Paní Andrea Franková (Lucky Horse Ranch)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2018 21:45
Smalia

XXX.XXX.63.33

Zdravím :) máte někdo zkušenosti s paní ANDREOU FRANKOVOU z LuckyHorse Ranče z Kolnovic (u Jeseníku)? Za každé info budeme rádi, paní je nejspíše podvodnice a pro peníze udělá i z neobsedlého koně “profi parkuristu”... lživé info kde jen se dá! Pokud o ní něco víte tak napiště :) pomůžete nám i ostatním poškozeným lidem, a ubráníte další lidi od koupě :).

17.5.2018 09:33
nyin

XXX.XXX.27.81

Byla jsem se tam podívat na kobču, chtěla jsem rodinného koníka. Kobča teda byla super, moc hodná, příjemná a i na pohled pěkná, jen jí trošku (víc) dokrmit. Jeli jsme skoro 300 km jen tam a až na místě jsme se dozvěděli, že je březí. Navíc měla rozkoplé koleno, oteklé do velikosti fotbalového míče a mírně kulhala. Jako bonus měla průjem. S paní jsem cestou tam několikrát telefonovala, mohla se alespoň zmínit, že je kobča po úrazu. Zaráží mě ten přístup k prodeji, že důležité informace se kupec dozví až tam. A i když pominu tu březost (mohla si myslet, že už mi to řekla), tak dát kupci vědět, že kůň není plně zdravý by měla být samozřejmost - ideálně ještě předtím, než kupec sedne do auta, když se jedná o 2 dny staré zranění. Naštěstí jsme měli ještě jednu prohlídku koně necelých 60km od nich, takže jsme nejeli zbytečně na koně, na kterého bychom se na inzerát ani neozvali, kdyby bylo uvedené vše (na březí kobylu bych ani nevolala). Druhá prohlídka klapla a máme super valacha z Pretorie. Nejlepší byl manžel nekoňák, poté co se mnou by u té kobči a pak viděl valacha, tak prohlásil, že ten alespoň vypadá, že mu neupadne noha ;D.

17.5.2018 10:36
Smalia

XXX.XXX.63.33

:D šťastný konec alespoň :D jo tak p. Andrea počítala s tím že Vám nabídne asi jiného koně od nich ze stáje, kterého ani nemá v nabídce :) mám podobnou zkušenost- zatajený kašel, dušnost, atd atd... A kůň absolutně mimo popis inzerátu na bazoši či jinde..hrůza.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2018 11:28

Ona už ta prezentace na jejich webu je více než žalostná, např. sekce "Plemenní hřebci" - na to se snad nemůže "chytit" nikdo s mozkem v hlavě?

17.5.2018 12:02
Smalia

XXX.XXX.63.33

Někdo očividně ano :’D mě bylo dokonce řečeno že NEVÍ s čím byl jeden její kůň skříenej, jen že má v sobě araba :DDDD na pastvě plné paintů a appaloos...a vydávala ho za QH kvůli ceně.

17.5.2018 12:05
nyin

XXX.XXX.27.81

A který? Já tam byla na sh.arabku s polovičním původem.

17.5.2018 12:09

Prodávající, který není ochoten poskytnout předem aktuální fotky/videa koně a zodpovědět všechny základní dotazy (zdraví, využití, minulost), vás pravděpodobně chce napálit, hrát na city a vecpat vám koně, o kterém byste, kdybyste věděla vše podstatné předem a nedošla do fáze, kdy si pro něj třeba už jedete pro jistotu s přepravníkem, ani neuvažovala. Také jsem zažila, paní odmítala popsat zdravotní a výcvikový stav klisny se slovy, že "je potřeba se přijet podívat." Lidé jsou různí, no :( Já v tu dobu navíc byla ještě tak blbá, že jsem na požádání řekla i cenovou představu - takže pomalu každá rok neježděná neléčená hajtra hibernující v blátě za barákem byla za 100 000 :).

17.5.2018 14:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

nyin napsal(a):
Byla jsem se tam podívat na kobču, chtěla jsem rodinného koníka. Kobča teda byla super, moc hodná, příjemná a i na pohled pěkná, jen jí trošku (víc) dokrmit. Jeli jsme skoro 300 km jen tam a až na místě jsme se dozvěděli, že je březí. Navíc měla rozkoplé koleno, oteklé do velikosti fotbalového míče a mírně kulhala. Jako bonus měla průjem. S paní jsem cestou tam několikrát telefonovala, mohla se alespoň zmínit, že je kobča po úrazu. Zaráží mě ten přístup k prodeji, že důležité informace se kupec dozví až tam. A i když pominu tu březost (mohla si myslet, že už mi to řekla), tak dát kupci vědět, že kůň není plně zdravý by měla být samozřejmost - ideálně ještě předtím, než kupec sedne do auta, když se jedná o 2 dny staré zranění. Naštěstí jsme měli ještě jednu prohlídku koně necelých 60km od nich, takže jsme nejeli zbytečně na koně, na kterého bychom se na inzerát ani neozvali, kdyby bylo uvedené vše (na březí kobylu bych ani nevolala). Druhá prohlídka klapla a máme super valacha z Pretorie. Nejlepší byl manžel nekoňák, poté co se mnou by u té kobči a pak viděl valacha, tak prohlásil, že ten alespoň vypadá, že mu neupadne noha ;D.

Nebyla to šimla?

17.5.2018 18:26
Smalia

XXX.XXX.63.33

Nyin - já byla na kobču, Ebony, arabka x appa :) tuším je to ta samá co myslíte Vy.

18.5.2018 07:32
nyin

XXX.XXX.71.74

Já byla na šimlu - Shezady. Kobča byla moc fajn, splňovala veškeré mé nároky, ale ta březost pro mě byla nepřekonatelný problém. A březí, s rozbitým kolenem a srajdou jak bič za 60 tis. - to už jsem odmítla. A i když by byla pro mé účely lepší než valach (mohla bych jezdit hned a bez starostí), tak jsem radši vzala jeho, syrového, neošahaného, ale naprosto zdravého a hlavně nepřipuštěného;). Rok se s ním za pomoci trenérů piplám, ale výsledek stojí za to;) občas si ale na tu kobču vzpomenu, kde je a komu dělá radost. Co se povahy týče, tak byla fakt suprová a ještě dlouho jsem byla nahlodaná, jestli jsem jí neměla přibalit k valachovi. Zdravý rozum ale vyhrál:).

18.5.2018 07:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

nyin napsal(a):
Já byla na šimlu - Shezady. Kobča byla moc fajn, splňovala veškeré mé nároky, ale ta březost pro mě byla nepřekonatelný problém. A březí, s rozbitým kolenem a srajdou jak bič za 60 tis. - to už jsem odmítla. A i když by byla pro mé účely lepší než valach (mohla bych jezdit hned a bez starostí), tak jsem radši vzala jeho, syrového, neošahaného, ale naprosto zdravého a hlavně nepřipuštěného;). Rok se s ním za pomoci trenérů piplám, ale výsledek stojí za to;) občas si ale na tu kobču vzpomenu, kde je a komu dělá radost. Co se povahy týče, tak byla fakt suprová a ještě dlouho jsem byla nahlodaná, jestli jsem jí neměla přibalit k valachovi. Zdravý rozum ale vyhrál:).

Udělala jste dobře. Franková opravdu nemá koně v pořádku a dle zkušeností lidí v okolí, nemá v pořádku ani papíry.
Snad jedině, pokud byste chtěla kobču zachránit. Obávám se, že se jí žádné velké péče nedostalo.

21.1.2019 07:28
Megie68

XXX.XXX.73.128

nyin napsal(a):

Kobylu mám doma já... Zdravotně je v pořádku.

Neregistrovaný uživatel

23.1.2019 00:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

S Paní jsem jednou mluvila po telefonu. Paní byla velice nepříjemná. Ještě více mě zaráží tento inzer https://zvirata.bazos.cz/inzerat/99733027/Klisna-APPA--5let--vyska-158cm.php

Tuto klisnu kupovala za 30 tisíc jako 2,5 letou. Znám jí. Znala pouze základy a ted je na prodej za 65 tisíc. Ano obsedli jí přijezdili ale furt je to kříženec.

Konkrétně tato kobča se měla obsedat až nejlépe teď protože má hodně plnokrevné krve po Gasparim. Je to pozdější koník, který dozrává až teď. Konec konců můj hřebeček Storm kdo si ho pamatuje byl po stejné matce.

Paní koukám je pěkná překupnice!

Fotka Srpen 2016

23.1.2019 08:25
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Zlatko mě se inzerát líbí. Dokonce si myslím, že 65 tis. je pohodová cena za zdravého koně který umí chodit ven sám. Navíc je mladý. Dokonce je vhodný i pro juniora na hobíčka!
Druhá věc je, jestli je to pravda...

Jinak ekonomicky je nejhorší prodávat hříbě. Nikdo nechce platit za to že nic ještě neumí. A nákladů už s ním bylo... To by mi přišlo, že paní kobylku výcvikem zhodnotila. (jak ten výcvik probíhal, nakolik je pravda, že je samostatná v terénu...)

23.1.2019 08:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
S Paní jsem jednou mluvila po telefonu. Paní byla velice nepříjemná. Ještě více mě zaráží tento inzer https://zvirata.bazos.cz/inzerat/99733027/Klisna-APPA--5let--vyska-158cm.php

Tuto klisnu kupovala za 30 tisíc jako 2,5 letou. Znám jí. Znala pouze základy a ted je na prodej za 65 tisíc. Ano obsedli jí přijezdili ale furt je to kříženec.

Konkrétně tato kobča se měla obsedat až nejlépe teď protože má hodně plnokrevné krve po Gasparim. Je to pozdější koník, který dozrává až teď. Konec konců můj hřebeček Storm kdo si ho pamatuje byl po stejné matce.

Paní koukám je pěkná překupnice!

Fotka Srpen 2016

Ona se s tím netají,že je překupnice. Problém je v tom, že ne poctivá. Ano, je možno koupit trosku za jateční cenu,dát ji dokupy a prodat dráž. Ale není možné čachrovat s modrými průkazy a šidit,co se týká stáří a kvality koní.
Ona má všechny koně předražené. Možná proto, aby mohla zákazníkům vyjít vstříc a slevovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík