Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejako neviem, čo z tohoto má byť špeciálne pre nervózne kone?
“Složení
vojtěška 44 %
lněné expelery
pšeničná krupice.
Je tam hořčík a B12:
http://www.pavo.cz/produkty/pavo-nervcontrol
Na některého koně hořčík funguje, na jiného ne, ale vzhledem k ceně mi připadá lepší spíš hořčík dodávat jako doplněk k levnějšímu musli bez ovsa.
Třeba Nutri Horse Calm magneziový preparát a jiné.
Mě na nervózního koně hodně pomohlo Magnezium pony od Orlingu.
Mladý hřebec minulý rok v první závodní sezóně špatně snášel nová místa a coby puberťáka ho to hodně hecovalo, strašně v něm "tikalo" (nevím jak jinak to nazvat, prostě neustále v totálním napětí).
Bylo mi to doporučeno jednou slečnou, co jezdí všestrannost, na základě její velmi dobré zkušenosti.
Efekt téměř okamžitý, podávala jsem více před závody, v menší dávce mezi závody a koník byl pak na pohlaví i věk mimořádně spořádaný. Sice si i tak pozlobil, koule se prostě musely ukázat, ale už v tom nebyl ten křečovitý hec, jak na začátku, krásně se nechal zvládat
Jediné, co jsem si všimla bylo, že při náběhu podávání byl můj koník první 2-3 dny výrazněji utlumený a jakoby unavený, ale připisuji to tomu, že když tělo dostalo látku, kterou potřebovalo, tak se projevila celková únava organismu způsobená předchozím nedostatkem a tělo si vyžádalo odpočinek.