Zdravím, mám dotaz na oteklé spěnkové pochvy plus zadní noha je nateklá i výše, do neděle měl kůn antibiotika i eqipalazon-bakter.infekce na fotkách to sme vylecili, ale stojí přes den doma a na noc výběh, po stání v boxu mu nohy natečou, ale nekulhá a na dotyķ ho to nebolí...nenapadá někoho čím nebo co by to mohlo způsobovat, nebo jestli to u koníka někdo neměl...děkuji za odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Odpověděla jste si sama. Dejte ho ven 24/7, možnost pomalého pohybu po celý den to spraví.
Některým koním natékají nohy po urč. typech krmení, třeba po ječmenu, to jste s vetem konzultovala?

Ahoj
Mužů se zeptat jak jste léčili tu infekci?
Kamarádčin koník se s tím teď potýká a já se bojim že se to rozšíří i na naše koně.
Děkuji.

Katka12
napsal(a):
Zdravím, mám dotaz na oteklé spěnkové pochvy plus zadní noha je nateklá i výše, do neděle měl kůn antibiotika i eqipalazon-bakter.infekce na fotkách to sme vylecili, ale stojí přes den doma a na noc výběh, po stání v boxu mu nohy natečou, ale nekulhá a na dotyķ ho to nebolí...nenapadá někoho čím nebo co by to mohlo způsobovat, nebo jestli to u koníka někdo neměl...děkuji za odpovědi
Flegmóna?
Konik byl na vecer box a den vybeh a celou dobu byl v pohode, az ted mu zacinali otikat, do flegmony to jeste neni a ma vsechny 4, konika sme lecili antibiotikama rozlezlo se to i na hlavu plus ty pupeny, nohy sme kazdy den umyli betadinou a mazali ant...masti hned druhy den se to zastavilo a jen sme dolecili, plus podpora imunity vitaminy atd...a melo to vice koni ale jen u nekterych se to projevilo hodne nebo malo, jeden to mel az do flegmony.

Katka12
napsal(a):
Tady píšete, že je v režimu 12/12? Pokud se to nespraví ani poté, co bude venku pořád, tak znovu konzultujte s vetem.
Já jsem zažila natékání nohou po 1) nedostatku pohybu,2) špatném krmení.
Tak pokud netíkají od té dermatititdy, tak to je spíš lymfatický otok, tam bych zkusila zapařovák, otok samotný nemusí stačit. Kobyla měla hodně ošklivou lymfangitidu z nějaké nečistotky co jí dostala přes ranku, raděj to opravdu konzltujte s vetem, aŤ se vám z toho nevyklube něco blbýho u těch kožních s...ek je nějaký druhotný leckdy hned