Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, naše kobylky maji od muchnicek postipana veminka. Mohu jim repelentem Endure nastrikat i veminko?
Děkuji.

Pokiaľ sú poštipané do krvi, bude im asi aplikácia repelentu asi dosť nepríjemná.
m i s i c k a
napsal(a):
vemínko umyjte vodou, nechte oschnout a namažte vazelínou, nebo obyčejným olejem. Tenká vrstva vazelíny vydrží dlouho.
Přesně tak dlouho, než si kůň lehne někde do prachu a vyválí se. Pak má na intimních partiích směs vazelíny s prachem.
Chce to něco, co uklidňuje, ale vsákne a nelepí. A na to repelent.
Jinak s mytím samozřejmě souhlasím. Ale to je snad samozřejmost.

Do krve je zatim postipana nemají, spíš se už kolem nich začínají "motat". Chci tomu nejak předejít, když jsem to viděla minulé léto...

napsal(a):
Do krve je zatim postipana nemají, spíš se už kolem nich začínají "motat". Chci tomu nejak předejít, když jsem to viděla minulé léto...
Endure je dost agresivní, pálí mě na rukou a mladší kobyla se mi po něm na vemínku oloupávala, i když mi to horsana nevěřila. Tuk je dobrá a levná varianta, dala bych do řepkového z kaufu loužit třeba nadrcenou mátu.
neznasme
napsal(a):
Tak jste asi uplna krava, kdyz necháte konim postipat vemena
A jakpak tomu chcete zabránit? Mám muchařku 9 let, ošetřování vychytané, dekování promyšlené, repelntovaní nastudované a stejně mě každoročně nějaký hmyzák převeze a kobylu poštípá.
Poraďte, budu jenom ráda.
Nám Endure zabral a to máme opravdu hodně ovádů i muchniček, ale zabral pouze, když se kůň umyje důkladně koňským šampónem, citlivá místa se namažou měsíčkovou mastí a pak se aplikuje Endure, na hlavu síťka. Nikdy se neosypali, ani neměli žádnou reakci. Ale složení je na pováženou, bohužel na ovády je zatím jediný osvědčený a koně jsou znatelně spokojenější.

Ovád je exofág, denní. Pokud budou koně za slunného dne ve stáji a na pasrvě v noci, s ovády se nepotkají. Další možnost jsou pasti.
napsal(a):
Ovád je exofág, denní. Pokud budou koně za slunného dne ve stáji a na pasrvě v noci, s ovády se nepotkají. Další možnost jsou pasti.
Je to sfině svinutá, tenhle ovád!
Na několikahektarové pastvině jsou mi pasti nejspíš k ničemu, bohužel. A na vyjížďce jak by smet. Tak fakt jen ty repelenty.
Jediné plus tohohle hnusného hmyzu je, že je časově omezený. Tedy ne celou letní sezonu.

Jo-já bych myslela ten lep, od šmejdky...na černej kýbl..a ten holt nastavit do dráhy rybník-zvíře.Jedině se zeptat lidí, co už použili. Jinak se mi osvědčuje koně v létě koupat, část dipter jde na pach/holt dýchat musejí, takže co jde na CO2 neovlivním/.
Já si vždy vzpomenu na ten příspěvek horsany, jak použili ten lep, ve stáji...a lepili se za chvíli ptáci, oni, úplně fšechno...tak tak by to snad být nemělo

Chtěla jsem dát linky- pádokaždně ten výrobek ani článek na EQ nemohu najít, na FB jsem nepřipínala, celý katalog firmy taky pročesávat nechci.

sisi58
napsal(a):
http://www.past-na-hovada.cz/.
Jj, to je ono, díky.
napsal(a):
Jo-já bych myslela ten lep, od šmejdky...na černej kýbl..a ten holt nastavit do dráhy rybník-zvíře.Jedině se zeptat lidí, co už použili. Jinak se mi osvědčuje koně v létě koupat, část dipter jde na pach/holt dýchat musejí, takže co jde na CO2 neovlivním/.
Já si vždy vzpomenu na ten příspěvek horsany, jak použili ten lep, ve stáji...a lepili se za chvíli ptáci, oni, úplně fšechno...tak tak by to snad být nemělo
Ale tak lepili fakt dobre, no.
Muchničky už veru vyliezli aj u nás, ale iba som to obrala a nenatrela, tyran koní, no, ale bola som ráno rada, že som došla domov, takže ošetrím až zajtra.
Z 5 koní je na tom najhoršie Zrz, zbytok má tie intímne miesta ešte tak nejako osrstené a nie je to až také hrozné.
Napatlem octanovkou, tuším ešte mám Ultrashield, ak ho nájdem, šplechnem.

Jíž dva roky kupuji od jedné paní repelenty (domácí výroba) a jsem s tím maximálně spokojená. Koně stříkám jednou za 4 dny, a opravdu nic lepšího není. Pokud by někdo chtěl, mohu dát kontakt. Jinak 1l stojí 300 kč.

Hele a jak to máte kolikrát koně v týdnu napajcujete-nastříkáte? Já koně pravidelně po ježdění stříkám vodou- zpěněné mezinožní partie a tak celkově omyju pot, aby kůň na pastvině hmyzáky nelákal a pak pokaždé znova nastříkám - repelentuju prakticky denně( stejně by se mělo prvních cca 10dní stříkat denně a pak dle potřeby) ale já toho koně musím stříkat furt denně- tedy po umytí.
napsal(a):
Jíž dva roky kupuji od jedné paní repelenty (domácí výroba) a jsem s tím maximálně spokojená. Koně stříkám jednou za 4 dny, a opravdu nic lepšího není. Pokud by někdo chtěl, mohu dát kontakt. Jinak 1l stojí 300 kč.
A opravdu ten repelent funguje?Lepe nez Endure?

canka
napsal(a):
A opravdu ten repelent funguje?Lepe nez Endure?
To myslím smrtelně vážně. Vyzkoušela jsem snad úplně všechny repelenty, a tohle Nám fakt pomáhá. Paní asi ví z čeho má vyrábět..
napsal(a):
To myslím smrtelně vážně. Vyzkoušela jsem snad úplně všechny repelenty, a tohle Nám fakt pomáhá. Paní asi ví z čeho má vyrábět..
A mohu vedet slozeni?Zajima me to, rada bych to zkusila, protoze toho mam take hidne vyzkouseno a za me proste je zatim Endure jednickou...
Nám třeba Endure funguje do prvního opocení, vzhledem k tomu, že je stáj v ďolíku a všude se musí do kopce, to moc dlouho není Už jsem viděla hovado, které přistálo na ošetřené místo hned po aplikaci... Ale s je to přeci jenom o trošku lepší než bez. Dlouhá tušírka to jistí, doma se koně dobrovolně drží v boxech a muchničky naštěstí nevedeme. To jsou potvory horší než hovada.
Taky jsme chtěli vyzkoušet repelent, který vyráběla jedna paní přímo pro místní podmínky, jenže jí doma ztrhli výrobu. Prý byl po vaření v domě ještě asi 14 dnů takový smrad, že to nešlo... Ale údajně v místních podmínkách fungoval skvěle.

canka
napsal(a):
A mohu vedet slozeni?Zajima me to, rada bych to zkusila, protoze toho mam take hidne vyzkouseno a za me proste je zatim Endure jednickou...
Jsou v něm různé bylinky. Smrdí to hrozně, ale funguje.

canka
napsal(a):
A mohla bych tedy poprosit o kontakt?Je dodavan primo ve spreji ci si musim prelit do rozprasovace?
Je dodávány v plastové flasce. Kontakt Vám zašlu do zprávy.
Upozornění na podvodnici/ ce. Slečna zde s přezdívkou Lolca vychvaluje domácí repelent z bylin a ochotně Vám předá kontakt na paní která ho údajně vyrábí. Bylo nás víc co jsme o kontakt požádali Já jsem se s paní spojila, a paní napsala, že nemá problém repelent poslat, ale požaduje platbu předem že na dobírku je to drahé, a bude to stát 300+90 poštovné, moc nerada ale souhlasila jsem, ještě chtěla abych napsala kdy peníze odešlu. Do dvou dnů jsem peníze odeslala a zeptala jsem se kdy repelent pošle odpověděla čtvrtek nebo pátek tak jsem čekala po 14 ti dnech jsem opět danou paní kontaktovala odpověděla psala jsem Vám email ( lež) žádný jsem nedostala vymlouvala se že musela udělat nový, a pošle v pátek opět jsem čekala.Pak jsem kontaktovala zde už zmíněnou slečnu Lolcu že se mě to už nelíbí, slečna Lolca slíbila že paní zavolá a dá vědět.Tak mě napsala že paní je v nemocnici ( porodnici) a jestli budu chtít tak že mě pošle repelent její a paní jí pošle jiný. Tak jsem souhlasila, samozřejmě že repelent nemám. Nebudu už vypisovat že proběhlo ještě několik kontaktů jak s Lolcou tak s údajnou paní a dokonce mě připadalo co bych ještě po nich chtěla. Ale přeji Lolce ať jí repelent nadále pomáhá, a paní Stodolové ať se jí daří při výrobě repelentů a nemá problém ho poslat.

Pokud je vás víc, podejte trestní oznámení. Jméno a číslo účtu máte. Třeba se jedná o známou firmu, ktera toho má na kontě víc a podvádí dál, protože si to všichni nechávají líbit. Mluvím z vlastní zkušenosti podvedeného, proti lidskému odpadu tohoto typu je třeba se důsledně bránit.

Ano, to je obvyklá a pro mě nepochopitelná reakce většiny podvedenych. Právě jste paní potvrdila, že se jí její podnikatelský záměr vydařil. V koňském fóru si za duben přišla na pekne 2000, odhadem, kolik si asi vydělá za květen pod jiným jménem a s jinym artiklem třeba ve slepicích?
Když k vám někdo přijde, otevře vám peněženku a vezme si 400 Kč, tak mu taky řeknete, to je v pohodě, bezte? ;).
Takže se k dané situaci vyjádřím i já.
Za 1. Bubel si u mě zaplatila repelent
Za 2. Bohužel vzhelem k menu silenemu těhotenství jsem skončila v porodnici dříve než jsem měla.
Za 3. Slečna Lolča se aktivně chytla toho, že ( bubel) repelent pošle, mě tvrdila, že ji poslala 2 L., ale jak již vím, tak se tak nestalo. Presto si slecna Lolca odebrala 2 l repelnetu zdrama.Jelikoz ho udajne po komunikaci s Bubel mela poslat ona jako omluvu 2 l.No chybama se clovek uci. Ale ja kazdopadne nejsem člověk co by někoho podvedl. Takže jsem dnes (bubel) repelent nechala odeslat. Jen mě mrzí, že ( Bubel)nenapsala dříve, že ji Lolca repelent neposlala. Mé bohužel Lolca na sms, hovory, ani na emaily neodpovídá. Takže se asi ani nic nedivím, snad jen to, že bych měla být podvodnice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já bych osobně nikdy nic z takových s prominutím "pochybných zdrojů" nic nekoupil.Natož abych to patlal ještě na svoje milované stvoření.Bůh ví co v tom je a co to s ní udělá.