Mám dotaz ohledně westernového sedla na wesh coba D. Nechal si někdo na welshe u nějakého sedláře sedlo šit? Jelikož mají jinak lopatku, jsou krátcí, tak sedlo z obchodu nemá ani smysl, to je mi naprosto jasné. A zajímalo by mě, jestli s nimi nějaký sedlář zkušenosti má, přeci jen to není typické westernové plemeno . Anglie mi kvůli bolavému kolenu moc nevyhovuje, jezdíme na delší tůry a ten western mi přeci jen víc "sedí". Ale samozřejmě je pro mě důležitější, aby sedlo vyhovovalo koni.
nechala jsem si šít loni. kobyla welsh cob v deseti letech už přestala mohutnět, tak byl čas. šil miloš haken (pinto), wade kostra, kterou ještě trochu upravoval.
sedlo sedi skvěle. ALE! kobyla je delší, než ostatní welshové (mám jich doma devět).
také mám sedlo od daniely netíkové, které sedí pro změnu hřebci - je krátký, prohnutější, hooooodně široký.
oba sedláře s klidným svědomím doporučuju!
lafina
napsal(a):
Mám dotaz ohledně westernového sedla na wesh coba D. Nechal si někdo na welshe u nějakého sedláře sedlo šit? Jelikož mají jinak lopatku, jsou krátcí, tak sedlo z obchodu nemá ani smysl, to je mi naprosto jasné. A zajímalo by mě, jestli s nimi nějaký sedlář zkušenosti má, přeci jen to není typické westernové plemeno . Anglie mi kvůli bolavému kolenu moc nevyhovuje, jezdíme na delší tůry a ten western mi přeci jen víc "sedí". Ale samozřejmě je pro mě důležitější, aby sedlo vyhovovalo koni.
Nevidím důvod proč by to byl problém že není typické westernové plemeno. Já mám kobču ČT, taktéž máme problém s lopatkou ale k tomu nás trápí také výrazný dlouhý kohoutek.
Já mohu doporučit pana Zajace, ale jeho cenová relace sedel začíná kolem 40 tis... Přijede, přeměří a rovnou už pasuje kostru. Kostry si dělá sám.
Šije sedla na všechny typy koní... Omezení je pouze v rámci, jak píše stepak, v délce hřbetu koně, konce posledních žeber. Takže je tam omezení velikosti posedlí, případně typu sedla.