Dobrý den, prosím o radu. Jelikož nás náš dodavatel sena nechal na holičkách, sháníme, kde se dá. Dalo by se koním krmit toto, nebo je to úplná blbost? https://zvirata.bazos.cz/inzerat/89225852/Sucha-senazseno.php
Děkuji za rady.
Jestli prodávající jeden balík, předpokládám, že to má ve fólii, rozbalil a zkouknul, neznamená, že jsou slušné i ostatní.
Přesně jak píše Kuba, jeďte se podívat.
My krmili senáž celou zimu kravám, staříkovi bez zubů a dušné a taky byl každý balík jiný.
Když rozbalíte, tak by to mělo být asi jako zavadlé seno.Co ještě není dosušené a zároveň už to není tráva.
Nemělo by to smrdět plísní, být v tom slepené šedé či černé kusy.
650, - je dost my dávali 400, - za pěknou opravdu senáž.
Jinak teda já si nechávám balit do folie i seno - cca.20 balíků co zůstanou venku a mám jen dobré zkušenosti. Normálně přes zimu venku a nic se nevyhazuje - musí to ale být dobře usušené. Je to určitě stokrát lepší, než různé pokusy s plachtama, bez plachet, na paletách atp. Je to sice o cca.150 na balíku dražší, ale když vezmu, co se vyhazovalo a ještě ta práce s tím odpadem, tak s to rozhodně vyplatí. Mě se teda ještě nestalo, že bych zabalenej balík vyhodil, ale tady jsou kluci poctivý a dělaj to dobře Nelepší je mít stodolu - tu nemám a nad koně na půdu se mi vejde 800 malejch balíků - zbytek je holt takto venku.