Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2018 11:46
M*******

XXX.XXX.67.92

Ahoj, před týdnem mi začal pokašlávat kůň. Nijak intenzivně, sama jsem ho slyšela jen párkrát. Teplotu ani jiné příznaky nemá, ale říkám si, jestli mu nedát alespoň nějaké bylinky na pročištění. Přeci jen je teď všude spousta pylu a prachu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2018 13:09

Režim koně? Nejlepším lékem je pobyt na čerstvém vzduchu. Bylinky mu samozřejmě dát můžete. Mně se osvědčil Pulmoran. Pokud kašel neodezní do 14 dnů nebo se zhorší, je potřeba to řešit s veterinářem.

Taky je možné, že je kůň alergický, to je pak dobré vypozorovat, zda se rozkašle zrovna v dobu, kdy kvete urč. alergen (podle pylového zpravodajství).

3.5.2018 13:19
M*******

XXX.XXX.67.92

Kůň je přes den na pastvě, večer v boxu. Pod sedlo chodí pravidelně. Minulý rok mu na jaře pyly nedělali problém právě.

7.5.2018 11:45
Boreček

XXX.XXX.32.183

Můj kůň to má taky. Ale už je starší. Veterinářka říkala že ji mám prostě krosit seno, dávat petržel (funguje) a chodit ven brzo ráno nebo pozdě večer. Taky je 24/7 venku a je to lepši.

7.5.2018 13:27

M******* napsal(a):
Kůň je přes den na pastvě, večer v boxu. Pod sedlo chodí pravidelně. Minulý rok mu na jaře pyly nedělali problém právě.

prohlédněte box, zda je řádně denně vymístovaný- žádné pročurané místo, čpavek velmi dráždí dýchací cesty.

7.5.2018 19:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Podívejte se na starší diskuze o kašli, dušnosti, COPD, RAO.
Např.
http://www.jezdectvi.cz/kategorie.aspx/zajimavosti/clanek/o-cem-jsme-take-psali-respiracni-problemy-u-koni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík