Koukala jsem že tohle téma je tu několikrát ale nenašla jsem pro sebe odpověď. Mám klisnu haflinga s kterou hubnu protože je poměrně tlousťoučká a nemůžu sehnat sedlo. Už jsme jich pár zkoušeli a nejširší komora měla 20cm a také nesedlo. Tuším že měla na zádech i wintec wide a taky nic moc ale ze všech sedel sedělo nejlépe.
Ještě nějaké návrhy na sedlo? Možná že když ještě zhubneme wintec wide bude sedět ale zatím nesedí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím, co plánujete jezdit, každopádně já měla na tinkeru se stolovitými zády Wintec Isabell Werth. Bylo to jediné anglické sedlo, které víceméně sedělo... říkala jsem si v čirém zoufalství, že snad budu muset přesedlat na western (nesnáším, takže to byl jen černý humor). Nakonec koby putovala o dům dál. Útrapy se sedly ale znám moc dobře..

Na křížence fjorda mám bezkostru Barefoot. Jsem spokojená, kobylka, zdá se, taky. Kobylku nechávám pravidelně kontrolovat veterinářkou a zároveň fyzioterapeutkou v jedné osobě - jediné potíže, které Linda má, nesouvisí se sedlem. Záda jsou naprosto v pořádku. Přiznávám ale, že nejezdím mnoho (tak dvakrát týdně), teprve letos (ve věku šesti let kobylky) hodlám čas strávený ježděním přidávat.
Na kulatou bezkohoutkatou huculici jsem si nechala ušít sedlo od p.Hauzra a mám klid. Sedlo sedí i přes krkolomné srázy nahoru dolu, pohodlné kobyle i mě.
Zkoušely jsme kde co, Wintec wide neseděl ani s nejširší komorou a ze zkoušených sedel vyšel skoro nejhůř ;-( Navíc mám osobně problém s nekoženými sedly, takže o tom jsem ani neuvažovala.

Keira: jo, tu nejširší