Uvažuji o ustajeni kone domu... je to ve hveudach zatím, jestli to nepůjde, zůstane kde je. Kdyby šel ke mě domů, pořídila bych si ještě 1 nebo 2 poniky nebo stare kone jako společníky. V boxech by byli snad jen přes noc, ale přemýšlím nad otázkou co s hnojem.
Kdo má kone doma, napište jak to resite, prosím. Děkuji
Mám to teď vyřešené asi nejlíp jak to jde, od zemědělce mám "pronajatou" vlečku, když zavolám, že je plná, dojede si, vyveze na svoje pole a zase prázdnou postaví zpět. Vyvážíme každé cca 3-4 týdny, dva koně, v boxe jen na noc, ale hnoje je hodně i z výběhu, kde jsou celý den.
Malá stáj vedle má svou vlečku a když mají plno tak zase jiný zemědělec jim ji vyveze za 1000, -
Další známá co má koně doma, má hnojník, kam celý rok střádá, ale jelikož je kousek zahrádkářská kolonie na jaře a podzim jim to zmizne. Takže opravdu záleží na lokalitě.Pokud máte v okolí malozemědělce bude rád za hnůj a bude s ním lepší domluva, zahrádkáři to stejné. Nebo někdo, kdo vám to vyveze na kšeft.
Uživatel s deaktivovaným účtem

lenacia
napsal(a):
také by mě zajímalo, je to věc, kterou přemýšlím jak vyřešit... Zvažovala jsem kompost...
kompost nemáte šanci. na kompost se já s velkými potížemi vejdu s hnojem z chovu morčat, a to koně, to je úplně jiný level co se produkce týče.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Přesně jak píše Terezín jsem to měl naplánované já.Dokonce byl kámoš(šéfuje místnímu družstvu) velmi vstřícný za hnůj zdarma.Nějak to ale nedopadlo s tím, že bych měl koně doma a tak má taky smůlu.Časem jsem přemýšlel o vlastním vleku a traktor mi stejně půjčuje náš úžasný starosta. Záleží prostě na lokalitě a taky lidech.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přesně - je to podle lokality, konexí, možností techniky... Já mám třeba domluvu s obcí, že mi přistavují kontejner na BIOodpad, který mohou využívat i chataři z přilehlé osady. Ten mi na základě zavolání i vyvážejí. Ale je to o ochotě vyjít vstříc (obec mě) a samozřejmě známostech... to, co se mi na střádá na hnojišti, jednou za čas nechám naložit bobcatem a odvézt v kontejneru. Kdybych to měla takhle dělat často, tak se nedoplatím...
Jo a taky kydám "pastviny", takže spousta bobků - to vyvážím na obecní kompostárnu, kde mi to taky berou zadarmo.
Mám max.3 koně v ustájení.