Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.5.2018 23:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

http://horsespirit.site/2018/05/26/the-trust-technique-a-wonderful-video-of-interaction-and-communication-with-animals/

No tohle se mi zamlouvá.smajlík Dlouho jsem se u koní hledal a vypadá že našel.I have a dream.smajlíkNa konci je že mám video sdílet s přáteli.No přátele od koní nemám, tak to "odskáčete" Vy.

27.5.2018 07:19
kapička

XXX.XXX.1.44

Ti ležící koně. Parádně fungující stádo, které žije v pohodě a bez stresu. Ví, že člověk je kámoš. To dělají i naši ježdění koně a nemaj problém, když u nich děláme cokoliv. A to i vůdčí kobyla.
Druhá část je fakt o velké důvěře k člověku, ale přidám jedno ale. Mám aspoň z našeho minivzorku pocit, že tinkeři to maj tak nějak v krvi. My tohle teda neprovozujeme na volno, ale posadíme na koně dítě, které když si s koněm neporadí, tak kůň hledá oporu v člověku na zemi a já jsem pak schopná takhle s tinkerem vlastně na volno běhat kdekoliv. Prostě jde za mnou ať jdu kam jdu, občas použiju slovní korekci. V zimě jsem tak s koněm úplně bez jezdce prošla i kolem mega bubáka. A mladá to má taky, i když u ní se to nějak cíleně nerozvíjí, takže to není takhle dokonalé. Vzhledem k obydlenosti okolí, provozu na silnicích v okolí a hlavně proto, že koně mají svého majitele, maj u nás vždycky něco na hlavě.
Překvapivě obě jsou naprosto bezkontaktní koně, nemaj rády klasické drbání. Po koňsku jo, to když potřebuju podrbat záda, tak jdu drbat vemínko a holky drbou

Ježdění na volno to je něco, co fakt závidím a obdivuji. Na YouTube už dlouho sleduji NativeHorse, což je německá holčina, které se svojí kobylou pracuje mimo jiné i ve volnosti a co jsem tak vypozorovalo z jejích videí, tak v Německu je to docela oblíbená koňská disciplína.

A ono vlastně celé jezdectví je o důvěře, třeba ne dotažené do takové dokonalosti, ale podle mého tam ta důvěra, oboustranná, být musí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.5.2018 08:58

Meifi: jo, je to krása. Taky můžu jen závidět. Nemám kapacitu dělat si víc času, abych s koňmi mohla trávit i tenhle klidový čas. Je to o prioritách. Zatím svůj volný čas raději věnuji svým malým dětem a koně přijdou obstarat, podrbat, popracovat s nimi...ale aby člověk vytvořil takovéhle pouto, k tomu je potřeba opravdu hodně času a empatie.

Měla jsem tu možnost vycvičovat (divné slovo :) tinkeru od 2 let. Jsem za jedno s Kapičkou. To je prostě úplně jiný typ (chatakter) koně, než jsem měla zatím kdy v rukách. Jsou to koně, kteří přirozeně tíhnou ke člověku, jsou klidní, odvážní, společenští...a pokud člověk naslouchá a nechce po nich mnoho, jsou spolupracující a snaží se vyhovět. Pracuje se s nimi příjemně a snadno.
Tím neříkám, že by nešlo takto pracovat i s jiným plemenem, ale dokážu si představit, že by to bylo daleko obtížnější a třeba ne se všemi jedinci by se to povedlo
To je jen můj názor.

Každopádně ježdění bez "udělátek" je krása a když vidím např. Alycia Burton, pak mi jdou slzy do očí. Je to o umění chápat a dorozumět se, o citu... a prostě čistě závidím

27.5.2018 09:38

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
http://horsespirit.site/2018/05/26/the-trust-technique-a-wonderful-video-of-interaction-and-communication-with-animals/

No tohle se mi zamlouvá.smajlík Dlouho jsem se u koní hledal a vypadá že našel.I have a dream.smajlíkNa konci je že mám video sdílet s přáteli.No přátele od koní nemám, tak to "odskáčete" Vy.

...nádher děkuju

27.5.2018 13:06
Horsana

XXX.XXX.40.140

Takto si ľahalo aj malé mesačné huculské žriebä, keď bolo s matkou hospitalizované, prvý krát v živote bolo v boxe a prvý krát v živote malo okolo seba tak blízko toľko ľudí.
A vždy si ľahalo na človeka, na úplne cudzieho, boli to študenti, čo o nejakej konskej komunikácii nemali ani šajnu, iba sa im zdal plyšáčik roztomilý.
Inak to je malý Domino, na tej fotke, heh.

Takže na tom ľahaní asi bude zohrávať rolu viac faktorov, než len vymakaná komunikejšn ;).

27.5.2018 14:15
kapička

XXX.XXX.64.44

Kamarádka má podobnou fotku s hříbkem haflinga, viděla ho asi poprvé v životě a prcek si hned ustlal
A docela mu to vydrželo do teď, už je dávno dospělý, ale když chce spát, tak je mu úplně jedno, co se kolem děje, prostě jde k zemi.

Se mnou v boxu si takhle jednou lehnul kůň z jízdárny. Prostě klasický provozák, ale nějak mu bylo ukradené, že jsem u něj, udělal si hezky pohodlíčko

Neregistrovaný uživatel

27.5.2018 17:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jako řeknu vám na rovinu není nic krásnějšího než kůň.Viděl jsem třeba jak se koně odlišně chovají k dětem a dospělým.Možná jsou pro ně děti čitelnější, upřímnější nebo nevím.Je to ale jiné.Nevím mám ale vážně obrovskou radost když ke kobče dorazím.Ona se válí a kulí ty kukadla.Tak mě napadlo jestli ona nemá náhodou radost že mě taky vidí? Jenom vím, že bývalé majitelce tohle vůbec nedělala.Většinou se na ní ani nepřišla podívat z pastviny.Takže koby je stejná, ustájení bylo stejné, seno stejné, jádro stejné, stádo stejné i personál stejný.Tak opravdu jediná změna jsem já.Má kamarády koňské a přibalila k tomu ještě mě.Nic víc se nestalo a nemyslím že by nějak tím trpěla.Kdyby mě nechtěla vidět, tak klidně nemusí a já třeba půjdu dělat přístřešek a ona ať se pase.Já si klidně večer sednu s majitelkou stáje na kafe a koby ať si dělá co uzná za vhodné.Jenže to ona je středem vesmíru a tak se přijde drbat a pro pamlsek nějaký.Prostě taky mě si budeš všímat a na tu cizí ženskou se vykašli.Víš jak to s tebou pak dopadá.

27.5.2018 17:24
kapička

XXX.XXX.64.44

Ano Meifi, máte se svými koňmi neobvykle dobrý vztah, my obyčejní smrtelníci můžeme akorát chodit kanálama a tiše závidět... Nebo co chcete slyšet?
Vy byste potřeboval nějakou spřízněnou lidskou duši, které by ty vaše zážitky s koňma hltala nebo já fakt nevím. Vždyť už to je snad v každé diskuzi, jak máte dokonalý vztah s všemi koňmi. Na tohle má většina lidí člověka jménem kamarád/ka, přítel/kyně, případně rodina...
To si tak málo věříte v tom, co s koňmi děláte, že potřebuje nějaké utvrzení, že je to tak dobře? Nebo máte pocit, že váš přístup je jediný správný a snažíte se nás tu všechny obrátit na "pravou víru"?

Neregistrovaný uživatel

27.5.2018 17:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

kapička napsal(a):
Ano Meifi, máte se svými koňmi neobvykle dobrý vztah, my obyčejní smrtelníci můžeme akorát chodit kanálama a tiše závidět... Nebo co chcete slyšet?
Vy byste potřeboval nějakou spřízněnou lidskou duši, které by ty vaše zážitky s koňma hltala nebo já fakt nevím. Vždyť už to je snad v každé diskuzi, jak máte dokonalý vztah s všemi koňmi. Na tohle má většina lidí člověka jménem kamarád/ka, přítel/kyně, případně rodina...
To si tak málo věříte v tom, co s koňmi děláte, že potřebuje nějaké utvrzení, že je to tak dobře? Nebo máte pocit, že váš přístup je jediný správný a snažíte se nás tu všechny obrátit na "pravou víru"?

Někde se vykecat musím. Kapičko vždyť jistě víte jak to chodí v jezdeckých stájích.Za prvé se už nebudu pouštět do vážnějších rozhovorů o lásce ke koním naživo.Tady už není jediný chlap a samá žena.Nevím, ale bohužel je to asi dost "rajcuje" a nerad bych zase byl tady za namyšleného "hajzla" co mu není žádná dost dobrá.Za druhé víte o čem si asi tak ženy od koní povídají? O skocích a kdo byl támhle na závodech a jak si ta "kráva " o sobě myslí bůh ví co. Jestli jela čistě a nebo ne.Hodně se mluví o licencích, barevných sadách a tak podobně.Ovšem že by někdo mluvil o koních jako takových jsem moc neslyšel.Jedině teď naše majitelka stáje je taková zamilovaná víc do koní, ale tam musím dávat pozor aby to zase v něco nepřerostlo.Je to hrozně těžké být kamarád ženy.Ne nejsem tak nádherný, ale spíš asi jediný v okolí bez závazků a prostě nevím možná i peníze v tom jsou.Sám opravdu nevím, ale nechci zase žít půl roku v domnění jakou mám skvělou kámošku od koní a pak taková rána pod pás s pitomými hoblinami.A nosit sedlo cizí ženě se teda už vůbec nevyplácí. To není slušnost, ale pitomost moje.

Neregistrovaný uživatel

27.5.2018 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ale jestli mě tu tolik nechcete, odejdu.Je víc diskuzí o koních a já nejsem omezený jazykově na češtinu.Tak třeba když dostanu do půlnoci deset hlasů odejdu.No nemusíte zase hned hlasovat všichni. Mě náhodou jsou zde někteří sympatičtí.

27.5.2018 18:27
kapička

XXX.XXX.64.44

Já myslím, že už jsme si tu vás zvyklý, by tu byla nuda, jen asi není potřeba cpát do každé diskuze jak to máte dokonalé...

Nevím, jak to v normálních jezdeckých stájích chodí obecně. V jedné každý s každou bez závazků, v další jsou normální lidi, sice trénink, skoky a závody řeší taky, ale není nic divného dát koni pusu, obejmout ho, jít s ním pracovat na volno, vzít ho na vodítku na procházku, jít koně napást... A u nás to funguje úplně jinak.

Zkuste se před těma ženskýma tak nevychloubat (nebo jak to říct, nedělat se dokonalým, nemluvil, jak jste koně zachránil) a zároveň pak dodávat jak vám kdo ublížil. Jestli ještě vypadáte k světu a máte tolik peněz, že v klidu utáhne 3 koně, tak se nedivte, že na vás ženský letěj.

Neregistrovaný uživatel

27.5.2018 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.144

Ono je to občas fajn si počíst ale když kdokoli položí jakýkoli dotaz a vzápětí je tam meifi který na jakýkoli problém odpoví já krmím mrkvičkou, nejezdim a kobyla mě miluje a všichni koně vlastně je to už na odstřel... Jo, je to super že někdo má koně kvuli nim samotným ale neni nutný cpát to na odiv celýmu širýmu světu. Představ si meifi že já pár koňskejch krků taky zachránila taky jsem na svých koních nejezdila, no na tý poslední sem si párkrát svezla zadek na pár minut. A měla jsem s první a poslední kobylou takovej vztah že bys i ty čuměl a záviděl a necpu to do každý diskuze. Protože to prostě neni nutný a pro ten problém co se na daný diskuzi řeší je to absolutně nepodstatný.

27.5.2018 19:41

Já jsem ráda, že tu Meifi je a bylo mi po něm "smutno", když tu čas nebyl, protože se odhlásil. Tak se do něj tak nepouštějte, nebo zase zdrhne. Vždyť je prima, mít tu jednoho Marťana - jinak by to tu bylo moc vážný

27.5.2018 19:51
lenacia

XXX.XXX.168.82

tak nějak souhlasím.
To je pořád- sportovní stáje, bývalá majitelka, sportní stáje, majitelka, ustajovatel, já, kobyla, sportovní stáje.
Je hezké, že za váma kobyla chodí a vyžaduje pamlsky, a nejspíš tak začínají chodit i ostatní.
Ale víc než důvěru a lásku mi to přípomíná valacha jedné ze slečen v naší stáji... Také její miláček, který dostával pamlsky... Inu skončil oto tak, že sem z něj měla doslova až strach protože, jsem ve výběhu dala jeden jedinej pamlsek své klisně, a on okamžitě přišel, totálně se vecpal mezi nás dva, a vyžadoval odemě pamlsky, které sem neměla a jemu bych je za takové chování ani nedala! jelikož pořád dorážel a dotíral, vzdala jsem to a šla zpátky... tedy pokusila jsem se, ten kůň mě předbíhal a tělem mi blokoval odchod a pořád se dožadoval pamlsků.
Hádám, že vaše reakce by byla podobná majitelčině "On je jen zvědavej a věděl, že mám něco dobrého."...
Jedna věc je práce na důvěře mezi člověkem a koně, která je v odkazu, druhá věc je 'kupování' koně přes mrkve.

27.5.2018 20:07

Meifi se prostě potřebuje z koňské euforie vykecat, jako každý a dělá to po svém. Evidentně má ale dar budit v lidech emoce .

27.5.2018 20:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jako naprostý začátečník jsem také pamlskovala. A to i při ježděni. To se tehdy ještě koním dával cukr.
Nakonec to dopadlo tak, že se mi koně jen při náznaku předklonění zastavovali a čekali na cukřík. Ve cvalu tak šlo až o život.
Tak jsem to rázně utla. Koníci dostávají pamlsek pouze když jsem na zemi a kůň je jen jeden.
Jak píše lenacia, do ohrady s koňmi s pamlsky je to taky sebevražda.

27.5.2018 20:36
Dom2

XXX.XXX.21.26

To znám no... Občas je těžké rozlišit, jestli si kůň oblíbil právě vás nebo jste pro něj jen automat na pamlsky. Vážně se to s nimi nesmí přehánět... Slovní pochvaly sou taky super.

Neregistrovaný uživatel

27.5.2018 20:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.144

Me jak prvni tak posledni kobyla chodily na pisknuti. Posledni kobyla i bez stacilo ze me slysela nebo zahlidla. A pamlskovany byly vyjimecne a ve chvilich zcela nahodnych. Duvera pres pamlsky neni duvera ale jen vycuranost.

27.5.2018 20:57
Dom2

XXX.XXX.21.26

To je pravda..Nakonec kůň co poslouchá jen pro pamlsky se nedokáže soustředit na nic jiného mi přijde..

27.5.2018 21:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

Me jak prvni tak posledni kobyla chodily na pisknuti. Posledni kobyla i bez stacilo ze me slysela nebo zahlidla. A pamlskovany byly vyjimecne a ve chvilich zcela nahodnych. Duvera pres pamlsky neni duvera ale jen vycuranost.

Nedávám pamlsky proto, že buduji důvěru mezi sebou a kobylou. Prostě jí chci dát něco dobrého. Jen tak, aby měla třeba radost. Jsem ráda, když mým koním chutná.
Je to něco jako když nabídnete kámošce žvýkačku z balíčku, ze kterého si zrovna taky jednu berete. Nebo když dáte sourozenci kousnou z jablka, které právě jíte.
S výcvikem, důvěrou, posloucháním a tak, to nemá nic společného.

27.5.2018 21:13
Dom2

XXX.XXX.21.26

sisi58 napsal(a):
Nedávám pamlsky proto, že buduji důvěru mezi sebou a kobylou. Prostě jí chci dát něco dobrého. Jen tak, aby měla třeba radost. Jsem ráda, když mým koním chutná.
Je to něco jako když nabídnete kámošce žvýkačku z balíčku, ze kterého si zrovna taky jednu berete. Nebo když dáte sourozenci kousnou z jablka, které právě jíte.
S výcvikem, důvěrou, posloucháním a tak, to nemá nic společného.

Jasně, ale to bylo myšleno asi tak, že když koni pořád mávete mrkví před očima, tak si vás s tím spojí a bude to nějaký pseudovztah typu člověk->kůň kůň->mrkev...s výcvikem a důvěrou to nemá nic společného ale může mít no..

27.5.2018 21:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dom2 napsal(a):
Jasně, ale to bylo myšleno asi tak, že když koni pořád mávete mrkví před očima, tak si vás s tím spojí a bude to nějaký pseudovztah typu člověk->kůň kůň->mrkev...s výcvikem a důvěrou to nemá nic společného ale může mít no..

Aha.
Tak to by mě netěšilo, kdyby mě mělo nějaké zvíře rádo proto, že jsem zdrojem potravy. Úplně stačí, když mě berou, jakože jsem jejich člověk.

27.5.2018 21:29
Dom2

XXX.XXX.21.26

sisi58 napsal(a):
Aha.
Tak to by mě netěšilo, kdyby mě mělo nějaké zvíře rádo proto, že jsem zdrojem potravy. Úplně stačí, když mě berou, jakože jsem jejich člověk.

No právě...

Neregistrovaný uživatel

27.5.2018 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pardon došlo k politování hodnému omylu.Teprve nyní jsem si všiml, že nenavštěvuji stáj s koňmi, ale domov důchodců.Proto ty pamlsky přijímají v klidu a neperou se.I kováře jsem si spletl s ortopedem.Hluboce se tímto omlovám všem které jsem uvedl v omyl že mám koně.Průkaz koně jsem si popletl s průkazem občanským a to jisté Aničky Nové 75 let.Díky bohu jsem jí s tou tunou mrkve a pamlsky od Fitmin nezpůsobil žádnou zdravotní újmu.K sakru musim k očnímu.

27.5.2018 21:47
lenacia

XXX.XXX.168.82

Pardon došlo k politování hodnému omylu.Teprve nyní jsem si všiml, že nenavštěvuji stáj s koňmi, ale domov důchodců.Proto ty pamlsky přijímají v klidu a neperou se.I kováře jsem si spletl s ortopedem.Hluboce se tímto omlovám všem které jsem uvedl v omyl že mám koně.Průkaz koně jsem si popletl s průkazem občanským a to jisté Aničky Nové 75 let.Díky bohu jsem jí s tou tunou mrkve a pamlsky od Fitmin nezpůsobil žádnou zdravotní újmu.K sakru musim k očnímu.

Proč vždycky, když ti prostě někdo něco řekne začneš se chovat takhle divně?

27.5.2018 22:04
Horsana

XXX.XXX.40.140

Mojich 5 koní sa dnes, pod vedením starej pani vybralo do sveta, našťastie sa stará pani zasekla medzi divými ružami a za mojej výdatnej verbálnej podpory sa sama dokázala vyslobodiť a vrátiť tam, kam mala, valach za ňou, trojica sa vybrala, že ide na výlet, ale nakoniec to nejako stočili a naskákali cez priekopu späť. Podotýkam, že som tých mantákov pustila na super trávu, akú vo výbehu nemajú, dve hodiny ich to tam bavilo, potom sa stará vydala do sveta.
Nemala som nielen že pamlsok, ale ani ohlávku, vazák, šnúrku, proste nič.

To je proste all inclusive natural superhorsemanship, ha :D.

Neregistrovaný uživatel

27.5.2018 22:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):

Mě to ale vůbec nevadí že mi něco někdo řekne.Ovšem spíš bych zítra chtěl vidět koby kdybych jí nedal mrkev co by asi říkala na to.Ona je jaksi přizpůsobená na to papání.Za to nemůže.Si představím jen jak by bylo mě, kdyby mi někdo bránil dýchat.To musí pro něj být hnusný pocit, když třeba vidí krásnou chutnou trávu a někdo mu nedovolí si kousnout.Vážně to nemá smysl tady vysvětlovat věci, které souvisí se zcela jiným pohledem na svět a jeho zákonitosti.Tak se nezlobte že si potom nemůžeme najít společnou řeč.

Neregistrovaný uživatel

27.5.2018 22:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A já se s vámi stejně na nějakou dobu rozloučím.Nakousl jsem včera něco na jiném diskuzním fóru a je tam toho moc zajímavého.Ale takhle mě to baví si povídat o koních jako tady teď.smajlík Mějte se hezky všichni.

27.5.2018 22:31
Terven

XXX.XXX.110.147

The neverending story

27.5.2018 23:13
Horsana

XXX.XXX.40.140

Terven napsal(a):
The neverending story

28.5.2018 01:45
lenacia

XXX.XXX.168.82

a začíná odpočet

28.5.2018 02:20

Hele zasvěťte mě, proč je to Meifi a pak Bormann...se jako odhlásí a udělá si nový profil?

28.5.2018 02:43
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hele zasvěťte mě, proč je to Meifi a pak Bormann...se jako odhlásí a udělá si nový profil?

Jj, takový kolorit.

28.5.2018 05:05
lenacia

XXX.XXX.168.82

Meifi, protože se tak jmenoval na začátku, přád Meifi, protože se to píše rychleji než Bormann.
On má takovej zvyk všude psát jak krmí kobylu kily mrkví denně, případně začne vyprávět o bývalé majitelce nebo o bývalém ustájení, nebo o válce nebo o čem, i tam, kde o tyhle informace tak tochu nikdo nestojí, a když mu to oznámíme, tak mu tak trochu přesočí (viz důchoďák), a následně se na truc na pár týdnů zablokuje a pak začne nanovo, nejdřív mrkve, pak majitelka, pak ustájení, pak tohle vechno do všech fór kam to jde, dokud se zase někdo neozve.

28.5.2018 06:17

lenacia napsal(a):

Možná proto, že vytváříte domnělé scénáře na základě totálního nedostatku relevantních informací.

28.5.2018 06:38
lenacia

XXX.XXX.168.82

Možná proto, že vytváříte domnělé scénáře na základě totálního nedostatku relevantních informací.

Ok... Ale proto přece není důvod psát o důchoďáku a nějaké Aničce. Kdo normální tohle napíše?

28.5.2018 07:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

On to tak má. Jenže píše určitým stylem, takže ať se jmenuje jakkoli, všichni tu vědí, kdo to je. No a s PC to umí, tudíž není problém s nějakými PC kouzly.

28.5.2018 08:01

lenacia napsal(a):
Ok... Ale proto přece není důvod psát o důchoďáku a nějaké Aničce. Kdo normální tohle napíše?

Trochu jinotaj, trochu satira . Třeba někdo, koho se příspěvky dotkly, vidí to jinak, ale nedokáže se, pro vás smysluplněji, bránit.
To si ale taky vytvářím domněnku, u každé klávesnice sedí skutečný člověk a ne nějaký virtuální, kterého si každý podle svých vzorců vymodelujeme

28.5.2018 08:21
kapička

XXX.XXX.5.211

Když já se přiznám, že mám prostě s Meifiho stylem vyjadřování a prosazování svojí pravdy a svého dokonalého stylu komunikace s koňmi problém.
Měla jsem osobní zkušenost s člověkem, který mě taky přesvědčoval o tom, jak s koňmi souzní, dokáže jim vnukat myšlenku, má s nimi vztah a já nevím co všechno, i o osobním životě bájil podobné heroické pohádky, s přídavkem toho, jak mu kdo ublížil. Časem se z něj vyklubal pěkný zmetek, který si akorát všude kompenzoval své nízké sebevědomí.
Tím nemyslím, že to má Meifi stejně, jen jak už teď poslední dobou ( sakra je jaro, má chodit pást koně na čerstvou trávu, ne úderem 16 hodiny psát do každé diskuze o mrkvi) byl prostě všude. A místo toho, jak bych se ráda dozvěděla nějaké informace o koních ( léčba, ježdění atd.), tak byla všude jenom Meifiho mrkev a naprostá ignorance zkušeností lidí, kteří toho o koních ví spoustu. ( tím nemyslím sebe, já jsem u koní teprve 6 let, nemám svého, a furt se učím)

Takže mi už prostě ujely nervy. Přiznávám se bez mučení

28.5.2018 08:21
Dom2

XXX.XXX.21.26

Co tak hrozného sa napsalo ? Jako sorry ale snažil sem sa všechno psát co nejvíc neurážlivě ale zároveň upřímně.

28.5.2018 12:27
Horsana

XXX.XXX.40.140

kapička napsal(a):
Když já se přiznám, že mám prostě s Meifiho stylem vyjadřování a prosazování svojí pravdy a svého dokonalého stylu komunikace s koňmi problém.
Měla jsem osobní zkušenost s člověkem, který mě taky přesvědčoval o tom, jak s koňmi souzní, dokáže jim vnukat myšlenku, má s nimi vztah a já nevím co všechno, i o osobním životě bájil podobné heroické pohádky, s přídavkem toho, jak mu kdo ublížil. Časem se z něj vyklubal pěkný zmetek, který si akorát všude kompenzoval své nízké sebevědomí.
Tím nemyslím, že to má Meifi stejně, jen jak už teď poslední dobou ( sakra je jaro, má chodit pást koně na čerstvou trávu, ne úderem 16 hodiny psát do každé diskuze o mrkvi) byl prostě všude. A místo toho, jak bych se ráda dozvěděla nějaké informace o koních ( léčba, ježdění atd.), tak byla všude jenom Meifiho mrkev a naprostá ignorance zkušeností lidí, kteří toho o koních ví spoustu. ( tím nemyslím sebe, já jsem u koní teprve 6 let, nemám svého, a furt se učím)

Takže mi už prostě ujely nervy. Přiznávám se bez mučení

Nervy neujeli tebe, ale jemu.

Pokiaľ sa takto teatrálne a trápne správa dospelý chlap, je to smutné a je to jeho problém, ktorý mu môžno môžu pomôcť vyriešiť odborníci na to určení.

A iste, vzťah sa meria množstvom zožranej mrkvy a množstvom kydov popísaných po internetoch, len sme to my zadubenci ešte nepochopili.

28.5.2018 13:07

Konečně se to tu rozmázlo. Já už jsem chodila do místní diskuze lehce znechucena neb každé otevřené téma bylo infiltrováno Meifiho kobylou závislou na mrkvi. Jaká by asi byla změna vztahu, kdyby k ní chodil dva tři dny bez té mrkve...?

28.5.2018 13:14
Horsana

XXX.XXX.40.140

Konečně se to tu rozmázlo. Já už jsem chodila do místní diskuze lehce znechucena neb každé otevřené téma bylo infiltrováno Meifiho kobylou závislou na mrkvi. Jaká by asi byla změna vztahu, kdyby k ní chodil dva tři dny bez té mrkve...?

No ja si myslím, že sa mu psychický stav začal horšiť po tom, čo mu bolo naznačené, že keby kobyla žila 24/7 v stáde, tak že by to tiež mohlo priniesť isté zmeny.
A potom sa prišlo na to, že na ľudí ľahajú aj úplne cudzie kone. A už to jelo :D.

28.5.2018 13:16

Horsana napsal(a):
No ja si myslím, že sa mu psychický stav začal horšiť po tom, čo mu bolo naznačené, že keby kobyla žila 24/7 v stáde, tak že by to tiež mohlo priniesť isté zmeny.
A potom sa prišlo na to, že na ľudí ľahajú aj úplne cudzie kone. A už to jelo :D.

Za chvíli by to mohlo dojít i k záchraně našich koní - např. moje kobyla mrkev nedostává vůbec, jablka taky ne a trávu za poslední dva roky, dalo by se říct, v hubě taky neměla... oooo jaká to chuděra... A dokonce se s ní někdy domlouvám tušírkou, njn...

28.5.2018 13:38

veď je to furt rovnaké, objaví sa, pár týždňov mesiacov je fauna plná odveci príspevkov ja a moje kone máme najlepší vzťah na svete- bez ohľadu na to, či sa týka výchovy, výcviku, alebo krmiva, potom sa niekto ozve, lebo ho to už nebaví čítať, meifi sa oduje, zruší nick, na pár týždňov "odíde na misiu", a potom sa zase objaví.

28.5.2018 13:46
Horsana

XXX.XXX.40.140

Za chvíli by to mohlo dojít i k záchraně našich koní - např. moje kobyla mrkev nedostává vůbec, jablka taky ne a trávu za poslední dva roky, dalo by se říct, v hubě taky neměla... oooo jaká to chuděra... A dokonce se s ní někdy domlouvám tušírkou, njn...

No tak vidíš to, tak komunikujete spolu bičom, tak to je hrozné, a ani jediná mrkviška, to snáď ani nie je život.

Mrkvu skrmujem do vedierok, používam pri nakladaní do vozíka a občas ako odmenu za niečo, občas rozdám len tak, každému do huby.

28.5.2018 14:23
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak já se Vám musím přiznat, že mně je nějakej Meifi docela dost šumák. O koně se stará, když jsem mu vyčetla neznalost ohledně péče o zdraví, reagoval celkem rozumně (něco si nastudoval a ví, co neví, na to má dobrého a spolehlivého veta), tak co. Je pravda, že píše na diskuze velmi často od věci. Je to holt snílek a vtipálek. To přece není špatně.
Též se přiznám, že jeho příspěvky většinou jen proletím očima. Někdy se zasměju, to ano, ale prakticky nikdy mě ničím neobohatí, tak nemá smysl ztrácet čas pozorným čtením. Když mě nezajímá, co napsal, prostě nereaguju.
Má rád koně, to je dobře. Rád se tím chlubí, to je méně dobře. Ale co je na něm tak zajímavého, že bych ho musela nějak řešit? Je to tím, že tu na koních je jedinej pravidelně přispívající chlap? Protože upřímně - v reálném světě jich je dvanáct do tuctu, a nikdo se nad tím nepozastaví.

28.5.2018 14:33
Horsana

XXX.XXX.40.140

Varaxi napsal(a):
Tak já se Vám musím přiznat, že mně je nějakej Meifi docela dost šumák. O koně se stará, když jsem mu vyčetla neznalost ohledně péče o zdraví, reagoval celkem rozumně (něco si nastudoval a ví, co neví, na to má dobrého a spolehlivého veta), tak co. Je pravda, že píše na diskuze velmi často od věci. Je to holt snílek a vtipálek. To přece není špatně.
Též se přiznám, že jeho příspěvky většinou jen proletím očima. Někdy se zasměju, to ano, ale prakticky nikdy mě ničím neobohatí, tak nemá smysl ztrácet čas pozorným čtením. Když mě nezajímá, co napsal, prostě nereaguju.
Má rád koně, to je dobře. Rád se tím chlubí, to je méně dobře. Ale co je na něm tak zajímavého, že bych ho musela nějak řešit? Je to tím, že tu na koních je jedinej pravidelně přispívající chlap? Protože upřímně - v reálném světě jich je dvanáct do tuctu, a nikdo se nad tím nepozastaví.

Vieš, to, čo on robí, sa na iných fórach označuje ako spamovanie.

Iste, je príjemné sa na diskusiu prísť vykecať, sama to tak robím, ale tak si založím na to tému, veď to tak praktikujú mnohí a tam sa kecá, chatuje, postujú sa videá, proste uvoľnený pokec o všetkom možnom.

A nie že v každej téme, úplne od veci bude mlieť o tom, ako v športovej stajni je to strašné a ako kobyla zjedla mrkvu a koľko krát ho poťahala za rukáv.

28.5.2018 14:33

@Varaxi: nevadí mi jeho názory, nevadí mi jeho (ne)znalosti, ani jeho vztah ke koním. Vadí mi, že v opravdu jakémkoliv threadu čtu to samé, jakýkoliv thread je zaplevelen, i když bych raději viděla reakce k tématu a poučila se.

Jinak samozřejmě bez výhrad věřím tomu, že jeho koně to, co z něj pravidelně padá, milujou. Který kůň by to tak neměl. O tom, jestli milujou jeho i bez mrkve, si ovšem myslím svoje. To ale není předmětem diskuze a je mi to šumák, přesně jak píšeš

28.5.2018 14:57
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak já jsem asi divná, ale pro mě je tento nick silně nevěrohodný, ať už se za ním skrývá kdokoliv a celou tu pohádku o lásce a mrkvi považuju za smyšlenou báchorku.
Kdysi dávno se vyskytoval na EQCH podobně divný nick - horsemanek - příspěvky byly rovněž víceméně o ničem, jen plané kecy plné přirozena a pozitivna. Často dával do diskuzí fotky pasoucích se uvázaných koní na podivných otrhaných špagátech pořízené bůhvíkde s tím, že nejsou jeho a on jim jen pomáhá. Jeho vlastní koně se dle něj měli báječně, ale těma se nikdy nepochlubil.
Já jsem taková silně nedůvěřivá od přírody.

28.5.2018 15:07

Férově a přátelsky se dá s koněm zacházet i bez pamlsků, možná zejména bez nich. Je tam totiž velmi zrádná hranice mezi "tak akorát" (kůň je odměněn) a "příliš" (člověk je sežrán). Navíc u každého koně (i člověka) je tahle hranice jinde, někteří koně jsou slušní, někteří lidé jsou tak nenuceně sebejistí, že si je kůň šacovat prostě opakovaně nedovolí, jakmile je mu jednou vysvětleno, že takhle to nepůjde … Já sama teda pamlsky dávám, ale hlavně sama pro sebe jsem si vytvořila limit, že pamlsek bude jen 1) na přivítanou,2) po nauzdění (většina koní pak strká hlavu do uzdečky sama, nemusím se bát případného odchodu, pokud jsme mimo box) a 3) na konci práce (psychologická odměna pro jezdce, že koníčka odmění a pomazlí se, kůň si to už nespojí, že to dostal za to, že tak pěkně cválal nebo ustupoval). No a pak ještě jako pomůcku během protahování krku, když je potřeba.

Pak mám ještě pravidlo, že s udidlem v hubě se nepase, nikdy. Trošku kruté, no, ale osvědčilo se mi. Sama nemám moc velkou disciplínu (tak si ještě kousni, když jsi byl tak hodnej …) a těmito žracími limity tak nějak zachraňuju sama před sebou :) Jak psala Sisi, když se koníček najednou rozhodne, že se stočí za pamlskem nebo zaboří hlavu do trávy, tak pak je v některých situacích už občas pozdě.

Přezdívka Bormann mi asociovala nácky, takže pokud meifi přijde s nějakou jinou, budu jen ráda.

28.5.2018 15:27
Horsana

XXX.XXX.40.140

Terven napsal(a):
Tak já jsem asi divná, ale pro mě je tento nick silně nevěrohodný, ať už se za ním skrývá kdokoliv a celou tu pohádku o lásce a mrkvi považuju za smyšlenou báchorku.
Kdysi dávno se vyskytoval na EQCH podobně divný nick - horsemanek - příspěvky byly rovněž víceméně o ničem, jen plané kecy plné přirozena a pozitivna. Často dával do diskuzí fotky pasoucích se uvázaných koní na podivných otrhaných špagátech pořízené bůhvíkde s tím, že nejsou jeho a on jim jen pomáhá. Jeho vlastní koně se dle něj měli báječně, ale těma se nikdy nepochlubil.

Nie, ty určite divná nie si :).

28.5.2018 15:53

Terven napsal(a):

Ja mám tiež veľmi často pocit, že je to iba fitkívna osoba.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2018 16:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Vím je teplo a lidi jsou potom víc nervózní. Já vždycky odejdu a dozvím se víc, než kdybych tu trávil hodiny a dny. Efe nekrmí koně, Horsana má stále utkvělou představu, že všichni kdo se chovají mile jsou psychopati. Moje koně mě ovšem brzo sežerou až dojde mrkev a budete mít klid.Taky už vím kdo má doma bazén. Vlastně teda jak by mě mohlo sežrat něco co nemám? Možná by stálo za to sepsat co si opravdu myslím já o Vás za tu dobu.smajlík Spam je nevyžádané sdělení masově šířené internetem.Takže v mém vlákně je můj příspěvek spamem?

28.5.2018 18:44

Fantomas se vrací

28.5.2018 19:06

Vím je teplo a lidi jsou potom víc nervózní. Já vždycky odejdu a dozvím se víc, než kdybych tu trávil hodiny a dny. Efe nekrmí koně, Horsana má stále utkvělou představu, že všichni kdo se chovají mile jsou psychopati. Moje koně mě ovšem brzo sežerou až dojde mrkev a budete mít klid.Taky už vím kdo má doma bazén. Vlastně teda jak by mě mohlo sežrat něco co nemám? Možná by stálo za to sepsat co si opravdu myslím já o Vás za tu dobu.smajlík Spam je nevyžádané sdělení masově šířené internetem.Takže v mém vlákně je můj příspěvek spamem?

Ak si tým bazénom trifal mňa, tak smola, ja som príliš lenivá na to, aby som sa starala o kvalitu vody :).

Neregistrovaný uživatel

28.5.2018 19:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Fantomas se vrací

Nikoli.The NeverEnding Story II: The Next Chapter.Vždyť jsem říkal na nějakou dobu, ne? Ovšem stejně byla jednička nikdy nekončícího příběhu daleko lepší.Zvlášť ta scéna tonoucího artexe.Jenže to se tady nesmí říkat nahlas, protože Atrej se věnoval vlastně záchranářství.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2018 19:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ak si tým bazénom trifal mňa, tak smola, ja som príliš lenivá na to, aby som sa starala o kvalitu vody :).

Přiznám že já taky. smajlík Notabene je tu blízko koní řekněme jezero a tak se svlažím tam.

28.5.2018 21:30
Dom2

XXX.XXX.21.26

Trochu jinotaj, trochu satira . Třeba někdo, koho se příspěvky dotkly, vidí to jinak, ale nedokáže se, pro vás smysluplněji, bránit.
To si ale taky vytvářím domněnku, u každé klávesnice sedí skutečný člověk a ne nějaký virtuální, kterého si každý podle svých vzorců vymodelujeme

Nevidím to na jinotaj ani satiru, spíše útěk od kritiky ;),
Terveninu nedůvěřivost mám taky a to tu jsem chvilku..
Ten odchod na pár hodin mě přišlo jako zoufalá snaha být středem pozornosti...Jako by si tady člověk kompenzoval realitu...Nechcu sa tu navážat, ale asi sem na takové věci prostě vysazený.

Na fauně sou tři typy lidí: ti co chtějí rady, ti co radí a pak Bormann. (Na odlehčení:D).

Neregistrovaný uživatel

28.5.2018 21:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Dom2 napsal(a):
Ten odchod na pár hodin mě přišlo jako zoufalá snaha být středem pozornosti...Jako by si tady člověk kompenzoval realitu...Nechcu sa tu navážat, ale asi sem na takové věci prostě vysazený.

Na fauně sou tři typy lidí: ti co chtějí rady, ti co radí a pak Bormann. (Na odlehčení:D).

Ale nejsi na nic vysazený.Jen si tu nový.Jen zkus odporovat místním "bohům" a uvidíš ten šrumec.Bylo tady víc chlapů co už sem nechodí z těchto důvodů.Kdyby teda jenom chlapů.Jinak si to pochopil správně a no uvidíš sám jak to tu chodí.

28.5.2018 22:08
Dom2

XXX.XXX.21.26

Ale nejsi na nic vysazený.Jen si tu nový.Jen zkus odporovat místním "bohům" a uvidíš ten šrumec.Bylo tady víc chlapů co už sem nechodí z těchto důvodů.Kdyby teda jenom chlapů.Jinak si to pochopil správně a no uvidíš sám jak to tu chodí.

Nechápu...Dobu všem lozíš do řiti a pak sa o ostatních bavíš jak o nějaké zakomplexované chamradi, a posíláš je spát protože už je po večerníčku...Jo moc chlapů sem nechodí a možná taky nebudu věčně, ale pravděpodobně kvůli lidem jako si ty..Neber to zle.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2018 22:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Dom2 napsal(a):
Nechápu...Dobu všem lozíš do řiti a pak sa o ostatních bavíš jak o nějaké zakomplexované chamradi, a posíláš je spát protože už je po večerníčku...Jo moc chlapů sem nechodí a možná taky nebudu věčně, ale pravděpodobně kvůli lidem jako si ty..Neber to zle.

Jo kámo ze začátku jsem měl půlku fauny jak kamarády.Jenže pak jsem se odvážil se zastat jistého útulku pro koně a tím to začalo..

28.5.2018 22:15
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nemyslím si, že by se tu někdo stavěl do pozice boha. A umět si stát za svým zvládnou i holky, netřeba demonstrativně co pár týdnů odcházet. ;)
Že vám někdo vysvětlí, proč z jeho hlediska vaše počínání shledává nebezpečným, to taky nevidím jako kritiku, která se nedá přežít. Sama jsem tu dostala v minulosti několikrát "kartáč", vzala si z toho to přínosné a nebo podnětné k zamyšlení, ale že bych se z toho hroutila a pálila demonstrativně mosty, to mi přijde zbytečné. Je to jen (s odpuštěním) blbá internetová diskuze. To bych se v reálném životě asi musela jít zabít, když mi někdo řekne svůj nesouhlasný názor do očí. Moc a zbytečně si věci berete. To je můj názor.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2018 23:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Nemyslím si, že by se tu někdo stavěl do pozice boha. A umět si stát za svým zvládnou i holky, netřeba demonstrativně co pár týdnů odcházet. ;)
Že vám někdo vysvětlí, proč z jeho hlediska vaše počínání shledává nebezpečným, to taky nevidím jako kritiku, která se nedá přežít. Sama jsem tu dostala v minulosti několikrát "kartáč", vzala si z toho to přínosné a nebo podnětné k zamyšlení, ale že bych se z toho hroutila a pálila demonstrativně mosty, to mi přijde zbytečné. Je to jen (s odpuštěním) blbá internetová diskuze. To bych se v reálném životě asi musela jít zabít, když mi někdo řekne svůj nesouhlasný názor do očí. Moc a zbytečně si věci berete. To je můj názor.

Jenže u mě je to malinko jinak.Tady se dočtu všemožné o tom jak to takhle nejde dělat a pak přijedu za kobylou a ona sebou flákne na zem a začne se válet.Jak na trní stojí u výběhu a čeká až přinesu vodítko.Ono teda ne že by ho tak moc potřebovala, ale je to signál jdeme ven.Třeba do potoka, sem tam se napást a podobně.Chápu že dobrůtky by nemuseli být, ale ježiš to jako se bojí lidi svého koně? Když koby nechci nic dát, tak nastavím obě ruce a ona prostě ví, že nic teď nebude.Na cizí se stačí přísně podívat a jdou stranou sami.To není namířeno vůbec proti nikomu tady, ale jen mi pořád vrtá hlavou co s těmi koňmi lidi dělají? Znám víc lidí co moc nechtějí raději na procházku se svým koněm na ruce.No představte si oni se ho vlastně bojí.Jo bojí se ho vodit někam dál.Jinak v reálném životě se už vůbec neumím bránit ženským.Proto se vždycky snažím to nějak uhrát do autu i za cenu že si pak Lenacie myslí jak mi hráblo.smajlík Nechci se za žádnou cenu dostat do situace kdy mi bude nadávat a já jí to nejsem schopen vrátit.To jsem nikdy neudělal a taky neudělám.Rád sice někdy pošťuchuji lidi k nějakým "krávovinkám", ale tady to jen důvtipní lidé pochopili správně, že to nebylo nikdy myšlené zle.Pokusím se bavit jen s lidmi kterým nevadím a spíš soukromě.

29.5.2018 00:00
koně

XXX.XXX.174.63

Meifi se prostě potřebuje z koňské euforie vykecat, jako každý a dělá to po svém. Evidentně má ale dar budit v lidech emoce .

Taky mi to tak připadá.
Opravdu většina lidí cítí potřebu hodně probírat, co a jak ten jejich koník.Řekla bych, že je to normální.Asi taky proto, že jsou to zpravidla ženy Mají k tomu však k dispozici spřízněné duše, živé a reálné. Tudíž zážitky probírají ústně.
Bormann Meifi hned v úvodním příspěvku napsal, že koňské přátele nemá, tak to, co ho zaujalo, dává sem.
Jinak to mám jako Varaxi.Když mě nějaké příspěvky nezajímají, tak je neřeším, prolétnu, nereaguji.
Diskuze je anonymní a veřejná, tak se tady může vyřádit každý jak uzná za vhodné

Neregistrovaný uživatel

29.5.2018 01:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):
Taky mi to tak připadá.
Opravdu většina lidí cítí potřebu hodně probírat, co a jak ten jejich koník.Řekla bych, že je to normální.Asi taky proto, že jsou to zpravidla ženy Mají k tomu však k dispozici spřízněné duše, živé a reálné. Tudíž zážitky probírají ústně.
Bormann Meifi hned v úvodním příspěvku napsal, že koňské přátele nemá, tak to, co ho zaujalo, dává sem.
Jinak to mám jako Varaxi.Když mě nějaké příspěvky nezajímají, tak je neřeším, prolétnu, nereaguji.
Diskuze je anonymní a veřejná, tak se tady může vyřádit každý jak uzná za vhodné

To by byla paráda kdyby to všichni brali jako Vy.smajlík

29.5.2018 05:02

Dom2 napsal(a):

Nechcete se navážet, ale už v tom taky jedete . Ty emoce jsou vaše, ne Meifiho, vaše Pandořina skříňka.

No tak nic, asi zas na chvíli uteču od pravé reality Ifauny, zdá se mi poněkud toxická pro trvalý pobyt

29.5.2018 05:52

koně napsal(a):
Taky mi to tak připadá.

Díky, už jsem myslela, že jsem úplný mimoň, jako Nigel, nejosamělejší pták na světě smajlík

29.5.2018 07:06

Ja tu mam Meifiho rada.
Ne pro jeho prispevky o mrkvi - ty vicemene take preskakuji - ale pro to, ze tu obcas rozviri emoce viz to, co se strhlo ted. To jsem se po delsi dobe opravdu suchych vlaken zase pobavila

A jsem take rada, ze je tu i chlap novy, ktery vypada, ze ma strizlivy pohled na svet

TIP: na "ovcich" mame velmi oblibene vlakno "o nicem" s nazvem: "Co mi dnes udelalo radost"...tam se muzeme vypisovat nejen o nasich zvirecich milaccich. Doporucuji zalozit neco takoveho i tady. Tam to funguje a od te doby se vicemene nezasir*aji odborna vlakna kecy o vecech obecnych..coz je prima hlavne, kdyz clovek hleda pomocnou radu a po 3 prispevkach uz je zamotan v tom, kdo koho potkal na vyjizdce, jak mu nevyvezli kontejner a ze dosla mrkev v kapsach..

29.5.2018 07:29
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ja tu mam Meifiho rada.
Ne pro jeho prispevky o mrkvi - ty vicemene take preskakuji - ale pro to, ze tu obcas rozviri emoce viz to, co se strhlo ted. To jsem se po delsi dobe opravdu suchych vlaken zase pobavila

A jsem take rada, ze je tu i chlap novy, ktery vypada, ze ma strizlivy pohled na svet

TIP: na "ovcich" mame velmi oblibene vlakno "o nicem" s nazvem: "Co mi dnes udelalo radost"...tam se muzeme vypisovat nejen o nasich zvirecich milaccich. Doporucuji zalozit neco takoveho i tady. Tam to funguje a od te doby se vicemene nezasir*aji odborna vlakna kecy o vecech obecnych..coz je prima hlavne, kdyz clovek hleda pomocnou radu a po 3 prispevkach uz je zamotan v tom, kdo koho potkal na vyjizdce, jak mu nevyvezli kontejner a ze dosla mrkev v kapsach..

To vlákno je super. A na drůbeži zase mají teplákovku, také vlákno o ničem, ale úplně bájo. :)
Ono se dřív nebo později zvrhne každé vlákno. Tak to prostě je.

29.5.2018 07:46
Dep

XXX.XXX.73.230

Mne taky Meifi neva ;) zase aspoň vidím, jak to vidí někdo "nezasvěcený". Ono se někdy na něco podívat očima laika je taky přínosné. Někdy ten laik vidí něco, co zasvěcený ne. A ad krmení mrkví - heledte měla jsem kobylu kterou jsem mohla ňamkama krmit horem dolem a nebyla nikdy vůči mne sprostá. Nikdy. Nežebrala, nelezla do kapes, neotravovala. Když byly dobrůtky, tak byly. Když nebyly chvilku ještě postávala a nechala se poškrábat a pak si šla po svých. Tohle udělat s mladou, tak z ní mám spratka co prošacuje lautr všechno. A nebo se bude dobrůtek sprostě dožadovat. Takže bych Meifiho "mrkvování" úplně nehanila. Neznáme kobylu, ani jeho ;).

29.5.2018 08:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Díky, už jsem myslela, že jsem úplný mimoň, jako Nigel, nejosamělejší pták na světě smajlík

Žije ještě? Tedy Nigel.

29.5.2018 08:36
saola

XXX.XXX.141.45

Ne, bohužel zemřel vedle betonové figuríny terejky - ochránci jsou opravdu zlo.

29.5.2018 10:03
kapička

XXX.XXX.5.211

Ano, pokud se tu domluvíme, že na Meifiho mrkvové a jiné idealistické příspěvky v nesouvisejících tématech nebudeme žádná reagovat a budeme se dál věnovat danému tématu, tak OK, ale ono se u každého takového příspěvku strhne diskuze o Meifim a téma jde do kopru, i když původně bylo zajímavé...
Já vidím taky problém v tom, že Meifi neuznává letité zkušenosti lidí, kteří zkušenosti z mnoha různýma koňma v různých prostředí a vždycky si jede svoje moje kobyla a můj valach tak fungují, tak to musí funguvat všem, jenže ostatní lidé nejsou tak dokonalí jako já Meifi, tak chudáčky koníčky týrají. Nedejbože, když se někdo přizná, že dává přednost svým dětem před svým koněm, to je hned oheň na střeše Vlastně kdokoliv, kdo má koně a netráví s ním tolik času jako Meifi, je tyran...
Já osobně poznala koně, kteří se mohli pamlskovat horem dolem a nic a stejně tak jsem poznala koně, kteří, když se pamlskovali bez rozvahy a některým i stačilo dát pamlsek na přivítanou, tak už byli fakt nebezpeční a ukázání prázdných dlaní, což platí na tu normálnější část koňské populace, nestačilo. Už jsem měla jednoho takového všetečného koně zakouslého do stehna v místě kapsy s pamlsky, opravdu zakousnutého, žádné lehké štípnutí. Jo super zážitek a krásná modřina, ještě že mám pořádnou tukovou izolaci. Valacha jsem si naučila, že když zastaví, dostane pamlsek ( cvok, co prostě nechtěl být venku, nechápal smysl vyjížděk, do výběhu jsem ho musela pomalu táhnout, domů šel sám, spokojený byl ve stáji a na jízdárně, tam fungoval na myšlenku ). Super nápad mě napadl... naštěstí to nezačal zneužívat, když se pohyboval, ale jakmile jsme zastavili mrsknul hlavou k mojí levé botě. Stát někdo v dosahu jeho hlavy, tak odletí.
A to, že si jde člověk pro koně, chce toho svého odměnit předem připraveným pamlskem, takže žádné šátrání v kapse, a seběhne se celé stádo a ideálně ještě po sobě začnou kopat a kousat, to je taky skvělý pocit.

Je mi jasný, že Meifi napíše, že koníci místo toho, aby trávili čas s člověkem (samozřejmě s nekonečným množstvím času a financí jako Meifi), byli chudáčci maličcí odkázáni na svoje koňské parťáky, travičku, seno a vodu, a proto se chovali tak jak se chovali. Ale což, já vím, že všichni koně, se kterýma jsem se setkala, měli dost podobný režim a přes to, mezi nima jsou obrovské rozdíly.

29.5.2018 11:13
bassrock

XXX.XXX.251.2

Příspěvky meifiho (Bormanna) jsou o ničem - mrkev, já dokonalý a milovaný svou zachráněnou koby - nevadilo by to, ale jsou opravdu všude a vždy.
Ale místo argumentace, odpovědí a reakcí - pojďte ho prostě ignorovat vždyť nejvíc jde právě o tu pozornost, o zviditelnění své dokonalosti.

Bohužel, nejvíc na to doplácí lidé, kteří zde hledají radu nebo poučení a dozví se - mrkev, já dokonalý a milovaný svou zachráněnou koby
Protože jinak meifi (Bormann) o koních, komunikaci, ježdění, výživě, chovu apod.neví nic a nehodlá s tím nic dělat, to je jasné každému, kdo si přečte pár jeho projevů.
Jo umí to s PC, to jo

Neregistrovaný uživatel

29.5.2018 11:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

kapička napsal(a):
Ano, pokud se tu domluvíme, že na Meifiho mrkvové a jiné idealistické příspěvky v nesouvisejících tématech nebudeme žádná reagovat a budeme se dál věnovat danému tématu, tak OK, ale ono se u každého takového příspěvku strhne diskuze o Meifim a téma jde do kopru, i když původně bylo zajímavé...
Já vidím taky problém v tom, že Meifi neuznává letité zkušenosti lidí, kteří zkušenosti z mnoha různýma koňma v různých prostředí a vždycky si jede svoje moje kobyla a můj valach tak fungují, tak to musí funguvat všem, jenže ostatní lidé nejsou tak dokonalí jako já Meifi, tak chudáčky koníčky týrají. Nedejbože, když se někdo přizná, že dává přednost svým dětem před svým koněm, to je hned oheň na střeše Vlastně kdokoliv, kdo má koně a netráví s ním tolik času jako Meifi, je tyran...
Já osobně poznala koně, kteří se mohli pamlskovat horem dolem a nic a stejně tak jsem poznala koně, kteří, když se pamlskovali bez rozvahy a některým i stačilo dát pamlsek na přivítanou, tak už byli fakt nebezpeční a ukázání prázdných dlaní, což platí na tu normálnější část koňské populace, nestačilo. Už jsem měla jednoho takového všetečného koně zakouslého do stehna v místě kapsy s pamlsky, opravdu zakousnutého, žádné lehké štípnutí. Jo super zážitek a krásná modřina, ještě že mám pořádnou tukovou izolaci. Valacha jsem si naučila, že když zastaví, dostane pamlsek ( cvok, co prostě nechtěl být venku, nechápal smysl vyjížděk, do výběhu jsem ho musela pomalu táhnout, domů šel sám, spokojený byl ve stáji a na jízdárně, tam fungoval na myšlenku ). Super nápad mě napadl... naštěstí to nezačal zneužívat, když se pohyboval, ale jakmile jsme zastavili mrsknul hlavou k mojí levé botě. Stát někdo v dosahu jeho hlavy, tak odletí.
A to, že si jde člověk pro koně, chce toho svého odměnit předem připraveným pamlskem, takže žádné šátrání v kapse, a seběhne se celé stádo a ideálně ještě po sobě začnou kopat a kousat, to je taky skvělý pocit.

Je mi jasný, že Meifi napíše, že koníci místo toho, aby trávili čas s člověkem (samozřejmě s nekonečným množstvím času a financí jako Meifi), byli chudáčci maličcí odkázáni na svoje koňské parťáky, travičku, seno a vodu, a proto se chovali tak jak se chovali. Ale což, já vím, že všichni koně, se kterýma jsem se setkala, měli dost podobný režim a přes to, mezi nima jsou obrovské rozdíly.

Budete se divit, ale docela s vámi souhlasím.

29.5.2018 12:26
Horsana

XXX.XXX.40.140

bassrock napsal(a):
Příspěvky meifiho (Bormanna) jsou o ničem - mrkev, já dokonalý a milovaný svou zachráněnou koby - nevadilo by to, ale jsou opravdu všude a vždy.
Ale místo argumentace, odpovědí a reakcí - pojďte ho prostě ignorovat vždyť nejvíc jde právě o tu pozornost, o zviditelnění své dokonalosti.

Bohužel, nejvíc na to doplácí lidé, kteří zde hledají radu nebo poučení a dozví se - mrkev, já dokonalý a milovaný svou zachráněnou koby
Protože jinak meifi (Bormann) o koních, komunikaci, ježdění, výživě, chovu apod.neví nic a nehodlá s tím nic dělat, to je jasné každému, kdo si přečte pár jeho projevů.
Jo umí to s PC, to jo

Jo, tá neochota sa učiť, to je dosť nepríjemný znak.
Nuž, čo už, ignore.

Neregistrovaný uživatel

29.5.2018 13:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Devčata ale Vy mi neustále podsouváte věci které jsem neřekl..Copak já mluvil o tom, že každý kůň je stejný? To spíš Vy tak uvažujete.Nikdy jsem nepsal, že přijedu k Vám a cizího koně začnu krmit a drbat přece.Mluvím o svých svěřencích a ti takový prostě jsou.Nejezdím a od koně chci jen aby mě nějak nezašlápl a pokud možno byl spokojený.Nic víc nepotřebuji a kdyby nechtěl chodit ven, tak to neděláme.Mě by to dokonce ušetřilo dost času.Jak tedy to mám podle Vás dělat? Poraďte jak? Mám tedy prostě nechat řvát kobylu na pastevku a zítra tu má majitelka deset lidí se stížností na rušení? Neochota se učit? Víte chodíte někdo do nějakého zaměstnání kde je vše na Vás? Pak večer vlastně do druhého? Zkuste si někdy jen náznakem přečíst co to je programovací jazyk a co všechno se děje za oponou těch oken do kterých zíráte teď.Nemůžete mě trochu pochopit?

https://www.scratchapixel.com/lessons/3d-basic-rendering/introduction-to-ray-tracing/implementing-the-raytracing-algorithm

Tak nahlédněte jen do začátku a pak se zamyslete kdy se mám ještě já válet v knihách o koních?

29.5.2018 13:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):
Ne, bohužel zemřel vedle betonové figuríny terejky - ochránci jsou opravdu zlo.

29.5.2018 14:07
lenacia

XXX.XXX.173.31

Devčata ale Vy mi neustále podsouváte věci které jsem neřekl..Copak já mluvil o tom, že každý kůň je stejný? To spíš Vy tak uvažujete.Nikdy jsem nepsal, že přijedu k Vám a cizího koně začnu krmit a drbat přece.Mluvím o svých svěřencích a ti takový prostě jsou.Nejezdím a od koně chci jen aby mě nějak nezašlápl a pokud možno byl spokojený.Nic víc nepotřebuji a kdyby nechtěl chodit ven, tak to neděláme.Mě by to dokonce ušetřilo dost času.Jak tedy to mám podle Vás dělat? Poraďte jak? Mám tedy prostě nechat řvát kobylu na pastevku a zítra tu má majitelka deset lidí se stížností na rušení? Neochota se učit? Víte chodíte někdo do nějakého zaměstnání kde je vše na Vás? Pak večer vlastně do druhého? Zkuste si někdy jen náznakem přečíst co to je programovací jazyk a co všechno se děje za oponou těch oken do kterých zíráte teď.Nemůžete mě trochu pochopit?

https://www.scratchapixel.com/lessons/3d-basic-rendering/introduction-to-ray-tracing/implementing-the-raytracing-algorithm

Tak nahlédněte jen do začátku a pak se zamyslete kdy se mám ještě já válet v knihách o koních?

však si můžeš dělat co chceš... o tom to není, každý si může dělat co chceš, může narvat koni do huby páku, protože ho nezastaví, může mít koně samotného na zahradě, protože na dalšího nemá peníze, ty můžeš mít koně kde chceš, krmit je jak chceš, dělat si s nima co chceš...
ale to, že máš kobylu a to, že ji krmíš mrkví, a to, že ji bereš na procházky, a to, že má nějakou ubývalou majitelku, a to, že ste měi problémy s ustájením, a to, že vám společný pronájem ustájení nevyšel, a to, že nejezdíš a jezdit ti nejde, i to, jaký máš názor na sprtovní a jiné stáje, už víme tak přibližně rok, možná dýl, protože to píšeš furt a všude...
A tisíckrát už to člověk jenom přejde a ignoruje, ale ty to píšeš dál, a dál, a znova. Pořád to stejné.
A jak si sám zmínil, tak na nás si můžeš udělat obrázek, a dokonce o nás zjistit, kdo má bazén a další chujoviny, protože my nepíšeme furt o tom samém. Když zakládáme diskuzi, chceme se něco dozvědět, ale chceme se dozvědět něco, co pomůže nám, ne co už sme četli před rokem, před měsícem, předevčírem i včera na 3 jiných diskuzích, a to to, že krmíš koby mrkví...
člověk koukne, nový dotaz na diskuzi, dokonce s jednou odpovědí. Čeká kdo co zajímavého poradil, ale neporadil, to jen Bormann/Meifi se zase potřeboval vypsat že zase, stejně jako pokaždé, nakrmil kobylu mrkví...

Meifi.. Bormanne... od toho, aby ses vypsal, co děláš e svou koby, existuje například blog.cz, kde si budeš každý den psát článek za článkem a budeš se tam vypisovat... Nebo tedy ok, založil sis tohle téma, tak to tedy piš sem do vlákna... ale už to nemusíš psát všude...

29.5.2018 14:55
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak toto mi už trochu zavání honem na čarodějnice.
Můžeme mu vyčítat kde co, ale že na veřejné fórum o koních píše o svých koních? Jako já to fakt nechápu, každej druhej chlap v mém okolí mele a mele o svém koníčku. Bratr o motorkách a hakeji, přítel o druhé světové a ponorkách, kolega má jako sport stěžování si na počasí, další kolega stále dokola vášnivě popisuje, jak jel rybařit a za jedno odpoledne nic neulovil. Prostě je to naprosto normální a nudný znak toho, že je někdo chlap. Ženy se drbou mezi sebou, muži drbou koníčky. Na králících je diskuze o tom, jestli se suší seno nebo se suší tráva. A co? Kdybych měla řešit každý příspěvek mimo téma, nedělám nic jiného.
Opakuji, Meifi je jeden z nejobyčejnějších lidí, co tu na fóru znám. Nemyslím to zle - jsem si jistá, že si o mně dost lidí myslí totéž, a ještě víc by si jich to myslelo, kdybych jim vůbec stála za to, aby se nade mnou zamysleli. Ale jestli je ještě něco nudnějšího, než diskuze s Meifim a jeho přikrmování mrkví, je to diskuze o Meifim a jeho přikrmování mrkví.

29.5.2018 15:42

To je moc pěkně řečeno .

Neregistrovaný uživatel

29.5.2018 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No ono totiž já už na to přišel v čem je zakopaný pes.Některé ženy zkrátka s chlapy nepřijdou moc často do styku a pak nevědí, že ženy se baví jedna o druhé a chlapy jeden s druhým třeba o hokeji.Všichni svorně pořád dokola a o jednom a tom samém.Vždyť tady na fauně se taky dokola probírá uždění, sedlání a přitom je tu tolik duplicitních témat díky tomu.Nic nového už se ani vymyslet třeba o sedlech nedá a přesto se to probírá a témata přibývají.Pak přijde Bormann, naruší vše svou mrkví, láskou ke koním a stádo se plaší. Promiňte že to tak říkám.

29.5.2018 18:05

...místo sezení na ifauně...po nocích?

Neregistrovaný uživatel

29.5.2018 18:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

...místo sezení na ifauně...po nocích?

To je řehole, viď? Jsem si to s koníčkama dobře zavařil.Kdo měl čekat, že se u nich vyskytují tolik různých lidí? Já měl za to, že všichni koňáci by za svého koně i dýchali.Fakt taková najivka jsem byl.

29.5.2018 20:51

To je řehole, viď? Jsem si to s koníčkama dobře zavařil.Kdo měl čekat, že se u nich vyskytují tolik různých lidí? Já měl za to, že všichni koňáci by za svého koně i dýchali.Fakt taková najivka jsem byl.

...ve všem je třeba hledat tu příslovečnou zlatou střední cestu - každý extrém je na škodu ať již tím nebo oním směrem...

Neregistrovaný uživatel

29.5.2018 21:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

...ve všem je třeba hledat tu příslovečnou zlatou střední cestu - každý extrém je na škodu ať již tím nebo oním směrem...

To je jasné, ale kdo určuje co je extrém? Je to jako se statistikou..Výstupy jsou závislé na vstupech.Potřebuješ jiný výsledek? Změň vstupy a máš po starostech.To je jedno že to není pravda, ale většině vyhovuje.Vlastně kdyby všichni průkopníci postupovali jen podle napsaných pravidel, to by jsme ani nejezdili autem.smajlík Teda aby si to zase někdo nespojil že se považuji za průkopníka u koní. Tak to určitě ne.

29.5.2018 21:52

To je jasné, ale kdo určuje co je extrém? Je to jako se statistikou..Výstupy jsou závislé na vstupech.Potřebuješ jiný výsledek? Změň vstupy a máš po starostech.To je jedno že to není pravda, ale většině vyhovuje.Vlastně kdyby všichni průkopníci postupovali jen podle napsaných pravidel, to by jsme ani nejezdili autem.smajlík Teda aby si to zase někdo nespojil že se považuji za průkopníka u koní. Tak to určitě ne.

..vše co se hrotí tím či oním způsobem...pokud převládne upřednostňování kdykoli a před čímkoli a kýmkoli...napovědět by měl cit, soudnost a obyčejný selský rozum...

Neregistrovaný uživatel

29.5.2018 22:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

..vše co se hrotí tím či oním způsobem...pokud převládne upřednostňování kdykoli a před čímkoli a kýmkoli...napovědět by měl cit, soudnost a obyčejný selský rozum...

Jistě že ano.smajlík Taky už o mrkvi budu psát jen lidem co to snesou. Už je tu nebudu mučit. Jinými slovy "perlím" jinde a zatím to snášejí překvapivě lépe než tady.

29.5.2018 23:12

Jistě že ano.smajlík Taky už o mrkvi budu psát jen lidem co to snesou. Už je tu nebudu mučit. Jinými slovy "perlím" jinde a zatím to snášejí překvapivě lépe než tady.

...tak uvidíte časem...

29.5.2018 23:32
koně

XXX.XXX.174.63

kapička napsal(a):

Mě takhle Meifiho příspěvky vůbec nevyznívají.Prostě se chce vykecat, jak tráví čas s koňmi, svými.Tak ať se vykecá, proč, ne?
Možná je nečtu tak pečlivě, nebo nehledám a nepodsouvám jim významy, které nemají?
Jede si svoje, pořád dokola, to je pravda.Tak když fakt jenom vodí na vycházky, pucuje a pamlskuje, co má taky psát
Ale nepřišlo mi, že by se nějak natvrdo navážel, někoho neuznával, zpochybňoval.
Nebo někomu dokonce vnucoval, že musí dělat stejně a dělá li jinak, nesmí psát do diskuze
Takové nicky tu jsou, ale Bormann to není

29.5.2018 23:33
koně

XXX.XXX.174.63

Varaxi napsal(a):
Tak toto mi už trochu zavání honem na čarodějnice.
Můžeme mu vyčítat kde co, ale že na veřejné fórum o koních píše o svých koních? Jako já to fakt nechápu, každej druhej chlap v mém okolí mele a mele o svém koníčku. Bratr o motorkách a hakeji, přítel o druhé světové a ponorkách, kolega má jako sport stěžování si na počasí, další kolega stále dokola vášnivě popisuje, jak jel rybařit a za jedno odpoledne nic neulovil. Prostě je to naprosto normální a nudný znak toho, že je někdo chlap. Ženy se drbou mezi sebou, muži drbou koníčky. Na králících je diskuze o tom, jestli se suší seno nebo se suší tráva. A co? Kdybych měla řešit každý příspěvek mimo téma, nedělám nic jiného.
Opakuji, Meifi je jeden z nejobyčejnějších lidí, co tu na fóru znám. Nemyslím to zle - jsem si jistá, že si o mně dost lidí myslí totéž, a ještě víc by si jich to myslelo, kdybych jim vůbec stála za to, aby se nade mnou zamysleli. Ale jestli je ještě něco nudnějšího, než diskuze s Meifim a jeho přikrmování mrkví, je to diskuze o Meifim a jeho přikrmování mrkví.

30.5.2018 08:35
balisek

XXX.XXX.131.211

Ad Bormann: "Chápu že dobrůtky by nemuseli být, ale ježiš to jako se bojí lidi svého koně? Když koby nechci nic dát, tak nastavím obě ruce a ona prostě ví, že nic teď nebude.Na cizí se stačí přísně podívat a jdou stranou sami.To není namířeno vůbec proti nikomu tady, ale jen mi pořád vrtá hlavou co s těmi koňmi lidi dělají? "

Tito lidi se svého koně nebojí. Pouze si velice dobře uvědomují, že mají co do činění s půltunou masa se čtyřmi sakra tvrdými kopyty a hubou plnou zubů. Mají ke koním zdravý respekt a na rozdíl od Vás je nepovažují za plyšáka na hraní.

Naučit koně, že jste "automat na mrkvičku", může být cesta do pekel. Hranice mezi kontaktním a nebezpečným koněm je velice tenká - snadno se přehoupne do stavu, kdy přestane respektovat osobní prostor člověka a začne si své pochoutky s menší či větší intenzitou vynucovat (od "pouhého" lepení se na člověka až po použití zubů).

Pokud by se to týkalo jen majitele, můžete argumentovat, že je to jeho věc a jeho blbost... Takový kůň je však obtěžující či dokonce nebezpečný také pro lidi, kteří s ním nemají nic společného.

Ve stáji máme dva takové experty. Oba jsou to ve své podstatě velice hodné koně. Jeden je rozmazlený fracek s 15letou majitelkou, která s ním zachází jak s mončičákem. Je milý, ale až příliš kontaktní. Kdokoliv se objeví ve výběhu, má ho za zadkem. A vést na ruce jednoho koně s tím, že se na vás pořád lepí další, není zrovna příjemná ani bezpečná situace.

Druhý je tlustý "mastodont" barokního typu. Jeho straší majitelka prakticky nejezdí, má koně jen tak pro radost. A k této radosti patří i věčné podstrkování různých dobrůtek. Jenže konisko si začal nárokovat na úplně všechny pamlsky světa.. Když je nablízku a vy si dovolíte něco nabídnout jinému koni, tvrdě po něm vyjede a snaží se ho odehnat, přičemž je schopen přes vás doslova projít.

Zkrátka s pamlsky by to mělo být jako se vším ostatním: VŠEHO S MÍROU! Pamlsek je mimořádná odměna (na přivítanou, za práci apod.), ne automaticky nárovaná záležitost. A o tom, kdy a zda jej podat musí rozhodovat člověk - NE kůň!

30.5.2018 09:06

balisek napsal(a):
Ad Bormann: "Chápu že dobrůtky by nemuseli být, ale ježiš to jako se bojí lidi svého koně? Když koby nechci nic dát, tak nastavím obě ruce a ona prostě ví, že nic teď nebude.Na cizí se stačí přísně podívat a jdou stranou sami.To není namířeno vůbec proti nikomu tady, ale jen mi pořád vrtá hlavou co s těmi koňmi lidi dělají? "

Tito lidi se svého koně nebojí. Pouze si velice dobře uvědomují, že mají co do činění s půltunou masa se čtyřmi sakra tvrdými kopyty a hubou plnou zubů. Mají ke koním zdravý respekt a na rozdíl od Vás je nepovažují za plyšáka na hraní.

Naučit koně, že jste "automat na mrkvičku", může být cesta do pekel. Hranice mezi kontaktním a nebezpečným koněm je velice tenká - snadno se přehoupne do stavu, kdy přestane respektovat osobní prostor člověka a začne si své pochoutky s menší či větší intenzitou vynucovat (od "pouhého" lepení se na člověka až po použití zubů).

Pokud by se to týkalo jen majitele, můžete argumentovat, že je to jeho věc a jeho blbost... Takový kůň je však obtěžující či dokonce nebezpečný také pro lidi, kteří s ním nemají nic společného.

Ve stáji máme dva takové experty. Oba jsou to ve své podstatě velice hodné koně. Jeden je rozmazlený fracek s 15letou majitelkou, která s ním zachází jak s mončičákem. Je milý, ale až příliš kontaktní. Kdokoliv se objeví ve výběhu, má ho za zadkem. A vést na ruce jednoho koně s tím, že se na vás pořád lepí další, není zrovna příjemná ani bezpečná situace.

Druhý je tlustý "mastodont" barokního typu. Jeho straší majitelka prakticky nejezdí, má koně jen tak pro radost. A k této radosti patří i věčné podstrkování různých dobrůtek. Jenže konisko si začal nárokovat na úplně všechny pamlsky světa.. Když je nablízku a vy si dovolíte něco nabídnout jinému koni, tvrdě po něm vyjede a snaží se ho odehnat, přičemž je schopen přes vás doslova projít.

Zkrátka s pamlsky by to mělo být jako se vším ostatním: VŠEHO S MÍROU! Pamlsek je mimořádná odměna (na přivítanou, za práci apod.), ne automaticky nárovaná záležitost. A o tom, kdy a zda jej podat musí rozhodovat člověk - NE kůň!

...moc hezky a rozumně vysvětleno...

Neregistrovaný uživatel

30.5.2018 20:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

balisek napsal(a):

Děkuji Vám Balísku z celého srdce, ale tam hraje roli strašně moc dalších okolností a chování koně na nich opravdu závisí.Řekl jsem, že už to tady nemám potřebu probírat a také nebudu.Opravdu jsem se s tímhle přesunul na jiné "kecáliště".

31.5.2018 15:03

Nikdy nesmíte zapomenout, že koně v jeho vlastním zájmu nevychováváte jen pro sebe, ale i pro ostatní. Pokud z koně zanedbáním základního výcviku, který je u tak velkého a potenciálně nebezpečného zvířete naprostou nutností, vytvoříte nevychovaného zmetka, který kolem sebe bude kopat a kousat (vyhazovat, prchat, stavět se na zadní), jakmile nebude po jeho, tak mu de facto podepisujete potenciální rozsudek smrti. Nikdy nepředpokládejte, že jste posledním majitelem. Zítra vás přejede auto - a co pak? Vychovaný kůň má šanci se někde uplatnit - když ne na ježdění, tak jako sekačka na trávu, na vození dětí, cokoliv. Čím méně koně vychováváte, tím hůř pro něj. Čím více bizarní jednání budete používat se svým koněm, tím těžší to budou mít jeho ošetřovatelé a potenciální následní majitelé - a tím rychleji taky koníček poputuje z ruky do ruky za čím dál nižší cenu …

(Neříkám, že toto platí zrovna pro Hitlerova tajemníka, nikdo jsem jeho interakci s koňmi neviděla, je to míněno obecně.).

Neregistrovaný uživatel

31.5.2018 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nikdy nesmíte zapomenout, že koně v jeho vlastním zájmu nevychováváte jen pro sebe, ale i pro ostatní. Pokud z koně zanedbáním základního výcviku, který je u tak velkého a potenciálně nebezpečného zvířete naprostou nutností, vytvoříte nevychovaného zmetka, který kolem sebe bude kopat a kousat (vyhazovat, prchat, stavět se na zadní), jakmile nebude po jeho, tak mu de facto podepisujete potenciální rozsudek smrti. Nikdy nepředpokládejte, že jste posledním majitelem. Zítra vás přejede auto - a co pak? Vychovaný kůň má šanci se někde uplatnit - když ne na ježdění, tak jako sekačka na trávu, na vození dětí, cokoliv. Čím méně koně vychováváte, tím hůř pro něj. Čím více bizarní jednání budete používat se svým koněm, tím těžší to budou mít jeho ošetřovatelé a potenciální následní majitelé - a tím rychleji taky koníček poputuje z ruky do ruky za čím dál nižší cenu …

(Neříkám, že toto platí zrovna pro Hitlerova tajemníka, nikdo jsem jeho interakci s koňmi neviděla, je to míněno obecně.).

"Můj dědeček zemřel v koncentračním táboře, víte?" Tak to je mi líto a promiňte.No spadll ze strážní věže.

Neregistrovaný uživatel

31.5.2018 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Když mě už se to tady nechce probírat.Stejně mi napíšou že jsem "hlupák".Koně reagují různě na různé lidi.To mám moc dobře odzkoušeno.Taky vím, že koně není třeba honit po jízdárně, aby se bavil.Koni je třeba v první řadě zaměstnat hlavu, aby se nenudil.To se samozřejmě dá udělat i takovou kravinou, jako je hledání pampelišek.Vážně se to naučí během deseti vteřin když si s vámi rozumí."Hele tady je taky" a už moc dobře ví o co se jedná.Lidi by pořád něco vychovávali a přitom stačí tomu naslouchat a předně Vás to nesmí chtít zabít samo o sobě.Moji ovčandu taky přede mnou nějaký "borec" cvičitel dohnal až k agresivitě.Pak jsem si jí z útulku vzal já a rok skoro trvalo než přestala chudák naříkat jak jsem se k ní sklonil hlavou.Zřejmě jí dával povely přímo do uší "debil" jeden.Jen potřebovala klid a někoho kdo jí má rád.Nemá žádný výcvik, ale když potkáme v lese někoho cizího, přiběhne a sedne si ke mě.Sama, nikdo jí tohle neučil.Nemůžeme srovnávat psa a koně protože je kůň velký.To vím moc dobře, ale nesmíme taky zapomínat kolik času s Vámi tráví pes a kolik kůň.Nebojte já si poradím už sám s koněm.Rozhodně mi koby neskáče po hlavě, nevyhazuje a už vůbec nekope a nekouše.Dokonce když někdo náhodou dorazí k ohradě pohladit si koně, tak moje koby tam chybí.V případě mé smrti se stává majitelem můj bratr a koby je milionářka.smajlík Ještě to musím opatrně oznámit mojí nové "ustajovatelce", že ona bude zřejmě ta "vyvolená" co koby bude mít na starost do smrti.Nebude na tom škodná a jejích jedenáct koní mě velmi rychle přesvědčilo o tom, že ona fakt má ke svým koním silné pouto.Neprodala za celou dobu ani jednoho.Je jasné, že tím si to u mě hodně naklonila.Pro obyčejné lidi to ale nejspíš bude "blázen" jako já.To se holt nedá nic dělat a kvůli tomu co si o mě druzí budou myslet jsem se přece nenarodil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík