Obsedání ve westernu

Paint Horse
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2018 15:56
Áďa.k.

XXX.XXX.162.50

Ahoj. Chci se zeptat... mám 3letou paintku (v dubnu ji byli 3) a už obsedáme v anglii. Ja jsem do teď jezdila anglii ale někdy i vestern. Teď prodávám sedla protože nam nesedí.. a moje otázka zní můžu si na ní koupit western? Tyto sedla jsou dost těžká ale zase prý líp rozkládají váhu.. (já mám 55kg) kobylka ma nasvalená záda takže co myslíte? Jít do westernu už teď nebo až třeba za pár let? Jezdíme jen rekreačně na jízdárně i v terénu. (Ježděna asi 25dní)
Jde mi jen jedině o její zdravý. Děkuji předem.

28.5.2018 18:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já mám westernové sedlo, celokožené, které váží 12,5 kg. Pokud je kobylka normálně rostlá a vy máte 55 kg a budete jezdit rozumně, nevidím problém.
Jinak, je jedno, jaké sedlo kůň nosí, jestli anglii nebo western. Důležité je umět jezdit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.5.2018 19:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud Vám více vyhovuje western, proč by ne. Pokud neplánujete závody, je jedno, jestli to bude western, anglie, španělské sedlo, bezkostra... A pokud byste časem jezdila na tůry, nebudete s westernem řešit, kam s brašnami. U anglie to může být horší. Hlavní je, aby sedlo sedělo.

Pozor jen na to, že kobylka ještě poroste, ve hřbetě se nepochybně hodně změní. I když znám lidi, co tvrdí, že jejich koni stejné sedlo výborně sedělo ve třech a pak třeba v sedmi letech, je to nesmysl. A pak "pro potvrzení svých slov" ukážou fotky, na kterých je jejich macatý kůň jako tříletek tenká žouželka.

Proč to píšu - u levných westernů není moc šance, že by sedlo dobře padlo. Padnoucí levné anglie se sehnat dají. A může se stát, že budete muset sedlo měnit i několikrát do roka, pokud tedy budete respektovat vývoj koně a nebudete změny ignorovat. A výměna kvalitních westernových sedel se může dost prodražit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík