Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2018 12:03
neznasme

XXX.XXX.154.13

Dobrý den, mame doma konika na kterem se nemůže jezdit, chceme s ním přejít na bezudidlovku. Konik je nauceny chodit na prochazky do terenu pouze na uzdecce, pokud jdeme na ohlavce, vi že může žrát trávu. Bereme koně každý den se popasat na kouku, protoze ve vybehu ji moc není. Ted jde o to-jak koně naučit rozeznat uzdecku bez udidla od ohlavky. Uz vidim jak dostane bezudidlovku a celou cestu bude jen žrát, protože je tak naučeny. Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2018 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Bohužel umím jen koně pást a ne nepást. My vlastně za tím účelem na ty procházky chodíme.Jinak tohle si podle mě musí každý se svým koněm dokázat ujasnit.Nevím jestli na tohle existuje nějaká universální rada.smajlík Je jasné, že to je o respektu, ale radit někomu po netu jak ho získat je dost nebezpečné si myslím.

16.6.2018 17:15
neznasme

XXX.XXX.154.13

Ja ten respekt mam, jen je celkem těžké odnaučit něco co se 10 let dělalo :D.

16.6.2018 17:31
lenacia

XXX.XXX.173.31

mě to kobyla dělala když sem ji měla měsíc zavřenou v boxe... vysloveně se nedala ani odtrhnout, ale pravda, měsíc není 10 let, nicméně já ji "očůrávala", nutila jsem ji šlapat prostředkem cesty, kde nic nebylo. A když se mě snažila odtáhnout k trávě, tak jsem zakročila v rámci respektu, že já sem ta co vede.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.6.2018 18:55

Sorry, ale mě tyhle příspěvky přijdou fakt už jen jako trolling... tak s ním choďte na procházku na ohlávce, dělejte s ním na trávě na ruce na ohlávce, pak na bez udidlovce, pokud pro svůj dobrý pocit chcete, aby si uvědomil, že pracovat má i bez udidla... ale problém je podle mě u vás, nevím, jestli to vyřeší změna uždění... kůň musí být schopný vám věnovat pozornost, když chcete, jak s udidlem, tak bez, tak úplně bez čehokoliv.

16.6.2018 19:24
neznasme

XXX.XXX.154.13

Abyste se neposrala.

16.6.2018 19:37

neznasme napsal(a):
Abyste se neposrala.

...a není tohle zbytečný...

16.6.2018 20:20

neznasme napsal(a):
Abyste se neposrala.

Ten palec nahoru máte ode mě, myslím, že jste všem jasně sdělila, v čempak ten problém asi vězí. Nevychovaní koníčci jsou už jen takový vedlejší produkt.

16.6.2018 20:21
neznasme

XXX.XXX.154.13

Sorry ale neni, kdyz nekdo nemá nejakou uzitecnou radu na diskuzu tak co? To ze chce pani vyvolat pouze konflikt mě fakt štve. Přečtěte si její příspěvky.

16.6.2018 20:37

neznasme napsal(a):
Sorry ale neni, kdyz nekdo nemá nejakou uzitecnou radu na diskuzu tak co? To ze chce pani vyvolat pouze konflikt mě fakt štve. Přečtěte si její příspěvky.

...dá se to říct i slušně...

16.6.2018 22:52
koně

XXX.XXX.174.63

neznasme napsal(a):
Dobrý den, mame doma konika na kterem se nemůže jezdit, chceme s ním přejít na bezudidlovku. Konik je nauceny chodit na prochazky do terenu pouze na uzdecce, pokud jdeme na ohlavce, vi že může žrát trávu. Bereme koně každý den se popasat na kouku, protoze ve vybehu ji moc není. Ted jde o to-jak koně naučit rozeznat uzdecku bez udidla od ohlavky. Uz vidim jak dostane bezudidlovku a celou cestu bude jen žrát, protože je tak naučeny. Děkuji.

Kůň rozezná bezpečně, co má a nemá a může a nemůže a kdy a komu
Tak mu dejte stájovku, nebo čemu říkáte bezudidlovka, přes to normálně uzdečku.
Doveďte na udidle na místo pasení, tam uzdečku sundejte a bude jasno.Že má vyndané udidlo, tudíž se žere.Až budete chtít jít domů, zas nauzděte.Co?

Neregistrovaný uživatel

17.6.2018 00:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Dovést na pastvu a odšpuntovat.Nechat pást.Po té zašpuntovat a dvést domů.

17.6.2018 13:51

1) neznasme sem dávala už v minulosti nesmyslená témata, ve kterých si navíc často protiřečila nebo do nich pak už nepřispívala, když jí lidé měli ochotu poradit a potřebovali se doptat na nějaké detaily pro lepší pochopení situace. Takže chápu první větu v reakci Daisy. Navíc banalita dotazu ještě podaná s tím "coby kdyby" a ne jako řešení problému, který nastal, dává prostor k polemikám o zbytečnosti dotazu.
2) vulgární reakce na Daisyn příspěvek, ve kterém ještě navíc reálné a použitelné rady jsou, je jen vrchol ukázky sociální inteligence zadavatelky

Rady jste dostala. Než se tu hádat, můžete vyrazit do terénu trénovat zde zmíněné.

Neregistrovaný uživatel

17.6.2018 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Osobně jsem se s tím smířil že kůň se pase.Co by taky venku měla dělat? Samozřejmě asi když na ní někdo sedí, tak je to blbé, ale jinak? Když už jsme u pasení, stalo se Vám někomu že se kůň napásl tolik až už nechtěl ani pamlsek? Prostě plný?

17.6.2018 16:40

Díky za zastání, no upřímně mně se chce takové dotazovatele typu "jak vysvětlím koni rozdíl mezi uzdečkou o ohlávkou, aby si ze mě nedělal dobrý den, nebo poraďte mi tip na to, jak co nejrychleji koníka vyčistit, protože ho to nebaví" poslat do oddílu, kam jsem v letech 1998-2000 docházela.

Sice jsem si tam moc nezajezdila a z dnešního hlediska to tam bylo hrozné, protože koně stáli i na štontech (ale zas měli výběh každý den, což bylo na tu dobu fajn), ale za takovýhle dotaz by tam člověk dostal za uši a službu na celý týden.

Prostě nějaká štábní kultura by měla být samozřejmostí pro všechny majitele koní, ne, že se pak člověk bude bát s někým vyjet ven, protože jeho koníček je zvyklý se tam na tom okraji louky pást a tam zase nekontrolovaně běžet, no dělá to tak deset let, miláček, proč ho to odnaučovat :) Domýšlím si věci, které zadavatelka vůbec neřekla a vztahuji k ní i další trošku podivnější přispěvatele zde, ale prostě pohár mé trpělivosti už tak nějak přetéká... A záměrně říkám štábní kultura majitelů, protože v koních to není

Neregistrovaný uživatel

17.6.2018 17:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Díky za zastání, no upřímně mně se chce takové dotazovatele typu "jak vysvětlím koni rozdíl mezi uzdečkou o ohlávkou, aby si ze mě nedělal dobrý den, nebo poraďte mi tip na to, jak co nejrychleji koníka vyčistit, protože ho to nebaví" poslat do oddílu, kam jsem v letech 1998-2000 docházela.

Sice jsem si tam moc nezajezdila a z dnešního hlediska to tam bylo hrozné, protože koně stáli i na štontech (ale zas měli výběh každý den, což bylo na tu dobu fajn), ale za takovýhle dotaz by tam člověk dostal za uši a službu na celý týden.

Prostě nějaká štábní kultura by měla být samozřejmostí pro všechny majitele koní, ne, že se pak člověk bude bát s někým vyjet ven, protože jeho koníček je zvyklý se tam na tom okraji louky pást a tam zase nekontrolovaně běžet, no dělá to tak deset let, miláček, proč ho to odnaučovat :) Domýšlím si věci, které zadavatelka vůbec neřekla a vztahuji k ní i další trošku podivnější přispěvatele zde, ale prostě pohár mé trpělivosti už tak nějak přetéká... A záměrně říkám štábní kultura majitelů, protože v koních to není

Daisy to máte dneska všude.To není jen u koní..Do auta lezou lidi co tam nemají co dělat, na střelnici si blbeček při zkoušce vystřelí pod nohy, další idiot někam vyleze a pak ho sundavají půl dne dvě hasičské jednotky. Podle mě se šíří světem fáma, že vše je blbuvzdorné a nic se Vám nemůže stát.

17.6.2018 17:58

Nojo Daisy, tak jste se predvedla, jste za hvězdu, tak už můžete mlcet ne? ;).

17.6.2018 18:03

Nechápu co to máte za zvyk se furt do někoho navážet.

17.6.2018 19:49

@ Bormann - asi to tak je, hlavně chce každý vše hned a jednoduše, ale jsou prostě věci, které do 200-znakového návodu na Facebooku nebo na Ifauně neshrnete... prostě mi chybí ta ochota lidí si něco nastudovat, naučit, důsledně a poctivě a s pokorou se něčemu věnovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík