Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2018 22:19
kivus

XXX.XXX.114.213

ahoj, mám už 4tou přilbu a pokaždé stejný případ... po pár minutách mě začne bolet hlava a bolí i po sundání... velikost mám správnou, vadí mi i na volno smajlík vlastně mě bolí hlava z čehokoliv na hlavě ( kšiltovka, čelenka). Máte někdo stejný problém? dnes jsem to nevydržela a přilbu sundala během vyjížďky... to byla úleva... Jak to prosím řešíte? Děkuju.

20.6.2018 22:30
kallisto

XXX.XXX.135.175

Musí být opravdu měkce polstrovaná. Dají se dokoupit polstry navíc nebo vypodložit ručně. Tobě by asi pomohlo pokud by byla nastavitelná kolečkem nebo páskem a při bolesti o chloupek povolit. Bolí kde? Na bocích?

20.6.2018 22:33
kivus

XXX.XXX.114.213

kallisto napsal(a):
Musí být opravdu měkce polstrovaná. Dají se dokoupit polstry navíc nebo vypodložit ručně. Tobě by asi pomohlo pokud by byla nastavitelná kolečkem nebo páskem a při bolesti o chloupek povolit. Bolí kde? Na bocích?

no já bych řekla že to nebolí po obvodu ale nahoře směrem k čelu... prostě jak když to jen na tu hlavu položíš, tak nahoře...

20.6.2018 22:37
Terven

XXX.XXX.110.147

kivus napsal(a):
ahoj, mám už 4tou přilbu a pokaždé stejný případ... po pár minutách mě začne bolet hlava a bolí i po sundání... velikost mám správnou, vadí mi i na volno smajlík vlastně mě bolí hlava z čehokoliv na hlavě ( kšiltovka, čelenka). Máte někdo stejný problém? dnes jsem to nevydržela a přilbu sundala během vyjížďky... to byla úleva... Jak to prosím řešíte? Děkuju.

Mívala jsem stejný problém s přilbou Choplin, zhruba po půl hodině jízdy mě začala naprosto nesnesitelně bolet hlava, jako by v jednom místě, bylo to něco mezi bolestí a pálením, přitom velikost seděla, dodnes si ten pocit umím vybavit. Bohužel přilba nebyla nastavitelná, takže jsem často končila vyjížďku tak, že jsem ji musela sundat.
Pak jsem pořídila helmu Casco, u které šlo regulovat dotažení za jízdy jednou rukou a bylo po problému. V této helmě dodnes jezdí moje dcera a též nemá problém.
Choplinku jsem tenkrát prodala a myslím, že nová majitelka s ní byla spokojená. A ještě dodám, že mi to ta přilba začala dělat až teprve pár let po koupi, vymýšlela jsem tenkrát nejrůznější hypotézy, proč se to děje, nepřišla jsem na nic smajlík

20.6.2018 22:40
kivus

XXX.XXX.114.213

Terven napsal(a):
Mívala jsem stejný problém s přilbou Choplin, zhruba po půl hodině jízdy mě začala naprosto nesnesitelně bolet hlava, jako by v jednom místě, bylo to něco mezi bolestí a pálením, přitom velikost seděla, dodnes si ten pocit umím vybavit. Bohužel přilba nebyla nastavitelná, takže jsem často končila vyjížďku tak, že jsem ji musela sundat.
Pak jsem pořídila helmu Casco, u které šlo regulovat dotažení za jízdy jednou rukou a bylo po problému. V této helmě dodnes jezdí moje dcera a též nemá problém.
Choplinku jsem tenkrát prodala a myslím, že nová majitelka s ní byla spokojená. A ještě dodám, že mi to ta přilba začala dělat až teprve pár let po koupi, vymýšlela jsem tenkrát nejrůznější hypotézy, proč se to děje, nepřišla jsem na nic smajlík

ach jo, to abych sháněla další přilbu smajlík).

20.6.2018 22:41
lenacia

XXX.XXX.173.31

To chce za doktorem, může to být hodně věcí.

20.6.2018 22:45
kivus

XXX.XXX.114.213

lenacia napsal(a):
To chce za doktorem, může to být hodně věcí.

jako k lidskému? ani nevím jestli nějakého znám, vedu jen veterináře

Neregistrovaný uživatel

20.6.2018 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

kivus napsal(a):
jako k lidskému? ani nevím jestli nějakého znám, vedu jen veterináře

Můžete tam jet i na koni, aby to nebyl takový šok pro Vás.

20.6.2018 22:55
kivus

XXX.XXX.114.213

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Můžete tam jet i na koni, aby to nebyl takový šok pro Vás.

to jako fakt... myslíte že mám jít za doktorem s tímhle? že mě bolí hlava z helmy?

20.6.2018 23:02
Terven

XXX.XXX.110.147

kivus napsal(a):
to jako fakt... myslíte že mám jít za doktorem s tímhle? že mě bolí hlava z helmy?

V klidu, taky by mě nenapadlo kvůli tomu chodit k doktoru...prostě to tlačilo na nějaké body, no
vzhledem k tomu, že už je to víc než pět let zpět a žiju, nebylo to zřemě nic vážného

20.6.2018 23:06
Dom2

XXX.XXX.21.26

Bolest, přecitlivělost hlavy může signalizovat něco vážného..Je prostě třeba být soudný a rozhodnout se jestli je problém u mě nebo u helmy..

Neregistrovaný uživatel

20.6.2018 23:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

kivus napsal(a):

Ano.To opravdu může signalizovat problém.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2018 00:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, mám také problémek, bolí mě taky hlava- tak prostě nějak neurčitě, mám Casco mistrál, po uvolnění kolečka vzadu na utažení helmy nastane úleva, už jsem si zvykla, asi prostě nějaký akupresurní bod, podkožní utlačená žíla, občas během ježdění povolím, utáhnu...

21.6.2018 01:04
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Ano, hlava vás může bolet od krční páteře. Třeba je ta helma těžká. Nebo máte citlivé první větve trojklanného nervu. Zašla bych na neurologii k dovyšetření.

21.6.2018 02:28
lenacia

XXX.XXX.173.31

kivus napsal(a):

Řekla ste, že máte problém i u jiných pokrývek hlavy jako je kšiltovka či dokonce jen čelenka. Proto si myslím že návštěva doktora je na místě.
Nemusí to samozřejmě nic být, ale taky se může jednat o nějaký problém.
Já si také myslela, že špinění během menstruace a velmi silné menstruace nic neznamenají, že to mám prostě v rodině a není to nic než nepříjemná věc...
A pak sem málem umřela na chudokrevnost z nedostatku železa.
Nepodceňujte vaše příznaky.

21.6.2018 06:51
kivus

XXX.XXX.114.213

tak i když přilba nemá nastavitelné kolečko, podařilo se mi ji uvolnit a mám ji dostatečně volnou, vyzkouším ji teda ještě takhle a jestli to bude stejné zajdu k doktorovi. Hlava mě bolela až do rána, kdy jsem si bohužel vzala ibalgin, páč se mi s bolestí hlavy špatně pracuje...

21.6.2018 09:14
bassrock

XXX.XXX.251.2

Naprosto chápu. Já helmu jedině s kolečkem - na koně i na lyže (jindy helmu nenosím, na kole nejezdím)
Jsem migrenik a často mám z helmy bolesti hlavy. Naučila jsem se pokaždé pohnout kolečkem tak, aby mi byla helma volnější a trochu dotahovat později. Každý den mám jinde hranici "dotažitelnosti" helmy
Taky hodně záleží na vnitřním tvaru helmy, musí opravdu dobře sedět a nikde se zbytečně neopírat o hlavu - jak píše nade mnou, aby zbytečně netlačila na nervové body nebo podkožní žíly. Svou helmu jsem kupovala snad tři hodiny, v Equiservisu jsem vyzkoušela úplně všechny kolečkové, co tam měli a nakonec vybrala tu co nejmíň vadila. Musíte opravdu přesně vědět, kde vadí kontakt s hlavou a vybírat pečlivě, klidně nechat v obchodě helmu na hlavě déle, zkoušet dotáhnout nebo povolit apod. Obsluha v Equiservisu byla velmi chápavá a dovolila mi brouzdat po prodejně s helmou na hlavě

A návštěva neurologa také není od věci, se svou jsem probírala zrovna i tu helmu a schválila mi postup výběru. Každopádně já už se svou migrénou umím žít, znám spouštěč i průběh a celkem odhadnu, kdy hrozí ataka.

Přeji šťastnou ruku při výběru helmy!

21.6.2018 09:48
Terven

XXX.XXX.110.147

bassrock napsal(a):
Naprosto chápu. Já helmu jedině s kolečkem - na koně i na lyže (jindy helmu nenosím, na kole nejezdím)
Jsem migrenik a často mám z helmy bolesti hlavy. Naučila jsem se pokaždé pohnout kolečkem tak, aby mi byla helma volnější a trochu dotahovat později. Každý den mám jinde hranici "dotažitelnosti" helmy
Taky hodně záleží na vnitřním tvaru helmy, musí opravdu dobře sedět a nikde se zbytečně neopírat o hlavu - jak píše nade mnou, aby zbytečně netlačila na nervové body nebo podkožní žíly. Svou helmu jsem kupovala snad tři hodiny, v Equiservisu jsem vyzkoušela úplně všechny kolečkové, co tam měli a nakonec vybrala tu co nejmíň vadila. Musíte opravdu přesně vědět, kde vadí kontakt s hlavou a vybírat pečlivě, klidně nechat v obchodě helmu na hlavě déle, zkoušet dotáhnout nebo povolit apod. Obsluha v Equiservisu byla velmi chápavá a dovolila mi brouzdat po prodejně s helmou na hlavě

A návštěva neurologa také není od věci, se svou jsem probírala zrovna i tu helmu a schválila mi postup výběru. Každopádně já už se svou migrénou umím žít, znám spouštěč i průběh a celkem odhadnu, kdy hrozí ataka.

Přeji šťastnou ruku při výběru helmy!

Asi tak...zažila jsem osobu, které se rozjela bolest hlavy i po stažení vlasů do gumičky.

21.6.2018 10:33
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Já bych hned neplašila s neurologem. Mimo nepadnoucí, příliš malou nebo příliš utaženou helmu může být bolest hlavy při nošení jen reakcí na nadměrný stres a únavu, kterým můžete být vystavená v běžném životě a tělo se prostě jen snaží to nějak dát najevo.

Jděte do nějakého obchodu, kde mají hodně přileb a pořádně si všechny vyzkoušejte a vyberte tu, která sedí nejlíp. Zkusila bych i přilby Las, pokud se k nim dostanete, jsou pro vytrvalost a dělané na to, aby byly pohodlné. Sice dražší, ale hlavu máte jen jednu. Jo a není od věci zjistit vaši správnou velikost hlavy pro přilbu (krejčovský metr volně obtočit kolem čela cca 1cm nad obočím a výsledek je vaše velikost) - někteří se snaží na hlavu narvat menší přilbu než mají mít, protože větší blbě vypadá a pak to opravdu může skončit bolestí hlavy

Já jsem měla ze začátku stejný problém, ale potom jsem jich hodně odzkoušela a nakonec našla tu správnou Casco Mistral, je lehká, má dostatečné větrací otvory a kolečko a hlava z ní nebolí ani po dlouhém a náročném pobytu v sedle (vytrvalost).

21.6.2018 13:11
bassrock

XXX.XXX.251.2

Tak culík jsem nemohla nikdy nosit - to byla stoprocentní úspěšnost vyvolání migrény

Když bude koně tlačit sedlo - zavoláte sedláře, fyzio, chiro, vet, investujete do nových sedel... když vás bolí hlava z přilby tak, že nemůžete spát - mávnete nad tím rukou s podotekem ále nebudu plašit, lupnete do sebe Ibalgin a zakoupíte novou helmu ?
No nevím, jedna návštěva neurologie zase není taková ztráta času a je zdarma.
Ale každý je pánem svého osudu.

21.6.2018 13:28
Horsana

XXX.XXX.40.140

Som na tom rovnako.

Migrénu mi môže spustiť tesná čelenka, šiltovka, alebo zle zatiahnutý cop.

Prilbu na jazdenie popravde som nosila iba keď mi to nakázal zamestnávateľ, ale mala kolečko, takže navoľno a no problem, bola to značka Casco.

21.6.2018 13:47
Terven

XXX.XXX.110.147

bassrock napsal(a):
Tak culík jsem nemohla nikdy nosit - to byla stoprocentní úspěšnost vyvolání migrény

Když bude koně tlačit sedlo - zavoláte sedláře, fyzio, chiro, vet, investujete do nových sedel... když vás bolí hlava z přilby tak, že nemůžete spát - mávnete nad tím rukou s podotekem ále nebudu plašit, lupnete do sebe Ibalgin a zakoupíte novou helmu ?
No nevím, jedna návštěva neurologie zase není taková ztráta času a je zdarma.
Ale každý je pánem svého osudu.

Nejsem migrenik, měla jsem problém jen s touto konkrétní přilbou, matně si vybavuju, že cosi podobného mi kdysi způsobila i kšiltovka, souviselo to zřejmě obojí se stlačením nějakého bodu po obvodu hlavy, poněvadž po sundání dotyčné věci ta bolest ustala naráz. Ibalgin nebylo třeba.
Řešila jsem to v té době i v diskuzi na EQCH a pamatuju si, že tam kdosi popisoval stejnou zkušenost s helmou na snowboard.
U mě to opravdu vyřešila koupě helmy Casco, od té doby byl klid smajlík

21.6.2018 14:12
lenacia

XXX.XXX.173.31

Terven napsal(a):
Nejsem migrenik, měla jsem problém jen s touto konkrétní přilbou, matně si vybavuju, že cosi podobného mi kdysi způsobila i kšiltovka, souviselo to zřejmě obojí se stlačením nějakého bodu po obvodu hlavy, poněvadž po sundání dotyčné věci ta bolest ustala naráz. Ibalgin nebylo třeba.
Řešila jsem to v té době i v diskuzi na EQCH a pamatuju si, že tam kdosi popisoval stejnou zkušenost s helmou na snowboard.
U mě to opravdu vyřešila koupě helmy Casco, od té doby byl klid smajlík

tak je jasné, že každý může mít nějaké body, které když se stlačí tak ho začne bolet hlava či cokoliv... Já takhle nemůžu nosit roláky či cokoliv s vyšším pevným krkem, protože pak nedokážu pořádně dýchat.
Ale nevidím důvod proč bychom "plašili neurologem", co to je upřímě za blbost tohle říct? Nejsme nikdo z nás (asi) doktoři, abychom zfleku řekli, že příšerná bolest hlavy z nošení helmy nic není a návštěva neurologa je ztráta času...
Slečna si může samozřejmě zkusít pořídit casco, může zkusit nastavovat kolečko, ale pokud ji z helmy bolela hlava ještě celou noc až na prášky... to bych si raději fakt zašla za neurologem. Na zdravotko jdou z z našich platů nemalé peníze každý měsíc a vyšetření je zdarma, proč to neudělat. Buďto to nic není, a tak si může člověk oddychnout a jít zkusit novou helmu, a nebo to nedejbože může něco být, a pak je dobré to podchytit včas.
Jak řekla Bassrock, u koní když mají problém a něco je bolí, voláme odborníka, ale na sebe z nějakého nepochopitelného důvodu kašleme. Protože to nevidíme jako důležité. A protože jen 'plašíme'...

21.6.2018 14:44
Terven

XXX.XXX.110.147

lenacia napsal(a):
tak je jasné, že každý může mít nějaké body, které když se stlačí tak ho začne bolet hlava či cokoliv... Já takhle nemůžu nosit roláky či cokoliv s vyšším pevným krkem, protože pak nedokážu pořádně dýchat.
Ale nevidím důvod proč bychom "plašili neurologem", co to je upřímě za blbost tohle říct? Nejsme nikdo z nás (asi) doktoři, abychom zfleku řekli, že příšerná bolest hlavy z nošení helmy nic není a návštěva neurologa je ztráta času...
Slečna si může samozřejmě zkusít pořídit casco, může zkusit nastavovat kolečko, ale pokud ji z helmy bolela hlava ještě celou noc až na prášky... to bych si raději fakt zašla za neurologem. Na zdravotko jdou z z našich platů nemalé peníze každý měsíc a vyšetření je zdarma, proč to neudělat. Buďto to nic není, a tak si může člověk oddychnout a jít zkusit novou helmu, a nebo to nedejbože může něco být, a pak je dobré to podchytit včas.
Jak řekla Bassrock, u koní když mají problém a něco je bolí, voláme odborníka, ale na sebe z nějakého nepochopitelného důvodu kašleme. Protože to nevidíme jako důležité. A protože jen 'plašíme'...

To o tom plašení jsem nepsala já ale pokud by šlo o mě a měla bych problém jen a jen s přilbou, taky bych neplašila
To píšu jenom za sebe, samozřejmě, každého věc. A určitě na sebe nekašlu, jen si to "nekašlání" představuju jinak než běžet s každou divností k doktoru.

21.6.2018 14:55
lenacia

XXX.XXX.173.31

Terven napsal(a):
To o tom plašení jsem nepsala já ale pokud by šlo o mě a měla bych problém jen a jen s přilbou, taky bych neplašila
To píšu jenom za sebe, samozřejmě, každého věc. A určitě na sebe nekašlu, jen si to "nekašlání" představuju jinak než běžet s každou divností k doktoru.

Já vím že nepsala, vzala sem to celkově.

21.6.2018 15:35
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Terven napsal(a):

Presne toto sa mi stáva tiež z Choplinkou. Veľkosť sedí, nie je nastaviteľná. Tlačí ma v jednom bode vždy nad ľavým uchom hodinu v nej odjazdím, ale keď ju mám mať dlhšie ide ma z nej poraziť. Nakoľko ju nosím ale iba na vychádzky tak kúpu novej riešim už tak asi 5 rokov
No keď sme už pri takejto téme mohol by niekto poradiť nejakú dobrú ktorú by som poprípade mohla nosiť aj na bicykel (veď načo kupovať dve nie?!)
Pozerala som túto viete dať niekto recenziu? :)
https://www.jazdecke.sk/jazdecke-prilby/122-jazdeck%C3%A1-prilba-swing-h12-ridebike.html.

21.6.2018 20:40
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

u nás nenosí přilbu nikdo a mame po problému

Neregistrovaný uživatel

21.6.2018 20:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já mám jenom po dědečkovi helmu.Byl za války u elektrikářů.

21.6.2018 21:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

kivus napsal(a):

Mám to taky tak. Nesnáším nic na hlavě, max kapuci a ve velké zimě tenoučkou flísovou čepičku.
Přilba mě taky bolí, podle rozpoložení. Když jsem v pohodě, tak jen tlačí, když mi není "do skoku", tak vyloženě bolí. Snesu ji na hlavě tak půl druhé hodiny. Přizpůsobuji tomu délku vyjížděk. Pokud je delší, dojíždím s bolavou hlavou.
Ono je to asi tak, že buď bolavá a celá nebo nebolavá a možná rozbitá.
Jezdívala jsem bez, ale na absolutně spolehlivém koni. Teď mám kobylu, je fajn, ale občas uskočí a mě už není dvacet.
Takže kompromis. Bohužel.

21.6.2018 21:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

katkaa1 napsal(a):
Presne toto sa mi stáva tiež z Choplinkou. Veľkosť sedí, nie je nastaviteľná. Tlačí ma v jednom bode vždy nad ľavým uchom hodinu v nej odjazdím, ale keď ju mám mať dlhšie ide ma z nej poraziť. Nakoľko ju nosím ale iba na vychádzky tak kúpu novej riešim už tak asi 5 rokov
No keď sme už pri takejto téme mohol by niekto poradiť nejakú dobrú ktorú by som poprípade mohla nosiť aj na bicykel (veď načo kupovať dve nie?!)
Pozerala som túto viete dať niekto recenziu? :)
https://www.jazdecke.sk/jazdecke-prilby/122-jazdeck%C3%A1-prilba-swing-h12-ridebike.html.

Přilba vypadá moc hezky. Zkušenost s ní nemám.
Má přilba je asi 10 let stará, naštěstí(ťuk, ťuk) nepadaná.Mám variantu na tuto: http://www.jezdeckepotreby-lemans.cz/jezdeckepotreby/eshop/23-1-Helmy-cepice/60-2-Helmy/5/227-Prilba-Casco-Master-2
Je tam moc fajn ten patent pro nastavení upevnění pod bradou. Nepojíždí u ní žádné popruhy, takže ve finále máte jednu tkaničku dlouhou a přilbu našišato.
Já už jsem taky přemýšlela nad jednou na obě aktivity, ale nepasuje mi žádná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík