Zdravím, mám 6 letého valacha, kterému se začaly dělat bílé fleky v oblasti kohoutku - usoudili jsme, že ho nejspíš tlačí sedlo napravilo to. Jenže přestože jsem na něm potom asi 14 dní nejezdila, tak se mu začaly bílé fleky tvořit i v jiných částech zad, kde ho opravdu nemá co tlačit. Dokonce se mu teď další objevily na zadku a na nohách. Jeho otec byl grosovany bělouš, tak se chci zeptat jestli to může být tím, protože mě opravdu jiná příčina nenapadá, ale zase je divné, že by se mu to objevilo až v 6 letech. Neměl žádné zranění, ani plíseň to určitě nebude, kůži má v pořádku, jen z ní vyrůstají bílé chlupy... Děkuji za rady.
Dobrý den, znám jednoho koně, co se narodil jako ryzák a cca ve 4 letech se mu začali dělat bílé fleky, nakonec je z něj šiml. Momentálně mám téměř dvouletého hřebečka, narodil se také jako ryzák a rodiče jsou šimlové (ještě několik jich má v původu) a jsou to cca 2 měsíce, co se mu také začaly dělat ty bílé fleky, zřejmě bude taky šiml. Zřejmě bude takový i ten váš, znám několik koní, co začali vybělovat až třeba v 10 letech. První dvě fotky je koník, kterého zmiňuji jako prvního (první fotka něco kolem 4. roku, na druhé je jako 7 a na dalších je můj.
Cannabis16
napsal(a):
Dobrý den, znám jednoho koně, co se narodil jako ryzák a cca ve 4 letech se mu začali dělat bílé fleky, nakonec je z něj šiml. Momentálně mám téměř dvouletého hřebečka, narodil se také jako ryzák a rodiče jsou šimlové (ještě několik jich má v původu) a jsou to cca 2 měsíce, co se mu také začaly dělat ty bílé fleky, zřejmě bude taky šiml. Zřejmě bude takový i ten váš, znám několik koní, co začali vybělovat až třeba v 10 letech. První dvě fotky je koník, kterého zmiňuji jako prvního (první fotka něco kolem 4. roku, na druhé je jako 7 a na dalších je můj.
Teda, takový způsob vybělování jsem nikdy neviděla. Buď od hlavy, kdy byl pak šiml nebo od krku/plecí a pak z něj byl červený bělouš. Tohle je opravdu zajímavé :-D.
Francy_
napsal(a):
Teda, takový způsob vybělování jsem nikdy neviděla. Buď od hlavy, kdy byl pak šiml nebo od krku/plecí a pak z něj byl červený bělouš. Tohle je opravdu zajímavé :-D.
To já právě taky ne, až na tyhle dva většina, co je viděla poprví si myslely že to jsou appaloosy, přitom to je ČT a CS