Vřetenni a loketni kost zlomená u rocka

Kladrubský kůň
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2018 12:58
Evikk

XXX.XXX.58.243

Roček. Upadla v ohradě. Vcera RTG. Zlomena vretenni kost a loketni. Loketni na RTG patrna zlomenina ale drzi diky vazum jen je patrn maly posun.
Ma nekdo stouto zlomeninou zkusenosti?
Klid-box-vysoka podestylka-doplňky a cekat. Nechceme to vzdat bez boje.

16.4.2018 14:29
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Netrapte ji a nechte ji utratit.

16.4.2018 14:38
Horsana

XXX.XXX.51.17

Utratiť.

16.4.2018 14:47
Evikk

XXX.XXX.58.243

Kdyz tohle muzu udelat kdykoliv. Proc stahovat kalhoty... pry neni nerealne ze by se to nesrovnalo. Box snasi dobre. Chut k jidlu ma. Leha si a odpočívá. Zatim asi nejsem ve fazi kdy muzu rict ze se ji tim ulevi...

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2018 14:59

nemyslím si, že tohle dáte dohromady jen klidem v boxu.

zlomeniny předloktí jsou indikací k eutanazii, kdyby to šlo vystát v boxu, proč by tomu tak bylo?

pokud chcete bojovat, tak bych poslala ty rentgeny veterinárním ortopedům, co si o tom myslí. něco se lze pokusit sešroubovat, něco zadlahovat.

ale pokud mám studii na 15 koních, z nichž se po sešroubování zahojili dva a zbytek je buď po smrti nebo mrzák... prostě tak.

16.4.2018 17:18

Je to těžké, je mi to líto. Jen zvažujte i to, co píšu, nejen emoce. Tu délku života koně a šance, aby to byl život dobrý a celý pod vaší kontrolou, své fyzické, psychické a finanční možnosti vůči předpokládaným nárokům a tak.

Utracení jistě nemusí být ihned, konzultujte ty ortopedy. Ale pokud, tak určitě na místě, ve stáji, pro koníka je to eliminace stresu i bolesti, se zvířetem se zlomeninou je každý pohyb o jeho bolesti. Pokud si nevěříte, že to zvládnete, neřkuli rodina, nemusíte o toho být, poproste někoho, kdo to dá, jděte pryč, zvíře by ty emoce vnímalo, mělo by zbytečný stres.

16.4.2018 19:27
Evikk

XXX.XXX.58.243

Problem je jak pak dostat mrtveho kone ze staje a nebo kde ho utratit. Mozna to prijde mozna ne. Uvidime. Zatim kdyz ji vidim cas nenastal. Treba to opravdu zvladne uvidime. Nadeje umira poslední.

16.4.2018 19:38

Mali sme v žrebčíne žriebä po podobnom úraze, tiež s tým, že sa uvidí. Kobyla dospeivala, ale noha bola stále kratšia, než tá zdravá. Ostatné kone ju šikanovali, keďže bola najslabšia- takže nikdy sa nevyžrala do toho, aby bola pekná- možno za to ale mohli aj bolesti. Uspávala sa asi tak o rok neskôr v dosť zlom stave. Byť to môj kôň, netrápim ho zbytočne. Uspať sa dá kdekoľvek, akurát myslite na to, že ak príde kafiléria, tak sa musí niekde naloziť. Ideál je dohodnúť sa s kafilérkou, aby vám dali echo cestou k vám, nech nemusíte čakať štyri dni-tiež vlastná skúsenosť(víkend+sviatok).

16.4.2018 20:19
saola

XXX.XXX.31.109

Evikk napsal(a):
Problem je jak pak dostat mrtveho kone ze staje a nebo kde ho utratit. Mozna to prijde mozna ne. Uvidime. Zatim kdyz ji vidim cas nenastal. Treba to opravdu zvladne uvidime. Nadeje umira poslední.

Mrtvého koně vytáhnete ze stáje navijákem, notabene ročku - mrtvou vytáhnou čtyři chlapi. Je to rozhodně šetrnější než tahat někam na volné prostranství zvíře s nefixovanou zlomeninou nohy.

Asi by pro¨mne bylo spíše stěžejní, aby se kůň netrápil - to si žádné zvíře nezaslouží. Pokud jako majitel mám tu možnost mu klidný odchod dopřát, tak neváhám. Je to fatální diagnóza, nemyslím si, že to sroste.

16.4.2018 20:51
Evikk

XXX.XXX.58.243

U ni je stesti v nestesti ze to ma u sebe. Drzi to. Prasklina je videt ale neni to vylozene kost od sebe - dira nebo tristiva. Uvidime. Je to vse 50 na 50. Jen ji mam 3m. Vytahla jsem ji z hroznych podminek a nechci to sni vzdat zatim...

16.4.2018 20:57

Evikk napsal(a):
U ni je stesti v nestesti ze to ma u sebe. Drzi to. Prasklina je videt ale neni to vylozene kost od sebe - dira nebo tristiva. Uvidime. Je to vse 50 na 50. Jen ji mam 3m. Vytahla jsem ji z hroznych podminek a nechci to sni vzdat zatim...

ještě myslete na to, že v závislosti a místě lomu mohlo dojít k poškození růstových plotének, je to koneckonců pořád mladé zvíře.

pokud k poškození dojde, růst kosti se v tom místě nevratně zastaví a kost se růstem deformuje.i s končetinou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík