Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.5.2018 20:38
Katka12

XXX.XXX.48.102

Zdravím, mám dotaz na oteklé spěnkové pochvy plus zadní noha je nateklá i výše, do neděle měl kůn antibiotika i eqipalazon-bakter.infekce na fotkách to sme vylecili, ale stojí přes den doma a na noc výběh, po stání v boxu mu nohy natečou, ale nekulhá a na dotyķ ho to nebolí...nenapadá někoho čím nebo co by to mohlo způsobovat, nebo jestli to u koníka někdo neměl...děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2018 21:06

Odpověděla jste si sama. Dejte ho ven 24/7, možnost pomalého pohybu po celý den to spraví.

Některým koním natékají nohy po urč. typech krmení, třeba po ječmenu, to jste s vetem konzultovala?

22.5.2018 21:14
Katka12

XXX.XXX.48.102

Venku už je na 24/7. Krmení má jen granule a doplňky, které vet naordinovala což sem stahla a zítra budu konzultovat opět s vet, pouze mě zajímá příčina jestli se stím někdo nesetkal...

23.5.2018 07:42

Ahoj
Mužů se zeptat jak jste léčili tu infekci?
Kamarádčin koník se s tím teď potýká a já se bojim že se to rozšíří i na naše koně.
Děkuji.

23.5.2018 07:51

Katka12 napsal(a):
Zdravím, mám dotaz na oteklé spěnkové pochvy plus zadní noha je nateklá i výše, do neděle měl kůn antibiotika i eqipalazon-bakter.infekce na fotkách to sme vylecili, ale stojí přes den doma a na noc výběh, po stání v boxu mu nohy natečou, ale nekulhá a na dotyķ ho to nebolí...nenapadá někoho čím nebo co by to mohlo způsobovat, nebo jestli to u koníka někdo neměl...děkuji za odpovědi

Flegmóna?

23.5.2018 08:41
sovicka

XXX.XXX.32.163

Tak dle fotek, to je nějaká dermatitida, to bude pravděpodobně reakce na nějakou bylinu ve výběhu.
Pokud bych koník zvyklý 24/7 a pak byl část dnes zavřený, je celkem běžné že nožky otíkají se zamezením pohybu...

23.5.2018 09:15
Katka12

XXX.XXX.0.162

Konik byl na vecer box a den vybeh a celou dobu byl v pohode, az ted mu zacinali otikat, do flegmony to jeste neni a ma vsechny 4, konika sme lecili antibiotikama rozlezlo se to i na hlavu plus ty pupeny, nohy sme kazdy den umyli betadinou a mazali ant...masti hned druhy den se to zastavilo a jen sme dolecili, plus podpora imunity vitaminy atd...a melo to vice koni ale jen u nekterych se to projevilo hodne nebo malo, jeden to mel az do flegmony.

23.5.2018 09:48

Katka12 napsal(a):

Tady píšete, že je v režimu 12/12? Pokud se to nespraví ani poté, co bude venku pořád, tak znovu konzultujte s vetem.

Já jsem zažila natékání nohou po 1) nedostatku pohybu,2) špatném krmení.

23.5.2018 09:53
Katka12

XXX.XXX.0.162

Už sem konzultovala a přavě přijede, lepši než zanedbat něco, děkuji za odpovedi.

23.5.2018 12:38
Katka12

XXX.XXX.0.162

Už sem konzultovala a přavě přijede, lepši než zanedbat něco, děkuji za odpovedi.

23.5.2018 12:41
sovicka

XXX.XXX.32.163

Tak pokud netíkají od té dermatititdy, tak to je spíš lymfatický otok, tam bych zkusila zapařovák, otok samotný nemusí stačit. Kobyla měla hodně ošklivou lymfangitidu z nějaké nečistotky co jí dostala přes ranku, raděj to opravdu konzltujte s vetem, aŤ se vám z toho nevyklube něco blbýho u těch kožních s...ek je nějaký druhotný leckdy hnedsmajlík

23.5.2018 12:42
sovicka

XXX.XXX.32.163

má tam být pohyb místo otok. že samotný pohyb na toto nestačí... Leckdy to vyřeší až atb.

23.5.2018 13:48
Katka12

XXX.XXX.0.162

Ty právě dobral, ale už víme příčinu tím jak byl oslabenej a měl tu infekci tak se pustil do velkého lizu ve výběhu tak má přebytek soli...a to způsobilo otoky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík