Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2018 07:15
Delisa96

XXX.XXX.103.103

Zdravím, prosím jaké máte zkušenosti s následujícími krmivy? Teď krmime Horsal, ale je velmi špatná dostupnost u nás, tak hledám dostupnější.

1. Energys Extra
2. Fitmin Training
3. Besterly Coldmix

Jsou podobné složením (horsal nam konika zklidnil).

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2018 09:18

Zvláštne, že podľa letáku Energys granule neobsahujú žiadne sacharidny a škroby- ktoré sú podľa mňa pri výbere krmiva dosť dôležité. Hlavne, ak hľadáte niečo, čo nelezie do hlavy- súdim na základe coldmixu. V tom prípade by som nevolila ani fitmin training, kombo kukurica+jačmeň+pšenica je dosť energetické. Besterly to isté, čo energys, nevidím dokonca ani rozdiel v hlavných komponentoch, ktoré krmivo tvoria. Ako môže byť to isté niečo extra a zároveň aj ukľudňujúce? Navyše energys všeobecne nemajú dobrú povesť ako kvalitné krmivo.

Ak by som šla do hotovej kŕmnej zmesy, vyberala by som medzi Spillers, Nova Equi, St. Hippolyt, možno Cavalor. Ak chcete niečo, čo nelezie do hlavy, sledujte v zložení sacharidy a škroby. Čím menej, tým lepšie.

25.5.2018 11:53

@baarbora: kde prosím vidíte info o nulovém obsahu sacharidů a škrobů? V které řadě konkrétně? Přijde mi to jako nesmysl, ale já právě takové krmivo potřebuju, takže bych ho hned brala.

25.5.2018 12:00

A dost mě tedy zaráží, že nikde není uvedeno složení, ani na jejich oficiálním webu.

25.5.2018 13:25

Práve, že nie je nulové, oni ich tam proste neuvádzajú. Sú tam bielkoviny a tuky. S tým zložením to energys/besterly krmivo nemôže byť nulové a ani "cold".

25.5.2018 13:52

Myslela jsem si to, díky

25.5.2018 14:27
Horsana

XXX.XXX.40.140

Mňa pobavilo toto : pri kŕmení iba müsli Besterly ® Coldmix podávame 3-5 kg denne podľa záťaže, alebo 2 kg ovsa + 2 kg Besterly ® Coldmix denne podľa záťaže.

Tak prečo by sme nepodávali spešl musli bez ovsa s ovsom ? :D.

25.5.2018 15:31

No celý koncept Energys mi príde ako keby mali potenciálnych zákazníkov za úplnych hlupákov.

25.5.2018 18:49
Horsana

XXX.XXX.40.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No celý koncept Energys mi príde ako keby mali potenciálnych zákazníkov za úplnych hlupákov.

Tak mi pripadajú všetky firmy, ktoré majú podobné popisky a na stránkach uvedené zloženie ako Energys.

A týpek, čo to u nás predáva, toho mám stále chuť ovaliť lopatou po hlave, aby konečne zmĺkol, lebo z každého krmiva čo predáva, kone zázračne priberajú.

Ale mala som od Energys Cornflakes a extrudovaný ľan, zas aby som neklamala, aj Dynamix, ale to mi chudák musel zložiť mech na zem, aby som si prečítala zloženie.

Našťastie vysvitlo, že pár km od nás je kočka, čo distribuuje Spillers, takže som zvedavá na zázraky, samozrejme sa mi pokazilo auto, takže krmivo je zatiaľ u mňa doma a dožierajú chudáčikovia ten Hippolyt zatiaľ :D.

25.5.2018 19:48
Dep

XXX.XXX.233.174

Já teda krmím nejraději Eggersmanna. Prospívala mi na něm stará bába, volblutka a ted i ČTečko, ale to není úplně dobrý vzorek - ta prospívá už je z pohledu na žrádlo :). Zaručeně nejlepší je od nich bylinkové muesli. To je fakt top krmení, pokud chce člověk koni protáhnout nosánek. I sobě. Mají růsný řady i pro schvácený koně a tak. Ale to jsem více nezkoumala, co se složení týče. No a jak jsem to krmila té volblutce, tak to byl nějaký frňák, co jen tak něco nepapala, ale tohle žrala jako bezedná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík