Heidi22
napsal(a):
Dobrý den, ráda bych připustila svojí černou cobku černým hřebcem QH. Nemáte někdo zkušenost s tímto křížením? Hříbě si hodlám nechat...
Mohl by z toho vyjít fajn westernový koník na rekreo, ale rousky a bohatou hřívu mít skoro nebude a asi bude hodně snadno přibývat na váze a bude celkově i hodně mohutný.
Obě plemena byla vyšlechtěna na jiném základě a za jiným účelem. Stavbou těla jsou dost rozlišní. Riskujete, že budete mít koně s velkými problémy s nohami, protože soudobí QH jsou dost lehcí v holeni. Oba jsou dost robustní a geny se mohou "špatně namíchat". Raději bych volila připuštění stejným/podobným plemenem.
tinker x frís má známá a mně se to podle fotek moc nelíbí, zjemnění tam nějaký je, ale nevím jestli na těch správných místech... Hlava a krk tinker, kohoutek tinker, záda a trup frís a obrovský tinkeří zadek. A úplně nevím, jestli ten užší a jemnější trup napojený na mohutný předek a zadek nebude dělat jednou neplechu...
Takže taky důkaz, že může vypadnout cokoliv...
Co teda zkusit welsh pony? Ať máte aspoň welsh part bred...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.89
Ja teda nechapu porizeni tinkera kdyz pani chce neco jemnejsiho... to si mela koupit jine plemeno tedy asi bych tam zkusila welshe a modlila se at vypadne neco aspon trochu pouzitelneho. Zaruku ale u krizeni nebudete mit nikdy naprosto zadnou.
Já mylně myslela, že zadavatelka má welshcobku.Proto mi nebylo jasné, proč si jí chce " kazit" QH
Irský cob je jaký je a pochybuji, že by ho mohlo něco smysluplně zlehčit či zušlechtit na první dobrou
Snad jedině hřebec právě welsh coba.
Když vídám partbredy, tak, bez ohledu na katastrofičnost matky, se hříbě většinou o dost opraví
Každopádně, než experimenty s připouštěním a zlehčováním neušlechtilého rousnatého tvora bych tu kobylu radši rovnou vyměnila.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Každopádně nechte testovat kobylu na PSSM a pokud se opravdu rozhodnete pro QH, vyžádejte si bezpodmínečně test i od něj. U obou plemen je tato nemoc u nás již velmi častá, abyste pak nezaplakala...