Prosím o radu

Paint Horse
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2018 11:13
Colette-MB

XXX.XXX.251.214

Dobrý den, dnes jsem u svého koně narazila na asi nějaký druh vyrážky. Vypadá to jako svazek chlupů který je u kořene spojený něčím černým.. po přejetí místa dlaní chlupy samy vypadávají a zůstává holé místo.. Víte někdo o co jde? Jak to řešit? Přikládám fotografie. Děkuji za jakékoliv rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2018 12:15

Nic takového jsem v životě neviděla.
Volala bych veterináře.

8.4.2018 12:31

moje křišťálová koule říká, že je to dermatofilóza.

8.4.2018 16:07
lina225

XXX.XXX.187.2

sisi58 napsal(a):
Něco podobného řeší tu:
https://www.facebook.com/pavlina.souckova.12/videos/2142097615800442/.

Příspěvek bohužel není veřejně přístupný.

8.4.2018 18:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

lina225 napsal(a):
Příspěvek bohužel není veřejně přístupný.

8.4.2018 18:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
moje křišťálová koule říká, že je to dermatofilóza.

Moje kávová ssedlina souhlasísmajlík.

8.4.2018 19:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Jak píše žofré a bodlinka - téměř jistě plíseň. Letošní mírnou zimu jí bylo všude plno, v období přelínávání častá záležitost.
Tuším, že dermatofilóza se od trichofytózy (oparu lysivého) odlišuje právě tím, že chloupky vypadávají v chomáčcích i s kousíčkem odloupnuté kůže.
Buď vám vet může dát Imaverol, teď už je vhodné počasí i na celkovou koupel, případně na to dobře funguje Betadine.
Být to můj kůň, neřešila bych, ale to je jen můj osobní názor, nikoli rada. Je to hlavně imunitní záležitost, takže bych podpořila celkovou imunitu, max. bych ta lysá místa omyla ředěným Betadine. Mám zkušenost, že to odejde se zimní srstí a pobytem na sluníčku.

8.4.2018 20:03
bubel

XXX.XXX.60.165

Dobrá je i chytrá houba ecosin měla jsem to vloni a vet doporučil, nemusí se koupat ale stačí ta místa hodně namočit.

13.4.2018 20:59
Colette-MB

XXX.XXX.251.214

Moc všem děkuji za odpovědi a rady!:) Dnes u nás byl veterinář a sám nevěděl co by to mohlo být, nejvíce prej podobné veškám, ale žádné nenašel.. Dostali jsme nějaký roztok, kterým máme máčet postižené místa.. Tak uvidíme, snad zabere!

13.4.2018 21:09

Terven napsal(a):
Jak píše žofré a bodlinka - téměř jistě plíseň. Letošní mírnou zimu jí bylo všude plno, v období přelínávání častá záležitost.
Tuším, že dermatofilóza se od trichofytózy (oparu lysivého) odlišuje právě tím, že chloupky vypadávají v chomáčcích i s kousíčkem odloupnuté kůže.
Buď vám vet může dát Imaverol, teď už je vhodné počasí i na celkovou koupel, případně na to dobře funguje Betadine.
Být to můj kůň, neřešila bych, ale to je jen můj osobní názor, nikoli rada. Je to hlavně imunitní záležitost, takže bych podpořila celkovou imunitu, max. bych ta lysá místa omyla ředěným Betadine. Mám zkušenost, že to odejde se zimní srstí a pobytem na sluníčku.

pozor plíseň, neboli herpes, je dermatoFYTóza.

dermatoFILóza je něco jiného, to je bakteriální nemoc.

13.4.2018 22:05
Terven

XXX.XXX.110.147

Díky za upozornění, myslela jsem dermatofilózu, čili nikoli plíseň.
Jinak bych ale nenapsala plíseň neboli herpes, je to trochu matoucí. Trichofytóza se sice česky jmenuje opar lysivý, ale pokud se v souvislosti s koňmi zmiňuje herpes, téměř vždy jsou myšleny herpesvirové infekce, proti kterým se očkuje a které jsou, jak název napovídá, virové.

Issis

5.11.2022 21:22
Issis

XXX.XXX.160.1

Mam zkušenosti je potřeba to pořádně každý den vyčesávat, nejlepší je si ještě uvařit heřmánkový čaj, namočit do něj kapesníček a pokládat na dané mista

6.11.2022 08:14

Issis napsal(a):
Mam zkušenosti je potřeba to pořádně každý den vyčesávat, nejlepší je si ještě uvařit heřmánkový čaj, namočit do něj kapesníček a pokládat na dané mista

a) odpovídáte po 4 letech
b) blbě - na plíseň ani bakteriální infekci heřmánek nestačí

Jo a daná místa.

6.11.2022 08:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a) odpovídáte po 4 letech
b) blbě - na plíseň ani bakteriální infekci heřmánek nestačí

Jo a daná místa.

Tak ty čtyři roky nejsou problém. Tohle stále někdo řeší.
Ale s tím heřmánkem souhlas a taky se správnou češtinou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík