Botičky pro koně "Cross Boot"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2018 18:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Máte někdo zkušenosti s těmito botičkami pro koně?

14.6.2018 07:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Žádná zkušenost? To jste šťastní majitelé koní, se zdravými kopyty!

14.6.2018 12:20
bassrock

XXX.XXX.251.2

sisi58 napsal(a):
Žádná zkušenost? To jste šťastní majitelé koní, se zdravými kopyty!

Ne, ale mám botky Renegade Viper

Tyto jsme zkoušely, ale přišly mi příliš bačkoroidní, takové mohutnější. Kobyla se v nich necítila, čuchala si k nohám, zdvihala je, odmítla naklusat. Jak dostala Viper, tak šla jak kdyby v nich chodila od narození.
Ale je dost lidí, co s nimi jezdí, aspoň podle sdělení p.Vostatkové jsou taková zlatá střední cesta.

14.6.2018 15:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

bassrock napsal(a):

Ne, ale mám botky Renegade Viper

Tyto jsme zkoušely, ale přišly mi příliš bačkoroidní, takové mohutnější. Kobyla se v nich necítila, čuchala si k nohám, zdvihala je, odmítla naklusat. Jak dostala Viper, tak šla jak kdyby v nich chodila od narození.
Ale je dost lidí, co s nimi jezdí, aspoň podle sdělení p.Vostatkové jsou taková zlatá střední cesta.

Já si taky nemyslím, že by to byly botičky "do bálu" , ale potřebujeme nějaké, po vystrouhání. Někdy koník chodí dobře, ale stane se, že na tvrdém, hrbatém povrchu nechce jít. Odezní to, ale proč ho trápit. A tyto jsou za cenu, kterou si mohu dovolit, bez šetření. Už jsme botičky/bačkory měli, i děti, které jsme potkávaly, se ptaly, proč má koník bačkůrky?!

14.6.2018 15:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2018 15:57

Stejná zkušenost jako bassrock: zkoušela jsem je, ale nelíbilo se mi, že jsou moc "velké" - jakoby kopyto moc zvětšují, prostě moc materiálu okolo. Nakonec jsme taky zkusily Vipery a jiné už nechceme, jsou opravdu bezkonkurenční.

14.6.2018 19:13
Arkarian

XXX.XXX.60.134

Pro citlivého koně na pohodové procházky bych do nich šla, protože jsou za příznivou cenu a ráda podporuji tuzemské výrobce. Nicméně vzhledem k našemu stylu ježdění (běžné vyjížďky v pohodě naboso a botky dávám jen na delší výlety) byly i pro nás Renegade jasnou volbou.

14.6.2018 20:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arkarian napsal(a):
Pro citlivého koně na pohodové procházky bych do nich šla, protože jsou za příznivou cenu a ráda podporuji tuzemské výrobce. Nicméně vzhledem k našemu stylu ježdění (běžné vyjížďky v pohodě naboso a botky dávám jen na delší výlety) byly i pro nás Renegade jasnou volbou.

Právě že ty boty budou jen na pár vyjížděk po strouhání a někdy ani to ne. Ne vždy je kůň bolavý (teď to bylo cca po roce).
Koník musí chodit, má sklon k tloušťce a k přežírání, což ani jedno není pro schváceného koně dobré.
Náhubek nosí, ale ani ten není samospasitelný.
Botičky jsme měli, z těch vyrostl, po sejmutí podkov mu přední kopyta změnila tvar i velikost.
Fotky jsou od sebe 3 roky. První z r.2015, druhá z letoška. Nejsem moc fotograf. Snad je rozdíl vidět.

15.6.2018 09:29
bassrock

XXX.XXX.251.2

Sisi, na to na co je chcete by měly být Crossky dobré. Cenově jsou přijatelné, domácí výrobce - proč ne. Jen bude třeba dobře měřit, ale to určitě znáte ;-)

A ty růžové jsou parádní my máme trapně černé, ale až začnou dělat Vipery tyrkysové, tak jdu do nich

15.6.2018 15:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

bassrock napsal(a):
Sisi, na to na co je chcete by měly být Crossky dobré. Cenově jsou přijatelné, domácí výrobce - proč ne. Jen bude třeba dobře měřit, ale to určitě znáte ;-)

A ty růžové jsou parádní my máme trapně černé, ale až začnou dělat Vipery tyrkysové, tak jdu do nich

Tyrkysovou barvu mám ráda, ale málo věcí v této barvě je. A nebo k sobě nepasují.
Nevím, jak se to stalo, ale na kobyle mám všechno černé nebo hnědé a fjord má přírodní barvy, které mu jdou "k pleti".
Botky koupím, ať se valachovi dobře chodí.

16.6.2018 17:37

sisi58 napsal(a):
Právě že ty boty budou jen na pár vyjížděk po strouhání a někdy ani to ne. Ne vždy je kůň bolavý (teď to bylo cca po roce).
Koník musí chodit, má sklon k tloušťce a k přežírání, což ani jedno není pro schváceného koně dobré.
Náhubek nosí, ale ani ten není samospasitelný.
Botičky jsme měli, z těch vyrostl, po sejmutí podkov mu přední kopyta změnila tvar i velikost.
Fotky jsou od sebe 3 roky. První z r.2015, druhá z letoška. Nejsem moc fotograf. Snad je rozdíl vidět.

K dobrému, změnila.Ono i ty zadky.

16.6.2018 20:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
K dobrému, změnila.Ono i ty zadky.

Taky se mi zdá, vlastně se podařilo vyfotit ve stejnou dobu a stejném postoji, náhodou.
Kopyta s podkovami jsou cca 3 týdny po nakutí. Mám to vyfocené.

16.6.2018 21:33
dsj

XXX.XXX.207.141

sisi58 napsal(a):
Taky se mi zdá, vlastně se podařilo vyfotit ve stejnou dobu a stejném postoji, náhodou.
Kopyta s podkovami jsou cca 3 týdny po nakutí. Mám to vyfocené.

A to je práce študovaného kováře? Tohle přece může vyrobit jen naprostý ignorant... Sisi máte můj respekt

17.6.2018 07:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

dsj napsal(a):
A to je práce študovaného kováře? Tohle přece může vyrobit jen naprostý ignorant... Sisi máte můj respekt

Pána, neznám, takto koník přijel. Prý ková ve Frenštátě p.R. I přes tento způsob okování, koník závodil a skákal. Já ho mám na couračky po lese. V tom je hodně dobrý.

18.6.2018 10:20
bassrock

XXX.XXX.251.2

Ty nakované nohy jsou hodně FUJ
Rozdíl je znatelný, koník je určitě rád ;-)

A ta tyrkysová se mi povedla sladit celkem dobře, ne?

18.6.2018 15:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

bassrock napsal(a):
Ty nakované nohy jsou hodně FUJ
Rozdíl je znatelný, koník je určitě rád ;-)

A ta tyrkysová se mi povedla sladit celkem dobře, ne?

Je to přímo špičkové!
Škoda, že se teď na společenské, koňské události jezdci nestrojí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík