Jahodové listy ( sušené)

Shetlandský pony
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2018 18:36
Boreček

XXX.XXX.32.30

Dobrý den, mám dotaz. Může můj poňas sušené jahodové listy?

7.5.2018 08:37
Nikola 3333

XXX.XXX.126.123

Ano může a klidně i nesušené akorát si dejte pozor aby na nich nebyl žádný postřik nebo aby nebylo nějak znečištěno prostředí odkud jahody trhate.

7.5.2018 11:42
Boreček

XXX.XXX.32.183

Děkuji moc. Nebyla jsem si jistá. A kolik by jich mohla (DDD) má 200kg + na co je to dobré? Děkuji. PS: trvala jsem to že své zahrádky takže žádný postřik nic.

7.5.2018 14:32
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jahodové listy ze zahrádky, tedy pravděpodobně ze šlechtěného velkoplodého nebo měsíčního jahodníku, asi nebudou dobré na nic. Léčivé účinky má jahodník obecní (lesní jahoda), prozradí Vám je třeba wikipedie.
Uniká mi, proč jej chcete koni dávat, když nevíte, jaké má účinky. To je, jako kdybych se ptala: Chci si uvařit čaj z pelyňku, na co je to dobré? A jaká je doporučená denní dávka?

7.5.2018 16:30
Boreček

XXX.XXX.32.79

Slyšela jsem že to koní někdo dává, ale nevím na co, tak se ptám protože jsem to nemohla nikde najít.

7.5.2018 20:07
lenacia

XXX.XXX.168.82

Varaxi napsal(a):
Jahodové listy ze zahrádky, tedy pravděpodobně ze šlechtěného velkoplodého nebo měsíčního jahodníku, asi nebudou dobré na nic. Léčivé účinky má jahodník obecní (lesní jahoda), prozradí Vám je třeba wikipedie.
Uniká mi, proč jej chcete koni dávat, když nevíte, jaké má účinky. To je, jako kdybych se ptala: Chci si uvařit čaj z pelyňku, na co je to dobré? A jaká je doporučená denní dávka?

možná stejně jako já. Vyhrála sem 5 kilo zeleného čaje, ale jelikož jsem čajofil a mám už tak doma hromadu čajů, řekla jsem si, že z části budu kobyle dělat záliv do krmení.
tak jsem si teda našla že koním se čaj podávat může. Takže jop, zelený čaj je prosěšný vím tedy i proč je prospěšný, ale důvod proč ho kobyla dostávala byl čistě jen ten, že sem ho měla moc na to abych jej zkonzumovala celej sama.

8.8.2021 12:59
Ranc-Adel

XXX.XXX.8.199

Pro léčebné účely se sbírají mladé listy nebo kořen. Připravuje se z nich čaj, který pomáhá při látkové výměně, při katarech žaludku a střev, při zánětech močových cest a hemoroidech

Přidejte reakci

Přidat smajlík