Jak se bráníte proti vstupu cizích lidi do ohrad?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2018 20:19
canka

XXX.XXX.35.234

Respektive da se vubec branit tomu, aby lide do ohrad lezli? Pokud clovek nema pevny plot ci pletivo kolem dokola celeho pozemku, lide naprosto nerespektuji soukromy pozemek nebo nejakou ohradu z pasek .Neni to pro ne ocividne zadna prekazka..i kdyz mam u vstupu ceduli soukromy pozemek, vstup zakazan a zakaz krmeni kone, je to, jako by to tam nebylo...bud jsou ty lidi tak hloupy nebo opravdovy ignoranti .Jak je ted ty dva tydny krasne, tak jsem uz nekolikrat nachytala pubertaky z vesnice za ohradou, snazici se dostat ke zviratum..buh vi, co by jim delali, kdybych tam nebyla..a pak zenskou s plnou igelitkou peciva, co ji tam chtela vysypat do ohrady, pry aby si zviratka zamlsala..marne vysvetluju, ze takove mnozstvi proste dostat na jednou nesmi, ze jim to ohrozuje zdravi...a dneska sedim s knizkou, na kterou jsem se tesila, od M.Rashida- Restart kone, na zahrade u zvirat..asi jsem nebyla videt, protoze opet dva dorostenci za ohradou, cekam, co se bude dit..prelezaji ohradu bez rozmysleni a jdou na ferovku na pozemek..tak se zvednu, vystrelim a rvu na ne..sice utikaji, ale maji z toho ocividne srandu..uz me to stve, jak tomuhle zabranit?Sehnat silny zdroj(potrebuju na baterku)a pustit to na plny pecky, aby dostali slehu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2018 20:35

Určitě pořádný elektrický ohradník ať dostanou šlupku.No a psa.Na pozemek po, kterém se pohybuje třeba německý ovčák si už jen tak někdo netroufne.V práci jednu dobu byly na pastvině i ovce s beranem a ten tedy spolehlivě fungoval.Pak se stádo zlikvidovalo a nastoupili psi.Máme tedy kombinaci el. ohradníku, pletiva na ovce a pevných ohrad.Psi spolehlivě vědí co je jejich území. Dál nechodí.

17.4.2018 21:58
lenacia

XXX.XXX.205.245

canka napsal(a):
Respektive da se vubec branit tomu, aby lide do ohrad lezli? Pokud clovek nema pevny plot ci pletivo kolem dokola celeho pozemku, lide naprosto nerespektuji soukromy pozemek nebo nejakou ohradu z pasek .Neni to pro ne ocividne zadna prekazka..i kdyz mam u vstupu ceduli soukromy pozemek, vstup zakazan a zakaz krmeni kone, je to, jako by to tam nebylo...bud jsou ty lidi tak hloupy nebo opravdovy ignoranti .Jak je ted ty dva tydny krasne, tak jsem uz nekolikrat nachytala pubertaky z vesnice za ohradou, snazici se dostat ke zviratum..buh vi, co by jim delali, kdybych tam nebyla..a pak zenskou s plnou igelitkou peciva, co ji tam chtela vysypat do ohrady, pry aby si zviratka zamlsala..marne vysvetluju, ze takove mnozstvi proste dostat na jednou nesmi, ze jim to ohrozuje zdravi...a dneska sedim s knizkou, na kterou jsem se tesila, od M.Rashida- Restart kone, na zahrade u zvirat..asi jsem nebyla videt, protoze opet dva dorostenci za ohradou, cekam, co se bude dit..prelezaji ohradu bez rozmysleni a jdou na ferovku na pozemek..tak se zvednu, vystrelim a rvu na ne..sice utikaji, ale maji z toho ocividne srandu..uz me to stve, jak tomuhle zabranit?Sehnat silny zdroj(potrebuju na baterku)a pustit to na plny pecky, aby dostali slehu?

https://www.youtube.com/watch?v=7AlUzTMHG4w.

17.4.2018 22:19

Já jsem si to fotila- soused pastavka posekal a naházel to koním- kraťounká tráva, nevím jak tam dlouho ležela, kdyby se kobyla z toho zdula, pravděpodobně bych to použila...
Hezké dny a pastevko- hlavně víkendy, to je černá můra pro majitele koní...jednou takhe koukám (většinou jsem uklízela koblihy po pastvině) a děti vezou na káře bednu- než se nadechnu už jí sypou a volají, my dovezly výlisky z moštování, koně u toho byly hned- dost si na krmiče zvyknou a pak žebrají, neinformovaný krmič si myslí, že chudák koník má hlad.

17.4.2018 22:21
17.4.2018 23:20
boikana

XXX.XXX.94.71

Nevím jak by to bylo právně, na psí diskuzi od toho dost odrazují, ale pokud si dáte cedulku u ohrady pozor agresivní/nebezpečný kůň, aspoň část lidí si rozmyslí k nim lézt nebo je krmit (minimálně z ruky, naházet něco přes ohradu jim nic nezabrání :/), přeci jen je to velké zvíře. I když s místními to zřejmě nehne, pokud už ví, že jsou koníci "hodní".

Plus na to krmení by chtělo vyvěsit nějaké cedule s osvětou, že tím pečivem a kdo ví čím dalším můžou koně zabít... zrovna dnes jsem na facebooku něco takového viděla-v pozadí fotka dvou koníků a text ve stylu vzpomínáte na toho světlého koníka z obrázku? Tak ten je mrtvý díky pečivu, kterým jste ho krmili...něco v tom duchu.

Prostě veřejnost má kdo ví proč zafixované, že koníkům v ohradě se musí něco dobrého dát... krmit psa přes plot nikoho nenapadne, ale koně... Na druhou stranu oni vážně netuší, kam až to může vést a cedule s nějakými sranda obrázky ve stylu nekrmte nás, bude nás bolet břicho nemusí brát dost vážně. Pokud rozepíšete trochu víc a napíšete spíš nekrmte nás, můžeme kvůli tomu umřít, třeba se proberou...

17.4.2018 23:36
lenacia

XXX.XXX.205.245

Ještě je tady varianta "dědečka samotáře"
https://www.youtube.com/watch?v=D5irOJrntDs.

17.4.2018 23:40
lenacia

XXX.XXX.205.245

lenacia napsal(a):
Ještě je tady varianta "dědečka samotáře"
https://www.youtube.com/watch?v=D5irOJrntDs.

A dobrá osvědčená palisáda

18.4.2018 00:08
canka

XXX.XXX.35.234

To je prave to, ze kazdy vi, ze ty nase zvirata jsou hodny..mame kozlika, ale ten je taky hodny..skoda .Kdyby si to svoje stado hlidal, bylo by to fajn...ten beran by byl fajn, ale musel by byt hnusny jen na cizi .Psa bych klidne poridila, ale to situaci neresi..ten mi na pozemku oplocenem paskami nezustane..budu muset vymyslet nejaky silny zdroj..a holt tam nechat plny vykon po celou dobu, nez zvirata zavru..snad kdyz dostanou ty lidi ranu, rozmysli se..
Ceduli mam prave vyvesenou, kde pisi, ze kobyla mela schvacena kopyta a po tom jejich krmeni jablky, hruskami a pecivem ma strasne bolesti a nemuze chodit..doufala jsem, ze to zabere, kdyz si uvedomi, jak to zvire kvuli tomu trpi..
A kdyby ty deti zustali za ohradou a jen se koukali, tak nic nereknu, bohuzel dnesni pubertaci se bavi jonak a ja nechci domyslet, co by delali, kdyz by tam vlezli a ke koni se dostali..u nas ve vesnici mela cca 3 roky zpatky kone jeste jedna holcina..kone musela prodat a dokonce se odstehovala prave kvuli temhle parchantum..kone ji vzdycky sikanovali, kdyz byla v praci..kone se zacali chovat divne, bali se lidi..nainstalovala fotopast a nestacila se divit..ty parchanti nicili ohrady, po konich hazeli klacky a kameny! Nechapu, kde se to v nich bere takovahle zloba..proto mam strach..

Neregistrovaný uživatel

18.4.2018 06:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.52

canka napsal(a):
To je prave to, ze kazdy vi, ze ty nase zvirata jsou hodny..mame kozlika, ale ten je taky hodny..skoda .Kdyby si to svoje stado hlidal, bylo by to fajn...ten beran by byl fajn, ale musel by byt hnusny jen na cizi .Psa bych klidne poridila, ale to situaci neresi..ten mi na pozemku oplocenem paskami nezustane..budu muset vymyslet nejaky silny zdroj..a holt tam nechat plny vykon po celou dobu, nez zvirata zavru..snad kdyz dostanou ty lidi ranu, rozmysli se..
Ceduli mam prave vyvesenou, kde pisi, ze kobyla mela schvacena kopyta a po tom jejich krmeni jablky, hruskami a pecivem ma strasne bolesti a nemuze chodit..doufala jsem, ze to zabere, kdyz si uvedomi, jak to zvire kvuli tomu trpi..
A kdyby ty deti zustali za ohradou a jen se koukali, tak nic nereknu, bohuzel dnesni pubertaci se bavi jonak a ja nechci domyslet, co by delali, kdyz by tam vlezli a ke koni se dostali..u nas ve vesnici mela cca 3 roky zpatky kone jeste jedna holcina..kone musela prodat a dokonce se odstehovala prave kvuli temhle parchantum..kone ji vzdycky sikanovali, kdyz byla v praci..kone se zacali chovat divne, bali se lidi..nainstalovala fotopast a nestacila se divit..ty parchanti nicili ohrady, po konich hazeli klacky a kameny! Nechapu, kde se to v nich bere takovahle zloba..proto mam strach..

Evci Bukes to vyresil docela pekne. Ohradu klidne hupne jednim vrzem a parchanty zere smajlík porid vzteklyho hrebce a bude klid ;-) smajlík smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.4.2018 06:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.52

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Evci Bukes to vyresil docela pekne. Ohradu klidne hupne jednim vrzem a parchanty zere smajlík porid vzteklyho hrebce a bude klid ;-) smajlík smajlík

Jinak me tam na tvem pozemku zas kdysi za staji zkouseli pestovat travu a jeste hysterie kdyz jsem jim ji vyskubala

18.4.2018 06:20
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Mame ve vsi pana s asi 8 shetlandy a dvema neco jako koni (neco o velikosti tinkera jen trosku sportovneji vypadajici). Pan to vyresit zmensenim ohrady. A mezi vnejsim a vnitrnim plotem je cca 5m. Z velke casti ma ohrady pevne. A na pastvu s paskama zas tak casto zvirata nepousti. A kdyz tak si vybere dny kdy tu nejsou luftaci. Ma cedule s obrazky poslych koni z krmeni. Ale myslim ze je i chyba v tom ze tyhle cedulky jsou male a nizko. Asi 2 roky zpet jssm videla krasnou "dopravni" ceduli s obrazkem nas*aneho byka a pod ni napis ze se v ohrade pohybuje plemenny byk a je velice nebezpecny. Cedule byla opravdu o velikosti dopravni znacky a v urovni oci. A nikdy nikdo nezkusil zvirata ohrozit cimkoliv. A ani mu tam nelezli.
A myslim ze by nebylo uplne na skodu se domluvit s krmicema at ty dobroty davaji do treba vami pripravene velke bedny ze jim to rozdelite tak aby se jim nic nestalo. Mohlo by to vytvorit efekt ze lidi dali zviratkum, ale pro zvirata to bude bezpecne. Udelat neco jako dreveny komposter a postavit to vne ohrady.

18.4.2018 06:51
Terven

XXX.XXX.110.147

boikana napsal(a):
Nevím jak by to bylo právně, na psí diskuzi od toho dost odrazují, ale pokud si dáte cedulku u ohrady pozor agresivní/nebezpečný kůň, aspoň část lidí si rozmyslí k nim lézt nebo je krmit (minimálně z ruky, naházet něco přes ohradu jim nic nezabrání :/), přeci jen je to velké zvíře. I když s místními to zřejmě nehne, pokud už ví, že jsou koníci "hodní".

Plus na to krmení by chtělo vyvěsit nějaké cedule s osvětou, že tím pečivem a kdo ví čím dalším můžou koně zabít... zrovna dnes jsem na facebooku něco takového viděla-v pozadí fotka dvou koníků a text ve stylu vzpomínáte na toho světlého koníka z obrázku? Tak ten je mrtvý díky pečivu, kterým jste ho krmili...něco v tom duchu.

Prostě veřejnost má kdo ví proč zafixované, že koníkům v ohradě se musí něco dobrého dát... krmit psa přes plot nikoho nenapadne, ale koně... Na druhou stranu oni vážně netuší, kam až to může vést a cedule s nějakými sranda obrázky ve stylu nekrmte nás, bude nás bolet břicho nemusí brát dost vážně. Pokud rozepíšete trochu víc a napíšete spíš nekrmte nás, můžeme kvůli tomu umřít, třeba se proberou...

I na koňských diskuzích od toho dost odrazují smajlík, dáte-li si na ohradu ceduli "pozor, agresivní kůň", jste propadající vy...vy víte, že je kůň agresivní a držíte jej tak, že může být v kontaktu s veřejností.

18.4.2018 06:53
mgtka

XXX.XXX.22.69

Já třeba teď jak jsem v očekávání, chodím na modrého koníka(maminkovský web) a oni lufťáci si dělají kolikrát přímo výlet někam, kde jdou krmit zvířátka, jelikož ty jejich děcka znají krávu/koně/doplň co chceš, jen z obrázku.
Občas tam někdo hodí osvětový příspěvek, kde se snaží vysvětlovat, jak to nejen koním škodí a co to může způsobit, za což jsem ráda, ale známe to:"Když ten náš Honzík prostě CHTĚL!"
Ať si jdou krmit do zoo, tam je to dovoleno.(akorát si musí koupit vstup a to krmivo taky)

Jinak já mám podél cesty jen sad na vypásání a tam koně dáváme jen když jsme doma a třeba si lidí u ohrady všimneme, tak jen vylezeme ven na lavičku a sedneme si, ať si nemyslí, že tam nikdo není. Jinak máme pastvy za domem, né příliš dobře viditelné z cesty(i když kdo bude chtít, si tam po louce dojde).

18.4.2018 07:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

boikana napsal(a):

Pokud napíšete, že máte agresivního koně/psa, zaděláváte si na problém.
Bohužel je to ze zákona tak, že tato zvířata musí mít MAJITEL ZABEZPEČENÁ natolik, aby nemohli ohrozit nikoho a to ani toho, kdo k nim vleze.
Je to pitomé, ale je to tak.
Jo a cedule nikdo nečte, musela byste narušitele tou cedulí majznout po hlavě.

Já to dělám tak, že rodičům dětiček vyhrožuji sociálkou, protože ohrožují své děti na zdraví i životě tím, že je nechají vlézt do ohrady, potažmo krmit koníčky.
Lidi, reagují mnohem rychleji, než když upozorňuji na soukromý pozemek.

18.4.2018 07:54
liva

XXX.XXX.31.40

Boj proti krmičům a hladičům je nekonečný a marný.
Na vzdálenou stranu výběhu, která není vidět ze stájí, jsme umístili cedule - zákaz krmení, zákaz vstupu do ohrad, pozor elektrický ohradník.
Do měsíce tam nebyla ani jedna a to byly opravdu pevně přišroubované.
U přístupové cesty do ohrad je cedule zákaz krmení.
Lidé minou ceduli a krmí...
Další to řeší tak, že k ohradám přijdou z boku, prostě přelezou příkop a tvrdí, že žádnou ceduli neviděli...
A nej jsou ti, co suverénně nakráčí do areálu a bez pozdravu či dotazu začnou krmit vše co je v dosahu...
A největší paradox je to, že se jedná stále o ty stejné lidi...

18.4.2018 08:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tedysek napsal(a):
Mame ve vsi pana s asi 8 shetlandy a dvema neco jako koni (neco o velikosti tinkera jen trosku sportovneji vypadajici). Pan to vyresit zmensenim ohrady. A mezi vnejsim a vnitrnim plotem je cca 5m. Z velke casti ma ohrady pevne. A na pastvu s paskama zas tak casto zvirata nepousti. A kdyz tak si vybere dny kdy tu nejsou luftaci. Ma cedule s obrazky poslych koni z krmeni. Ale myslim ze je i chyba v tom ze tyhle cedulky jsou male a nizko. Asi 2 roky zpet jssm videla krasnou "dopravni" ceduli s obrazkem nas*aneho byka a pod ni napis ze se v ohrade pohybuje plemenny byk a je velice nebezpecny. Cedule byla opravdu o velikosti dopravni znacky a v urovni oci. A nikdy nikdo nezkusil zvirata ohrozit cimkoliv. A ani mu tam nelezli.
A myslim ze by nebylo uplne na skodu se domluvit s krmicema at ty dobroty davaji do treba vami pripravene velke bedny ze jim to rozdelite tak aby se jim nic nestalo. Mohlo by to vytvorit efekt ze lidi dali zviratkum, ale pro zvirata to bude bezpecne. Udelat neco jako dreveny komposter a postavit to vne ohrady.

Nápad je to hezký, ale těm krmičům jde o to, aby koně krmili, ne o to, aby koně ty mlsky dostali. Myslí si, že je za to bude mít koník rád, že budou mít kamaráda. Že když ho nakrmí, bude jakoby jejich.
Zní to divně, ale je to tak.

18.4.2018 09:57
kapička

XXX.XXX.5.211

To chce chlapa. U nás je majitel chlap s pořádnou autoritou ( přitom je to jeden z nejhodnějších a nejobětavějších lidí na světě) a nikdo si nic nedovolí. i měšťáci co se mu přijeli na kroskách projíždět po loukách, po kontaktu s ním odchází se skloněnou hlavou a už se nikdy neukážou. Protože to je na vesnici, tak přes ohrady je průchod volný na vlastní nebezpečí. Prostě tam chodí místní do lesa na houby, tak se z toho člověk nezcvokne, koně moc kontaktní na pastvě nejsou, takže si skupinky houbařů nevšímaj.

Nevím no, možná to je taky tím, že jsou to hory, v rodinách mají autoritu rodiče, všichni se tam znají, takže když už byl nějaký problém, tak se to vyřešilo s rodiči a byl klid. Všichni si vidí do talíře, tak si nikdo nedovolí, aby se o o jeho dětech říkalo, jací jsou to raubíři. A když má někdo o koně zájem, tak není problém se domluvit a za nějaké to kydání se svézt.

18.4.2018 10:00
Tedysek

XXX.XXX.48.54

sisi58 napsal(a):
Nápad je to hezký, ale těm krmičům jde o to, aby koně krmili, ne o to, aby koně ty mlsky dostali. Myslí si, že je za to bude mít koník rád, že budou mít kamaráda. Že když ho nakrmí, bude jakoby jejich.

No a nebo jako v zoo. Za poplatek hrstka nejakeho zrni/granuli.

18.4.2018 10:38
canka

XXX.XXX.35.234

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Jo děvče to bývávalo . Bukeš už takový není..Eva postavila druhý výběh směrem dolů k řece..načapala parchanty z naší vesnice, jak po něm házeli v tom spodním výběhu kameny . Prostě přelezli tu říčku, je tam vody po kotníky, a hurááá trýznit koně..takže Bukeš už měl pak taky strach...když je te´d v práci, nechává ho prostě zavřeného ve stáji a pouští ho, až když přijde, protože se ho prostě bojí nechat ve výběhu, když vidí, co se tu děje...prostě některé ty dnešní děti nemají vůbec ke zvířatům respekt..já vždycky vysedávala u výběhu a kochala se..oni vlezou dovnitř a ubližují..nepochopím..
Tak trávu povídáš? A to nám ji tam nikdo nepěstuje . Já bych jim ji taky rychle sklidila . My měli problémy jen s myslivcema, cítili se ukřivděný, že jsme jim zabrali honitbu..přitom pozemek byl v katastrofálním stavu, ani projít se tam nedalo..dneska jsou už v pohodě, když zjistili, jak je to tam vyčištěný a prosekaný, že jsme tam vykopali studnu a obnovili pramen vody, co už tam netekl..aspoň tam ta zvěř má co pít..dokonce si pod nás umístili i krmelce a tak nějak se respektujeme.

18.4.2018 10:51
canka

XXX.XXX.35.234

kapička napsal(a):
To chce chlapa. U nás je majitel chlap s pořádnou autoritou ( přitom je to jeden z nejhodnějších a nejobětavějších lidí na světě) a nikdo si nic nedovolí. i měšťáci co se mu přijeli na kroskách projíždět po loukách, po kontaktu s ním odchází se skloněnou hlavou a už se nikdy neukážou. Protože to je na vesnici, tak přes ohrady je průchod volný na vlastní nebezpečí. Prostě tam chodí místní do lesa na houby, tak se z toho člověk nezcvokne, koně moc kontaktní na pastvě nejsou, takže si skupinky houbařů nevšímaj.

Nevím no, možná to je taky tím, že jsou to hory, v rodinách mají autoritu rodiče, všichni se tam znají, takže když už byl nějaký problém, tak se to vyřešilo s rodiči a byl klid. Všichni si vidí do talíře, tak si nikdo nedovolí, aby se o o jeho dětech říkalo, jací jsou to raubíři. A když má někdo o koně zájem, tak není problém se domluvit a za nějaké to kydání se svézt.

Ano, chce to chlapa...z mého chlapa jde taky strach, když zaburácí..říkal mi, hned mi zavolej, když něco takového uvidíš, já to s nimi vyřídím..jenže když se tam takhle něco stane, vždycky je mimo domov..zákon schválnosti..když nám tenkrát ničili ohrady, zapůsobilo, když na ně zařval, že je tam ještě jednou uvidí a zabije je..od té doby klid, co se ohrad týče . Problém je, že tenhle pozemek je mimo vesnici, je dobře schovaný, ale tím, že tam často chodím, ty lidi si prostě všímají, kam chodím a jsou zvědavý, puberťáci zvlášť..a prostě si myslí, že je tam nikdo nevidí, že se nikdo nic nedozví..jenže já jsem tam většinu času, pokud nejsem v práci, takže je často vychytám..ale když jsem v práci..nevím nic..když mám ranní, tak mi to nevadí, to jsou děti ve škole, ale při odpolední tak klidná nejsem..měli jsme souseda, moc hodného dědu, co nám přes den chodil zvířata kontrolovat, měl rád koně...bohužel letos v lednu umřel na rakovinu..
Tady je právě spousta rodičů, co jim je úplně ukradený, co se o jejich dětech říká, nebo respektive je jim ukradený i to, co dělají a kde jsou..největší sígři už se odstěhovali, rodina s 5 dětmi, naprostý parchanti nevychovaný, ničili vše, co jim přišlo pod ruku, na jejich zahradě umlátili klackem všechny slepice..a jejich rodiče? Naše děti by mouše neublížili..spousta rodičů nemá tušení, co se v jejich dětech skrývá..
Kdyby se ty děti normálně zeptali, jestli si můžou koně pohladit, nemám s tím problém, zastavím, i když jedu přes vesnici a slušně o to požádají..vím, jak jsem po tom prahla já, když jsem byla malá...ale některý na mě prostě koukají skrz prsty..to je ta namyšlená, co má koně..přitom to tak vůbec není..vůbec nevím, co ty puberťáci závidějí..chodím věčně špinavá, rozcuchaná, utahaná..oni pak ale vidí, že se, vezu, a už je problém na světě.

18.4.2018 10:53
canka

XXX.XXX.35.234

sisi58 napsal(a):

Sisi to mi přesně mluví z duše, tenhle Váš příspěvek..já už to právě zkoušela, že jsem prosila, aby nechávali ty mlsky za výběhem, že jim to každý den rozdělím menším dílem tak, aby jim to neublížilo...o to těm lidem ale nejde, oni prostě chtějí ty zvířata za každou cenu nakrmit, aby si je přiblížili..

18.4.2018 10:59
Tedysek

XXX.XXX.48.54

Jeste me napadlo dat ceduli ze jestli chteji krmit at prijdou v dobe krmeni v tolik a tolik hodin a muzou pod dozorem pripravit zviratum krmnou davku a dat jim to. :)
Asi jsem velky optimista. :(
My tu budeme mit problem zase jiny. Okolo pozemku vede polni cesta a po te jezdi kamiony. Coz by bylo jeste v pohode. Ale kazdy den nam ridici z kamionu z okynek vyhazuji odpadky k nam na pozemek. Si nechci predstavit co s tim pak budou delat kozy. Takze pravdepodobne budeme kvuli tomu zkracovat ohradu. A tomu nepomuze vubec nic.

Neregistrovaný uživatel

18.4.2018 19:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

canka napsal(a):
Sisi to mi přesně mluví z duše, tenhle Váš příspěvek..já už to právě zkoušela, že jsem prosila, aby nechávali ty mlsky za výběhem, že jim to každý den rozdělím menším dílem tak, aby jim to neublížilo...o to těm lidem ale nejde, oni prostě chtějí ty zvířata za každou cenu nakrmit, aby si je přiblížili..

Sisi to trefila jako vždy naprosto přesně.Taky jsem vždycky hlavně chtěl koníkovi něco dát.Důvod proč lidi chtějí krmit koně je ten, že si ho prostě většinou chtějí pohladit jako pejska.Tak aby si ho naklonili něco přinesou.Bohužel jsou koně lehce prodejní za kus dobroty.

18.4.2018 23:54
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Myslím, že většina těch lidí krmí ze svého sobeckého důvodu, o koně jim nejde a je jim úplně putna, že mu můžou ublížit. Tam se snahy a prosby o ohled míjí podle mne účinkem.

P.S.: U nás v zoo se třeba krmit nesmí, jen ryby granulema, jinak nic. Přesto lidi orvávají záhony a překrmují cokoliv, k čemu se dostanou vč. házení hranolků šelmám apod. Zvíře musí být bohužel od lidí co nejvíce odděleno, aby se chránil jeho život. Docela tristní, že tak chrání zoo nebezpečnou šelmu před blbcem Homo sapiens sapiens, než aby to bylo, jako normálně v přírodě, naopak.

19.4.2018 12:19
saola

XXX.XXX.234.57

https://praha.idnes.cz/domaci-zoo-osel-kousl-holcicku-dz2-/praha-zpravy.aspx?c=A180418_110301_praha-zpravy_rsr

krásné fotky, doporučuji vytisknout, zvětšit a rozvěsit na ohrady

19.4.2018 12:36
mgtka

XXX.XXX.22.94

saola napsal(a):
https://praha.idnes.cz/domaci-zoo-osel-kousl-holcicku-dz2-/praha-zpravy.aspx?c=A180418_110301_praha-zpravy_rsr

A v diskuzi se strašně někdo diví, že se velbloudice překrmila, že zvířata prý ví kdy mají dost.
Tady se projevuje ta neznalost, že nejde o kvantitu žrádla.

19.4.2018 19:16
canka

XXX.XXX.35.234

saola napsal(a):

To vypada skvele, to by je mohlo odradit ...Jeste bych k tomu pripsala: Takove tetovani dela zdarma muj kun

Neregistrovaný uživatel

19.4.2018 19:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Už teď Vám můžu s jistotou říct, že to fungovat nebude. Vůbec jsem před pár lety neměl ani páru proč tam visí cedule nekrmte koně. Napadlo mě jedině že majitel asi chce aby kůň měl rád jen jeho. Jedině si tam postavit stánek s mrkví a chtivým rodinkám s dětmi jí hezky za dvacku jednu prodávat. Vždycky se dá najít způsob jak vydělat..

19.4.2018 21:13
saola

XXX.XXX.234.57

canka napsal(a):
To vypada skvele, to by je mohlo odradit ...Jeste bych k tomu pripsala: Takove tetovani dela zdarma muj kun

Celou ceduli je ale vhodné koncipovat jedině tak, jako byste s politováním zdůrazňovala skutečnost, že i hodný kůň (jiné přece nemáte, že) se může polekat a nechtěně ohnat a kousnout. Rozhodně nepište, že jsou to herky kousavé a agresivní, protože pak taháte za kratší konec a máte problém s tím, že svá agresivní zvířata nedostatečně zabezpečujete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík