Uživatel s deaktivovaným účtem

Jaké máte zkušenosti, co by jste doporučili, s čím máte zkušenost, jak to koním chutná-mám frfňu, pro nastartování lepší imunity. Koukala jsem na net, mám prohlédlé kde co, vesměs je vše stejné.
Favorité: Dromy-Imuno, Viroline, Echinacea, Nordickelp
Nutri horse spirula, Top Vet Imunita sirup, bylinná směs.
Kobyla má podezřelé "bradavice", zatím sleduju, doporučení veta -zatím podpořit imunitu.
napsal(a):
Jaké máte zkušenosti, co by jste doporučili, s čím máte zkušenost, jak to koním chutná-mám frfňu, pro nastartování lepší imunity. Koukala jsem na net, mám prohlédlé kde co, vesměs je vše stejné.
Favorité: Dromy-Imuno, Viroline, Echinacea, Nordickelp
Nutri horse spirula, Top Vet Imunita sirup, bylinná směs.
Kobyla má podezřelé "bradavice", zatím sleduju, doporučení veta -zatím podpořit imunitu.
U nás byliny do žrádla chutnají jakékoliv, sirupy by brala jistě všchny - aby ne - hlavní složka je tam vždycky cukr (jednou jsme měly echinaceový)... ale upřímně, cokoli "instantního" na imunitu mi přijde jako vyhozené peníze, kdysi jsme se o tom bavily i s naší vetkou. Ono když si přečtete u těch směsí složení, opakuje se tam stále dokola to samé, nějaká ta echinacea, céčko, sušené šípky...obvykle nic, co byste si nemohla pořídit jako surovinu. Já si vždycky říkám, kolik těch zázračných tělu prospěšných látek v tom výsledném prášku asi tak zbyde.
Bude jaro, tak pokud má jarní pastvu, tak přísun vitamínů je zaručen, klidně bych přidala šípky, mrkev, lněné semínko...a mám vyzkoušeno, že imunitu vždycky nabourá očkování a stres.
Máme ten samý problém. Respektivě jsme poprvé bojovali před rokem a půl. Tehdy na imunitu - kurkuma, lapacho, zeolit... sarkoidy jsem mazala konopnou mastí a ustoupily. Nyní na podzim byl koník na klinice, kapačky, dlouhodobě ATB a už pozoruji výskyt nových parchantů - snížení imunity a stres. Zatím vidím postup asi tak - udělala jsem mastičku kurkuma + vazelína, asi 14dní mazat a následně mažeme konopnou mastí - zmenšily se, ale včera jsem našla nové. Na imunitu jsem koupila kurkumu do žrádla, začnu jí dávat, pak si chválí kočičí dráp a spirulinu. Budu to postupně střídat jako kůry s nějakou mezipřestávkou... uvidíme... ty nové jsou pod podbřišníkem a už jsou poloviční a přestaly se rozedírat, tak snad...

No jednu bradavičku jsem už pozorovala minulé léto- taková krusta u pupku, jako by rozkousané místo od mušek, párkrát jsem jí to mázla Betadinou, no nicméně zůstala tam taková jako by bradavice do teď. protože to furt prohlížím, tak jsem teď našla u vemínka "podezřelé ťupky", zkrátka každá vystouplina na kůži je mi teď podezřelá .
Mrkve přes zimu měla cca3kg/den, že by trpěla stresem se mi moc nezdá , ve výběhu je pouze v páru, přístup k senu vždy, s kobylou kolegyní se snesou a že by se předřela to také nehrozí...
Vet viděl tu bradavičku u pupku, povídal, že by to ufík- poslal na rozbor, jestli je to sarkoid (z toho mám obavu aby se to nezvrhlo) ale až na podzim, teď podpořit imunitu...
venisek
napsal(a):
Máme ten samý problém. Respektivě jsme poprvé bojovali před rokem a půl. Tehdy na imunitu - kurkuma, lapacho, zeolit... sarkoidy jsem mazala konopnou mastí a ustoupily. Nyní na podzim byl koník na klinice, kapačky, dlouhodobě ATB a už pozoruji výskyt nových parchantů - snížení imunity a stres. Zatím vidím postup asi tak - udělala jsem mastičku kurkuma + vazelína, asi 14dní mazat a následně mažeme konopnou mastí - zmenšily se, ale včera jsem našla nové. Na imunitu jsem koupila kurkumu do žrádla, začnu jí dávat, pak si chválí kočičí dráp a spirulinu. Budu to postupně střídat jako kůry s nějakou mezipřestávkou... uvidíme... ty nové jsou pod podbřišníkem a už jsou poloviční a přestaly se rozedírat, tak snad...
Mohu se zeptat, jaký vztah má zeolit k imunitě? Je to šutr, hlinitokřemičitan, to mi přijde, jako byste krmila pískem nebo drceným kamením obecně - to mi přijde hrozné...Funguje dobře jako filtrační náplň při různých úpravách vod, ale opravdu se to přidává do žrádla? Proč?
Děkuji za vysvětlení.
Zeolit - tady asi bude nejlepší vysvětlení http://www.centrumkrmiv.cz/product/zeolit-500-g-1287/... A u lidí se užívá jako alternativní léčba rakoviny, když to hodíte do googlu, tak máte čtení na celý večer...
Děkuji, venisku. Vím, že to leckdo nabízí, ale neznám nikoho, kdo by zeolitem krmil jakéhokoliv živého tvora. Kamenožrouta snad ano, ale toho nikdo z mých známých nechová...ach jo.
Popis v odkazu je diskutabilní, studie, které jsou tam zmiňovány, nikdo neprezentuje, no...
Nedokážu si představit, že toto vše je jemně mletý zeolit schopen v živém organismu spáchat.
A půl kila zeolitu za 149 Kč? Slušné...
Jestli chcete ušetřit, zkuste zde:
https://eshop.techneco.eu/Zeolit?gclid=EAIaIQobChMIq6DaobzE2gIVwbgbCh1TUwkyEAMYASAAEgJmtPD_BwE
Jsem skeptikus ohledně krmení kamením...
No, já s tím tedy problém nemám, krmí se 20g, to je půl čajové lžičky... takže 150Kč na balíček není zrovna velký náklad...
Co se kamenožrouta týká, tak 20g hlíny nebo písku zblajzne kdejaký kůň i s trávou na pastvě a někteří chudáci, kterým něco schází si tu hlínu olizují dobrovolně, takže ten trávicí trakt je asi na trochu smetí zvyklý...
Jinak, mám koně se sarkoidy a s podezřením na melanom v uzlinách, je to šiml... Jestli tam skutečně je zjišťovat nebudu - odebrání vzorku je větší risk, než se v tom nesťourat... A pokud tam je a něco může pomoci (a zároveň neuškodit), ráda tu kůru jednou za rok podstoupím... To že si někdo nedokáže představit, že by to mohlo fungovat - to už je věc jiná, možná to funguje, možná ne, já se rozhodla to zkusit a nelituji...
venisek
napsal(a):
Zeolit - tady asi bude nejlepší vysvětlení http://www.centrumkrmiv.cz/product/zeolit-500-g-1287/... A u lidí se užívá jako alternativní léčba rakoviny, když to hodíte do googlu, tak máte čtení na celý večer...
To jsem si početla...na tohle fakt někdo skočí?
Hlavně ta pasáž o rakovině mě zaujala...takovej zázrak a jen za stopadesát korun půl kila?
Já nevím, jestli si lidi uvědomujou, že u takových přípravků naprosto není nutno testovat účinnost, u těch určených lidem, volně prodejných, stačí, že neškodí.
Obchod se strachem a lidskou důvěřivostí, bohužel
Terven
napsal(a):
To jsem si početla...na tohle fakt někdo skočí?
Hlavně ta pasáž o rakovině mě zaujala...takovej zázrak a jen za stopadesát korun půl kila?
Já nevím, jestli si lidi uvědomujou, že u takových přípravků naprosto není nutno testovat účinnost, u těch určených lidem, volně prodejných, stačí, že neškodí.
Obchod se strachem a lidskou důvěřivostí, bohužel
Spomínaný gén P21 celkom určite nepôsobí samodeštrukciu rakovinovej bunky, to sú absolútne bludy, skutočne neuveriteľné
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tohle je podle mě těžké hodnotit.Vždyť ani nevíme jak rakovina vzniká.Tak jak můžeme vědět co nefunguje, když nevíme ani co funguje? Je příčinou stres? Strava? Je to reakce organismu na nějaký stav? Víme to?
Tak, možná jsem naletěla, nebo u mého koně funguje věř a víra tvá tě uzdraví, každopádně - Kurkuma, Zeolit, Lapacho a pak na dohojení konopná mast... a nebo se prostě sám rozhodl, že upadne...
venisek
napsal(a):
Tak, možná jsem naletěla, nebo u mého koně funguje věř a víra tvá tě uzdraví, každopádně - Kurkuma, Zeolit, Lapacho a pak na dohojení konopná mast... a nebo se prostě sám rozhodl, že upadne...
A ako sa tam ocitol, mal tam predtým ranku, či len tam zrazu bol ?
A potom sám odpadol ? Alebo bolo niečo aplikované lokálne ? To je šimlík ?
Už sem ho s tím koupila, tak nevím, ale rostl, na začátku to byla jen ploška bez chloupků... Ano, je to šimlík... Lokálně mast kurkuma + vazelína - je tam trochu vidět ta žlutá. Nakonec už byla v prostřed jen stopka a tu jsem zagumičkovala - hned druhý den to vypadlo a krásně se to postupně stahovalo... Řekla jsem si, že zkusím babské rady, pasta se dá objednat vždycky... a ejhle...

Horsana
napsal(a):
A kedy to cca bolo, aký mesiac ?
Narástla mu tam znova srsť ?
Máte na mysli kožní habronematozu?

venisek
napsal(a):
Už sem ho s tím koupila, tak nevím, ale rostl, na začátku to byla jen ploška bez chloupků... Ano, je to šimlík... Lokálně mast kurkuma + vazelína - je tam trochu vidět ta žlutá. Nakonec už byla v prostřed jen stopka a tu jsem zagumičkovala - hned druhý den to vypadlo a krásně se to postupně stahovalo... Řekla jsem si, že zkusím babské rady, pasta se dá objednat vždycky... a ejhle...
No já osobně mám docela obavu to začít "něčím " mazat. Aby se z toho nestal "obr bolák". Zase na druhou stranu pasta z Anglie na sarkoidy je dryják a v místech, kde to kobyla má, se jí to nebude líbit.
Kobylu pravidelně poctivě stříkám - natírám repelentem...jestli to na ní dotáhl nějaký komár by bylo dost absurdní.
Pro Horsanu: kobyla měla ve dvou letech bradavice, takové ty hříběcí, co přišly a zase odešly- docela dost, má i v uší bovinní papilomavirus- takové ty bílé flíčky-pár teček (oproti předešlým kolegyním z pastavka, co měly skoro celý bílý vnitřek ucha) To bude nejspíš příčina + poranění kůže a inunologický stav kobyly(očkuju v červnu). Hm, radostí skáču...
Že něco roste pozoruji spíš přez zimu, brzo na jaře, když odchází zimní srst... Letos ty nové, jak píší úplně nahoře - po nemoci, jsem objevila asi v únoru, ukazovala jsem je vet, byly jako hrášky... teď jsou to takové čočky... U toho prvního v srsti nic moc vidět není, pak byl ještě druhý - plošný asi jako desetikoruna a z něho rostl "chobot". U toho chobot upadlnul, ale i když to víceméně zarostlo chalupy, najdu to, tam to není dokonalé... Je to prostě imunitní problém a vždy když se oslabí, tak rostou...

U mého koně, šimla, se sarkoidy objevily před druhým rokem na hříbárně. Měl tři v mezinoží, největší narostl během jednoho roku do velikosti dvacetikoruny a byl krvácivý. Před třetím rokem zjara se kůň kastroval a vet. při té příležitosti doporučil už léčit, než dojde k dalšímu zvětšení a komplikacím. Nicméně koně jsem v té době převážela domů, odkládala jsem to a během půl roku se sarkoidy přestaly zvětšovat a největší byl suchý. Neprobíhala žádná léčba ani výživový nadstandard. Valach byl stále 24 hodin na pastvině s příkrmem pro mladé koně od Hippolytu, ale v daleko větší psychické a fyzické pohodě než na hříbárně. Dva menší sarkoidy vymizely úplně spontánně a k samovolnému olupování a vymizení posledního pomohl delší čas a mast se zederachem indickým a konopím.
napsal(a):
U mého koně, šimla, se sarkoidy objevily před druhým rokem na hříbárně. Měl tři v mezinoží, největší narostl během jednoho roku do velikosti dvacetikoruny a byl krvácivý. Před třetím rokem zjara se kůň kastroval a vet. při té příležitosti doporučil už léčit, než dojde k dalšímu zvětšení a komplikacím. Nicméně koně jsem v té době převážela domů, odkládala jsem to a během půl roku se sarkoidy přestaly zvětšovat a největší byl suchý. Neprobíhala žádná léčba ani výživový nadstandard. Valach byl stále 24 hodin na pastvině s příkrmem pro mladé koně od Hippolytu, ale v daleko větší psychické a fyzické pohodě než na hříbárně. Dva menší sarkoidy vymizely úplně spontánně a k samovolnému olupování a vymizení posledního pomohl delší čas a mast se zederachem indickým a konopím.
Pěkný příspěvek pořád tvrdím, že organismy mají obrovskou schopnost samoopravení, bohužel člověk málokdy vydrží nedělat nic (ani já ne), tak zásluhy přičte vždy tomu, co zrovna maže
No, tak já dlouho nedělala nic, pak párkrát namazala a shodou náhod to upadlo, když jsem mazala... pokud by to bylo jen samoopravení, tak to je dobrá shoda "času"... a ty nové se teď taky zmenšily zrovna když jsem namazala... bylinky se užívají na kde co stovky let, vnitřně i zevně, tak proč ne...
Jsem naprosto přesvědčená, že léčení zásadně ovlivní režim, ustájení, psychika, ale u nás se kromě změny nemažu -> mažu + přidám něco do krmení nic jiného nezměnilo...
A hlavně tohle je nemoc, kde něco co zabere jednomu, nemusí zabrat druhému... někdo řízne a má klid, někdo po tom naroste znovu atp... takže, co je vlastně správně?
Tak problém so sarkoidmi je práve tá recidíva.
Ako aj som všetkými nádormi.
Preto masti - dryjáky- sú masti cytostatické, málo ľudí si uvedomuje, že sarkoid je nádor, hoci nezhubný.
BPV a bradavičky, a/alebo aurálne plaky- jasná páka, ten vírus proste v etoiológii týchto nádorov je a nielen v týchto.
No a boli niekde poblíž kravky, alebo mal personál stajne doma kravy ?
Nemám tušení, jestli v původním bydlišti byly krávy, bohužel...
Beru to jako rakovinu kůže, takže pokud to zvenku vadí, nebo se odírá při drbání, snažím se zahojit místo, aby bylo v klidu a ideálně placaté... a jinak se celoročně snažím podporovat imunitu co to dá, nemyslím si, že se to z těla ztratí, ale že bude tělo schopné s tím bojovat...
Dlouho nebyl problém, ale ta klinika.
venisek
napsal(a):
Moc bych tobě i tvému koni přála, aby to upadlo natrvalo. Možná tě zklamu, ale mojí kobyle čas od času nějaký ten sarkoid odpadne a pak zase naroste. Prostě stále dokola.