Názor - ale iba názor, odskúšané na pár koňoch- otruby v granulovanej forme im nechutili a žiadny zázrak sa nekonal, podávala som v zime pri sene a senáži nonstop spolu s iným jadrovým krmivom, statkovým aj komerčných.
Ako prídavok dostávali niektorí úbohí pacienti a ak v tom majitelia pokračovali, kone sa veľmi rýchlo dali do vynikajúcej formy, čo ale samozrejme súviselo s tým, že tí ľudia boli ochotní urobiť veľké zmeny v manažmentem kŕmení a celkovej starostlivosti. Takže možno len malý dielik do skladačky.
Olej som nikdy nepodávala, tak neviem, ale všeobecne asi dodá kalórie ako každý iný olej, ako je to s pomerom omega 3 a omega 6 kyselín, to neviem, nechce sa mi to teraz študovať, volila by som ľanový, najlepšie rybí olej od Dromy, ale ten mi kone nechceli žrať.
Horsana
napsal(a):
Názor - ale iba názor, odskúšané na pár koňoch- otruby v granulovanej forme im nechutili a žiadny zázrak sa nekonal, podávala som v zime pri sene a senáži nonstop spolu s iným jadrovým krmivom, statkovým aj komerčných.
Ako prídavok dostávali niektorí úbohí pacienti a ak v tom majitelia pokračovali, kone sa veľmi rýchlo dali do vynikajúcej formy, čo ale samozrejme súviselo s tým, že tí ľudia boli ochotní urobiť veľké zmeny v manažmentem kŕmení a celkovej starostlivosti. Takže možno len malý dielik do skladačky.
Olej som nikdy nepodávala, tak neviem, ale všeobecne asi dodá kalórie ako každý iný olej, ako je to s pomerom omega 3 a omega 6 kyselín, to neviem, nechce sa mi to teraz študovať, volila by som ľanový, najlepšie rybí olej od Dromy, ale ten mi kone nechceli žrať.
Na ten rybí od Dromy koukám často, ale zatím jsem se neodvážila , bojím se, že jí pokazím zážitek z jídla , z toho samýho důvodu jsem zatím nikdy nekoupila pivovarský kvasnice. Ona by tu porci do sebe pravděpodobně natlačila i s tím vším, je celkem popelnice, ale já jsem toho názoru, že jíst se má s radostí a s chutí, jinak je to k ničemu
Rýžovky u nás žere už od zimy jeden kůň, vylepšil se, ale je to přesně jak píše horsana - nebylo to jediné vylepšení KD a začala růst tráva, tak těžko říct, po čem to je. A ten ty pivovarský kvasnice baští taky a chutná mu...a bylo nám vlastně nabídnuto, že si je můžeme vyzkoušet, jestli by žrala...tak já to možná dneska zkusím
Ten plej som podávala - nikdy predtým, ani potom už kobyla neprelínala tak luxusne a do tak vysokého lesku. Ale vtedy bol skutočne absolútne bez zápachu.
V zime som im na skúšku pridala a to bol proste škandál, keby mohli, myslím, že by mi tie vedierka kopli do hlavy
Škoda, lebo on má svoje benefity. Ale sú kone, ktoré ho proste žerú a okom nemihnú, alebo možno po návyku, ja už nemám srdce ho dávať, lebo mi je potom ľúto krmiva rozkopaného po lúke :D.
Kvasnice to isté, ako tak ešte slaďák, ale aj to sa tvárili, že musia jesť blivajzy a že trpia.
Zdar po letech Krmila jsem kobyle rýžové otruby od Fitminu (Reformer) + jejich granule, spravila se a vypadala božsky do posledního konce. Když byl výpadek Reformeru ve výrobě, sháněla jsem po všech čertech jiné, no ale byl to provar...přestože byly "granulované", byly to nějaké mikrogranulečky, tedy sypké a docela rychle žlukly i ve velmi chladné krmírně a kobyla frfňalal, i když byly "čerstvé". Teď zrovna přikrmuju hodně archivní ponici s CS (ta ale nepotřebuje vyloženě nabrat) rýžový olej od Stiefel a taky mi přijde dobrý, před lety jsem měla od jiné firmy (ale to si nepamatuju už od koho) a ten mi přišel taky takový, no, zoxidovaný. Kdo ví, jak to kde skladovali...
Rybí oleje, to je čurina, no co vám mám vykládat, psům chutnají, přinejhorším kočkám :-DDDD Koně se mi nepovedlo přesvědčit o jejich pozitivních účincích ani jednoho, ani tu největší popelnici, ať už od Dromy, nebo pak lososový od Fitminu, ani prd a příště už to zkoušet nebudu howgh
(jo, ale psi se leskli jak po litru ShowSheenu :-DDDDD).
Takhle vypadala kobyla která se koupila, a foto vedle po 1 měsíci krmení (Fitmin Reformer) + vitamíny a musle nová equi.
Horsana
napsal(a):
Ahoj :)
Tiež som kŕmila Fimin Reformer.
Tak lososový olej od Fitminu mi odmietli aj staňové mačky :D.
No vidíte, a já zvažovala, že bych ho pořídila psovi. Měli jsme lososový od Essential, ten vyloženě miloval. Je sice pro psy a kočky, ale asi to mohou i koně, když to je 100% lososový olej.
Když Fitmin nežerou ani stájové kočky, to to nebude papinkat ani můj miláček, tak to nebudu ani kupovat. :).
Varaxi - jééj, tak to by som koníkovi kúpila ten od Dromy, bez obáv :D
Tak oni boli dosť zhýčkané, čičinky.
Bubacek - takých fotiek mám kopy, pomohlo kupodivu seno a nejaké to jadro, v podstate hocaké, išlo o skutočne zbedačené a často aj staré kone. Niektoré sme rozkŕmili rezkami, niektoré iba senom nonstop.
No a ak má kôň prístup na pastvu, tak to sa hneď inak naberá.
Ryžovky by som pridávala v prípade napríklad rekonvalescencie, kde kôň stratil z rôznych príčin veľa svalovej hmoty a v prípadoch, kedy je proste potrebné organizmus silno nakopnúť z katabolizmu do anabolizmu.
Inak kvôli energii a proteínom by som volila ľanové semienko, možno aj olej, ale mne sa furt matlá, rozleje, navyše ho treba skladovať v chladničke.