Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den vespolek. Řeším následující: mám koně nově v ustájení, kde je větší výskyt hmyzu. Kůň není muchař, ale je to chlaďas a hmyz na něj jde víc. Řeším, zda mu koupit protihmyzací celodeku (masku nosí celé léto imrvére). U deky se totiž bojím, aby se mu hmyz nedostal pod ni. Repelentovala jsem ho Endurem a UltraShieldem celé loňské léto a byl docela v klidu, ale nyní jsme jinde a bude to s hmyzem horší.
Prosím o zkušenosti s protihmyzacíma dekama, jak pomocné jsou či nejsou a případně jaké jsou ozkoušené a fungující.
Děkuji!
V létě dávám deku, určitě je to pro koně úleva, ještě důelžitější krk, je teda aby deka měla "lacl" na břicho to má ten největší úlevný efekt řekla bych, když není hmyzu moc nedávám, jinak ano, je jim mnohem lépe s dekou a zvládají v ní vysoké teploty (kolem 30 °C), nedávala jsem ji snad jen v extrémních horkách. Někdy se stane že nějaká mucha se dostane pod (ale to se stalo snad 2× za celou dobu co deky mám a dávám je na dva koně). Navíc mi to přijde i lepší než právě plácat jen chemii, navíc endure s účinností není už co býval, ty mrcha si zvykli. Dost uvažuju o koupi jezdecké deky, neb vyjet v létě do lesa, to je o nervy aby nás nesžrali hovada a člvoěk neche jezdit jen na jízdárně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Děkuji za příspěvek. O dece uvažuju vč. krku a břicha a pokud možno takovou, která odráží sluneční paprsky. Jen s naší velikostí (165 mu jsou tak tak) to bude asi trochu problém, ale snad nějakou najdu.
O repelentech jsem také zjistila, že už to není, co bývalo Ale pořád to aspoň trochu zabírá. Uvažuju i nad koupí "lapačů hovad" kolem výběhu.
Za chvíli to začne
Vyskočilo to na mě na Facebooku, tak sdílím sem. Docela mě to "pyžámko" pro muchaře pobavilo, připadá mi to tedy trochu jako domací úbor let minulých. :)
Co si o tom produktu myslíte? Jsou ty nohavice bezpečné? Může to fungovat?
Dotaz
napsal(a):
Vyskočilo to na mě na Facebooku, tak sdílím sem. Docela mě to "pyžámko" pro muchaře pobavilo, připadá mi to tedy trochu jako domací úbor let minulých. :)
Mouchy na nohách koním nijak moc nevadí. Co je velký problém, je mezinoží. Žádná deka nekryje tyto partie. U valachů/hřebců pochopitelné, ale pro kobyly už něco vymyslet mohli.
sisi58
napsal(a):
Mouchy na nohách koním nijak moc nevadí. Co je velký problém, je mezinoží. Žádná deka nekryje tyto partie. U valachů/hřebců pochopitelné, ale pro kobyly už něco vymyslet mohli.
Jak kterému, u muchařů (tzn. koní, kteří jsou opravdu na hmyzí kousnutí alergičtí), mohou mouchy vadit i na nohách. Muchařů jsem za svůj život pár poznala, některý si drbal klasicky (jen) hřívu a kořen ocasu, některý kromě toho i břicho (měl na to velmi zvláštní grif:-), další právě nohy, hlavně nad spěnkovými klouby...
Dotaz
napsal(a):
Nápad dobrý a myslím, že u muchařů může být i velmi funkční a účinný. My jsme holeně muchařovi chránili speciálními "chapsy" (už tu taky myslím byly diskutovány) proti hmyzu, které ale nebyly do deky integrované. A fungovalo to.
Podmínkou je, aby se kůň k tomuto vybavení choval slušně, stejně jako jeho stájoví kolegové. Pokud tomu tak není a deka a její příslušenství je považováno za bezvadnou hračku, pak to nemá smysl a je lepší zvolit repelent:-)