Také běžná léčba nezabírala, nakonec pomohlo ranky vykoupat v Betadině (dobře odmočit, pak šla část stroupků sloupnout), pak promazat konopnou mastí. Dělala jsem to denně, za 2 týdny vyléčeno.
Mě na tyhle věci hodně pomohla mast Belogent. Postižené místo co nejlépe oholit nebo ostříhat, potom vymýt roztokem betadiny a sundat přitom strupy (já používám přímo betadinové mýdlo v teplé vodě, dá se normálně koupit na netu a přijde mi lepší), osušit čistým hadříkem do max.možného sucha a namazat tenkou vrstvou belogentu. Opakovat jednou denně, ideálně tak, aby pak kůň byl na noc v čisté a suché podestýlce. Belogent zabraňuje nadměrnému tvoření strupů a hojí
Mi se díky tomu povedlo zbavit dost nepříjemného podlomu bez použití ATB.
alfi pav
napsal(a):
Mě na tyhle věci hodně pomohla mast Belogent. Postižené místo co nejlépe oholit nebo ostříhat, potom vymýt roztokem betadiny a sundat přitom strupy (já používám přímo betadinové mýdlo v teplé vodě, dá se normálně koupit na netu a přijde mi lepší), osušit čistým hadříkem do max.možného sucha a namazat tenkou vrstvou belogentu. Opakovat jednou denně, ideálně tak, aby pak kůň byl na noc v čisté a suché podestýlce. Belogent zabraňuje nadměrnému tvoření strupů a hojí
Mi se díky tomu povedlo zbavit dost nepříjemného podlomu bez použití ATB.
Belogent atb obsahuje a k tomu i kortikosteroidy. Je to právě "silnější" verze Belodermu, který atb neobsahuje;-)
Já bych tedy zkusila zjistit příčinu, ono pokud by to byla nějaká dermatitida, jejíž příčinou by mohla být původně třeba ta třezalka v seně, tak by pár dní patlání belogentem nemuselo pomoci. Mě tedy na dermatitidu u koní pomohl, to souhlasím.
Nohu bych oholila, ale zkusila to minimálně konzultovat s vetem po tel. on ten belogent i beloderm jsou stejně na předpis. A pokud by se noha pak mazala, tak bych na to klidně dala gázu a převázala pehakrepem, zůstane to prodyšný a bordel se tam nedostane...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosím vás, dá se Belogent (popř. Beloderm) koupit bez předpisu? Popř. jiná kortikoidová mast?