Kůň doma - co s hnojem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2018 21:30
Aner

XXX.XXX.49.86

Uvažuji o ustajeni kone domu... je to ve hveudach zatím, jestli to nepůjde, zůstane kde je. Kdyby šel ke mě domů, pořídila bych si ještě 1 nebo 2 poniky nebo stare kone jako společníky. V boxech by byli snad jen přes noc, ale přemýšlím nad otázkou co s hnojem.
Kdo má kone doma, napište jak to resite, prosím. Děkuji

22.4.2018 22:16
lenacia

XXX.XXX.205.245

také by mě zajímalo, je to věc, kterou přemýšlím jak vyřešit... Zvažovala jsem kompost...

22.4.2018 22:18
Terezín

XXX.XXX.39.20

Mám to teď vyřešené asi nejlíp jak to jde, od zemědělce mám "pronajatou" vlečku, když zavolám, že je plná, dojede si, vyveze na svoje pole a zase prázdnou postaví zpět. Vyvážíme každé cca 3-4 týdny, dva koně, v boxe jen na noc, ale hnoje je hodně i z výběhu, kde jsou celý den.
Malá stáj vedle má svou vlečku a když mají plno tak zase jiný zemědělec jim ji vyveze za 1000, -
Další známá co má koně doma, má hnojník, kam celý rok střádá, ale jelikož je kousek zahrádkářská kolonie na jaře a podzim jim to zmizne. Takže opravdu záleží na lokalitě.Pokud máte v okolí malozemědělce bude rád za hnůj a bude s ním lepší domluva, zahrádkáři to stejné. Nebo někdo, kdo vám to vyveze na kšeft.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2018 22:34

lenacia napsal(a):
také by mě zajímalo, je to věc, kterou přemýšlím jak vyřešit... Zvažovala jsem kompost...

kompost nemáte šanci. na kompost se já s velkými potížemi vejdu s hnojem z chovu morčat, a to koně, to je úplně jiný level co se produkce týče.

Neregistrovaný uživatel

22.4.2018 22:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Přesně jak píše Terezín jsem to měl naplánované já.Dokonce byl kámoš(šéfuje místnímu družstvu) velmi vstřícný za hnůj zdarma.Nějak to ale nedopadlo s tím, že bych měl koně doma a tak má taky smůlu.Časem jsem přemýšlel o vlastním vleku a traktor mi stejně půjčuje náš úžasný starosta. smajlík Záleží prostě na lokalitě a taky lidech.

23.4.2018 18:13
mgtka

XXX.XXX.64.12

Manžel celoroční produkci hnoje dvou koní zaveze do skleníku a na políčko a zaryje.
Ale máme je pastevně a nesteleme, takže je to opravdu čistý hnůj.

23.4.2018 20:37

Přesně - je to podle lokality, konexí, možností techniky... Já mám třeba domluvu s obcí, že mi přistavují kontejner na BIOodpad, který mohou využívat i chataři z přilehlé osady. Ten mi na základě zavolání i vyvážejí. Ale je to o ochotě vyjít vstříc (obec mě) a samozřejmě známostech... to, co se mi na střádá na hnojišti, jednou za čas nechám naložit bobcatem a odvézt v kontejneru. Kdybych to měla takhle dělat často, tak se nedoplatím...
Jo a taky kydám "pastviny", takže spousta bobků - to vyvážím na obecní kompostárnu, kde mi to taky berou zadarmo.
Mám max.3 koně v ustájení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík