Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2018 09:28

Ahoj
Prosila bych o radu.
Kobylka poslední dva dny, často leží.
Dříve ji bylo těžké zastihnout když leží ale teď leží často.
Čím by to mohlo být?
Mám se obávat o její zdraví?
Může to být způsobeno stářím?
Děkuji za rady.

17.5.2018 11:20

Nebo schvácení?

17.5.2018 11:44

To si myslím že ne.
Pohybuje se normálně a nikdy s tím problém neměla.

17.5.2018 12:25

Pod dohledem Pána Ježíše jste nechali schvátit jednoho koně, tak je možné, že to postihlo i druhého - pokud se jedná o stejný typ koně a režim, tak je to dokonce i pravděpodobné.

Pokud vám tyto údaje nevnukl sám Kristus Spasitel, tak koni změřte teplotu, tep, dechy, posuďte celkový zdravotní stav (je apatický, zpocený, nervózní, má průjem nebo zácpu, nežere, kulhá, nevydrží stát) a v případě, že je něco špatně, zavolejte veterináře.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2018 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě už je opravdu do pláče.. Bůh ochraňuj ty vaše koně.Budu se za ně modlit.A Vy okamžitě zavolejte veterináře.Pravděpodobně se Vám schvátil druhý kůň.

17.5.2018 15:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Má kobyla teď lehá taky víc. Na letní pastvině je víc místa, větší rozhled a taky koně víc nachodí. Tak si občas lehne. Ale to dělají i ostatní koně. Už jsem viděla, že leželi všichni. Žádný nehlídal.

17.5.2018 15:26
kapička

XXX.XXX.48.115

Jestli normálně žere, nepotí, normálně vylučuje, prostě vypadá normálně, tak ji asi jenom pozorujte a kdyby něco tak volejte veta.
Nám si lehala kobyla s abscesem, ale na ní bylo poznat, že jí kopyto bolí...

U nás jsou koně spíš zimní, jak je sníh, sluníčko, tak chrní všichni. Letos jsem tak přistihla rovnou 2 koně, které jsem nikdy dřív ležet neviděla...

A koukám, že vtipné osazenstvo ifauny, co si vůbec nedělá z nikoho pubertální vtípky kvůli náboženství, se dostavilo

Meify, v Afghánistánu jste se taky dělal v každé větě narážky na své věřící kolegy z armády?

Neregistrovaný uživatel

17.5.2018 16:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No mě valach sice taky spí normálně na pastvě, ale ten je líný a nemění se to k lepšímu. Hankman po tom schvácení toho prvního koně by měla být mnohem ostražitější a panikařit o sto šest.Mě veterinář říkal že lepší když majitel panikaří a volá i v případě kdy to není nutné než majitel v klidu kterému bohužel již nikdo nemůže pomoci, protože volal pozdě.smajlík Jinak veselá mysl je půl zdraví a čistota je druhá půlka.Takže když ještě dbám na hygienu, musím být zákonitě zcela zdráv. Dělám to v zájmu svého zdraví a bůh to nějak musí "skousnout".

17.5.2018 17:02
kapička

XXX.XXX.48.115

Však jo, když se pro své duševní zdraví musíte pošklebovat ostatním, tak si poslužte...

Nečiň druhým to, co nechceš aby oni činili tobě. Až na jednoho psychouše mi to funguje...

Tak jasně, že je lepší vetovi zavolat, otázka je, co udělá s tím, když mu někdo řekne, že kůň leží víc než normálně, jinak na něm volající nevidí nic zvláštního...

17.5.2018 17:38

OT
Kapička:...Meify, v Afghánistánu jste se taky dělal v každé větě narážky na své věřící kolegy z armády?
...si myslím, že se modlil jak mouratej, když slezli talibánci z hor...

17.5.2018 18:46

re: Kapička - je velký rozdíl mezi člověkem, který je schopen dát svému životu plnohodnotý spirituální rozměr a člověkem, který si nechá vymýt mozek fanatickým náboženstvím. Pokud tzv. "boha" používám jako záminku k nenávisti k jiným, zbavení se zodpovědnosti, odůvodnění vlastní neschopnosti, tak nejsem člověk schopen víry, ale ubožák, který pánaboha nechá odůvodňovat svoje patologické chování. Neříkám, že to je přímo příklad slečny, přece jen je jí kolik,16,17, kdo jsme v té době nedělali blbosti, ale snad jsou všichni rozumní lidé, byť i jen z letmého pohledu na historii nebo i současnost, tento rozdíl schopni rozpoznat.

Já osobně opravdu věřící lidi (a že jich je jako šafránu) hluboce obdivuji, neboť takové sebereflexe, sebekritičnosti, pokání a oddanosti dobru nejsem schopna.

17.5.2018 18:48

Kůň vypadá naprosto normálně.
Žádnou bolest neprojevuje, chodí i po kamení a žádný problém.
Žere normálně, prostě vypadá Ok, jenom jsem se ptala protože jsem ji za poslední dva dny viděla ležet třikrát. Ale dneska o rána už ne.

17.5.2018 18:59
Mellara

XXX.XXX.229.129

Koně mohlo něco bolet, břicho, noha, i když nešlo o nic vážného. A nebo si lehá jen tak :) kolik mu je?

17.5.2018 19:13

Kobylce ke 20let.
Myslím že nohy ji nebolí dneska mi utekla a klusala po silnici, jenom kousek samozřejmě.
Břicho nevím nejeví žádné známky.

Před dvěma dny jsme byly na vyjížďce asi tak 5 kilometrů ale byl tam dost prudký kopec, muže být jenom unavena?
Jinak nikdy s kopci neměla problém ale teď pár dní nejezdila.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2018 19:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

kapička napsal(a):
Však jo, když se pro své duševní zdraví musíte pošklebovat ostatním, tak si poslužte...

Nečiň druhým to, co nechceš aby oni činili tobě. Až na jednoho psychouše mi to funguje...

Tak jasně, že je lepší vetovi zavolat, otázka je, co udělá s tím, když mu někdo řekne, že kůň leží víc než normálně, jinak na něm volající nevidí nic zvláštního...

Nesmíte to brát tak vážně Kapičko. Když nejde o život, tak nejde o nic.Vážně věřte mi, že tady v míru si lidi dělají jen malicherné starosti s tím, co vlastně vůbec není důležité.I tam se lidé smáli a občas opravdu nebyla situace humoru nakloněna.Já jsem psychouš a ty náboženský fanatik.Teď co je lepší?

17.5.2018 19:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kobylce ke 20let.
Myslím že nohy ji nebolí dneska mi utekla a klusala po silnici, jenom kousek samozřejmě.
Břicho nevím nejeví žádné známky.

Před dvěma dny jsme byly na vyjížďce asi tak 5 kilometrů ale byl tam dost prudký kopec, muže být jenom unavena?
Jinak nikdy s kopci neměla problém ale teď pár dní nejezdila.

Nezapomeňte, že už je starší. A co mám zkušenosti, k 20 roku koně se to tak nějak láme. U některého dřív u jiného později, ale koníka dohání jeho věk. Bohužel.

17.5.2018 20:30
Dep

XXX.XXX.73.230

Pokud opravdu nejeví známky fyzického problému ( nohy, kopyta nehřejí, nejsou zjevné na šlachách bulky nebo otoky, nemá teplotu, vylučování normální bez divného ( rozuměj jiného ) zápachu, bez vody a nebo abnormálně tvrdé výkaly, barva moči normální, nekope a neohání se po bříšku ) tak je prostě taky možná kobyla jenom spokojená. Mne taky začala mladá více lehat ve výběhu a jednou jsem si myslela, že je kožená Božena. Neviděla jsem dýchání a na zavolání ani hlavu nezvedla. Až když jsem přišla přímo k ní :D. Prostě kobylka odpočívá, má svojí pohodu.

Co se týče víry - není fér si ze slečny utahovat. Nikoho neprohlašuje za kacíře, nenutí mu svou víru a necpe nikomu jak má chodit do kostele. A propo když už jsme u toho víte jak je to tam parádní ? Jdu tam sice jednou za čas, ale hezky si urovnám myšlenky, poslechnu si pana faráře, který mívá většinou moc pěkná kázání. Pomůže mi to zase si urovnat priority a cítím se tak nějak - lépe.

17.5.2018 20:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dep napsal(a):
Pokud opravdu nejeví známky fyzického problému ( nohy, kopyta nehřejí, nejsou zjevné na šlachách bulky nebo otoky, nemá teplotu, vylučování normální bez divného ( rozuměj jiného ) zápachu, bez vody a nebo abnormálně tvrdé výkaly, barva moči normální, nekope a neohání se po bříšku ) tak je prostě taky možná kobyla jenom spokojená. Mne taky začala mladá více lehat ve výběhu a jednou jsem si myslela, že je kožená Božena. Neviděla jsem dýchání a na zavolání ani hlavu nezvedla. Až když jsem přišla přímo k ní :D. Prostě kobylka odpočívá, má svojí pohodu.

Co se týče víry - není fér si ze slečny utahovat. Nikoho neprohlašuje za kacíře, nenutí mu svou víru a necpe nikomu jak má chodit do kostele. A propo když už jsme u toho víte jak je to tam parádní ? Jdu tam sice jednou za čas, ale hezky si urovnám myšlenky, poslechnu si pana faráře, který mívá většinou moc pěkná kázání. Pomůže mi to zase si urovnat priority a cítím se tak nějak - lépe.

Máte ty kravky pěkné a čisté! Pánbůh požehnej.
V kostelích je opravdu krásně. Já jen nějak nemohu zapomenout na všechno to zlo, které bylo napácháno ve znamení víry v Boha.

17.5.2018 21:43
Dep

XXX.XXX.73.230

sisi58 napsal(a):
V kostelích je opravdu krásně. Já jen nějak nemohu zapomenout na všechno to zlo, které bylo napácháno ve znamení víry v Boha.

Děkujeme, holky se poflakují po pastvině, tak jsou jak panenky :).

Ano, křesťanská církev z tohoto snad vyrostla. Některá církev z toho asi nevyroste nikdy...

Ale i tak, více mne trápí politické dějiny, které se neudály v tak vzdálené minulosti, mnozí si to ještě pamatují a přitom snad chtějí jejich návrat.

17.5.2018 21:49

sisi58 napsal(a):

Mám to stejně...

18.5.2018 09:09

Děkuji všem za reakce.
Kobylka vypadá naprosto zdravě jenom mě prostě zarazilo že jsem ji viděla ležet víckrát než obvykle.
Každopádně ji budu pozorovat.
Tak ještě jednou díky.

18.5.2018 09:10
kapička

XXX.XXX.23.81

A co zla se napáchalo ve jménu svobody...
Ať se to někomu líbí nebo ne, evropská kultura je nějakých minimálně 1000 let založena na principech křesťanství. Vzdělání šlo ruku v ruce s církví. Kde byli ti, co uměli psát, číst, za čí podpory vznikaly školy, špitály, péče o staré, chudobince...
Ono je hezký říct a), které se nám hodí do krámu, a neříct b), protože to tak trošku vyrovnává to špatné.
A ano všechny ty války, co se tu vedli mezi katolíky a evangelíky/husity/luterány atd. byly zvěrstvo z obou stran a někdy možná i větší ze strany těch, co se nám v dějepise ukazovali jako ti hodní. Ale nebyla za tím vším jen politika, která se v té době schovávala za církev?
A jen na okraj, víra nerovná se církev.

18.5.2018 09:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ano, mohu věřit. A určitě k tomu nepotřebuji prostředníka.

19.5.2018 10:14
saola

XXX.XXX.255.17

kapička napsal(a):
A co zla se napáchalo ve jménu svobody...
Ať se to někomu líbí nebo ne, evropská kultura je nějakých minimálně 1000 let založena na principech křesťanství. Vzdělání šlo ruku v ruce s církví. Kde byli ti, co uměli psát, číst, za čí podpory vznikaly školy, špitály, péče o staré, chudobince...
Ono je hezký říct a), které se nám hodí do krámu, a neříct b), protože to tak trošku vyrovnává to špatné.
A ano všechny ty války, co se tu vedli mezi katolíky a evangelíky/husity/luterány atd. byly zvěrstvo z obou stran a někdy možná i větší ze strany těch, co se nám v dějepise ukazovali jako ti hodní. Ale nebyla za tím vším jen politika, která se v té době schovávala za církev?
A jen na okraj, víra nerovná se církev.

No, to by šlo v dalším kroku zobecnit na tvrzení, že výše zmiňovaná zvěrstva jsou jen projevem ďábla v nás, což se dá pak ale následně říci i o víře, na jejímž základě fungují církve.

Není to má myšlenka, četla jsem to kdysi v jedné knize, jen se mi to vybavilo v souvislosti s touto diskuzí.

Takže si raději zbaběle uchovávám iluzi, že za svá zvířata jsem zodpovědná já a své kroky řídím sama ze své vůle. Ale - co my jen víme?

19.5.2018 22:28
Mellara

XXX.XXX.49.86

Tak 20letý kůň už je přece jen trochu starší. Z mých zkušeností si koně v podobném věku lehají víc, v tom bych tedy nic neviděla :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík