Terven
napsal(a):
Určitě nemažte, je to k ničemu, kopyta mazání nepotřebujou. Obecně jsou měkčí v období dešťů a tvrdá, když je sucho.
Pokud se něco ulouplo z chodidla, byl to nejspíš kousek přebujelého střelu. Fotka je nekvalitní, kopyto neočištěné, ale řekla bych, že přerostlé.
Souhlas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mě kovář v neděli říkal ať jí ta kopyta mažu. Prosím vás nedá se někde stáhnout jednoznačný manuál "péče o koně"? Já už v tom mám zmatek jak o svátku matek. Veterinář mi zase řekne na to: Když Vás to baví tak můžete.
monini23
napsal(a):
Ahoj, potřebuji prosím radu. Mám shetlanda a uloupnul se mu tenký plátek na chodidle. Jinak když mu čistím kopyta tak musím opatrně protože když zaberu přijde mi že mu je ničím a vyrývám. Mám mu je něčím mazat aby se zpevnila?
Potřebuje ostrouhat, a to dost nutně a už dlouho...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě kovář v neděli říkal ať jí ta kopyta mažu. Prosím vás nedá se někde stáhnout jednoznačný manuál "péče o koně"? Já už v tom mám zmatek jak o svátku matek. Veterinář mi zase řekne na to: Když Vás to baví tak můžete.
Bohuzel zadny jednoduchy manual neexistuje, co clovek, to nazor ja souhlasim s vyse uvedenym - nemazat a nechat vystrouhat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Už jsem to našel.
https://www.ifauna.cz/kone/forum/r/detail/535570/vecne-tema-mazani-kopyt.