Duté x plné udidlo - jak rozeznám?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2018 21:41
K98

XXX.XXX.241.255

Dobrý večer,
jak poznám, že mám doma duté nebo plné udidlo? Řekla bych, že je duté, na plné mi přijde moc lehké, ale potřebovala bych to vědět na 100% Nikdy jsem to doteď neřešila, proto nevím, jak to spolehlivě poznat.
Děkuji za odpověď.

10.5.2018 06:46
kapička

XXX.XXX.5.211

Srovnat s jiným udidlem? Já to tak dělala, když se nám změnily uzdečku a nepoznala jsem tak, kterou má kůň, co má duté stihlo. Vzala jsem dvě stihla a to lehčí bylo duté. Jinak na pohled mi přijdou úplně stejná, takže nevím, jestli to jde poznat jinak než podle váhy.

10.5.2018 10:18
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

zkuste to podle Archimedova zákona. Zjistěte si objem udidla ( změřit objem vody kterou vytlačí po ponoření do kapaliny ) pak udidlo zvážit, spočítat měrnou hmotnost (hustotu) a porovnat s měrnou hmotností(hustotou) železa.

http://converter.cz/tabulky/hustota-pevne.htm.

10.5.2018 10:45
Terven

XXX.XXX.110.147

Duté je opravdu výrazně lehčí než plné, pokud máte hmotnost plného takříkajíc " v ruce", u dutého vás překvapí, jak je lehké.
Jedno duté se mi válí doma, na visačce ten údaj byl uvedený, pokud už nemáte visačku, tak to podle mě nejde poznat jinak než srovnáním s plným anebo viz jahodapavel smajlík
Ale upřímně- já vlastně nevím, jakou jinou výhodu má duté stihlo krom toho, že je lehčí? A pokud koni vyhovuje, tak možná není důležité, co je uvnitř smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2018 13:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

...a má jiný zvuk, když s ním zachřastíte- takovej dutej smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík