Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2018 14:20
kralovnaAsh

XXX.XXX.11.90

Dobrý den, měla bych otázku ohledně ustájení koní na vlastním pozemku.
Máme chatu na okraji vesnice, z jedné strany pole přátel, z další silnice, u třetí strany menší cesta, u poslední naše chata sousedící hned s chatou sousedů ( k této straně by koně neměli přístup).
Už dlouho uvažujeme o tom, že bychom si naše dvě rekreační kobylky rádi brali s sebou, když tam každý rok na měsíc jedeme.
Byl by někdo ochoten mi sepsat seznam, co vše potřebuji vyřídit? Jde nám opravdu pouze o dočasné ustájení, stačí nám jen postavit nějaké menší stáje (na ostatní věci okolo koní tu je menší ‘kůlna’).
Předem mnohokrát děkuji za odpověď,
Ash.

9.6.2018 15:33
liva

XXX.XXX.32.5

V době studií jsem svou první kobylu mívala na chalupě celé letní prázdniny.
Nikdy jsme nic nevyřizovali.
Samozřejmostí bylo očkování a platné povolení k převozu - krve.
Otec mi postavil venkovní dřevěný box, kobyla se pásla v sadu a hnůj se na podzim použil na zahradu.
Slámu na podestýlku jsme koupili v místním zemědělském družstvu, jádro jsme přivezli z domu a trávy bylo v sadu dostatek, případně se nasekla kolem chalupy.
Navíc jsem tam i zpět jezdila po kopytě. Otec mi vezl věci autem a já jela 40 km na koni.

9.6.2018 22:07
koně

XXX.XXX.174.63

Taky bych řekla, že ten měsíc nemá cenu registrovat hospodářství.
Ale co sousedé? Nebudou kobyly, byť jen měsíc problémem?Až takovým že vás udají a pošlou komise?
Podle toho, jaké s nimi máte vztahy, jestli si umíte představit, co od nich očekávat a čeho jsou schopni, bych se zařídila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík