Upravení vzhledu klisny A1/1 na zápis do plemenné knihy
Anglický plnokrevník
Ahoj,
chtěla bych nechat zapsat svojí klisnu A1/1 do plemenné knihy ČT nebo CS. Vím, že přijede inspektor a klisnu ohodnotí. Zajímá mě jak bych měla klisnu před hodnocením upravit? Po zimě je chundelatá je nutné jí ostříhat? Někde to na svod chtějí.. A pak má na krku vydřený proužek hřívy, ale to jsem někde četla, že by na hodnocení vliv mít nemělo.. Nemám s tím zkušenosti a tak budu velice ráda za rady děkuji.
snad jsme to napsala srozumitelne tady prikladam foto te tabulky co vse se hodnoti.
Neděste se! Zapisovali jsme na podzim v největším bahně! Koně mám venku, tzn. v den ohlášeného příjezdu pana komisaře dvě hodiny intenzivní práce, aby se černá leskla jako psí kulky. Pan komisař nedorazil, neb se zdržel a po tmě jsme hodnotit nechtěli. Za 14 dní se vše opakovalo, dvě hodiny práce a stejný scénář. :D
Už jsme se ale domluvili, že to odkládat nebudeme, kobylu jsme dotáhli k nejbližší lampě veřejného osvětlení, proti stěně stavení byla velmi dobře vidět, změřila se, předvedla, a bylo!
Neděste se, vážně o nic nejde. A pan komisař si zimní srst jistě odmyslí, kobyle to neubere.
22verunka
napsal(a):
snad jsme to napsala srozumitelne tady prikladam foto te tabulky co vse se hodnoti.
Omlouvám se za dotaz mimo téma, ale nemohla jsem přehlédnout lineární hodnocení - prosím co je to za koně, nebyla by fotka? Jen pro srovnání s naší klisnou, která má lin. popis velmi podobný...
Děkuji.
22verunka
napsal(a):
tady.
Děkuji. Krásné zvíře.
A opravdu, s naší klisnou toho mají hodně společného, co se týče stavby těla, ty lineární popisy nelžou...