Pivovarské kvasnice a tlusťoch

Paint Horse
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2018 18:26
Stormy96L

XXX.XXX.255.219

Ahoj!
To jsem zase já. Zhodnoťte sami, zda je můj Paint pořád vyžraný nebo už je to lepší. smajlík
Máme týden před kováním a na předních kopytech se objevily prasklinky hned nad podkovami. Do toho se mi před pár týdny odrbal skrz špatnou hygienu v předchozí stáji (mix více faktorů - hodně jemné prašné piliny + nejspíš všenky). Drbání už jsme dávno vyřešili, ale zůstala nám po něm místečka bez srsti/žíní. Do toho teď ty kopyta. Mám pocit, že koňouchovi něco chybí, dostává přecejen pouze seno + zanedbatelné množství hobby granulí + každý den ho beru na půl hoďky popást. Chtěla bych mu dopřát nějaký přípravek na zlepšení kvality srsti a kopyt. Slyšela jsem chválu na biotin a pivovarské kvasnice. Co je lepší? Nebude po těch pivovarských kvasnicích tloustnout?
Koníka postupně zvykám na práci, dělá něco 5x-6x týdně cca hodinu denně, zatím spíše různé ohýbání, lonž ve všech chodech, krok/klus pod sedlem.
Budu ráda za každou radu ohledně výživy takového koně. Před ním jsem měla špatně krmitelnou kobylku, ale toto je úplný protipól. Tak mu nechci přikrmováním po práci způsobit nějaké komplikace. :-/
Děkuji.

Laura.

10.6.2018 20:13
neznasme

XXX.XXX.230.49

Dobrý den, mě se konik tedy vubec nezdá tlustý... na kvalitní kopyta a srst davamje lnene seminko extrudovane a piv.kvasnice

11.6.2018 07:42
Arkarian

XXX.XXX.60.134

Neni tlusty. Do kopyt jil a do zlabu kvasnice a trochu lnu (drceny nebo extrudovany) zamichat do tech granuli. Po 50-100 g cehokoli pultunovy kun nijak zavratne nezmeni svou hmotnost :-P

Kvasnice se davaji 2 mesice a potom pauza. Mozna by nebylo od veci potom zaradit nejakou kvalitni vitmin smes, napr. Hoveler Reformin.

11.6.2018 08:12
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky se mi nezdá tlustý, i když po zkušenostech nikdy nesoudím z jedné fotky, byť by byla v zootechnickém postoji.
Na odrbanou srst se mi osvědčil Dromy Biotin, na zlepšení kvality kopyt je určený též, ale v tom případě účinnost můžete posoudit až plus mínus po třičtvrtě roce, podle toho, jak rychle roste rohovina - a ta roste od korunky.
U kvasnic pozor, některým koním smrdí a odmítají pak celou dávku žrádla.

11.6.2018 11:21
liva

XXX.XXX.32.5

Někteří koně pivovarské kvasnice nežerou, protože smrdí a ani postupné navykání nepomohlo.
Len je prospěšný celkově a zařazením do krmné dávky chybu neuděláte.
Nám na kopyta u painta velmi pomohlo tohle:
http://www.silverhorse.cz/Equistro-Kerabol-Biotin-1000g
Podávali jsme dvě balení po sobě a výsledek byl opravdu vidět. Dokonce i náš kovář byl spokojen...
PS: Jack tlustý není. Pokud chcete vidět tlustého painta, vyfotím Vám našeho.:o).

11.6.2018 12:18
koně

XXX.XXX.174.63

Přesně tak Kerabol.
Na rohovinu, kůži, žíně atd. vynikající.Okamžitý efekt však nemá, musí se podávat aspoň jedno balení a poznáte, jak odrůstá rohovina
Chcete li pomoci popraskaným, tvrdým atd. kopytům hned, musíte máčet, ideálně stavět do vody.Nebo nabít jílem.Rohovina tímto povolí, změkne
Váš kůň rozhodně není tlustý.
Spíš je opadlý a nemá svaly, jen nějaké to břicho.
Tak bych se nestyděla přidat i drobet jádra, obzvlášť, když píšete že chodí 5krát týdně.Nebo aspoň na stávající granule přikápnout olej.
Když bude nakrmený, budete čistit, pak bude pěkný, lesklý. Prací vybudují svaly a bude vypadat úplně jinak.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2018 12:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nezapomeňte na sůl, obyčejnou i minerální. Pokud je kůň přes den ve výběhu, dejte jednu tam(hodila jsem jí normálně na zem- u nás totiž neprší a neprší ), já tam dala tu obyč. bílou, minerální- tu šedou mám v boxe( už druhý rok) a občas třeba po ježdění kobyle osolím i "odměnové žrádlo po ježdění"- asi rovnou polévkovou lžíci drcené té červené kusové soli, nevím jak se jmenuje...edit :himalájská.
Ono když jsou koně v takovém počasí ježděni, děsně se potí- já taky(nej iontový nápoj je pivo ) pokud je kůň venku kde sůl nemá, líže v boxe, ale ta minerální k takovému lízání není. na pastevku jsme měli obě sole vedle sebe, koně k nim mohli volně a vybírali především tu obyčejnou- bílou...

Přidejte reakci

Přidat smajlík