Deka proti hmyzu

Hannoverský teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2018 13:42
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Možno som v tomto staromódna, ale nikdy som kone nedekovala žiadnymi dekami. V lete sme si zatiaľ vždy vystačili s repelentom, avšak tento rok začínam byť už zúfalá. Neviem čo už na tú háveď použiť, nefunguje ani Absorbine Ultrashield (ten vôbec) a Endure čiastočne tak 2-3 dni, no nejaké ovady sadajú aj tak. A tak uvažujem o deke, ale vôbec neviem aká je dobrá, tie lacnejšie nemajú zapínanie pod bruchom tak mi to príde že pod nich hmyz nalieta aj tak a bojím sa, či sa pod tým kôň nebude ešte viac potiť. Teda hlavne vo variante aj s krkom a ušami, alebo aj s maskou. Ak niekto máte takú s ktorou ste mimoriadne spokojný, alebo naopak viete povedať že túto určite nie tak prosím poraďte

22.6.2018 17:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud máte normálně rostlého koně, doporučuji Bucasky. Materiál je perfektní, deky jsou po stranách delší. Přes břicho lacl. Mé kobyle je bohužel krátký krk. Ale jak píšu, normálně rostlému koni by měl být.A dají se koupit u nás.
Deku s krkem. Uši už ne. Kupte kvalitní masku. Masku Bucas ne. Nedrží tvar. A je příliš hustá.
Dobrá maska je tato, i když mám výhrady k barvě síťoviny, ale já už si dost vymýšlím.
http://www.spokojenykun.eu/repelenty/Cashel-Crusader-Standard-Ruzova-d11858.htm
Jo, tu zebrovanou deku nekupujte, barva pouští!
Na první fotce kobyla v Bucasce, na druhé deka Loesdau + obřišník.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2018 18:34

Taky bych doporučila Bucasku, jako Sissi, myslím, že i stejný typ https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/deky-na-kone-a-psy/sitovane-a-ekzemove-deky-na-kone/bucas-sitovane-a-ekzemove-deky/deka-sitovana-bucasbuzzoff-full-neck.html používám už sedm let na muchaře, vyzkoušela jsem dek hodně i hodně drahých, ale vždycky se k téhle pokorně vracím. Materiál lehký, po dešti rychle schne, kůň se v ní nepotí, jen v opravdu velkém vedru mívá mokrý flek pod vypodloženým zapínáním pod krkem, dobře mu sedí. Co se týká masky, náš všechno sejme, takže používám třetím rokem takové ty natahovací punčochy.
Nevyhovuje mi Bucaska https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/deky-na-kone-a-psy/sitovane-a-ekzemove-deky-na-kone/bucas-sitovane-a-ekzemove-deky/deka-sitovana-bucas-freedom-full-neck-kolekce-2018.html je bez břišního dílu a jiná materiálově.

22.6.2018 20:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky bych doporučila Bucasku, jako Sissi, myslím, že i stejný typ https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/deky-na-kone-a-psy/sitovane-a-ekzemove-deky-na-kone/bucas-sitovane-a-ekzemove-deky/deka-sitovana-bucasbuzzoff-full-neck.html používám už sedm let na muchaře, vyzkoušela jsem dek hodně i hodně drahých, ale vždycky se k téhle pokorně vracím. Materiál lehký, po dešti rychle schne, kůň se v ní nepotí, jen v opravdu velkém vedru mívá mokrý flek pod vypodloženým zapínáním pod krkem, dobře mu sedí. Co se týká masky, náš všechno sejme, takže používám třetím rokem takové ty natahovací punčochy.
Nevyhovuje mi Bucaska https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/deky-na-kone-a-psy/sitovane-a-ekzemove-deky-na-kone/bucas-sitovane-a-ekzemove-deky/deka-sitovana-bucas-freedom-full-neck-kolekce-2018.html je bez břišního dílu a jiná materiálově.

To bude nějaká basic řada, do toho bych nešla.
Ten rozdíl v ceně není velký, proti dražším, ale nejspíš bude velký v kvalitě provedení.

22.6.2018 20:57

sisi58 napsal(a):
To bude nějaká basic řada, do toho bych nešla.
Ten rozdíl v ceně není velký, proti dražším, ale nejspíš bude velký v kvalitě provedení.

Jo, máte pravdu, mám ji a je tak tenká, že ji hovádi mají na háku, vesele sajou skrz a břicho nekryje vůbec..

22.6.2018 20:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jo, máte pravdu, mám ji a je tak tenká, že ji hovádi mají na háku, vesele sajou skrz a břicho nekryje vůbec..

Škoda, že se výrobce snížil k takovým nedodělkům. Kazí jim to renomé.

22.6.2018 22:00
Mellara

XXX.XXX.49.86

Já deky proti hmyzu nepoužívám, jen masky, koníci problém nemívají. Jen na muchaře jsem používala, měla jsem tu stejnou bucasku, jak tady holky posílaly, a spokojenost. Proti hmyzu funguje, je lehká, koníkovi nepřekáží, nehřeje...

25.6.2018 15:22
katkaa1

XXX.XXX.43.146

sisi58 napsal(a):
Pokud máte normálně rostlého koně, doporučuji Bucasky. Materiál je perfektní, deky jsou po stranách delší. Přes břicho lacl. Mé kobyle je bohužel krátký krk. Ale jak píšu, normálně rostlému koni by měl být.A dají se koupit u nás.
Deku s krkem. Uši už ne. Kupte kvalitní masku. Masku Bucas ne. Nedrží tvar. A je příliš hustá.
Dobrá maska je tato, i když mám výhrady k barvě síťoviny, ale já už si dost vymýšlím.
http://www.spokojenykun.eu/repelenty/Cashel-Crusader-Standard-Ruzova-d11858.htm
Jo, tu zebrovanou deku nekupujte, barva pouští!
Na první fotce kobyla v Bucasce, na druhé deka Loesdau + obřišník.

Práve, že kobyla je vysoká 180 cm a má krk ako žirafa tak aspoň viem že bucasku tým pádom ani nebudem riskovať :)
Určite chcem niečo s krkom tak skúsim pozerať čo je dosť dlhé..
Maska vyzerá super mne tá farba teda vôbec nevadí a majú aj veľkosť warmblood - že vraj pre teplokrvníkov s kýblovou hlavou tak to by nám mohlo sedieť

25.6.2018 20:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

katkaa1 napsal(a):
Práve, že kobyla je vysoká 180 cm a má krk ako žirafa tak aspoň viem že bucasku tým pádom ani nebudem riskovať :)
Určite chcem niečo s krkom tak skúsim pozerať čo je dosť dlhé..
Maska vyzerá super mne tá farba teda vôbec nevadí a majú aj veľkosť warmblood - že vraj pre teplokrvníkov s kýblovou hlavou tak to by nám mohlo sedieť

Pokud máte velikána, tak to bude problém.
Jediná deka s krkem, která pasovala, je tato:
https://www.loesdau.de/loesdau-fliegendecke-mit-halsteil-brasilia-54539.html
Ale aby muchařce koukaly uši, to fakt nejde. Tak jsem konec ustřihla a dala masku. Viz fotky. Opravdu se bojím, že budete muset pátrat v cizině. Syn mi deku koupil v Německu.

29.6.2018 10:05
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Sisi ďakujem táto vyzerá super, moja nie je muchárka najväčší problém máme na hrudi tam ju vedia také tie malé mušky rozkúsať má tam hrozne citlivú kožu. Preto som aj hľadala s krkom. Čakala by som že maska sa pod toto zmestí keď ju nasadíte ako prvú ale ak nie tak sa inšpirujem a tiež odstrihnem aj keď pri takej drahej deke budem pri tom asi aj plakať :).

29.6.2018 15:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

katkaa1 napsal(a):
Sisi ďakujem táto vyzerá super, moja nie je muchárka najväčší problém máme na hrudi tam ju vedia také tie malé mušky rozkúsať má tam hrozne citlivú kožu. Preto som aj hľadala s krkom. Čakala by som že maska sa pod toto zmestí keď ju nasadíte ako prvú ale ak nie tak sa inšpirujem a tiež odstrihnem aj keď pri takej drahej deke budem pri tom asi aj plakať :).

Mám už druhou deku tohoto typu.
Taky jsem byla "špatná", že ji stříhám, ale muchaři mají bez masky s oušky, uši strašně rozkousané. A má kobyla si je navíc dře o všechno, co je po ruce.

2.7.2018 08:35
bassrock

XXX.XXX.251.2

Můžu dotaz - asi hloupý, ale nikdy jsem neviděla deku proti mouchám naživo, tak prosím mě berte jako naprostého laika.
Pomůže deka proti muchničkám na vemínku a mezi kýtami? Kobyla je tam strašně nateklá, je citlivější než ostatní koně ve stádě, ty jsou na tom o moc lépe. Přemýšlím, čím jí pomoci - mažu repelentní mastí, stříkám repelent, ale pořád je chudák oteklá a rozkousaná.

2.7.2018 10:00

Žádná z dek, kterou jsem měla já, tyhle oblasti nekryla. Alergika mažu vysokou vrstvou vazelíny, je to pak lepší, pokud vám nevadí, že je kůň mastný a špinavý. Když jsme byli na dovolené v oblasti, kde muchničky byly ve velkém množství, dávala jsem za břišní díl ještě kus záclony, právě kvůli krytí partií bez chlupů.

2.7.2018 10:01

Podle mě spolehlivé krytí mezinoží zajistí asi jen ekzematická deka, jinak ty "obyč" mají sice některé lacl pod břicho, ale tyto citlivé partie jsou obnažené. I když na druhou stranu, jak pak funguje močení? No nevím nevím...

Jinak já mám výbornou zkušenost s dekou QHP (modrozelená), velmi vymakané zapínání, všechny popruhy jsou na gumu se sponou a ještě i suchý zip, materiál je příjemně vzdušný, hovada na něj vůbec nesedají. Lacl pod břicho je přiměřené velikosti a kryje co možná největší část břicha, popruhy kolem zadních nohou brání přetočení deky. Krční díl je dostatečně dlouhý i na krkatého koně.
Druhá deka (černá s kytkama) je značka Imperial riding a ta je sice taky super materiál a hezky velká, ale bohužel má špatně střižený lacl pod břicho, takže mojí vzducholodní kobyle půl břicha kouká...

Jo a pozor - nedávno jsem se dočetla, že pokud dekuji koně, kteří nejsou muchaři, tak je vlastně týrám, protože mají přece ocas a hřívu a já z nich dělám barbíny... takže žak

2.7.2018 10:02

Žádná z dek, kterou jsem měla já, tyhle oblasti nekryla. Alergika mažu vysokou vrstvou vazelíny, je to pak lepší, pokud vám nevadí, že je kůň mastný a špinavý. Když jsme byli na dovolené v oblasti, kde muchničky byly ve velkém množství, dávala jsem za břišní díl ještě kus záclony, právě kvůli krytí partií bez chlupů.

To je super zlepšovák ! Ale jak pak funguje vyprazdňování?

2.7.2018 10:19

V bobkování ho to neomezovalo a čůral skrz, plínku jsem měnila jednou za den.

2.7.2018 13:27
bassrock

XXX.XXX.251.2

Holky, díky!
My bysme potřebovaly asi jen tu záclonu a krytku na ocas
No uvidím, jak to bude kobyla dávat dál, trochu se bojím, že když jí obleču tak jí soudruzi ve výběhu rychle obnaží Ale ta modrozelená je krásná.

Zkazky o týrání jsou k pousmání

2.7.2018 13:29

bassrock napsal(a):
Holky, díky!
My bysme potřebovaly asi jen tu záclonu a krytku na ocas
No uvidím, jak to bude kobyla dávat dál, trochu se bojím, že když jí obleču tak jí soudruzi ve výběhu rychle obnaží Ale ta modrozelená je krásná.

Zkazky o týrání jsou k pousmání

Myši by tutově slušely čipkované kalhotky! Funkce by byla splněna a Myš by byla neodolatelná!

2.7.2018 13:32
bassrock

XXX.XXX.251.2

Jo a namazaná je teď tak, že klouže jak úhoř. A krásně se na tu mastičku lepí prach
Mažu nově tímto, výsledky zatím nejasné, ale kobyla krásně voní

2.7.2018 13:35

Taky tenhle krém mám, ale nevím nevím, co se týká výsledků... A prach lepí vše, co je mastné. Ale voní to krásně, to zase jako jo.

2.7.2018 13:37
bassrock

XXX.XXX.251.2

Myši by tutově slušely čipkované kalhotky! Funkce by byla splněna a Myš by byla neodolatelná!

To mě nenapadlo, ale chtělo by to nadměrnou velikost a hustou krajku... a samozřejmě tyrkysovou barvu

2.7.2018 16:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

bassrock napsal(a):
Můžu dotaz - asi hloupý, ale nikdy jsem neviděla deku proti mouchám naživo, tak prosím mě berte jako naprostého laika.
Pomůže deka proti muchničkám na vemínku a mezi kýtami? Kobyla je tam strašně nateklá, je citlivější než ostatní koně ve stádě, ty jsou na tom o moc lépe. Přemýšlím, čím jí pomoci - mažu repelentní mastí, stříkám repelent, ale pořád je chudák oteklá a rozkousaná.

Síťové deky nepomohou. Na tento problém by měly pomoci deky ekzémové. I když vámi zmiňovaná místa snad ani nejdou zakrýt. Co vím, tak se deky nerozdělují na deky pro "kluky" a deky pro "holky". Tudíž musí být mezi nohami mezera.
Na ty kousance "Swat" (pokud seženete) nebo "Protection Plus". Obě masti zabírají.

2.7.2018 16:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

To je super zlepšovák ! Ale jak pak funguje vyprazdňování?

U kobyl bez problémů.

4.7.2018 08:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
zdravím, jak máte názor na tuto masku? https://www.hidalgo-shop.cz/masky/maska-professional-s-choice-comfort-fit-lycra-3/.

Stránka neexistuje.

4.7.2018 08:17
lenacia

XXX.XXX.173.31

To nechápu. Je to přímý odkaz :/...
Tak jestli budete chtít mi poradit: jděte na hidalgo-shop, v kolonce "proti hmyzu" podkategorie "masky", je to šedivá nebo růžová maska licra za 1250, - Kč.

4.7.2018 08:19

lenacia napsal(a):
zdravím, jak máte názor na tuto masku? https://www.hidalgo-shop.cz/masky/maska-professional-s-choice-comfort-fit-lycra-3/.

Nelíbí se mi, že ta síťka leží na očích, není tam žádné vyztužení.

4.7.2018 08:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):

Tak na 2 hodinky do výběhu. Určitě ne na celý den na pastvinu se stromy.

4.7.2018 11:40
Terven

XXX.XXX.110.147

lenacia napsal(a):
To nechápu. Je to přímý odkaz :/...
Tak jestli budete chtít mi poradit: jděte na hidalgo-shop, v kolonce "proti hmyzu" podkategorie "masky", je to šedivá nebo růžová maska licra za 1250, - Kč.

Do toho bych nešla, nejsem si jistá, že by se koni líbilo mít dlouhodobě na hlavě něco tak natěsno.
O fous levněji jde pořídit Farnamku, která je v super kvalitě, což jsem letošní sezónu neplánovaně zjistila
Dlouho jsem se jí bránila, vadila mi esteticky, nelíbil se mi ten chlupatý lem a provedení vůbec. Vybrala a objednala jsem Cashelku, bohužel mám koně s nekonfekční hlavou - normálně dlouhou, ale hodně úzkou- čili velikost horse byla veliká a velikost cob moc malá.
Přistoupila jsem tedy na vyzkoušení Farnamky a už mi zůstala doma musím konstatovat, že jsem byla blázen, když jsem proti ní měla výhrady. Bezvadně vyztužená, pevná, hodně prostoru kolem očí, bezva je dvousměrnej sucháč- máme ve stádě sundavače
Nakonec jsem vzala na milost i chlupatej lem, protože je tmavě červenej, holčičí
Edit - k tomu výčtu pozitiv musím ještě přidat, že je moc dobře průhledná, což oceňuju.

4.7.2018 15:09
koně

XXX.XXX.174.63

Za nás taky maska Farnam
Máme jí dlouho, drží, občas propláchneme hadicí, koni sedí dobře.
Esteticky se mi nezdá nijak horší, než ty všechny ostatní

4.7.2018 15:14
Terven

XXX.XXX.110.147

koně napsal(a):
Za nás taky maska Farnam
Máme jí dlouho, drží, občas propláchneme hadicí, koni sedí dobře.
Esteticky se mi nezdá nijak horší, než ty všechny ostatní

Jistě. Teď už to taky vidím, že je krásná

4.7.2018 15:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):
Jistě. Teď už to taky vidím, že je krásná

Kobyla nebo maska?

4.7.2018 15:23

Já kupuji masky v Krämeru, zn. Felix Bühler a taky velká spokojenost. Nosní díly jsou odepínatelné.

4.7.2018 15:29
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Kobyla nebo maska?

Myslela jsem maska, ale obě, samozřejmě

4.7.2018 16:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já kupuji masky v Krämeru, zn. Felix Bühler a taky velká spokojenost. Nosní díly jsou odepínatelné.

Jsou krásně průhledné. Není ten materiál choulostivý? Netrhá se?

4.7.2018 16:24

sisi58 napsal(a):
Jsou krásně průhledné. Není ten materiál choulostivý? Netrhá se?

Není, je to taková ta pevná síťovina. Jen teď jak se hodně práší, tak se v ní zachytává prach, tak je musím často prát nebo aspoň oplachovat. A jsou i za krásnou cenu, v akci do 30 eur.

Přidejte reakci

Přidat smajlík