Mám bezvadné rajtky na teplé počasí a dokonce mi i pasují. Ovšem mají jednu nevýhodu. Rajtfleky jsou ze stejného materiálu, jako celé kalhoty. Tedy z látky. Nejezdím nikterak divoce, spíše lehké vyjížďky. Nepotřebuji celokožený sed, ale ty rajtfleky z něčeho neklouzavého bych ocenila.
Máte někdo nějaký nápad?
A co tohle na sedlo do oblasti kolen?
https://www.konikum.cz/protiskluzovy-sprej-na-sedlo-horse-fitform-200ml/.
saola
napsal(a):
A co tohle na sedlo do oblasti kolen?
https://www.konikum.cz/protiskluzovy-sprej-na-sedlo-horse-fitform-200ml/.
Nemáte něco, co bych nastříkala spíš na sebe? Nějak se mi ekluje, postřikovat něčím sedlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Toho protiskluzového mazání na sedlo bych se ale nebál.Devčata to u nás používají a prý výborné.Sedlu to určitě nic neudělá a na omak rukou to na posedlí udělá vážně neklouzavou vrstvu.Ovšem jestli slečnám kloužou rajtky v oblasti sedu raději zkoumat nebudu.Zase takový průzkumák nejsem.
Kdyyysi davno byvaly rajtky bez kozenych kolen. Jezdkyne si je vyrabely a na rajtky nasivaly. Rikala mi to jedna dnes jiz duchodova pani trenerka. Tech kozenych kolen si pry tehdy tak povazovaly, ze je nasivaly jen na zavody a po nich zase odparavaly zpet.
Takze ma rada je zajit do rempa, koupit kousek kuze, vystrihnout na vase rajtky a nasit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

cashamalta
napsal(a):
No teda to jsou rady.
Tak šup sem nějakou lepší

Ja tedy nejsem parkurovy jezdec, ale nejak si proste nedokazu predstavot komfort podkolenek. Navic jsou drahe. Kdyz si koupim jedny stredne kvalitni chapsy, vydrzi mi leta, jsou bezpecna a dobre vypadaji
Sisi, chapsy nosit nechcete?
kallisto
napsal(a):
Kdyyysi davno byvaly rajtky bez kozenych kolen. Jezdkyne si je vyrabely a na rajtky nasivaly. Rikala mi to jedna dnes jiz duchodova pani trenerka. Tech kozenych kolen si pry tehdy tak povazovaly, ze je nasivaly jen na zavody a po nich zase odparavaly zpet.
Takze ma rada je zajit do rempa, koupit kousek kuze, vystrihnout na vase rajtky a nasit.
To neklapne. Dřív byly rajtky z více pevné látky, takže na nich ta kůže "netáhla". Teď jsou hodně pružné materiály, chce to nějakou pružnou, neklouzavou látku.
A nebo se v sedle držet jako klíště!
napsal(a):
Ja tedy nejsem parkurovy jezdec, ale nejak si proste nedokazu predstavot komfort podkolenek. Navic jsou drahe. Kdyz si koupim jedny stredne kvalitni chapsy, vydrzi mi leta, jsou bezpecna a dobre vypadaji
Sisi, chapsy nosit nechcete?
Chapsy nosím. Jenže holeň má být nezávistá na zbytku jezdce, tou se přece na koni držet nemůžu. Mám za ty roky sedlo vyblýskané, jak psí kulky a klouže fest. Prostě potřebuji alespoň nějaký pevný bod na kalhotech, který by mě případně podržel, tedy rajtfleky. Ani není potřeba celokožený sed. Jen těch pár centimetrů čtverečních, které by neklouzaly.
A navíc jen teď, na těch pár měsíců v létě. Na zimu mám rajtky s celokoženým sedem, ale v těch bych se uvařila, když je víc jak 20°C.
Ještě mě napadlo, rajtky v místě kolen navlhčit, ale to by se asi nelíbilo mému sedlu.
Nejspíš to bude ten sprej, co pomůže.
sisi58
napsal(a):
Chapsy nosím. Jenže holeň má být nezávistá na zbytku jezdce, tou se přece na koni držet nemůžu. Mám za ty roky sedlo vyblýskané, jak psí kulky a klouže fest. Prostě potřebuji alespoň nějaký pevný bod na kalhotech, který by mě případně podržel, tedy rajtfleky. Ani není potřeba celokožený sed. Jen těch pár centimetrů čtverečních, které by neklouzaly.
A navíc jen teď, na těch pár měsíců v létě. Na zimu mám rajtky s celokoženým sedem, ale v těch bych se uvařila, když je víc jak 20°C.
Ještě mě napadlo, rajtky v místě kolen navlhčit, ale to by se asi nelíbilo mému sedlu.
Nejspíš to bude ten sprej, co pomůže.
Chapsy...no, přesně mívala jsem je na vnějších stranách vyblejskané úplně dohladka - a to skoro nejezdím, že? o nějakém tření nemohla být ani řeč.
A souhlasím, že nohama by se jezdec držet neměl, ty by měly volně splývat, takže doporučovat chapsy jako fixaci?
Rajtky bez rajtfleků jsem měla a paradoxně to byly moje nejmilejší, bohužel už se rozpadly. Asi jsem divná, ale mě ta klouzavost v oblasti zadku naopak vyhovovala. Po jakémkoliv vychýlení nebo nenadálém pohybu koně jsem si zase pěkně sklouzla do nejhlubšího místa sedla, během jízdy jsem průběžně mohla dolaďovat sed.
Když jsem pak po dlouhé době zase měla rajtflek, měla jsem pocit, že mě drží a nepustí někde, kde nechci...asi se to těžko chápe, pokud se to nezažije a asi to taky souvisí s velikostí pozadí a posedlí
Já mám též nejradši rajtky bez sedu. Jedny mám z rajtfleky, a pak dvoje bez. Z toho jedny hogofogo bílé na huberty. A nějak nepozoruju rozdíl v klouzavosti... V porovnání sed/bez sedu samozřejmě rozdíl je. Ale s/bez rajtfleků na kolenou mi to přijde prašť jako uhoď. A to rozhodně nemám dobrý sed, klidnou holeň. Jezdím tak jízdárnu, občas něco skočím, i ven v různých sedlech.
kapička
napsal(a):
Já mám též nejradši rajtky bez sedu. Jedny mám z rajtfleky, a pak dvoje bez. Z toho jedny hogofogo bílé na huberty. A nějak nepozoruju rozdíl v klouzavosti... V porovnání sed/bez sedu samozřejmě rozdíl je. Ale s/bez rajtfleků na kolenou mi to přijde prašť jako uhoď. A to rozhodně nemám dobrý sed, klidnou holeň. Jezdím tak jízdárnu, občas něco skočím, i ven v různých sedlech.
Kapičko, kdysi jsem jezdila v elasťákách a neřešila to.
Bohužel jsem se po úraze (nikoli na koni, ale na cestě) začala trochu bát. Jezdím v přilbě, ve vestě a už i v rajtkách s celokoženým sedem. Jiné nemám. Ale ty jsou zimní. Mám tedy i letní, ale právě ty klouzavé.
Možná je to jen pocit a ten neklouzavý kousek mě stejně v letu z koně nezastaví, ale cítím se bezpečněji. Tak proto jsem se ptala, co by pomohlo.
Tak jestli je to takhle, tak fakt jedině koupit rajtky se sedem/gripem v letní variantě, protože nějak nevím co by nahradilo sed... Já mám hrozně ráda "džínové" rajtky, mám už druhé, od HKM a jsou fakt tenoučké, lehoučké, prodyšné a ještě vypadaj docela normálně, když jdu cestou na/z koní nakoupit.
kapička
napsal(a):
Tak jestli je to takhle, tak fakt jedině koupit rajtky se sedem/gripem v letní variantě, protože nějak nevím co by nahradilo sed... Já mám hrozně ráda "džínové" rajtky, mám už druhé, od HKM a jsou fakt tenoučké, lehoučké, prodyšné a ještě vypadaj docela normálně, když jdu cestou na/z koní nakoupit.
Máte pravdu.
Jen budu muset chvíli počkat, teď jsem koupila valachovi botičky.

Menší teplo je mi v pantalonech než v rajtkách. A to můžu porovnat i kusy od stejné firmy a ze stejného materiálu. Na léto pokud možno materiál tenký a světlý, béžové pantalony jsou prima, i když mají celokožený sed.
Ještě mě napadá - co pravý a kvalitní beránek na posedlí? Sníží smekavost zadku a nebudete se v něm přehřívat, dobře odvádí nadbytečné teplo, v zimě naopak zahřeje.
lenacia
napsal(a):
a co westernové chapsy?
V létě?
To bych nejspíš zhynula horkem. Už s bezp.vestou jsem jak v sauně. Tričko pod ní můžu po návratu kroutit.
Měla jsem je kdysi na westernové sedlo, ale neosvědčily se. Jsou těžké, neforemné a vcelku k ničemu. Jezdila jsem v riflích a v zimě v australáku.
napsal(a):
Menší teplo je mi v pantalonech než v rajtkách. A to můžu porovnat i kusy od stejné firmy a ze stejného materiálu. Na léto pokud možno materiál tenký a světlý, béžové pantalony jsou prima, i když mají celokožený sed.
Ještě mě napadá - co pravý a kvalitní beránek na posedlí? Sníží smekavost zadku a nebudete se v něm přehřívat, dobře odvádí nadbytečné teplo, v zimě naopak zahřeje.
On je tu totiž jeden problém. Nejspíš se jak rajtky, tak i pantalony dělají na štíhlé ženy. Na malé prdelaté snad ani ne.
Beránek na posedlí je fajn na zimu, mám ho na westernovém sedle. Na australské se myslím nedělá. Mám tedy jeden rozešitý, ale teď šiji hlavně záplaty na síťové deky na kobylu. Máme na pastvinách stromy a ona se drbe. Tak zašívám.
Já to nějak pořeším, jen mě zajímal názor ostatních. Jestli někdo třeba nevymyslel nějakou vychytávku.
sisi58
napsal(a):
V létě?
To bych nejspíš zhynula horkem. Už s bezp.vestou jsem jak v sauně. Tričko pod ní můžu po návratu kroutit.
Měla jsem je kdysi na westernové sedlo, ale neosvědčily se. Jsou těžké, neforemné a vcelku k ničemu. Jezdila jsem v riflích a v zimě v australáku.
to jo, ale viděla jsem jezdce kteří měli jen takové poloviční, přes stehna a s kůží právě jen v sedlové oblasti.
Napadá mě ještě přímo gelový potah na sedlo https://www.horseandme.eu/kone/sedla-a-prisl/potahy-na-sedla/gel-seat-saver-dressage-gel-out-acavallo-gel-20mm.html ten by asi taky držel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mě se v sedle mírně opotila sedací část těla.Bych chcípnul v tom sedět v létě třeba hodinu nebo déle.
Terezín
napsal(a):
Já třeba po porodu koupila hkm vel.46 a dobré
Dámy, přidejte a stejně to bude málo.
A pokud jsem sehnala takové, co pasovaly přes tělo, tak strašně škrtily přes lýtka. Občas se mi povede sehnat z druhé ruky. Ale kde je původní majitelky koupily, to je záhada.
Jediné co asi nebude klouzat v sedle, je fakt kůže. Pokud tedy nechceš těžko shánět Takže nezbyde než vyrobit teda nějaký návlek na kolena.
Pak drezuráci mají jakýsi lepivý sprej co si stříkají na zadek aby jim neklouzala v sedle, ale to se asi šplíchá taky na ten kožený sed...
Jinak rajtky ve větších velikostech se sehnat dají (jen nástřel)
https://www.aurashop.cz/anglie/pro-jezdce/rajtky-pantalony-a-kalhoty/damske-rajtky/s-celokozenym-sedem/damske-jezdecke-rajtky-elt-elly-13134.html?v=53220
https://www.horseandme.eu/jezdci/rajtky-a-jezdecke-kalhoty/rajtky-elly-elt-damske-ash-grey-52.html
Pak jsou i na netu různé sekáče s rajtkama, jen to teď nemůžu najít.
kallisto
napsal(a):
Jediné co asi nebude klouzat v sedle, je fakt kůže. Pokud tedy nechceš těžko shánět Takže nezbyde než vyrobit teda nějaký návlek na kolena.
Pak drezuráci mají jakýsi lepivý sprej co si stříkají na zadek aby jim neklouzala v sedle, ale to se asi šplíchá taky na ten kožený sed...
https://www.aurashop.cz/anglie/pro-jezdce/rajtky-pantalony-a-kalhoty/damske-rajtky/s-celokozenym-sedem/damske-jezdecke-rajtky-elt-elly-13134.html?v=53220
https://www.horseandme.eu/jezdci/rajtky-a-jezdecke-kalhoty/rajtky-elly-elt-damske-ash-grey-52.html
Děkuji.
Tu je mají i levnější:
https://www.equivet.cz/cs/eshop/pro-jezdce/rajtky/damske/damske-rajtky-pro-plnostihle-elly-70564.html
Jen nevím, co ten materiál v horku:
Materiál: 62% polyester,32% viskoza,6% elastan, sed: 60% polyamid,40% polyurethan.
Ten sprej je popsán v některém z předchozích příspěvků. Zřejmě to bude ta nejlepší volba.
kallisto
napsal(a):
"Lepidlo" na sedlo se řešilo třeba zde
http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1316229#prispevek1332504
diskuze je to stará, takže odkaz na výrobek nefunguje, ale určitě Equiservis bude mít něco takového v nabídce a za těch deset let to možná bude vychytanější
Pochopila jsem ale, že sisi vadí absence rajtfleku na zadku, klouzavost posedlí...překvapuje mě, že opakovaně tu lidi radí vychytávky na nohy- kolena, holeně...žiju v domnění, že nohama by se jezdec držet neměl- nebo si to myslím blbě?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Dámy, přidejte a stejně to bude málo.
A pokud jsem sehnala takové, co pasovaly přes tělo, tak strašně škrtily přes lýtka. Občas se mi povede sehnat z druhé ruky. Ale kde je původní majitelky koupily, to je záhada.
Krásně se Linda pase. Tuhle jezdeckou disciplínu by asi i moje princezna snesla.
kapička
napsal(a):
Já mám též spojeno rajtfleky= kůže na kolenou, tak mi to moc neštymovalo k tomu, že jejich absence je takový problém v klouzavosti... Až v průběhu diskuze mi došlo, že vadí absence sedu
Všechno je úplně jinak.
Zajisté je nejlepší celokožený sed. Ale mě by opravdu stačily jen ty rajtfleky v oblasti kolen. To, co je na fotce na modrých rajtkách hnědé.
A ano, mám klouzavé sedlo, ale slušnou kobylu, takže ty rajtfleky jsou spíše psychická podpora.
Na další fotce celokožený sed.
A na třetí fotce rajtky starého typu, ty nepružné, na které se našívala kůže. Jak psala kallisto.
Tak bych to shrnula. Pořídím sprej a bude to.
Děkuji za příspěvky, pomohly mi, se rozhodnout.

Terven: Vy jste vždycky chytrá jak rádio a setřete každého, kdo neříká to, co Vy.
Chapsy jsem navrhla proto, že dosahují těsně pod kolena, tedy do míst, kde noha jak jako tak se sedlem v kontaktu je.
Ani lýtko, ani koleno nemá být silně přitlačeno k sedlu. Časy, kdy se dávaly pětikoruny mezi koleno a sedlo, aby se děcka naučila držet pevně nohama, jsou dávno pryč. To jistě dobře víte, když máte takový rozhled ve všech tématech.
Tedy ani zesílená výztuha na koleni by neměla mít extra větší funkci než kvalitní neoklouzané chapsy, které prostě podrží holeň, kde má být tím, že zajistí její vyšší přilnavost k sedlu.
Sisi: jasně, to drezurní "lepidlo" je taky řešení. Otázka je, jak casto se bude muset aplikace opakovat, aby se zajistila jeho funkčnost. Také není až tak levné. (nebo nebývalo). Tak jestli by se fakt nevyplatilo se porozhlédnout po nějakých lehkých rajtkách, které Vás tam podrží, jak už tu někdo navrhoval. Já mám také letos prvně letní lehké riflové rajtky (někde z výprodeje, byly asi za 5stovek. Takže paráda.). Ale rozumím, že s tím hledáním větších konfekcí to není až tak snadné a výběr nebude tak velký..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
https://www.equiservis.cz/effax-leather-grip-stick-50ml-protiskluzove-mazani-173cz545/
Tohle je to co používají devčata u nás a opravdu to funguje.Ještě se zeptám jak dlouho to funguje na jedno mazání.Jenže až tu někdo z nich bude.
napsal(a):
Terven: Vy jste vždycky chytrá jak rádio a setřete každého, kdo neříká to, co Vy.
Chapsy jsem navrhla proto, že dosahují těsně pod kolena, tedy do míst, kde noha jak jako tak se sedlem v kontaktu je.
Ani lýtko, ani koleno nemá být silně přitlačeno k sedlu. Časy, kdy se dávaly pětikoruny mezi koleno a sedlo, aby se děcka naučila držet pevně nohama, jsou dávno pryč. To jistě dobře víte, když máte takový rozhled ve všech tématech.
Tedy ani zesílená výztuha na koleni by neměla mít extra větší funkci než kvalitní neoklouzané chapsy, které prostě podrží holeň, kde má být tím, že zajistí její vyšší přilnavost k sedlu.
Sisi: jasně, to drezurní "lepidlo" je taky řešení. Otázka je, jak casto se bude muset aplikace opakovat, aby se zajistila jeho funkčnost. Také není až tak levné. (nebo nebývalo). Tak jestli by se fakt nevyplatilo se porozhlédnout po nějakých lehkých rajtkách, které Vás tam podrží, jak už tu někdo navrhoval. Já mám také letos prvně letní lehké riflové rajtky (někde z výprodeje, byly asi za 5stovek. Takže paráda.). Ale rozumím, že s tím hledáním větších konfekcí to není až tak snadné a výběr nebude tak velký..
Asi tak.
Já vždycky něco vymyslím a pak zjistím, že je to pitomost.
No vyzkoušet to můžu. Na to moje ježdění mi snad ten sprej chvíli vydrží.
A asi fakt kouknu do nějakého sekáče nebo projedu bazoš a pořídím nějaké rajtky s rajtfleky za bůra a budu šít.
Třeba dnes od rána prší, takový čas na opravy a úpravy.

Sisi: hodně zdaru
Terven
napsal(a):
Chapsy...no, přesně mívala jsem je na vnějších stranách vyblejskané úplně dohladka - a to skoro nejezdím, že? o nějakém tření nemohla být ani řeč.
A souhlasím, že nohama by se jezdec držet neměl, ty by měly volně splývat, takže doporučovat chapsy jako fixaci?
Rajtky bez rajtfleků jsem měla a paradoxně to byly moje nejmilejší, bohužel už se rozpadly. Asi jsem divná, ale mě ta klouzavost v oblasti zadku naopak vyhovovala. Po jakémkoliv vychýlení nebo nenadálém pohybu koně jsem si zase pěkně sklouzla do nejhlubšího místa sedla, během jízdy jsem průběžně mohla dolaďovat sed.
Když jsem pak po dlouhé době zase měla rajtflek, měla jsem pocit, že mě drží a nepustí někde, kde nechci...asi se to těžko chápe, pokud se to nezažije a asi to taky souvisí s velikostí pozadí a posedlí
Hippie, když Terven dokáže vyblýskat chapsy na vnějších stranách dohladka, pak nic není nemožné
sisi58
napsal(a):
Asi tak.
Já vždycky něco vymyslím a pak zjistím, že je to pitomost.
No vyzkoušet to můžu. Na to moje ježdění mi snad ten sprej chvíli vydrží.
A asi fakt kouknu do nějakého sekáče nebo projedu bazoš a pořídím nějaké rajtky s rajtfleky za bůra a budu šít.
Třeba dnes od rána prší, takový čas na opravy a úpravy.
Jsem pro pravý beránek na posedlí.
Ten lze, obzvlášť na australák, upevnit daleko snadněji, než došívat cokoli kamkoli

koně
napsal(a):
Nemyslím celého, ale jen kůži
Já bych klidně dala celého. Hlavou do směru jízdy. Aby šlo využít rohy pro občasné přidržení, kdyby bylo třeba
napsal(a):
Už tomu asi nemám co...ale měla bych takovou prosbu...můžete mi citovat větu nebo věty, kde jsem v této diskuzi někoho setřela?
Jestli jste myslela tohle?
Pochopila jsem ale, že sisi vadí absence rajtfleku na zadku, klouzavost posedlí...překvapuje mě, že opakovaně tu lidi radí vychytávky na nohy- kolena, holeně...žiju v domnění, že nohama by se jezdec držet neměl- nebo si to myslím blbě?
Jestli ono to tak trochu není, že vnímáte čtené podle svého vnitřního nastavení, tak, jak to vnímat chcete a nikoli jak to je ve skutečnosti. Můžu vás ujistit, že ve výše citovaném není žádná ironie, je to dotaz. Fakt mě to zajímalo.
Naopak vaše první věta o rádiu mi přijde celkem útočná, takovou bych v diskuzi v životě nevypustila. Naštěstí nevypovídá nic o mě, ale o vás.

Terven
napsal(a):
Už tomu asi nemám co...ale měla bych takovou prosbu...můžete mi citovat větu nebo věty, kde jsem v této diskuzi někoho setřela?
Jestli jste myslela tohle?
Jestli ono to tak trochu není, že vnímáte čtené podle svého vnitřního nastavení, tak, jak to vnímat chcete a nikoli jak to je ve skutečnosti. Můžu vás ujistit, že ve výše citovaném není žádná ironie, je to dotaz. Fakt mě to zajímalo.
Naopak vaše první věta o rádiu mi přijde celkem útočná, takovou bych v diskuzi v životě nevypustila. Naštěstí nevypovídá nic o mě, ale o vás.
To máš tak, někdo se drží klasiky a Paalmana, jen ty pětikačky vyndal( když ti vypadne, je moje, bývala taková hláška ), druhý u něj začal, ale pokračoval k Sally, takže mu věty jako Nechte své nohy viset jako ploutve, pověste své nohy jako starou branku na jeden pant a táhněte je bahnem nejdou s tím lepidlem do kupy. Za drilovacích dob se nehloubalo, protože jak se co dělá bylo jasné, bylo jen lepší a horší provedení daného axiomu.
Zeptala ses, dozvěděla.
To je obecně filosofické OT, jezdit neumím vůbec a ani teorii nemám jasnou, jakže by to mělo býti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
To máš tak, někdo se drží klasiky a Paalmana, jen ty pětikačky vyndal( když ti vypadne, je moje, bývala taková hláška ), druhý u něj začal, ale pokračoval k Sally, takže mu věty jako Nechte své nohy viset jako ploutve, pověste své nohy jako starou branku na jeden pant a táhněte je bahnem nejdou s tím lepidlem do kupy. Za drilovacích dob se nehloubalo, protože jak se co dělá bylo jasné, bylo jen lepší a horší provedení daného axiomu.
Zeptala ses, dozvěděla.
To je obecně filosofické OT, jezdit neumím vůbec a ani teorii nemám jasnou, jakže by to mělo býti.
Já snad OT nebudu ani hlásit, ne? Žofre Vy nejezdíte na koni?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Jen si holky dělejte z důchodkyně srandu!
Se to lidem hezky řekne: Dej si na sedlo beránka.Pak zmetek vyroste a bude mi kecat do řízení.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já snad OT nebudu ani hlásit, ne? Žofre Vy nejezdíte na koni?
Půl roku jsem neseděla, poslední roky čím dál méně, a to jsem se v 98% případů vozila courem po lese. Za klasické ježdění jedno z mála se snad dá považovat hodina na půjčené elkové kobyle na jízdárně tak před 3?lety, na padu
, ojedinělá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Půl roku jsem neseděla, poslední roky čím dál méně, a to jsem se v 98% případů vozila courem po lese. Za klasické ježdění jedno z mála se snad dá považovat hodina na půjčené elkové kobyle na jízdárně tak před 3?lety, na padu
, ojedinělá.
Mě donutila majitelka stáje si sednout na koně teď v sobotu.Jsem musel dokázat že se nebojím.
Sisi, kde se prosím berou rajtky bez rajtfleků, celokoženého sedu atd.? Mně ta kůže strašně leze na nervy a lepicí gripy jakbysmet.
A jestli vám dělají starosti velikosti kalhot, tak na www.kraemer.de se dají sehnat až do vel.52.
evelda
napsal(a):
Sisi, kde se prosím berou rajtky bez rajtfleků, celokoženého sedu atd.? Mně ta kůže strašně leze na nervy a lepicí gripy jakbysmet.
A jestli vám dělají starosti velikosti kalhot, tak na www.kraemer.de se dají sehnat až do vel.52.
Nakupuji na bazarech. Někdy je tam za málo peněz hodně muziky. I ty rajtky bez rajtfleků mám odtud.
Našla jsem rajtky bez kůže, tuto:
https://www.horseandme.eu/jezdci/rajtky/rajtky-damske/rajtky-s-kolennimi-zaplatami/rajtky-gizy-qhp-damske-svetle-sede.html.
evelda
napsal(a):
Dcera má takové hadráče, z Decathlonu
sisi58
napsal(a):
Nakupuji na bazarech. Někdy je tam za málo peněz hodně muziky. I ty rajtky bez rajtfleků mám odtud.
Našla jsem rajtky bez kůže, tuto:
https://www.horseandme.eu/jezdci/rajtky/rajtky-damske/rajtky-s-kolennimi-zaplatami/rajtky-gizy-qhp-damske-svetle-sede.html.
Ja mám tiež problém hlavne v lete že mi všetko vadí
Po dlhom zvažovaní som skúsila jazdecké legíny so silikónom a neviem si ich vynachváliť, materiál je príjemný, sú pružné a ten silikón je super! Neviem síce koľko to vydrží či sa to nezošúcha, mám ich asi mesiac, ale jazdí sa v nich veľmi príjemne. Nosím k nim len podkolienky, v chapsoch mi je v lete teplo.
https://www.jazdectvo.eu/jazdectvo-eu/eshop/9-1-PRE-JAZDCOV/231-3-Leginy/5/2353-Jazdecke-leginy-tenke-letne-silkon-na-kolenach-PRO-TEAM-HKM.
evelda: jak psala koně, tak v Decathlonu, a vydrží, mám jedny už druhou (nebo třetí?) zimu a furt jsou jak nové. A i v Equservisu a Dance and Jumpu mají rajtky bez sedu, sice prodavačka chvilku valí oko, protože na takový požadavek není moc zvyklá, ale mají takové rajtky normálně v nabídce a i docela výběr - klasické, džínové, legíny...