Pony zanedbané kopyta obezita. Vrácení majiteli = údajně maso
Shetlandský ponyPořídili jsme si ponicku. Dlouho jsme hledali. Až jsme konečně našli. Konečně koně s průkazem původu. Chvíli jsme měla pochybnost co se týče původu z Polska. Chodila blbě na betonu. Na trávě a písku krásně. Což se mělo kování spravit. Jelikož mi koupi sprostredkovavala slečna co znam a má i své koně nějak jsem zapomněla na zásadu vezmu si veterináře sebou. Po týdnu co jsme si ji dovezli dorazil Kovar. Žádné spalkove kopyta. Ale zanedbané kopyta. Minimálně rok davat do kupy. Partner nasraný že ne že nebudeme riskovat schvaceni. A další problémy co nám řekl Kovar. Mírně i pochyboval o věku 6let že možná to nejsou její papíry. Majitelka nemá problém ji vzít zpátky. Já bych si ji nejradši nechala srdcove. rozumove. I jak mi říkají ve staji vím že bych měla odstoupit od smlouvy. Ale nyní mi kamarádka psala že ji chce odvést na maso. Nezdá se mi to ani jiným lidem co jí znají prý hrajou jen na city a chcou vydělat na ni. Koupila jsem ji za 17tis. Co myslíte. Mám čas se do středy rozmyslet. Nebo existuje někde něco kde bych ji mohla dát kdybych ji například řekla že si ji nechám za Teda jateční cenu. A jaká to můžebýt cena. Musela bych to utajit před partnerem. A prostě jí tam nechat odvést.17 tis neschovam před partnerem. Ale menší částku bych ulyt mohla. To posílám každý měsíc do útulku pro psy. Tak by když tak pejsci chvilku vydrželi bez mého příspěvků.
Komimi
napsal(a):
večer vložím foto z blízka. po betonu od ostrouhání jde tak jeden krok snad 20 sek. a ještě chlava úplně dole a oči jak kdybych ji vraždila..
Vraťte. Koníček bude nejspíš schvácený. Nemusí být akutně, ale pokud nemůže po rovném betonu, nejde jen o zanedbaná kopyta.
Žádný zdravý kůň by neměl po rovném povrchu (i když tvrdém) chodit s bolestí. Kameny jsou něco jiného.Tam mohou chodit opatrně i zdraví koně.
Za 17000, - koupíte zdravého poníka.
Je mi jasné, že vám ho může být líto, ale pokud si ho necháte, máte téměř jistotu, že vás to bude stát další peníze.
Veterinář, dobrý kovář, to jistí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Rozum velí vrátit a srdce je proti.Chápu Vás, ale to musíte sama vědět jak to budete řešit.Osobně bych ho určitě nevrátil ale mě do toho nikdo nemůže blafat.
Komimi
napsal(a):
Pořídili jsme si ponicku. Dlouho jsme hledali. Až jsme konečně našli. Konečně koně s průkazem původu. Chvíli jsme měla pochybnost co se týče původu z Polska. Chodila blbě na betonu. Na trávě a písku krásně. Což se mělo kování spravit. Jelikož mi koupi sprostredkovavala slečna co znam a má i své koně nějak jsem zapomněla na zásadu vezmu si veterináře sebou. Po týdnu co jsme si ji dovezli dorazil Kovar. Žádné spalkove kopyta. Ale zanedbané kopyta. Minimálně rok davat do kupy. Partner nasraný že ne že nebudeme riskovat schvaceni. A další problémy co nám řekl Kovar. Mírně i pochyboval o věku 6let že možná to nejsou její papíry. Majitelka nemá problém ji vzít zpátky. Já bych si ji nejradši nechala srdcove. rozumove. I jak mi říkají ve staji vím že bych měla odstoupit od smlouvy. Ale nyní mi kamarádka psala že ji chce odvést na maso. Nezdá se mi to ani jiným lidem co jí znají prý hrajou jen na city a chcou vydělat na ni. Koupila jsem ji za 17tis. Co myslíte. Mám čas se do středy rozmyslet. Nebo existuje někde něco kde bych ji mohla dát kdybych ji například řekla že si ji nechám za Teda jateční cenu. A jaká to můžebýt cena. Musela bych to utajit před partnerem. A prostě jí tam nechat odvést.17 tis neschovam před partnerem. Ale menší částku bych ulyt mohla. To posílám každý měsíc do útulku pro psy. Tak by když tak pejsci chvilku vydrželi bez mého příspěvků.
Moc popisu nerozumím.Vy jste dala někomu 17tisíc za ponici.Teď jí máte a ona má nějaký problém.Jak dlouho jí máte?
Ten, kdo vám jí prodal, vám ty peníze je ochoten bez problému vrátit?Pokud vy vrátíte kobylu?
Ale s douškou citového vydírání, že kobylu dá na maso.
Kolik tak myslíte, že má ponice kilo a kolik za ní asi tak může dostat ? To bude možná tisícovka...
Spíš bych řekla, že pokud vy nevyměknete a ponici vrátíte, půjde dál do prodeje.Zas někomu za peníze
sisi58
napsal(a):
Vraťte. Koníček bude nejspíš schvácený. Nemusí být akutně, ale pokud nemůže po rovném betonu, nejde jen o zanedbaná kopyta.
Žádný zdravý kůň by neměl po rovném povrchu (i když tvrdém) chodit s bolestí. Kameny jsou něco jiného.Tam mohou chodit opatrně i zdraví koně.
Za 17000, - koupíte zdravého poníka.
Je mi jasné, že vám ho může být líto, ale pokud si ho necháte, máte téměř jistotu, že vás to bude stát další peníze.
Veterinář, dobrý kovář, to jistí.
to nemusí být pravda. Pokud měla tak dlouho zanedbávána kopyta a pokud jí kovář na poprvé vzal víc rohoviny bude chodit jak když by byla schvácená. Staří koňáci pro to mají výborný název - nepublikovatelný Ale je prostě bolavá. Nechal bych stav zkontrolovat vetem.
majkulka
napsal(a):
to nemusí být pravda. Pokud měla tak dlouho zanedbávána kopyta a pokud jí kovář na poprvé vzal víc rohoviny bude chodit jak když by byla schvácená. Staří koňáci pro to mají výborný název - nepublikovatelný Ale je prostě bolavá. Nechal bych stav zkontrolovat vetem.
Na měkkém může a na rovném ne?
Že by byl kovář takový neználek, aby nevěděl, že pokud vezme moc, bude koník bolavý?
Chtělo by to fotky. Koně, kopyt, kováře?
Tak, jak to paní napsala, měla by být samaritán a její muž při penězích.
Vážně není nad zdravého koně. Věřte mi. Mám doma dva marody a když vyřeším jednoho, pokazí se druhý, jen vzácně jsou "zdraví" oba.
Kontrola vetem není 100% pokud neudělá RTG. Další výdaje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Každopádně bych si vážně promluvil s vaší známou co Vám to dohodila.Asi bych přemýšlel jestli nebude neznámou od koní.To přece člověk od koní musí poznat, že není normální aby kůň takhle chodil po tvrdém.Podle mě se děvčata chovají obě k Vám nějak prapodivně.Pak ještě vyrukují s koněm na maso? Ono nevím kolik přesně je na jatkách za kilo živé váhy, ale moc to nebude když za "plňase" nabízeli asi osm tisíc jako max.Ten má ale půl tuny.Kolik tedy může být za poníka?
Kupodivu, nebol ani schvátený, po pár korektúrach normálne funguje. Vidím extrémny rozdiel medzi zanedbaným/ špalkovitým /schváteným / prestrúhaným kopytom.
Taky mám poničku z Polska, taky měla být na maso a taky jsme řešili problémy s kopyty. Kovář jí bral pravidelně moc, až krev tekla a tvrdil nám, že je to ok... A my jako tupí amatéři jsme mu to věřili.
Sežeňte si názor veterináře, můžete udělat rtg, ať víte, co se s kopyty děje a uvidíte. Spíš mě překvapuje ten původ...u koně z Polska, potažmo na maso, bych čistou krev nečekala.
Konečně jsem našla mobil. :( asi jak jsem jela autem ke koním mi zapadl pod sedacku. Včera aby ji dostali z výběhu tak použili bicik :( a hned jak jsem vlezla do boxů tak zkousela kousat. Po chvíli už se sklidnila. Nožky teď dává hůře když jsem jí cistila. Koupila jsem ji ze má spalkove kopyta což jkdyz jsem se vyptávat tak u poniku je to normální. Zespod měla kopyta místy kapek odlezla. Kousky ulomene. Což prý bylo že byla bez podkov. A že hned jak dojede Kovar a bude mít podkovy tak že bude oka. Mám ji ani ne 14 dní bez problémů mi ji vezme zpátky. Tvrdila to alespoň do telefonu. Prepsana ještě není. Hlídala jsem si lhůtu 30dnj. Jak jsem začala mít pochybnosti. Tak jsem si říkala že počkám na kovare. Má na kopytech kruhy po celé délce nemá je hladké ty kopyta. Krev netekla Při strouhání. Má udělanou krev a dle krve je zdravá. Protože paní si ji poridila pouze že měla být nakryta strakatym hrebcem co má vždy strakata hribata nebo tak něco. Dle průkazu byla do 5ti let v poslku kde se narodila pak rok u pana z polska a v průkazu madam od které jsem ji koupila není zapsaná. A při podpisu byl ještě pan ale mluvil český. Adresu měl polskou. Dle kovare ji někdo strouhal neochotně a ty odlizajci části na boku byli špatně zastrizene. Že to prostě někdo narychlo neodbozne zasmikal. Teď v boxu dá kopyta ale střídá je nevydrží vyčištění najednou ale když ji dvakrát obejdu tak bez problémů drží. Na sene se hýbe stejně jako předtím. Dnes ji neměli dávat ven a chci zkusit ji dát pod kopyta polystyren viděla jsem to jako léčbu laminitidy. Ve středu večer se mame spojit. Zkouším odvolat vety. Ale můj partner už nechce. Nechce se na ni dívat a malemu to psychicky nedělá dobře. Zřejmě jak je malý má nějaký 6ty smysl. A kdykoliv kobylka ukazuje že nechce tak zastena. Dokonce předtím nechtěl jet na koni co celý den chodil
A podobně. Jak kdyby věděl že má dost holka. No zpátky ke koní. Mám dát ten polystyren? Našla jsem fotky jak cca vypadají kopyta. První mi sedí ty kruhy dokolečka druhá je ze je má takové vyrovnané a třetí se mi zdá je podobne ten krček větší než kopyto.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
No ta první fotka je podle mě schvácené kopyto.Ty další dvě jsou asi špalková.Jedno kopyto totiž moje koby má také špalkové.Postupně se to upravovalo a dnes v pohodě.Když tak poprosím někoho zkušenějšího, aby mě opravil s tím schváceným kopytem.Jsou tu mnohem lepší diagnostici.
Komimi
napsal(a):
Takhle vypadali kopyta když jsme si ji dovezli. Mám jen tuto foto.
Takže tyto černé nožky jsou poničky, co po vystrouhání špatně chodí? O té tady diskutujeme?
Fotky v předchozím příspěvku, kde po korekci jsou nafoceny nožky s bílými korunkami, jsou jen ilustrační?
Mám značný problém se ve vašich příspěvcích orientovat
Kobylku bych pro okamžitou úlevu, ať už je hodně a náhle vystrouhaná, nebo tedy zchvácená, nebo nevím už co, zavedla do studené vody.Ideálně do potoka, jinak stačí nechá li si postavit nožku jednu po druhé do kýble.
Pominu li citové výlevy o sténání dítěte a poník má dost, zaujalo mě partner se na ni už nechce dívat.
Tak jí vraťte bude klid
Černé nožky mi jinak připadají docela v pohodě, nic, co by normální běžná korekce nespravila.Pokud jí kovář vzal víc, to už tu taky někdo psal, tak může prostě být citlivější.Nechte jí chodit na měkkém, chlaďte, tím jí ulevíte.
Tak pokiaľ kopytá v stave, v akom ste ju doviezli niekto ešte ostrúhal, tak sa vôbec nedivím, že nevie chodiť.
To sú proste špalíčky, nič hrozné, aj tieto kopytá majú patologické krúžky.
Ale máte pravdu, vráťte ju.
A s kúpou ďalšieho koníka počkajte, zatiaľ niečo naštudujte a zbierajte skúsenosti.
Nemyslím si, že v tomto prípade ide o pokus o ošmeknutie, myslím, že poníčku schromil váš kováč a neváhala by som ho vymeniť.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak si to shrneme:
-vy o kopytech nevíte nic /dokud se nenaučíte, musíte hledat a platit odborníky, od strouhání přes hodnocení RTG po eventuální botičky, nakování i sestavení KD a managementu- hodně hledání těch správných lidí, furt a často korigovat, hodně peněz a hodně nutné vaší píle a nasazení při denní péči a studiu/
-kolik víte o IR, fruktanech, rychlých cukrech, minerálech a stopových prvcích těžko říci, ale držím se při zemi
- jako rodina šetříte koruny, partner má jasno, jak moc je potřebuje strkat do nejistého koně, dítě to nedává, vy sama nevíte, jestli jo nebo ne a co vlastně, jestli zachraňovat nebo zprovozňovat, za čí, kdy, jak dlouho..
Pokud chcete nutně zachraňovat, pobavte se s partnerem, jestli je ochotný ustoupit.Pokud ne, máte na výběr, že.
A pokud kývne, tak šup šup, studium zde:
https://www.ifauna.cz/kone/diskuse/detail/3468707/bolesti-kopyt-nohou-atd#a3472051
Nejprve nafoťte správně ta kopyta, v linku je jak, a celého koně. Ani pak nemáme oči jak RTG, takže RTG minimálně jedné přední-té horší- v projekci na schvácení by hodně pomohl v rozhodnutí, je-li a jak moc.A pokud je to jiný problém, předpokládám, že neumíte řešit žádný, takže situace tak moc jiná nebude, na prosté "přerostlé" se mi to fakt nezdá, tipuji vážný proběhlý problém tak před 6? měsíci a následné pokusy o korekce, ale já nejsem vet ani kovář.
Pokud nechcete platit, učit se, hledat a zachraňovat s nejistým výsledkem, poňuli vraťte.
Pokud chcete zachraňovat a přitom se nechcete učit a platit další výdaje, postavte jí na měkké/ piliny, písek/, chlaďte kopyta, dokud pokud hřejí, nikam ji nevláčejte po tvrdém nebo hrbolatém, dejte ji jen seno nebo slámoseno do sítí a a intenzivně hledejte, komu ji darujete, měl by být se zkušeností se schvácením a spasitel a chtít ji třeba jako společníka ke svému schvácenému nebo jinak chramlavému koni..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Žofre má naprostou pravdu.Kůň opravdu není sranda a bude Vás to stát hodně peněz už jenom to vyšetřit vše.Ovšem jestli to podělal kovář, tak to jsem zvědavý co na to majitelka.Takhle by si lidi kupovat koně neměli.Buď tomu sami rozumí a nebo si někoho najdou kdo jim pomůže.Odborníky ale budete platit vždy.Sháněl jsem kámošku od koní s RTG, ale nikdo se neozval. Leda sbalit nějakou veterinářku, ale jen s vlastním RTG a nejlépe i nějakou praxí.

Horsana
napsal(a):
Tak ja som to pochopila tak, že tie prvé dve fotky majú byť orientačné a že reál je to foto, kde sú obe nohy odfotené zhora.
to schvátené že má akože demonštrovať prítomnosť krúžkov.
Iba ak tak.
Pokud je reál až to druhé, tak je veseleji.Trochu. Možná.
Stejně se mi ty předky nelíbí, stěna ani korunky. Víc fotek, ve správné projekci.
Ono u poně je lehké být genyjus lysák, pokud člověk tipuje IR a přichváceninu.
Ono bude zajímavé i to právní, v řadě majitelů jeden chybí, jak jsem vyrozuměla..prostě asi čistokrevnej původovej za levno a ještě zdravej je obávám se cufíl na koňský trh, náš i příhraniční.
napsal(a):
Iba ak tak.
Pokud je reál až to druhé, tak je veseleji.Trochu. Možná.
Stejně se mi ty předky nelíbí, stěna ani korunky. Víc fotek, ve správné projekci.
Ono u poně je lehké být genyjus lysák, pokud člověk tipuje IR a přichváceninu.
Ono bude zajímavé i to právní, v řadě majitelů jeden chybí, jak jsem vyrozuměla..prostě asi čistokrevnej původovej za levno a ještě zdravej je obávám se cufíl na koňský trh, náš i příhraniční.
Njn.
Dlho hľadali, i tak nenašli, ale aspoň vystrúhali...
Komimi
napsal(a):
Takhle vypadali kopyta když jsme si ji dovezli. Mám jen tuto foto.
Tohle jsou spalkova kopyta, schvacena se nezdá. Nevim jak vypadá po vystrouhani, predpokladam, ze byla upravena jako zdravy kun, tudíž mohlo dojit k namozeni slach a uponu, proto muze kulhat.
Jen z těch pismenek co tu píšete - kone vraťte, protoze vas za chvili "sezere".

Teda, okrem ďalších vecí by ma spoľahlivo odradil fakt, že majiteľka nie je v pase uvedená ako majiteľ. Aby to nakoniec nebol kradnutý kôň...vrátiť, ihneď, zvlášť, ak nemáte vedomosti, ani financie na riešenie problému. A zvážiť nákup ďalšieho koňa, nie je to lacná sranda, ani keď je kôň úplne zdravý, nieto ešte keď má problém.
Poslední fotka. Je kobca. Já rozhodně jestli ji veze na jatka a bude na tomtrvat tak ji chci odkoupit. Mám něco zasito. Takže 5tis asi za ní + přeprava kamkoli by nebyl problém. A asi stáj taky nic moc protože jsem jim řekla že ji nemají vyvádět a používat na ni bicik a dneska měla další nové pruhy na zádech. Kulhá i na trávě ale dá se přesvědčit že udělá pár koleček. Partner mi řekl že pokud si ji chci nechat. Tak on už tam se mnou chodit nebude což je problém dítě a nez si koně vycistit. Prostě léčit koně se dle něj má buďto způsobené vlastní vinou a za to se mužem být do hlavy. Nebo stářím za odměnu co nám za ty roky dal. To že budu platit veterináře. To že budu platit kovare od toho snad tyto školy a učení jsou. Každý koňak přece nezná každou nemoc co může koně potkat. To jo budou znát lidi co to mají od mládí stepovane a byli podsporovani rodiči. Nebo tomu učení obetovali většinu volného času. Kdyby takto měl každý vše znát na zpamet než bude mít koně tak by asi koně byli dal na porážku jako kdysi kdy bylo normální 12-13lete koně převést na jatka protože už doslouzili. Nebo se vybijeli celé stada.
takže vy ji máte někde ustájenou a oni ji tam bijí tak, až má pruhy na zádech? a bijí jí proto, že jí bolí kopyta a špatně se jí chodí? Víte co, to jsou možná lepší ta jatka, než aby jí celí život cizí lidi mlátili... a proboha nenuťte ji chodit, když jí to bolí. Zchlaďte jí nohy, dejte jí do měkkého a nechte ji být. jak vám by se chodilo s puchýři na chodidlech? A s partnerem si to vyřešte, jste snad dospělá, ne? Kůň už je váš, převzali jste zodpovědnost, tak se o něj buď postarejte nebo ho dejte někam, kde mu bude líp.
Jinak zkušenosti získáte, ne že ne, ale chce to s tím zvířetem být, vnímat ho a učit se. Je nás tu spousta, co mají koně i děti a skloubit to jde..zvlášť pokud máte takovýho mini koně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já tomu prostě odmítám uvěřit..To není možný snad ani.
Komimi
napsal(a):
Poslední fotka. Je kobca. Já rozhodně jestli ji veze na jatka a bude na tomtrvat tak ji chci odkoupit. Mám něco zasito. Takže 5tis asi za ní + přeprava kamkoli by nebyl problém. A asi stáj taky nic moc protože jsem jim řekla že ji nemají vyvádět a používat na ni bicik a dneska měla další nové pruhy na zádech. Kulhá i na trávě ale dá se přesvědčit že udělá pár koleček. Partner mi řekl že pokud si ji chci nechat. Tak on už tam se mnou chodit nebude což je problém dítě a nez si koně vycistit. Prostě léčit koně se dle něj má buďto způsobené vlastní vinou a za to se mužem být do hlavy. Nebo stářím za odměnu co nám za ty roky dal. To že budu platit veterináře. To že budu platit kovare od toho snad tyto školy a učení jsou. Každý koňak přece nezná každou nemoc co může koně potkat. To jo budou znát lidi co to mají od mládí stepovane a byli podsporovani rodiči. Nebo tomu učení obetovali většinu volného času. Kdyby takto měl každý vše znát na zpamet než bude mít koně tak by asi koně byli dal na porážku jako kdysi kdy bylo normální 12-13lete koně převést na jatka protože už doslouzili. Nebo se vybijeli celé stada.
Ja teda fakt nevim, ale tohle je mysleno opravdu vazne?Za prve se vubec nevyznam v tom vasem psani, je to cele nejake hekticke a nesrozumitelne...a za druhe, s tim mlacenim to myslite vazne?Predstavte si, ze vam nekdo sedre nohy do ziveho a pak vas bude triskat, aby jste chodila...proc ho nutite delat par kolecek po trave?Nevozite na nem doufam deti?Ten ponik potrebuje byt v klidu, chladit nohy, stat nekde v nastlanem prostoru..ten ponik musi strasne trpet a vy tim, ze nezasahnete, toto trpeni jen podporujete...
Misto, kde mate kobylu ustajenou, je ocividne spatnevratite, zmente ustajeni, kde vam budou ochotni pomoci a kde vaseho kone nebudou bit..zavolejte veterinare a nechte kobylu zkontrolovat jim..pisete, ze mate neco usporeno, tak to pouzijte na doktora a te ponici pomozte..pokud ji kovar na techto kopytkach vystrouhal hodne, nedivim se, ze ji kazdy krok boli..nebudte prosim sobec a postavte se k problemu celem..at uz ji vratite nebo ne, bylo by od vas vuci te kobylce ferove, kdyby jste zajistila adekvatni peci..pokud nemate penize na zakladni veterinarni vysetreni a ukony, vyprdn.te se na to mit kone..a starejte se o pritele a dite..to stoji taky dost penez

Koupili, dlouho hledali, papíry, které možná nejsou její, věk, který kovář zpochybňuje, chodí divně, zkušenější kolem ji dohodili a pod bičem teď převádějí kulhající, majitel možná není majitel...ulité peníze, nasranej partner, dítě to nedává a srdíčko říká hlavně ne jatka.
Buď troll, nebo ryzí marnost, komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí, zejména pokud nakupovat nechce.
Komimi
napsal(a):
Máte to celé nějak popletené.
Místo koníčka pro děti, jste si koupila rozvrat v rodině. Pokud vás partner nepodporuje, bude to skřípat ke škodě všech zúčastněných.
Základem pro držení koně, jsou vhodné podmínky, dobré zázemí a peníze.
Nemáte ani jedno! Lítost a 5000, - nestačí.
Koníka vraťte! A zapomeňte na chov koní. Alespoň na dobu, než získáte znalosti a zkušenosti. Někam docházejte, zatím na čumendu, protože dítě a později(školka to jistí) i se zapojit. Ve vašem případě nejde ani tak o ježdění, jako o péči.
Smutné...
Nebo se k tomu postavte čelem jako dospělá a dejte ji na jatka sama..Zkušenosti nula, těšila jste se na poníka pro děti, ale koupila jste nemocné zvíře, nevhodné k danému účelu. Peníze na léčbu nemáte, poník stojí v divných nevyhovujících podmínkách, nový zodpovědný kupec na obzoru není a vám hrozí rozpad vztahu pro zásadní rozpory ohledně financí a koně...
No, nevím - dát na jatka může být milosrdnější než nechat v rukou neznalců (ať už primárních, co ji řežou, aby chodila, nebo sekundárních, kteří nepovažují za nutné se o zvířatech cokoliv učit).
Mám trocha problém sa vyznať v tom majiteľkinom texte, moc som nepochopila čo vlastne chce, ale v každom prípade ja by som dala spraviť RTG to zas nie je finančne až také náročné a podľa toho by som sa potom rozhodla.
Ak to schvátené nebolo a kobyla kríva iba preto že ju te "milý" kováč ostrúhal ako blbec tak ju treba pár týždňov nechať na piesku a na mäkkej podstieľke a dať vystrúhať niekomu normálnemu. Ak bola schvátená tak by som ju vrátila, to je beh na dlhú trať s nejasným výsledkom.
Pokiaľ ju máte ustajnenú u niekoho kto ju bije preto, že nechce chodiť tak to snáď ani nemá zmysel rozmýšľať nad tým že ju u nich necháte.. treba hľadať nové ustajnenie.
Kone sú žiaľ pomerne drahá zábavka, ak ste s financiami na doraz tak ju radšej rovno vráťte a začnite chodiť jazdiť niekde do klubu. Vyjde to lacnejšie, je to časovo menej náročné a hlavne sa máte šancu aj niečo naučiť.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
No popravdě bych se snad zbláznil kdyby někdo v mém okolí chtěl prodat koně na maso.Chápu všechno možné, ale tohle nikdy.Takže komimi na jednu stranu chápu..Jo nedovedu si představit jak ho odvážejí a já stojím a nic nedělám.Vím že to rozumné není, ale není to nic platné.Jsem taky pitomec co by jí nevrátil pokud by měla jít na jatka.Kdybych žrát suchou rýži měl.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No popravdě bych se snad zbláznil kdyby někdo v mém okolí chtěl prodat koně na maso.Chápu všechno možné, ale tohle nikdy.Takže komimi na jednu stranu chápu..Jo nedovedu si představit jak ho odvážejí a já stojím a nic nedělám.Vím že to rozumné není, ale není to nic platné.Jsem taky pitomec co by jí nevrátil pokud by měla jít na jatka.Kdybych žrát suchou rýži měl.
Jenomže o žádné jatka tady nejde, to by na tom pěkně prodělal...je to jen a pouze citové vydírání, pokud ji vrátí, tak ji obratem zas prodá...
Dom2
napsal(a):
Jenomže o žádné jatka tady nejde, to by na tom pěkně prodělal...je to jen a pouze citové vydírání, pokud ji vrátí, tak ji obratem zas prodá...
A tento scenár aj keď znie síce lepšie je v konečnom dôsledku pre tú chuderku poničku ten najhorší.. pôjde z ruky do ruky neskúseným ľuďom až nakoniec aj tak skončí na tých jatkách :(
To už radšej keď mu na nej záleží nech si ju nechá terajší majiteľ a spraví čo je v jeho silách. Hlavne ale nech ju nenechá u ľudí čo ju bijú a nedá ju už strúhať tomu mäsiarovi.
Komimi
napsal(a):
Já myslela, že už jste jí platila?Ne? Psala jste, že byla za 17tisíc.
Každopádně, než jste ponici koupila, měla jste se někde vzdělávat, teoreticky i prakticky, hlavně předem
Pak byste jí nevybrala ustájko, kde jí řežou, kováře, který jí vezme korekce na krev atd. atd.
Vraťte ji, nebo tedy nekupujte
Ona jí rohovina časem doroste a bude prodaná dalšímu naivkovi, který neuvidí, že nejde čistě.
Na mase by fakt za ponici nedostali ani částku, kterou je bude stát případná doprava.Protože hned každá jatka koně neberou
Začněte znovu, obětujte svůj čas na získávání praktických zkušeností.
Pokud si někdy, po dohodě s partnerem koupíte dalšího koně, třeba už mu nebudete působit tolik utrpení.Nevědomost vás v tomto případě neomlouvá

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když ho odvážejí na prodej nebo do " dobrých rukou" čili do vaší nejistoty po zbytek jeho dní, je to lepší?
Bože zachovej mi tolik mozku, abych poznala, kdy se moje zvíře nemá dobře, protože já tu péči nezvládám, z různých důvodů.
A pak doufám, že nebudu stát a nic nedělat, ale pokud pak budu volit řešení jatka, doufám, že tam předem zavolám a dojedu, domluvím se s chlapy, s koněm budeme klikat hru "jak je prima vozit se a zkoumat nová prostředí"a koně si naložím a pojedu a pak půjdu s ním a udržím hru a emoce minimálně než padne.
A zaručit se za sebe nemohu, samozřejmě..a samozřejmě věřím, že tohle nenastane, že v nejhorším budu uspávat doma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Když ho odvážejí na prodej nebo do " dobrých rukou" čili do vaší nejistoty po zbytek jeho dní, je to lepší?
Bože zachovej mi tolik mozku, abych poznala, kdy se moje zvíře nemá dobře, protože já tu péči nezvládám, z různých důvodů.
A pak doufám, že nebudu stát a nic nedělat, ale pokud pak budu volit řešení jatka, doufám, že tam předem zavolám a dojedu, domluvím se s chlapy, s koněm budeme klikat hru "jak je prima vozit se a zkoumat nová prostředí"a koně si naložím a pojedu a pak půjdu s ním a udržím hru a emoce minimálně než padne.
A zaručit se za sebe nemohu, samozřejmě..a samozřejmě věřím, že tohle nenastane, že v nejhorším budu uspávat doma.
Svého koně na jatka? Sorry, ale kamarády nežeru a ani je nikomu neservíruji.Notabene viděl jsem několik videí, jak se kůň na jatkách probere z omráčení jateční pistolí když visí za nohu.To už ale nikdo z jeho majitelů nikdy neuvidí.Asi říkal děkuji ti můj milovaný člověče že jsem ti nestál ani za těch pár dolarů za injekci.Věřím, že zvíře má také duši a je třeba dát jí čas odejít..Na jatkách to zřejmě nestihne.Samozřejmě mi vadí když někdo neposkytuje koni to co mu náleží, ale s tím ještě pořád můžu něco dělat a třeba i trochu postrčit finančně.
A že je takových lidí víc se můžete přesvědčit tady ve videu.
https://www.youtube.com/watch?v=_JdX7RQndYY
Vidíte toho bojovníka v MMA? Tvrdý chlap a rozplývá se tam nad chudinkami co povezou na maso? Nejde to dohromady a přece to je pravda.

Bormane nebuď měkuna, já koně taky nejím- no dala jsem si koňský salám a párek, ale prase mám taky ráda, ráda bych ho i měla jako mazla- strašně chytré zvíře, duše neduše, ale řízek je řízek... bohužel v někom ten pračlověk pořád zůstal.
A nekoukej pořád na ta videa...pak máš pusu dokořán
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Bormane nebuď měkuna, já koně taky nejím- no dala jsem si koňský salám a párek, ale prase mám taky ráda, ráda bych ho i měla jako mazla- strašně chytré zvíře, duše neduše, ale řízek je řízek... bohužel v někom ten pračlověk pořád zůstal.
A nekoukej pořád na ta videa...pak máš pusu dokořán
No to já vynechávám salámy a párky jakékoli. Důvody snad vysvětlovat nemusím.Rád bych tu ještě nějaký pátek pobyl. Hele všechno na světě je jen otázka selekce.Celý život se skládá z výběru a následné akce, která zase vede k výběru.Tak jsem si myslel, že člověk co má rád koně si automaticky zvolí výběrem toho koně za nepoživatelného.Osobně mám rád psy a logicky někdo mi ho předložit na talíři..Odmítl bych a pokud by mi to neřekl snad by ho šikovný lékař i dal dokupy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
No přece nebudeme posílat špatně vystrouhané koně na jatka..Vždyť víme prd co poníkovi je.Zrovna tak nevíme jestli se někdo nechytí a nenabídne pomoc.Lepší dobrý konec, než hrozný konec.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No přece nebudeme posílat špatně vystrouhané koně na jatka..Vždyť víme prd co poníkovi je.Zrovna tak nevíme jestli se někdo nechytí a nenabídne pomoc.Lepší dobrý konec, než hrozný konec.
To, že nikto nevie čo mu je, je pravda. Zase tak veľa info a fotiek, okrem zmätenej dojmológie zadávateľka neposkytla.
Najmenej o tom, čo poňovi je vedia majitelia, čo je smutné a v mojich očiach to nesľubuje progres ani keď sa "niekto chytí".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Horsana
napsal(a):
To, že nikto nevie čo mu je, je pravda. Zase tak veľa info a fotiek, okrem zmätenej dojmológie zadávateľka neposkytla.
Najmenej o tom, čo poňovi je vedia majitelia, čo je smutné a v mojich očiach to nesľubuje progres ani keď sa "niekto chytí".
Nebuď skeptická Horsanko..Se mnou to taky vypadalo blbě a dobří, hodní lidé se našli.Paní by si urychleně měla hlavně sehnat jiné ustájení.To je základ najít někoho kdo ví o co se jedná.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to já vynechávám salámy a párky jakékoli. Důvody snad vysvětlovat nemusím.Rád bych tu ještě nějaký pátek pobyl. Hele všechno na světě je jen otázka selekce.Celý život se skládá z výběru a následné akce, která zase vede k výběru.Tak jsem si myslel, že člověk co má rád koně si automaticky zvolí výběrem toho koně za nepoživatelného.Osobně mám rád psy a logicky někdo mi ho předložit na talíři..Odmítl bych a pokud by mi to neřekl snad by ho šikovný lékař i dal dokupy.
Tak já mám rád třeba všechna zvířata, ale vegetarián nejsem... Mě to přijde jako největší povrchnost a pokrytectví se děsit nad koňským masem, ale hovězí si dát... Ačkoliv koně jíst nechci taky..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dom2
napsal(a):
Tak já mám rád třeba všechna zvířata, ale vegetarián nejsem... Mě to přijde jako největší povrchnost a pokrytectví se děsit nad koňským masem, ale hovězí si dát... Ačkoliv koně jíst nechci taky..
Hele jsou lidi co se děsí nad masem lidským a proč vlastně?Jinými slovy vykládej to kanibalům jaký to je hnus.

Ras Algethi:
Asi tak, kráva je strašně krásné zvíře a maso z ní se nám nepříčí, pokud nejsme vegetariáni...
Apropo:...pokud by ryby při tahání z vody za hubu (ale i za vnitřnosti) řvaly, kolik by bylo rybářů? Já sama si neodříkám žádné maso, jsem člověk, jako živočišný druh ( v civilizaci) na vrcholu potravního řetězce...naštěstí se už nemusím se půl dne štvát něco uhnat a zpracovat, je 21.století a jsou jatka, řezník- market. Kůň je hospodářské zvíře jako každé jiné, má i dobré přírůstky při výkrmu , v naší kultuře se pojídání koniny holt moc nenosí. O konzumaci psů, koček, veverek a ježků se nebudu rozepisovat...
Bormann: když jsme u těch videí, pusť si jak v Africe končí staré, mladé, slabé, nemocné, pomalé a "blbé" kusy býložravců...občas ještě dýchají, vnímají, půlku pajšlu mají na trávě a už je žerou lvi. smrt není pěkná ani na jatkách ani v přírodě, já jsem se s tím už smířila. Tvoje přesvědčení ti nikdo nebere. O.K.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hele jsou lidi co se děsí nad masem lidským a proč vlastně?Jinými slovy vykládej to kanibalům jaký to je hnus.
Kanibalové, jako takoví, ti ostrovní, nejí lidské maso z čistě chutě na ně, ale vyjadřují tím úctu protivníkovi v boji a získání jeho síly...nebo tak něco.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Kanibalové, jako takoví, ti ostrovní, nejí lidské maso z čistě chutě na ně, ale vyjadřují tím úctu protivníkovi v boji a získání jeho síly...nebo tak něco.
No ale stejně jim to nevymluvíš. Jinak na DW se normálně prodává lidské maso.Cena je vysoká ale dá se to sehnat.Tihle kanibalové jsou mezi námi a těm to zřejmě chutná.Ano příroda je v africe krutá, ale zase na druhou stranu lev netvrdí jak má zebru rád a už vůbec zebra lva nedoprovázela celé generace a lev jí nemusí být za nic vděčný.Lidstvo koním ano a zvlášť třeba USA.
napsal(a):
Ras Algethi:
Asi tak, kráva je strašně krásné zvíře a maso z ní se nám nepříčí, pokud nejsme vegetariáni...
Apropo:...pokud by ryby při tahání z vody za hubu (ale i za vnitřnosti) řvaly, kolik by bylo rybářů? Já sama si neodříkám žádné maso, jsem člověk, jako živočišný druh ( v civilizaci) na vrcholu potravního řetězce...naštěstí se už nemusím se půl dne štvát něco uhnat a zpracovat, je 21.století a jsou jatka, řezník- market. Kůň je hospodářské zvíře jako každé jiné, má i dobré přírůstky při výkrmu , v naší kultuře se pojídání koniny holt moc nenosí. O konzumaci psů, koček, veverek a ježků se nebudu rozepisovat...
Bormann: když jsme u těch videí, pusť si jak v Africe končí staré, mladé, slabé, nemocné, pomalé a "blbé" kusy býložravců...občas ještě dýchají, vnímají, půlku pajšlu mají na trávě a už je žerou lvi. smrt není pěkná ani na jatkách ani v přírodě, já jsem se s tím už smířila. Tvoje přesvědčení ti nikdo nebere. O.K.
Souhlasím. Týrání krav mléčným průmyslem, kdy zlikviduje krávu vysokým vydojováním za 4 roky, kdy ta kráva za celý život nevidí nebe, kuřata, která nikdy přírodu neviděla a stresem z rozsvícení umírají, to lidem nevadí. Ale když někdo po zralé úvaze ukončí koni trápení byť na jatkách, tak je skoro za nelidu.
napsal(a):
Ras Algethi:
Jojo, nejhorší na tom je, že například při rybolovu se vytáhnou ryby a nikdo je neomráčí ani nezabije prostě se ta hromada udusí.. pak vyberou jen druh ryb který chcou a ten mrtvý zbytek (kterého je třeba polovina) vyhážou zpátky... Příroda je sice krutá, ale asi bychom měli mít úctu ke každému životu a smrt zařídit bezbolestně a bez stresu pokud se vážně považujeme za nejvyspělejší druh.. Koneckonců ikdybychom byli všichni vegetariáni, zemědělství pro zelezinu má ještě horší dopady na přírodu..
Dom2
napsal(a):
Jojo, nejhorší na tom je, že například při rybolovu se vytáhnou ryby a nikdo je neomráčí ani nezabije prostě se ta hromada udusí.. pak vyberou jen druh ryb který chcou a ten mrtvý zbytek (kterého je třeba polovina) vyhážou zpátky... Příroda je sice krutá, ale asi bychom měli mít úctu ke každému životu a smrt zařídit bezbolestně a bez stresu pokud se vážně považujeme za nejvyspělejší druh.. Koneckonců ikdybychom byli všichni vegetariáni, zemědělství pro zelezinu má ještě horší dopady na přírodu..
Přesně tak.
Mě nevadí jíst maso, sice občas, ale jíst.
Mě vadí způsob chovu a způsob zabíjení.
A hlavně to strašlivé plýtvání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Přesně tak.
Mě nevadí jíst maso, sice občas, ale jíst.
Mě vadí způsob chovu a způsob zabíjení.
A hlavně to strašlivé plýtvání.
Jo to můžu podepsat.Kdyby se tolik neplýtvalo a mírně používal mozek místo nesmyslných ekonomických ukazatelů měli bychom ještě naději.Jsou pouze dvě možnosti jak tohle může dopadnout.Lidstvo se uskromní=nesmysl a pak tedy druhá možnost je vyčerpání zdrojů a katastrofa neskutečných rozměrů.Nejsme ani tak inteligentní, aby jsme dokázali udržet populaci v rozumných mezích, udržitelných dlouhodobě a tím pádem i spotřebu.Copak po lidech bych to nechtěl nějaké vážnější zamyšlení, ale po vůdcích světa bych to docela požadoval.Ti už by měli mít rozum a nechci aby to zase dopadlo válkou jako vždy, když nás dovedou do slepé uličky..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo to můžu podepsat.Kdyby se tolik neplýtvalo a mírně používal mozek místo nesmyslných ekonomických ukazatelů měli bychom ještě naději.Jsou pouze dvě možnosti jak tohle může dopadnout.Lidstvo se uskromní=nesmysl a pak tedy druhá možnost je vyčerpání zdrojů a katastrofa neskutečných rozměrů.Nejsme ani tak inteligentní, aby jsme dokázali udržet populaci v rozumných mezích, udržitelných dlouhodobě a tím pádem i spotřebu.Copak po lidech bych to nechtěl nějaké vážnější zamyšlení, ale po vůdcích světa bych to docela požadoval.Ti už by měli mít rozum a nechci aby to zase dopadlo válkou jako vždy, když nás dovedou do slepé uličky..
No ono se lehko háže zodpovědnost na hlavy států, na zkorumpované ekologické skupiny, vůdce světa, šéfy organizací...Ale těmi největšími viníky jsme každý z nás.. Nadáváme na to, jak se špatně a neekologicky hospodaří, ale chodíme pravidelně do supermarketů, jezdíme autem do práce, jídlo kupujeme v tuně mikrotenu, připojíme se na internet a už nám huba jede.. Nadáváme na systém, bez kterého bychom nepřežili ani den, až budete žít ekologicky (což si v dnešní době ani neumíme představit) tak můžete ukazovat na druhé..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Dom2
napsal(a):
No ono se lehko háže zodpovědnost na hlavy států, na zkorumpované ekologické skupiny, vůdce světa, šéfy organizací...Ale těmi největšími viníky jsme každý z nás.. Nadáváme na to, jak se špatně a neekologicky hospodaří, ale chodíme pravidelně do supermarketů, jezdíme autem do práce, jídlo kupujeme v tuně mikrotenu, připojíme se na internet a už nám huba jede.. Nadáváme na systém, bez kterého bychom nepřežili ani den, až budete žít ekologicky (což si v dnešní době ani neumíme představit) tak můžete ukazovat na druhé..
Bohužel Rasíku lidi musí mít vedení..Bez toho je to jen hloupoučké stádo ovcí.Musí následovat a k tomu mají velmi nízké pudy v sobě.I móda je jen následování a jak panečku funguje skvěle. Takže ten kdo se staví do čela, je zodpovědný za činnost celého stáda.Samozřejmě ti lidi budou tvrdit jak jsou svobodní a rozhodují se podle svého uvážení..Nikdo je nevlivňuje a tak podobně.Sám jsem byl mírně proškolen moderní propagandou, aby jsme věděli jak šířit tu správnou myšlenku.Začal jsem si rychle uvědomovat spojitosti se svým domovem a objevoval techniku propagandy snad ve všem na co se podívám.Neskutečně promakaný systém ovlivňování lidí a ti nic netuší.Ani je to nenapadne jak jsou jemně již od útlého dětství přesně směřováni tam kam by možná sami nikdy nedošli.Jinak to tu probírat už raději nebudeme.Lidi si budou myslet že mi hráblo a stejně to nemá cenu.Lidi ti nesleví ze svého pohodlí a blahobytu ani o píď.Musí jim to opět někdo sebrat a zakázat.Jedině tak to funguje.

Ras Algethi, Sisi: Tak tak.
Jsem napr. prekvapena, kolik kg / clovek v CR se uvadi vyprodukovaneho odpadu za rok. Mysleno tedy potravinoveho odpadu. Uprimne...ne, ze by se nam nic v lednici nezkazilo, ale jsou to spis deka nez kila. (vyhoda cizich slepic v blizkosti, ktere dokazi jeste vetsinu toho zpracovat). Take nas nakupni kosik s "mesicnim" nakupem je spis po dne, nez aby pretekal. Vzdycky si rikam, jak to ti lide dokazi snist? Obden dokoupim pecivo a ovoce/zeleninu, maso mame vlastni a pak uz toho tolik potreba neni... Nevim, no. Prijde mi to snadne, pri te okamzite dostupnosti vseho ted, ze clovek drzi jen "nezbytne nutne" zasoby. Pak nevyhazuje zkazena kila potravin... A tak je to se vsim. Od vody po spotrebni zbozi. Vse je jen o tom, jak lide chteji premyslet a neusnadnovat si zivot vsim, co je jim nabidnuto a podsouvano
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ras Algethi, Sisi: Tak tak.
Jsem napr. prekvapena, kolik kg / clovek v CR se uvadi vyprodukovaneho odpadu za rok. Mysleno tedy potravinoveho odpadu. Uprimne...ne, ze by se nam nic v lednici nezkazilo, ale jsou to spis deka nez kila. (vyhoda cizich slepic v blizkosti, ktere dokazi jeste vetsinu toho zpracovat). Take nas nakupni kosik s "mesicnim" nakupem je spis po dne, nez aby pretekal. Vzdycky si rikam, jak to ti lide dokazi snist? Obden dokoupim pecivo a ovoce/zeleninu, maso mame vlastni a pak uz toho tolik potreba neni... Nevim, no. Prijde mi to snadne, pri te okamzite dostupnosti vseho ted, ze clovek drzi jen "nezbytne nutne" zasoby. Pak nevyhazuje zkazena kila potravin... A tak je to se vsim. Od vody po spotrebni zbozi. Vse je jen o tom, jak lide chteji premyslet a neusnadnovat si zivot vsim, co je jim nabidnuto a podsouvano
http://zachranjidlo.cz/kolik-se-plytva/
Ano vyhodí se toho nechutné množství.