Poraďte jméno pro hříbě

Irský cob / tinker
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2018 21:59
Aja34

XXX.XXX.0.66

Hezký večer, jsem v očekávání hříběte a nemám zatím vybrané jméno. Chtěla bych něco originálního. Chci aby melo hříbě dvě jména( respektive jméno a nějaké přízvisko - příklad Odin Bifrost). Prosím o variantu jak pro klisničku tak i pro hřebečka.

24.4.2018 06:43
lenacia

XXX.XXX.168.82

Nejlépe se rozhoduje po narození, když má člověk cca představu. Také se jméno vybírá dle jména rodičů atd atd.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2018 06:49

Různá plemena mají různá pravidla. Je po licentovaném hřebci, že?

24.4.2018 06:55
Aja34

XXX.XXX.0.66

Mám irského coba a tam žádná pravidla nejsou. A ano kobyla je chovná a je samozřejmě připuštěná licentovaným hřebcem :).

24.4.2018 07:09

Tak když nejsou žádná pravidla, tak bych si počkala, jak bude malý/malá vypadat ;).

24.4.2018 08:16
mgtka

XXX.XXX.22.78

Pokud je to origoš, odpíchla bych se od jmen rodičů.
jinak my vybrali jméno po cestě k rodící kobyle. Prcek byl produktem černé plemenitby bývalých majitelů kobyly, takže no name.
Rádi jsme hráli pokra a tak nás napadlo, že to bude All-in(neboli Olin) :).

24.4.2018 08:38

Blueberry

Blackberry

Mr. Papper

Sun Spring.

24.4.2018 09:03
mgtka

XXX.XXX.22.78

mgtka napsal(a):
Pokud je to origoš, odpíchla bych se od jmen rodičů.
jinak my vybrali jméno po cestě k rodící kobyle. Prcek byl produktem černé plemenitby bývalých majitelů kobyly, takže no name.
Rádi jsme hráli pokra a tak nás napadlo, že to bude All-in(neboli Olin) :).

PS: původní otec měl být All my dreams, takže proto od All.
Že prcek není jeho jsme zjistili, až se jmenoval:).

24.4.2018 09:11
Aja34

XXX.XXX.0.66

No otec začíná na M, matka na L, Moc se mi nelíbí to pojmenovávání po rodičích. Hledám jméno co mě osloví a bude pěkné a jedinečné.

24.4.2018 11:00
ameed

XXX.XXX.248.64

Marie Majerová:).

24.4.2018 13:09
lenacia

XXX.XXX.205.245

Shinaesh Chofros, Vordos Ixan, Maorsa Hegesh, Darikka(n) Ann... Dobře, odemě raději ne, zrovna píšu fantasy povídky :D :D :D.

24.4.2018 21:02

Marlei - márly (omlouvám se angličtinářům ) může se psát i počeštěle, Mařenka- bude mít pěknou hřívu-mařenu, Mína, Murat, ...
Lupin, Laco, Lada...
Vždycky se zamyslím, jak pak budu na dotyčné zvíře volat, musí to být krátké, výstižné, zvučné...

Neregistrovaný uživatel

24.4.2018 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Většina koní má "dynamické" jméno.Mění se dle situace.V boxu je to miláček, když se vyválí je to prase, když pod sedlem zlobí je to svině, když...Ale to už znáte. Opravdovým jménem mu říká málokdo.

25.4.2018 23:36

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Většina koní má "dynamické" jméno.Mění se dle situace.V boxu je to miláček, když se vyválí je to prase, když pod sedlem zlobí je to svině, když...Ale to už znáte. Opravdovým jménem mu říká málokdo.

Hm, jaký si to kdo udělá, takový to má...když na koně ze sedla houknu "ty svině", nic mu to asi podle mne neřekne, pokud ho výhrůžně zpražím jménem-při nějaké nekázni, kterým na něj běžně volám, aspoň po mě stříhne ušima, já mám pocit, že mám v ten moment větší pozornost než za tu svini...Já na svého koně volám jeho jménem, asi budu patřit do kategorie "málokdo".

Neregistrovaný uživatel

26.4.2018 00:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hm, jaký si to kdo udělá, takový to má...když na koně ze sedla houknu "ty svině", nic mu to asi podle mne neřekne, pokud ho výhrůžně zpražím jménem-při nějaké nekázni, kterým na něj běžně volám, aspoň po mě stříhne ušima, já mám pocit, že mám v ten moment větší pozornost než za tu svini...Já na svého koně volám jeho jménem, asi budu patřit do kategorie "málokdo".

V hřebčíně když připravoval dostiháky na sezónu majitel a trenér v jedné osobě,.to byl někdy slovník že to ani po desáté večer nemám odvahu napsat.Ono se takhle občas nadává, ale nemyslí se to tak.smajlík Není to vždy taková idiylka jak se zdá.Jak koním říkám já ani raději nebudu psát.Za to by se nemusela totiž stydět ani dvanáctiletá holčička.

Přidejte reakci

Přidat smajlík