Jakou část výplaty nasypete na ustájení?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2018 12:07
Krasavice Carevna

XXX.XXX.83.128

Dotaz na finance, jakou část výplaty byste vynaložili na ustájení koně? Mně vychází levnější s boxem ustájení kolem 1/4 výplaty (4500) a zajímalo by mně, jak jste na tom vy.

Za odpovědi děkuju

26.4.2018 12:19
Krasavice Carevna

XXX.XXX.83.127

Jo a zapomnela jsem dodat, ze se jedna o kone na rekreaci.

26.4.2018 12:33
rebeks

XXX.XXX.208.14

Když pominu kolik dávám já, tak bych vždy chtěla dávat tolik abych vše poplatila a ještě mi zbylo na žítí a na úspory.

26.4.2018 13:20
Krasavice Carevna

XXX.XXX.83.127

Tak to je jasny, ja pocitam jen svou vyplatu, manzelovu ne, takze na domacnost a placeni vseho okolo zbyva porad dost. Jen jsem chtela vedet, jak to je jinde, prece jen je to vydaj na "zabavu"

26.4.2018 13:28
rebeks

XXX.XXX.208.14

Tak dávám cca čtvrtinu. Ono to je ale vcelku nepodstatné, Když budu dávat čtvrtinu ze 100 000 tak je to něco jiného než dávat čtvrtinu z 12 000. Myšleno pro existenci. Důležitější bude celkový příjem domácnosti a nejdůležitější domluva mezi jejími členy ;).

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2018 13:39

Sice nevím, k čemu Vám ta informace bude, ale za ustájení dvou koní dávám 10% svého měsíčního příjmu.

26.4.2018 13:40

Teoreticky čtvrtinu, prakticky polovinu ;)

(Když započítám všechny výdaje na koně od doplňkového krmení, přes vybavení, oblečení na ježdění, trenéra, kováře, veterináře, fyzio... částečně jsou to sice nárazové záležitosti, ale ve finále se to průměrně promítne do každého měsíce.).

26.4.2018 13:43
Krasavice Carevna

XXX.XXX.83.127

Tak ptat se na platy a na to, kolik kdo utrati za kone se ptat nechci, to mi prijde nevhodny. Samozrejme zalezi na prijmu obou a vydajich. Zas tak malou ctvrtinu nemam, ale na ustajeni s vytapenym bazenem pro kone to neni ona existuje nejaka ta poucka, ze by se z platu melo dat tolik na bydleni, tolik na jidlo...nechci nic podcenit a dat tak tu ctvrtinu platu mi prijde jeste docela rozumny a udrzitelny.

26.4.2018 15:10

Mam koně doma, takže výdaje mám měsíční pouze seno a hobliny. Nepočítám samozřejmě granule, kováře, veterináře a vybavení. Ale ono vše má svou daň. Vy sice platíte dost za ustajeni, ale máte casu kolik chcete. Ja už čas nebudu mít nikdy

26.4.2018 15:26

No podle mě pokud tam nezapočítáte granule, veterináře a kováře, tak to nemá žádnou vypovídající hodnotu, ne, vždyť to jsou taky pravidelné náklady.

26.4.2018 16:46

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No podle mě pokud tam nezapočítáte granule, veterináře a kováře, tak to nemá žádnou vypovídající hodnotu, ne, vždyť to jsou taky pravidelné náklady.

To ano, ale paní se ptá na ustajení a to nezahrnuje kováře, veterináře a granule, zatímco seno a piliny ano :).

26.4.2018 16:47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Takže me ustajeni me stoji baliky sena a podestylku.

Neregistrovaný uživatel

26.4.2018 18:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě teď stojí dva miláčkové devět tisíc za ustájení.Výplatu jako takovou nemám, tak nevím kolik to je poměrově k mojí výplatě.Jenže já zase budu mít za chvíli nutkání to tady koníkům zvelebit, takže mě pak zase třeba majitelka sleví z ustájení.Podlahy by to tu potřebovalo jako sůl.smajlík

26.4.2018 19:17

Zhruba osminu platu. Pokud se tedy bavíme pouze o ustájení - bez dokupovaného krmení, tréninků apod.

27.4.2018 13:52
sovicka

XXX.XXX.18.235

Tak jak píše Daisy a ostatní, holé ustájení je jedna věc a celkové náklady na koně druhá, tak že jde podle mě spíš o tu celkovou částku, než ustájení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík