Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Dobrý den co používáte k ochraně koníků proti pilu? Letos je to opravdu extrém. Pomohla by ta síťka na nos? Moc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Osobně si myslím, že síťka pyl propustí, zas tak jemná ta síťka není. Ale vyzkoušené nemám, selský rozum mi říká, že kdyby existoval způsob, jak zabránit vnikání pylu do dýchacího ústrojí, nebyly by na světě alergie a dušnosti. Ale třeba mě někdo vyvede z omylu :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Osobně si myslím, že síťka pyl propustí, zas tak jemná ta síťka není. Ale vyzkoušené nemám, selský rozum mi říká, že kdyby existoval způsob, jak zabránit vnikání pylu do dýchacího ústrojí, nebyly by na světě alergie a dušnosti. Ale třeba mě někdo vyvede z omylu :).
Vím že tomu úplně nezabráním ale jde mi o to to aspoň omezit a pomoc tím kobče.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Sophii
napsal(a):
síťka na nos pYl propustí. Hlavně je pylem pokrytá tráva, takže se z ní práší, a jde to koni přímo do nozder síťka nesíťka.
Momentálně pomůže tak možná tanec deště, aby přišel pořádnej dlouhej slejvák a všechno smyl.
Jo v ten slejvec doufám protože mě to taky dostalo. Jsem alergiik a zrovna taková koncentrace ve vzduchu pro mě byla otázka času kdy padnu. V úterý jsem pracovala s kobčou a v noci jsem padla. Je mi teda zas pěkně zle. Mám silnější prášky a tak doufám že ta bouřka přijde. A odleví se i kobylce i mě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Za gramatiku se omlouvám Čeština zas pláče.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Zase na druhou stranu proč tu síťku nezkusit? Stojí to prd a něco to určitě chytne.Již jsem viděl zbytečnější věci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zase na druhou stranu proč tu síťku nezkusit? Stojí to prd a něco to určitě chytne.Již jsem viděl zbytečnější věci.
Jasně děkuji.
Náš valach síťku nosí a můžu říct, že pyl zachytává.
Včera jsme se vrátili z Drahanské vrchoviny a tam byla doslova žlutá mlha a valach byl v pohodě.
Síťku bylo nutno každý den vyprat, protože byla plná pylu.
Nutno ale dodat, že nemáme síťku univerzální velikosti, která je běžné dostupná za pár korun, ale celkem složitě sehnanou velikost Cob, která mu perfektně sedí a levná taky nebyla...

Mě napadlo ještě, jeslti by nebylo funkčnější, tu síťku ještě podšít třeba silonkou, pro tyhle nejhorší období... a jak říká liva - každý den přemáchnout...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Mě napadlo ještě, jeslti by nebylo funkčnější, tu síťku ještě podšít třeba silonkou, pro tyhle nejhorší období... a jak říká liva - každý den přemáchnout...
Taky mě napadlo to pak podšít nějakou jemnou látkou či silonkou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
liva
napsal(a):
Náš valach síťku nosí a můžu říct, že pyl zachytává.
Včera jsme se vrátili z Drahanské vrchoviny a tam byla doslova žlutá mlha a valach byl v pohodě.
Síťku bylo nutno každý den vyprat, protože byla plná pylu.
Nutno ale dodat, že nemáme síťku univerzální velikosti, která je běžné dostupná za pár korun, ale celkem složitě sehnanou velikost Cob, která mu perfektně sedí a levná taky nebyla...
Písnete značku a co je vaše sítka zač?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Písnete značku a co je vaše sítka zač?
https://www.rajtak.cz/home/19-net-relief-muzzle-net-zabranuje-head-shakingu.html.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
A nebo si jí vyrobit.Ono to koukám zase tak prd nestojí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nebo si jí vyrobit.Ono to koukám zase tak prd nestojí.
V tom balení byly tři kusy, aby byla náhradní, kdyby se roztrhla...Píšou to i v popisku, takže jsem ty dvě prodala.
Ušít by šla, ale trefit materiál. My jedem ven s čistou síťkou a když přijedeme je plná pylu, ale ke koni se nedostane skoro nic. Je to nachytané na povrchu a v dutinkách síťky.
Pokud má koník opravdu potíže, vyplatí se investovat do kvality...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
A jo jsou tam vlastně tři.tak to se dá "skousnout".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
liva
napsal(a):
V tom balení byly tři kusy, aby byla náhradní, kdyby se roztrhla...Píšou to i v popisku, takže jsem ty dvě prodala.
Ušít by šla, ale trefit materiál. My jedem ven s čistou síťkou a když přijedeme je plná pylu, ale ke koni se nedostane skoro nic. Je to nachytané na povrchu a v dutinkách síťky.
Pokud má koník opravdu potíže, vyplatí se investovat do kvality...
to určitě po výplatě je asi koupím ted jsem vzala z nouze jednu tu levnou.