Dobrý den,
známá má qh valacha, valach je sportovní kůň, trénink 4 - 5 x týdně přibližně hodina reiningového tréninku.
Krmí ho https://www.hippolyt.cz/hlavni-krmny-program?tabpage=15&taboffset=0&ts=1&epc=HKP6
plus oves a teď při přesrstění lněnný olej. Připadá vám to v pohodě? Mě se to nezdá takto to mixovat, ale ve výživě se nevyznám, tak jí nemůžu říct co je špatně, proto píšu o radu. Dík!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jo, krmení je v pohodě...takhle- dovedla bych si představit takto krmit svojí kobylu, a to je v pohodě ...

To je milé, chcem jej povedať, že nekŕmi dobre, ale neviem prečo
Musli je založené na bielkovinách, takže kombinovať s ovsom by sa teoreticky mohlo, olej je čistym zdroj- a najlepší(!) zdroj energie, akurát neviem, či aj nejako ovplyvní tú výmenu. ale keďže nepíšete jednotlivé množstvá, tak sa naozaj nejako nedá povedať, že by to nebolo dobre.
faatin
napsal(a):
Dobrý den,
známá má qh valacha, valach je sportovní kůň, trénink 4 - 5 x týdně přibližně hodina reiningového tréninku.
Krmí ho https://www.hippolyt.cz/hlavni-krmny-program?tabpage=15&taboffset=0&ts=1&epc=HKP6
plus oves a teď při přesrstění lněnný olej. Připadá vám to v pohodě? Mě se to nezdá takto to mixovat, ale ve výživě se nevyznám, tak jí nemůžu říct co je špatně, proto píšu o radu. Dík!
Je to v pořádku.
Pokud by byly kvalitní krmiva levnější, většina majitelů by krmila jen jedním komponentem, já tedy určitě. Není tomu tak.
Takže se krmí tak, že dáte půl KD echt krmení a půl oves/ječmen + různé přípravky či doplňky.Dle potřeby koně.
Totiž při plné dávce, doporučené výrobcem, budete mít pytel za 540, - na týden.
napsal(a):
To je milé, chcem jej povedať, že nekŕmi dobre, ale neviem prečo
Musli je založené na bielkovinách, takže kombinovať s ovsom by sa teoreticky mohlo, olej je čistym zdroj- a najlepší(!) zdroj energie, akurát neviem, či aj nejako ovplyvní tú výmenu. ale keďže nepíšete jednotlivé množstvá, tak sa naozaj nejako nedá povedať, že by to nebolo dobre.
Hahaha, takhle jsem to nemyslela :D, chápete, svoje koně krmím čistě müsli a prostě nikdy by mě nenapadlo smíchat oves s müsli. Ale jestli je to v pořádku, tak děkuji za rady! :).