Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2018 14:11
Elain

XXX.XXX.229.68

Dobrý den, plánuji dvoudenní vyjížďku s přenocováním. Koník je na to připravený, ale přemýšlím jestli mu mám dát bandáže nebo ne. Používám je při práci na jízdárně a lonžování. Poradil by mi někdo prosím, jestli je to dobrý nápad, či nikoliv? Děkuji.

18.6.2018 14:49
lenacia

XXX.XXX.211.203

Bandáže bych na dlouhé túry nedávala vůbec. Jednak se v terénu mohou rozmotat, ale hlavně by se v nich kůň zapařil.
Na venkovní delší trasy jsou nejlepší perforované chrániče když už člověk něco chce koni dát.

19.6.2018 23:11
Mellara

XXX.XXX.49.86

Bandáže mi přijdou nepraktické, snadno se mohou zachytit a rozmotat. Buď dát normální pevné kamaše, a nebo nic - s tím by problém mít neměl

20.6.2018 07:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Elain napsal(a):
Dobrý den, plánuji dvoudenní vyjížďku s přenocováním. Koník je na to připravený, ale přemýšlím jestli mu mám dát bandáže nebo ne. Používám je při práci na jízdárně a lonžování. Poradil by mi někdo prosím, jestli je to dobrý nápad, či nikoliv? Děkuji.

Zažila jsem velkou skupinu koní, kteří všichni čekali, až se jeden kůň, kterému se rozmotala bandáž, chytí a uklidní. Velká zábava pro koukající, velký stres pro koně a velká ostuda pro jezdce.
Bandáže nedávejte, na tůry to není k ničemu. Koukejte, kudy jdete a to bude stačit. Pokud chcete koni prospět, navečer ho vezměte někam do potoka, kde bude víc vody a tam mu nožky ochlaďte.

21.6.2018 15:04
Varaxi

XXX.XXX.1.226

To mi připomnělo - na jedné štrece se koni pod bandáž dostal prach a jemný štěrk. O pauze, když se koně kontrolovali, byl už odřený do krve.

Přidejte reakci

Přidat smajlík