Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2018 13:21
Equestri

XXX.XXX.42.149

Zvládne dospělý muž uklid a nastlat 20 boxů?(+ rozvést krmivo).

22.4.2018 13:55
sovicka

XXX.XXX.18.235

Vzhledem k tomu, že to často zvládne i žena, tak proč ne muž.

22.4.2018 14:16
keira

XXX.XXX.112.245

sovicka napsal(a):
Vzhledem k tomu, že to často zvládne i žena, tak proč ne muž.

Neregistrovaný uživatel

22.4.2018 14:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No ale znám muže hele...

22.4.2018 16:56
Equestri

XXX.XXX.42.149

Ptám se protože chci přijmout brigádníka, ale nechci aby mi tam zkolaboval . Takže 20 boxů na jednoho člověka vám přijde adekvátní?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2018 17:45

Tak záleží na tom predsa, koľko bude mať na to času. Ak to od niekoho budete chcieť mať hotové za dve hodiny, tak to bude rýchle, ale dosť pravdepodobne odfláknuté. Ak má na to celý deň, tak rozhodne neskolabuje :).

Neregistrovaný uživatel

22.4.2018 17:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A v neposlední řadě taky kolik za to. smajlík

22.4.2018 18:38
Equestri

XXX.XXX.42.149

95kč za hodinu :) myslím že za uklízení bobků dostačující...

22.4.2018 18:40
Equestri

XXX.XXX.42.149

Kolem 4-6 hodin denně. Popohánět bičem ho nebudeme.

22.4.2018 19:18

95 Kč na hodinu je výsměch, to může jít vykládat balíky za 150.

22.4.2018 19:24
Equestri

XXX.XXX.42.149

Je vykládání balíků celoroční stabilní práce, s pracovní smlouvou a příspěvkem na důchod?

22.4.2018 19:25
Equestri

XXX.XXX.42.149

150Kč za hodinu je tak pro účetní, ne za uklízení.

22.4.2018 19:36
koně

XXX.XXX.205.252

Equestri napsal(a):
95kč za hodinu :) myslím že za uklízení bobků dostačující...

Tak to tedy držím palce, jestli někoho za tuto sumu uženete

22.4.2018 19:42
Equestri

XXX.XXX.42.149

To jste tu všichni takový boháči, že by jste platili 150 za hodinu? Vždyť je to prace ráno na 4 hodiny. Není problém si najít ještě jinou práci k tomu na odpolední směny.

Neregistrovaný uživatel

22.4.2018 19:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Už chápu proč mě měli tak rádi v hřebčíně. Zase ale při sbírání bobků se zažije spousta srandy s koňmi. Jeden valach doslova miloval převracení kolečka.V podstatě se plížil za mnou a jak jsem se na něj podíval, tak já nic já se pasu. A za chvilku kolečko převrácené a valach letí pryč a ještě radostně vyhazuje.Tak my jsme nikam nepospíchali a on opravdu jinak byl hodný, ale hrál si takhle zkrátka. Ovšem oška na tyhle hry jeho nebyla.A jak to věděl že s touhle paní si hry moc neužije.

22.4.2018 19:52
Equestri

XXX.XXX.42.149

Mě zase dělá můj valach naschvál, že se vždycky vykadí tam kde se to nejméně hodí. Jede za námi auto, chci uhnout na stranu ale ejhle koník musí kakat. Chudák řidič přes to pak musel přejet

22.4.2018 23:04
helas

XXX.XXX.50.86

Equestri napsal(a):
Je vykládání balíků celoroční stabilní práce, s pracovní smlouvou a příspěvkem na důchod?

Hmm, to je nějakých 8000/měs.
20 koní se místovat dá v jednom člověku, ale ne trvale. Buď padne, nebo to odflákne. A žádné dekování, žádné vodění, nic k tomu... Taky záleží na technice okolo - jak daleko je k hnoji, jak snadno se vozí kolečka, čím se stele a odkud se to bere... (Tohle zvládnou ti, kterým ta stáj patří. Zaměstnanec takový motiv nemá...)
Na dohodu (brigádu) to není, když je to trvalé; čili dohodu o pracovní činnosti nebo zkrácený úvazek, a to znamená odvody.
Za takové peníze dnes sežene i nešika podstatně míň namáhavou práci; nejsou lidi, skoro nikde. Ani studenti za to na brigádu nejdou.
Vhodné je to snad pro někoho, kdo koně miluje a potřebuje získat praxi (event. se z té lásky vyléčit ;-). Tvrdá pravda, no...

22.4.2018 23:18
saola

XXX.XXX.199.13

No,95 Kč/hod je v dnešní době skutečně spíš úsměvné za poměrně těžkou fyzickou práci. Když se podíváte na vývoj mezd (viz odkaz), je sice jasné, že toto zaměstnání nemůže aspirovat na úroveň průměrné mzdy, ale divila bych se, kdyby jste zájemce zaujali.
https://www.kurzy.cz/makroekonomika/mzdy/

Peníze se dají vydělat větší a snáz i nekvalifikovanou prací.

Neregistrovaný uživatel

23.4.2018 00:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jste zapomněli, že u koníků se dělá i v sobotu a v neděli, piškotky .Takže třicet dnů po čtyřech hodinách nám dává 120 hodin měsíčně.No a krát 95 je 11400 měsíčně.Naše ošetřovatelka měla třináct tisíc.Na Mělníku když nastoupíte do Tesca, dostanete taky kolem třinácti tisíc měsíčně a tyhle info mám z první ruky přímo od zaměstnance.Mluvím samozřejmě o čisté výplatě.Je pravda, každý může jít dělat něco lépe ohodnoceného, ale to víte asi jak to je.Znám extrémně zdatné důchodce a pro toho by tohle nebylo zcela marné.

23.4.2018 06:26

Záleží na lokalitu, pokud jste daleko od průmyslových zón, kde ve většině skladů ještě přihodí náborový příspěvek a oběd zdarma, tak třeba seženete. Ale v současné situaci na trhu práce seženete tak max nějakého ilegála, který se vám na to sociální/zdravotní vyflákne a bude chtít peníze na ruku (a čistá stovka za hodinu za 7 dní v týdnu je 3500 za týden, to jde) nebo někoho, koho prostě už nikde jinde nezaměstnají, třeba že je v podmínce za krádež nebo napadení, no, taky jsem zažila takové stájníky a ač se teda člověk nemohl spolehnout absolutně na nic, tak koně měli rádi a pusinkovali se s nimi ;).

23.4.2018 06:49
saola

XXX.XXX.199.13

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jste zapomněli, že u koníků se dělá i v sobotu a v neděli, piškotky .Takže třicet dnů po čtyřech hodinách nám dává 120 hodin měsíčně.No a krát 95 je 11400 měsíčně.Naše ošetřovatelka měla třináct tisíc.Na Mělníku když nastoupíte do Tesca, dostanete taky kolem třinácti tisíc měsíčně a tyhle info mám z první ruky přímo od zaměstnance.Mluvím samozřejmě o čisté výplatě.Je pravda, každý může jít dělat něco lépe ohodnoceného, ale to víte asi jak to je.Znám extrémně zdatné důchodce a pro toho by tohle nebylo zcela marné.

No, právě, piškotku
Právě proto, že se dají ty peníze dnes vydělat nepoměrně snáz, mi to přijde jako málo. Na lokalitě a dopravní obslužnosti samozřejmě také záleží.

23.4.2018 10:46

To koukam ze doba pokrocila.
Pred 5 lety jsem delala za 50, - na hodinu, byla jsem rada ze mam brigadu a takzvane drzela hu*u a krok.15 hodin v praci, narocna hlavne na psychiku (ale clovek se u ni i nabehal kolikrat), ale clovek byl proste i rad za tech 10 tisic co si vydelal.
Nabidnout mi tehdy nekdo mistovani koni za 95 na hodinu, nejspis po tom skocim jak pes po uzenem

23.4.2018 11:03
kapička

XXX.XXX.3.212

Cstmr: přesně tak, já dělala v při škole za 70 na hodinu a byla jsem ráda, sestra ještě loni dělala za 85 na hodinu při škole práci, kde je potřeba Bc.
Jak z legrace říkám, až mě vyhodí z práce, půjdu kydat ke koním. Víkendy a svátky dělám stejně a aspoň bych byla na čerstvém vzduchu a hlavně na světle

23.4.2018 11:58

Dá se sehnat brigádník a muž zvládne dvacet boxů /záleží i jak a čím nastýláte, jaký je režim stáje/ ale jak psala Daisy, někdy jsou to lidé, kteří chtějí peníze na ruku z různých důvodů, tak vám přeji, ať máte štěstí na nějakého pracovitého studenta nebo koňského nadšence. Ideální je i soused, kterého znáte a který si potřebuje momentálně přivydělat a částka mu přijde práci přiměřená.
Shánět a zaměstnávat brigádníka je někdy humorné. Měla jsem zánět v lokti a sháněla jsem za sebe někoho, kdo by mi vykydal boxy a posbíral bobky na pastvinách. Práce, kterou jsem chtěla, byla tak na tři hodiny denně za 140, -Kč/hod. a soused, který nám obvykle vypomáhá chodit nemohl.
Pani, plati ještě ta brigáda?
Ano.
Tak my bychom přijeli s bráchama a se strejdou, bylo by nás pět, jo, pani?
Nezlobte se, ale já potřebuju jednoho člověka a pět dní v týdnu.
No, jenže my jsme z daleka, tak aby se nám to vyplatilo.
Ok, tak přijeďte, uklidíte pastviny a můžete posunout ohrady.
Tak my přijedeme hned zítra.
Ok, ale pokud nebude počasí nejezděte, špatně by se vám dělalo.
To je dobrý, my jsme zvyklí.
Druhý den pršelo, tak volám ať nejezdí.
To bude, pani, dobrý.
Přijeli, přezuli se, vyrazili na pastvinu.
Posbírali dohromady jedno kolečko a ťukali na dveře.
Pani, ono se to nedá, my máme strach že nastydneme, tak my jedeme domů a přijedem jindy jo?
Další zájemce sháněl doplňkovou práci k podnikání. Prohlédl si, co má dělat a když Bubák vystrčil hlavu z boxu, couvnul a prohlásil, že se musí poradit s kamarádem a už se neozval.
Další volal, že bude dojíždět, ať mu zjistím trasu a co k nám jezdí a jestli ho každý den vyzvednu a zase odvezu na nádraží ve městě.
A pak tu byla milá slečna, která pro mě vždycky přiběhla, když narazila ve stáji na pavouka. Nikdy nepracovala u koní ani nejezdila a po týdnu brigády usoudila, že to nic není a že si určitě nějakého koně hned pořídí, protože slyšela, že se na ně berou ty dotace a jejího přítele rodiče mají u baráku louku.

23.4.2018 13:44
lakosta

XXX.XXX.86.178

Platy takovéhle profese se pohybují okolo 14-17tis ve stred.kraji. Plus vyvadeni a zavádění koni. Tak si to rozpočítej.

23.4.2018 15:07

lakosta napsal(a):
Platy takovéhle profese se pohybují okolo 14-17tis ve stred.kraji. Plus vyvadeni a zavádění koni. Tak si to rozpočítej.

A naopak v MS kraji se to dela za minimalni mzdu...

23.4.2018 20:45

Jestli se lidem za tuhle dřinu nabízejí takovéhle fufníky, pak se není co divit, že se nedá sehnat pořádný zaměstnanec.

Těžko říct, možná se bavíme o čištění prázdných boxů. Ale pokud ne, pak hledáme nejen někoho s dobrou fyzičkou, kdo občas umí použít při práci i hlavu, je pracovitý a spolehlivý, ale také někoho, kdo bude se zvířaty slušně zacházet a bude schopný občas improvizovat, aby si poradil s neméně ochotně spolupracujícím koněm... a to už jsme pak úplně v jiných vodách, že...

24.4.2018 06:50
lenacia

XXX.XXX.168.82

Mě přijde málo 10 tis. i za práci na našem ranči, a to je tu 11 koní, přičemž jen dva jsou bodově, zbytek venku, a jedna kobyla a hřebec tak ty dělal někdo jiný. Ale tady jsou zase Jiné problémy...

24.4.2018 06:59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli se lidem za tuhle dřinu nabízejí takovéhle fufníky, pak se není co divit, že se nedá sehnat pořádný zaměstnanec.

Těžko říct, možná se bavíme o čištění prázdných boxů. Ale pokud ne, pak hledáme nejen někoho s dobrou fyzičkou, kdo občas umí použít při práci i hlavu, je pracovitý a spolehlivý, ale také někoho, kdo bude se zvířaty slušně zacházet a bude schopný občas improvizovat, aby si poradil s neméně ochotně spolupracujícím koněm... a to už jsme pak úplně v jiných vodách, že...

Tak co my víme, třeba hledají nějaké boží hovádko, kterého budou 14 dní učit rozdíl mezi počůranou a čistou slámou, aby pak třetí týden už nedorazil, nebo lempla, který si bude dávat co hodinu dvacetiminutovou kuřpauzu v seníku, aby se mu těch 8 hodin, co si takto natáhne, přece jen trochu rentovalo ;)

Slušného člověka za neslušné peníze sehnat nelze, leda v opravdu výjimečných případech, kdy prostě bude mít fakt rád koně, bude ho živit nějaká forma renty atd.

Jinak já jsem taky kdysi pracovala dokonce za 75 Kč na brigádě. Ale to bylo při škole, kdy jsem bydlela u rodičů a pokud jsem potřebovala, měla jsem od nich vše zajištěné - jinými slovy, hlady by mě chcípnout nenechali. Nabídnout pakatel dospělému chlapovi se ke studentskému přivýdělku přirovnat nedá.

24.4.2018 08:11
rencamo

XXX.XXX.224.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dá se sehnat brigádník a muž zvládne dvacet boxů /záleží i jak a čím nastýláte, jaký je režim stáje/ ale jak psala Daisy, někdy jsou to lidé, kteří chtějí peníze na ruku z různých důvodů, tak vám přeji, ať máte štěstí na nějakého pracovitého studenta nebo koňského nadšence. Ideální je i soused, kterého znáte a který si potřebuje momentálně přivydělat a částka mu přijde práci přiměřená.
Shánět a zaměstnávat brigádníka je někdy humorné. Měla jsem zánět v lokti a sháněla jsem za sebe někoho, kdo by mi vykydal boxy a posbíral bobky na pastvinách. Práce, kterou jsem chtěla, byla tak na tři hodiny denně za 140, -Kč/hod. a soused, který nám obvykle vypomáhá chodit nemohl.
Pani, plati ještě ta brigáda?
Ano.
Tak my bychom přijeli s bráchama a se strejdou, bylo by nás pět, jo, pani?
Nezlobte se, ale já potřebuju jednoho člověka a pět dní v týdnu.
No, jenže my jsme z daleka, tak aby se nám to vyplatilo.
Ok, tak přijeďte, uklidíte pastviny a můžete posunout ohrady.
Tak my přijedeme hned zítra.
Ok, ale pokud nebude počasí nejezděte, špatně by se vám dělalo.
To je dobrý, my jsme zvyklí.
Druhý den pršelo, tak volám ať nejezdí.
To bude, pani, dobrý.
Přijeli, přezuli se, vyrazili na pastvinu.
Posbírali dohromady jedno kolečko a ťukali na dveře.
Pani, ono se to nedá, my máme strach že nastydneme, tak my jedeme domů a přijedem jindy jo?
Další zájemce sháněl doplňkovou práci k podnikání. Prohlédl si, co má dělat a když Bubák vystrčil hlavu z boxu, couvnul a prohlásil, že se musí poradit s kamarádem a už se neozval.
Další volal, že bude dojíždět, ať mu zjistím trasu a co k nám jezdí a jestli ho každý den vyzvednu a zase odvezu na nádraží ve městě.
A pak tu byla milá slečna, která pro mě vždycky přiběhla, když narazila ve stáji na pavouka. Nikdy nepracovala u koní ani nejezdila a po týdnu brigády usoudila, že to nic není a že si určitě nějakého koně hned pořídí, protože slyšela, že se na ně berou ty dotace a jejího přítele rodiče mají u baráku louku.

To znám.

24.4.2018 08:12
rencamo

XXX.XXX.224.98

Svatá pravda.

24.4.2018 10:45
manitschka

XXX.XXX.35.124

Equestri napsal(a):
To jste tu všichni takový boháči, že by jste platili 150 za hodinu? Vždyť je to prace ráno na 4 hodiny. Není problém si najít ještě jinou práci k tomu na odpolední směny.

No tedy,20 boxů za 4 hodiny, to je 5 boxů na hodinu... Ano, dá se to, ale předpokládá to skvěle logisticky vyřešený areál co se týče umístění hnojiště, steliva, stájí, taky to, že všechno bude k dispozici, nebude třeba např. rozbalovat a případně přebírat balíky slámy / sena, valník či kontejner na hnůj nebude nutné přehazovat, koně budou všichni čistotní, po práci se nebudou stáje zametat, a to chystání krmení, to už nevím, možná další pár rukou na zádech? Určitě u toho zaměstnanec nebude kontrolovat vodu ani případné drobné závady ve stáji či na dvoře, a možná se dojde za ty 4 hoďky jednou vyčůrat. A po tomhle maratonu se mu jistě bude chtít do další práce, obzvlášť bude-li k vám či do té případné další práce někam dojíždět.

Určitě je možné, že existují i lidé, co zvládnou 20 boxů za 4 hodiny kvalitně, i s tím vším, co pro mě kvalitní vykydání představuje. Možná i s tou přípravou krmení. Vlastně takové znám, za těch 20 let u koní slovy pět. Ale za ty peníze, které nabízíte, si nemyslím, že je možné takového člověka sehnat. Vlastně v to i tak trochu doufám...ono dělat práci okolo koní (natož i s nimi) rychle a dobře je opravdu vyšší dívčí..

25.4.2018 10:54
sovicka

XXX.XXX.18.235

Equestri napsal(a):
Ptám se protože chci přijmout brigádníka, ale nechci aby mi tam zkolaboval . Takže 20 boxů na jednoho člověka vám přijde adekvátní?

Že jeden člověk 20 boxů zvládne udělat a zda je to adekvátní jsou dvě věci. Sice je dost stájí, kde to zvádne jeden člověk a i žena jak jsem psala. Ale práce na 4 hodiny to fakt není, to je 12 minut na jeden box to je trochu scifi, vyvezení, dostlání a k tomu to udělat poctivě. Jasně když se koníci posnaží a maj to na kupě, tak se jim dá vybrat za 10 minut, ale když bude nějaký prase, může jeden box zabrat klidně i půl hodiny, další čas pak nastlání a vyvezení kolečka...
A dělat v dnešní době za ani ne 500 Kč denně, to bude jen blázen, vzhledem k tomu, že je to fyzicky dost náročné a často je to na 7 dní v týdnu...
Tak že za mě 20 boxů dlouhodobě se stabilní kvalitou a za tak krátký čas nemůže dělat jeden člověk, za takovouto částu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík