Ptejte se mezi koňáky ve Zlíně, mezi lidmi, berte si reference, ne na internetu
Nikdo vám nedoporučí dobrého trenéra resp trenéra všeobecně po internetu. Takhle to prostě nefunguje resp. minimálně ne v mém okolí, můj trenér by mě hnal, kdybych ho doporučovala přes internetové diskuzní fóra a přijít o něho nechci...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že slečna hledá spíš jezdeckou školu než trenéra (jestli jsem správně pochopila, zatím se ještě ani nerozhodla, zda jezdit western nebo anglii). "Trenér" je takové jezdecké PhD, tento titul má právoplatně málokdo. V jezdecké škole budou v lepším případě cvičitelé.
Jinak jak říká alfi pav, chce to se fyzicky porozhlédnout po okolí, navštívit více škol, vyzkoušet, kde vám to bude vyhovovat nejvíc, ptát se kolegů, kde jezdili.
Obecná rada ode mě - nepodporujte lidi, kteří honí koně více než dvakrát denně na jízdárně a kteří se o ně adekvátně nestarají (pohublí koně, matná srst, špatná kopyta, odlámané podkovy, zavření celý den v boxu).
Děkuji za rady, jezdím už několik let, dříve anglii, teď poslední čtyři roky jen couračky ve westernu, proto jsem psala, že je mi jedno jestli anglii nebo western, baví mě oboje. :) Našla jsem buď ranč Lucky Valley, nebo stáj Mevrin, nemáte někdo osobní zkušenost? Popřípadě další typy? Děkuji. :).
Beanie
napsal(a):
Děkuji za rady, jezdím už několik let, dříve anglii, teď poslední čtyři roky jen couračky ve westernu, proto jsem psala, že je mi jedno jestli anglii nebo western, baví mě oboje. :) Našla jsem buď ranč Lucky Valley, nebo stáj Mevrin, nemáte někdo osobní zkušenost? Popřípadě další typy? Děkuji. :).
Za mě můžu doporučit Ranč pod Vartovňů