Uživatel s deaktivovaným účtem

L72
napsal(a):
Ahojte, mam mladého valacha a na lonzke nechce klusat krokom ide krásne ale aby klusal...tak to nie.Nechcem ho bit lebo to nezaberá ale už fakt neviem nech sa snažím ako sa snažím naklusať proste nenakluse.
Nedovedu si představit koně, který na lonži nenakluše- kolik mu je (doufám, že alespoň ke třem rokům)
Používáte lonžovací bič?, kůň se ho nesmí bát- bičem koně můžu hladit všude, ale ho respektovat- bič u země-krok, bič u hlezen-klus, bič nad zádí- cval, založený bič v podpaždí- kůň jde ke mě...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To prostě záleží jak si koníka kdo naučí.Moje kobča chodila krásně na hlas a naklusala na mlasknutí.Ke mě chodila na slovo "a keee měěě" a celkově se člověk jakoby skloní malinko.Než jsem jí svojí nedůsledností naučil trochu jiné "chování". No prostě nás to nebavilo.To už je ale jiné story.
L72
napsal(a):
Ahojte, mam mladého valacha a na lonzke nechce klusat krokom ide krásne ale aby klusal...tak to nie.Nechcem ho bit lebo to nezaberá ale už fakt neviem nech sa snažím ako sa snažím naklusať proste nenakluse.
A chápe onen mladý, že chcete, aby zrovna klusal?
Máte nějaký navyklý povel, gesto, zvuk, kterým jste ho do klusu pravidelně pobízela při vodění na ruce ?Na to nereaguje?
Ani s pomocníkem.který by ho pro začátek vedl, nechce přejít do klusu?