Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tak já vím aktuálně ze třech ustájení tak patnáct kilásků od "Práglu" východně.6500,5500 a 4500 za box všechny zhruba stejné podmínky a s voděním do výběhu.Jestli to takhle stačí.Jinak bych byl ochoten dát víc, ale jen za cenu aby se měl kůň ještě lépe.Jestli mám "Doublejůsíí" na hnojišti je mi jedno a zámkovku považuji za novodobý vesnický mor.
Uživatel s deaktivovaným účtem

10 000 - 15 000 v "luxusní" stáji (pro majitele),6000 - 8000 v méně. Potom čím dále od Prahy, tím levněji.
Platila jsem 8500, - skoro v Praze, v ceně by bylo i čtení pohádek, kdybych si to přála.3 jízdárny, skok. mat., hala, kruhovka, výběhy a vodění do/z nich, peostorné šatny s veškerým vybavením, velká sedlovna, krásný nový areál, úžasní, starostliví a pečliví majitelé a ošetřovatelé v jednom. Nechtělo se mi odchàzet, ale stěhovala jsem se 200km daleko.

Heaven
napsal(a):
Našla jsem i za 16tisíc to je podle mě pouze pro lidi kteří soutěží a chtějí si založit kariéru. Víc jak 8tisíc bych asi nedala, leda by ty stáje byly hned u našeho domu, abych tam mohla být pořád
Můžu se zeptat, kde to bylo? Klidně do zprávy.
Moje známá měla koně v jednom velmi drahém ustájení a bylo to tam sice fajn, ale co se týče péče o koně a zázemí pro trénink to tam bylo srovnatelné s mnohem levnějšími stájemi. Akorát tam měli navíc stylovou restauraci a čisto ;)
Ony vůbec ty drahé stáje nad 10 000 pro koně většinou znamenají po většinu dne box a pak na chvíli malá ohrádka, kde je sám. Moc zábavy si tam tedy asi po těch 22 hodin, co s nimi není majitel, neužijí. Ale nechci paušalizovat, teď jsem zrovna projížděla webovky drahé stáje, kde to vypadá, že mají i pěkné výběhy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jo byl jsem se ve dvou takových stájích podívat a tam mít koně aby se dostal na hodinu na pastvu?Taky jsem to majiteli řekl na plnou hubu.Máte tady sice krásně pro lidi a uklizeno, ale tak motorku bych si k Vám dal možná.To bych zakázal zákonem takhle vlastnit koně.Chudáci, celý den v boxu.

Meifi, jsou majitelé, kteří si nepřejí, aby jejich koně chodili ven bez jejich přítomnosti, resp. oddávali se neřízenému pohybu.... a že jich takových v dnešních dnech ještě je.
Zvláštní je, že by si laik mohl myslet, že to závisí na ceně koně. Ale naštěstí to tak není. Zkušení koňáci už dávno přišli na to, že se s odpočatým a psych.vyrovnaným koněm, který si může alespoň část dne "dělat, co chce" a hýbat, jak chce, pracuje daleko snáz a příjemněji...

Jo, add. ceny ustájení:
Praha-západ - co jsem řešila min. rok, pak se ceny pohybují samozřejmě podle toho, co ustájení nabízí. Od cca 3000 Kč za pastevko bez téměř žádného zázemí, až po stáje kolem 8 tisíc s halou a zázemím pro jezdce i koně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Meifi, jsou majitelé, kteří si nepřejí, aby jejich koně chodili ven bez jejich přítomnosti, resp. oddávali se neřízenému pohybu.... a že jich takových v dnešních dnech ještě je.
Zvláštní je, že by si laik mohl myslet, že to závisí na ceně koně. Ale naštěstí to tak není. Zkušení koňáci už dávno přišli na to, že se s odpočatým a psych.vyrovnaným koněm, který si může alespoň část dne "dělat, co chce" a hýbat, jak chce, pracuje daleko snáz a příjemněji...
Jasně že to tak je.To ale objevili ameriku, viď? Myslíš, že to někde četli a nebo se byli podívat u koní jednou? Takový lidi bych taky zavřel do boxu a neřekl jim kdy se dostanou ven a kdy to skončí."Možná nikdy kamaráde zlatý a jak se tito líbí? Nelíbí? Víš že je mi to fuk? Jsi můj a já si s tebou můžu dělat co chci.".
napsal(a):
Někdo nechává sportovního koně celý den v boxu aby se náhodou nezranil. Právě takoví koně, kolem kterých se chodí po špičkách, se ale při první příležitosti zraní... Za mě se setměním do boxu a za rozbřesku zase pustit na pastvu. Ani na ustájení pouze s přístřeškem není nic špatného.