Krmíte někdo Pavo SportsFit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2018 12:34
pata247

XXX.XXX.207.202

Zdravím,
chtěla bych se Vás zeptat, jestli někdo krmíte Pavo SportsFit? Jedná se o musli. Chtěla bych se zeptat na pár otázek.

Děkuji všem.

11.5.2018 15:52
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nekrmím a když čtu složení, tak bych ani nekrmila.

Ječmen, kukuřice, pšenice, oves, melasa, sojový olej.

Trochu hrachových vloček, soli a lněného semena asi tu nálož škrobů nezachrání.

Plus cena 38 kč/kg, kdy prokrmíte dle doporučeného dávkování výrobce pro standardního koně 2,5 kila denně, by mě taky odradila.

Ale to je jen můj názor.

11.5.2018 19:21
pata247

XXX.XXX.42.18

Nevím jak toto krmivo, ale řekla bych, že ostatní od Pava jsou poměrně kvalitní krmiva. Ano, máte pravdu, škrobů je tam příliš, ale já bych ho chtěla krmit pouze jako doplňkové krmivo, proto by mě zajímalo, zda to někdo takto dělá a jak na něm kůň funguje. Cena je teda docela hodně vysoká. Hledala jsem nějaké krmivo, které dodá koni dost energie a toto mě zatím zaujalo. Popřípadě nemáte nějaký tip? Děkuji. :).

11.5.2018 20:01
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Co místo škrobů sáhnout po tucích? Třeba konopné produkty mají skvělý poměr omega3:omega6, dokonce na kilo vyšší energetickou hodnotu než ječmen a oves. Viděla jsem výlisky, šrot, celé semeno a slupky. Každé má jiné procento oleje, bílkoviny, vlákniny, záleželo by i na zbytku KD, to by asi poradili spíše výživáři, kterým z produktů vhodně dokrmit.

A pokud chcete ty obiloviny, tak co prostě jen oves? Třeba černý.

11.5.2018 20:21
pata247

XXX.XXX.42.18

Nemáte prosím nějaký odkaz na ty konopné produkty? Například jestli máte něco vyzkoušené? Určitě se podívám, ještě stále vybírám a klidně půjdu vyzkoušet něco nového. Hlavně mi jde o to, aby to bylo krmivo energetické.

Kobylka byla dříve na granulích Energy's, ale za krmivo jsem to bohužel vůbec nepovažovala. Teď je dva roky krmená ovsem + přidávám řepné řízky, trochu ječmene a vitamíny. Bohužel mi již skoro rok přijde, že nám to takto vůbec nevyhovuje. Pracuje poměrně hodně 6 dní v týdnu.

11.5.2018 21:03
Dotaz

XXX.XXX.235.225

My jsme krmili konopné výlisky a konopné semeno. Semena můžete dát jen málo, výlisků lze dát až 0,6 kg, což dodá víc energie než kilo ječmene, či ovsa, srovnatelně jako kilo černého ovsa či ječného šrotu. Výlisky ale mají dost bílkovin, poraďte se ohledně kombinace s výživářem. Nebo pročtěte aspoň dotazy zde:
http://www.centrumkrmiv.cz/product/konopne-vylisky-granule-1355/

Ještě mají konopný šrot, ale co z toho vybrat, vám neporadím, na to nemám znalosti. Oni by vám zhodnotili, zda naopak nemáte v KD třeba málo bílkovin. Zkuste tam hodit dotaz ke konkrétnímu produktu, třeba poradí vhodnou kombinaci. Asi bych popsala ještě problém, zda vám kobyla hubne, nebo proč potřebuje více energie, jaký má management, kolik sena má k dispozici apod.
http://www.centrumkrmiv.cz/product/konopny-srot-1485/.

11.5.2018 21:17
pata247

XXX.XXX.42.18

Super. Na všechno kouknu a rozhodně se poradím, protože abych pravdu řekla, o konopných produktech toho vím jen málo. Děkuji za skvělé doporučení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2018 23:22

Na energiu je lepší olej, vzhľadom na objem konského žalúdku vyhráva na celej ćiare v oomere objem vs. energetická hodnota.
A čo znamená 6 ťažkej práce, to je kôň v dostihovom tréningu?

11.5.2018 23:47
pata247

XXX.XXX.42.18

Děkuji, už jsem na olej také koukala. Vy přidáváte olej? Pokud ano, máte nějaké doporučení?

Nene, jedná se o sportovního ponyho. Napsala jsem, že pracuje poměrně hodně, ale zase se nejedná o nějakou více těžkou práci. Většinou 2x přiježďování,1x skokový trénink,1x gymnastika,1x lonž,3x terén (kondiční trénink, pokud jede po jízdárenské práci jde o uvolnění, ...). Dále přidávám volnost, PK, ... Samozřejmě střídám podle potřeby.

12.5.2018 12:34

Mám skúsenosť s ostropestrecovým, cca 2dcl denne pracujúcim koňom ku cca 200g jadra bezproblémov stačilo viacerým koňom s medzinárodnou výkonnosťou S a vyššie.
Ale z toho, čo čítam, koľko jadra kŕmia iní ľudia, si myslím, že my asi máme nejakú špeiálnu sortu koní, ktorá behá iba tak z ničoho.

12.5.2018 12:45
pata247

XXX.XXX.42.18

Děkuji Vám za doporučení, určitě se podívám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík