Kastrace - sháním doktora - Děčín

Slovenský teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2018 18:59
Cannabis16

XXX.XXX.196.97

Dobrý den, ve stáji najednou začal vadit můj dvouletý hřebec, přitom je bezproblémový, nehřebčí. Majitelka stáje ho chce zavřít do boxu, ale to já nechci.
Proto sháním někoho, kdo by mi ho mohl co nejdřív vykastrovat, paní MVDr. Dvořáková nereaguje.
Jsem z Děčína, děkuji.

19.5.2018 09:31
22verunka

XXX.XXX.168.42

proc tedy musitee kastrovat kdyz nehrebci? nechte to do 3 let pak kastrujte. majitelka staje ho chce zavrit do boxu? proto kastrovat ted v tomhle pocasi? pockejte do podzima. a majitelku staje bych asi poslala bez pardonu nekam.

19.5.2018 10:18
dsj

XXX.XXX.207.141

22verunka napsal(a):
proc tedy musitee kastrovat kdyz nehrebci? nechte to do 3 let pak kastrujte. majitelka staje ho chce zavrit do boxu? proto kastrovat ted v tomhle pocasi? pockejte do podzima. a majitelku staje bych asi poslala bez pardonu nekam.

Slečna nepíše v jaké stáji má hřebečka, ale vzhledem k tomu, že 2letý hřebeček dokáže obskočit a oplodnit kobylu, a nemusí k tomu nějak často ani výrazně hřebčit, tak je možné že je ve stáji, kde prostě jeho přítomnost omezuje ostatní majitele koní - hlavně kobyl... Já osobně bych kobylu ve stádě v hřebcem nad 7-9měsíc neměla, a s 2letkem nikdy, ani i kdyby se tvářil že žádné koule nemá. Ale on i majitel valacha obvykle nerozdýchá nijak lehce že má koně poštípaného a obouchaného od hraní dorostence.
Vždycky mě dostanou majitelé hřebečků, kteří se diví, že hřebci mají jiné nároky na chov a zázemí, než kobyly a valaši, a řeší samozřejmé záležitosti, až když mají problém buď oni nebo jejich okolí.

19.5.2018 11:55
karo2702

XXX.XXX.172.116

dsj napsal(a):
Slečna nepíše v jaké stáji má hřebečka, ale vzhledem k tomu, že 2letý hřebeček dokáže obskočit a oplodnit kobylu, a nemusí k tomu nějak často ani výrazně hřebčit, tak je možné že je ve stáji, kde prostě jeho přítomnost omezuje ostatní majitele koní - hlavně kobyl... Já osobně bych kobylu ve stádě v hřebcem nad 7-9měsíc neměla, a s 2letkem nikdy, ani i kdyby se tvářil že žádné koule nemá. Ale on i majitel valacha obvykle nerozdýchá nijak lehce že má koně poštípaného a obouchaného od hraní dorostence.
Vždycky mě dostanou majitelé hřebečků, kteří se diví, že hřebci mají jiné nároky na chov a zázemí, než kobyly a valaši, a řeší samozřejmé záležitosti, až když mají problém buď oni nebo jejich okolí.

Ale taky slečna nepsala, že je 2 letý hřebec ve stádě s kobylami. To by (předpokládám) nenapadlo ani blbce nechat ho v tomhle věku s kobylami. Pokud má tak starého hřebce ve stáji, tak tam pro něj mají přiměřené zázemí, ne?

19.5.2018 12:52
dsj

XXX.XXX.207.141

karo2702 napsal(a):
Ale taky slečna nepsala, že je 2 letý hřebec ve stádě s kobylami. To by (předpokládám) nenapadlo ani blbce nechat ho v tomhle věku s kobylami. Pokud má tak starého hřebce ve stáji, tak tam pro něj mají přiměřené zázemí, ne?

Jen jsem chtěla připomenout, že ve většině stájí je víc majitelů a ty hřebec, i sebehodnější může dost omezovat - mě třeba vadilo jezdit s kobylou kolem výběhu s hřebcem - ne protože by nějak hodně hřebčil, ale stačilo že se pokaždé přiběhl podívat - a zrovna moje kobyla když nebyla v říji, tak po něm kopala, a když byla v říji, tak mu pózovala.
Když jsem jela sama, tak jsem to nějak rozchodila, ale když jsem jela s děckem, tak jsem musela odvést hřebce domů a to se pro změnu nelíbilo majjiteli hřebce. Anebo to vzít po silnici, nebo doufat, že dítě to nějak zvládne, kdyby kobyla začala prudit a ani jedna volba nebyla příjemná.
Po čase se to věčné převádění a dohadování a adrenalin při každém průchodu kolem úplně stejně zajídalo víc lidem ve stáji, takže majitel nakonec byl ve stejné situaci jako Canabis - dostal na vybranou vykastrovat nebo se odstěhovat.

19.5.2018 14:57
22verunka

XXX.XXX.168.166

ted alw uz neni uplne vhodne kastrovat. bud z jara nebo na podzim kdy neni hmyz atd... ale nezlobte se na me. kdyz mam hrebce tak pocitam bud s tim ze ho vykastruju, tudiz to majitelka uz mohla udelat v breznu, nebo mu proste zajistim podminky kde muze zit jako hrebec do 30 let. je spousta staji kde hrebecka nechteji ale neni problem sehnat ustajeni. sama jsem to resila ted pred tydnem.. nechvi kastrovat proto mam ustajeni kde je 30 hlave stado hrebcu a valachu. coz jsou idealni podminky. stari vychovaji mlade.... a hlavne chci aby zustal hrebec tak tomu musi odpovidat posminky kde ho mam. nedovedu si predstavit ze si ustajim hrebce at je treba pul rocni a znovu ho budu stehovat protoze nechvi kastrovat. je treba si tohle uvedomit nez ustajeni hledam.

19.5.2018 16:38
Cannabis16

XXX.XXX.196.97

kdyz jsme ho privazeli, vedeli ze se kastrovat bude nejdriv na podzim, majitelka staje s tim problem nemela, ted v tydnu kastrovala svoje hrebce a najednou je problem, muj hrebec je ve stade dva tydny, takze on se sotva priblizi k nejakemu koni natoz aby tam skakal po kobylach (obe kobyly hned po nem jdou co se na ne podiva). Ve staji je vybehu dost, urcite by se to vyresit nejak dalo, ono i soupnout ty dve kobyly do druheho stada by slo, ale prijde mi ze majitelka proste nechce a najednou muj kun vadi.
Spis jdu premyslet nad zmenou staje, po dnesku na to uz nemam..
Jsem z Děčína, nevíte, kde by mi ho tady v okoli vzali?

19.5.2018 19:26
22verunka

XXX.XXX.168.166

vtom pripade zmena ustajeni. jedine reseni. konika nechat dorust a zajistit klidne a ferove podminky. to bych majitelku staje poslala nekam kdyz to vedela.

19.5.2018 21:41
koně

XXX.XXX.174.63

Pokud ho nechcete nechat v koulích, tak bych ho prostě nechala vykastrovat.
Uzavřená metoda je v pohodě vůči hmyzu atd., dá se klidně i teď.
My kastrovali před 4mi týdny cca a to byl jednokulčák, takže doktor lovil v tříslech a rána byla drobet větší, než při normálním postupu.
Přístup ustajovatelky je sice zvláštní, ale než koně zase nahonem stěhovat, ani nevíte kam, a bůhví, co by tam zas měli proti hřebci?
Zapátrejte po doktorech, zvolte uzavřenou metodu a máte klid už napořád.

Přidejte reakci

Přidat smajlík