Taška plná shnilých jablek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2018 10:24
neznasme

XXX.XXX.159.50

Dobrý den,

dnes ráno přijdu do výběhu a vidim, jak muj kun zere neco z velké igelitové tašky - podívám se dovnitř a najdu shnilá jablka. Mám strach aby můj kůň nedostal koliku, chci se zeptat, po jaké době budu moci být "v klidu"? zatím žádné příznaky. děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2018 14:35

neznasme napsal(a):
Dobrý den,

dnes ráno přijdu do výběhu a vidim, jak muj kun zere neco z velké igelitové tašky - podívám se dovnitř a najdu shnilá jablka. Mám strach aby můj kůň nedostal koliku, chci se zeptat, po jaké době budu moci být "v klidu"? zatím žádné příznaky. děkuji.

Tři dny. Pokud nedorazí nášup.

27.6.2018 17:16
neznasme

XXX.XXX.159.50

Takže se to může projevit až třeba za dva dny? Co je potřeba si pohlidat prosim?

27.6.2018 17:25
Terven

XXX.XXX.110.147

neznasme napsal(a):
Takže se to může projevit až třeba za dva dny? Co je potřeba si pohlidat prosim?

Žofré určitě napíše přesněji, já jen v rychlosti...celkový stav, chování, chuť k žrádlu, peristaltiku, zda není apatický, nejeví známky bolesti, jestli normálně kadí a čůrá.
Je-li to kůň náchylný ke schvácení, pak je třeba hlídat i kopyta, jestli nehřejou, jestli nekulhá nebo blbě nestojí v pozici "houpacího koně".

27.6.2018 17:27
neznasme

XXX.XXX.159.50

Vše je v pořádku, kůň žere, kadi, pije, cura. Neni nachylny na schvaceni ani koliku nikdy neměl(tuk tuk). Jen mě zajímalo za jak dlouho asi "vykadi" tyto jablka. Sežral je cca v 6 ráno.

27.6.2018 19:48

Hlídat viz Terven. Jinak fyziologie trávení koně...záleží na okolnostech, odhad se udává 40 hodin.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2018 20:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Hlavně se potom snažte najít toho člověka co tam ty jablka dal.On to totiž asi neví a dá je tam klidně znovu za pár dní.

28.6.2018 06:46
neznasme

XXX.XXX.159.50

Děkuji za odpovědi. Ale nekde jsem cetla, ze seno prochází koněm rychleji, je to pravda? Už jsem nainstalovala kameru

28.6.2018 14:58

neznasme napsal(a):
Děkuji za odpovědi. Ale nekde jsem cetla, ze seno prochází koněm rychleji, je to pravda? Už jsem nainstalovala kameru

Někde- kde?
Jinak fyziologie trávení koní google a klik klik, zaměřovat se na renomované zdroje, ( mendelu, agropress, krmiváři renomovaní, veti) nebo knihy, klasika CoenenMayer.
Pro úzkost akutního okamžiku mám pochopení, pro lenost nesmajlík.

28.6.2018 15:07
neznasme

XXX.XXX.187.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Někde- kde?
Jinak fyziologie trávení koní google a klik klik, zaměřovat se na renomované zdroje, ( mendelu, agropress, krmiváři renomovaní, veti) nebo knihy, klasika CoenenMayer.
Pro úzkost akutního okamžiku mám pochopení, pro lenost nesmajlík.

Nejsem líná, hledala jsem celou noc pokud vás to zajímá a nejen hledala...byla jsem na telefonu s obouma veterináři, oči jsem nezahmouřila na internetu jsem našla informaci, že kůň vyloučí krmení po 40h,35h,24-28h a 20h. Jeden vet řekl jak který kůň a druhý mi řekl 24h.A ono je sakra rozdíl mezi 40h a 20h. Tak sorry že jsem se na veřejné diskuzi zeptala. Odpovídat jste nemusela pokud vám to tak leží v žaludku

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No tak se zeptala tady.Nic tak hrozného se přeci neděje.Já se taky raději zeptám tady než bych to hledal.Když si něco čtete na netu, tak je to většinou názor jednoho člověka(autora).Zde je víc lidí, víc názorů a jsou tu i veterináři.I když někdy hubatý.

28.6.2018 18:49

Neodpověděla jste mi, kde konkrétně jste hledala, myslím tím konkrétní link nebo zdroj citací, nikoli " na netu". Ptala jsem se, abych vám řekla svůj názor na ten zdroj, pokud ze svých zdrojů máte informace, že seno prochází rychleji, chtěla jsem vám se zdroji pomoci, už nebudu smajlík. Odpovídala jsem i proto, aby i další hledající dostali ten konkrétní tip, kde hledat mendelu, kniha CM.

Neumím si představit, co jste tu celou noc dělala, já hodně neumím s netem, ale u jednoho zdroje se jedná vždy o jednu dvě stránky, které řekne Obsah. A vůbec si neumím představit noční nespací hovory se dvěma vety,.jen abych se dozvěděla, kdy kůň vykadí sežraná jablka, pokud je zvíře kontrolováno a v pořádku, ona se vám zhoršila?
Ale jasné, možné je vše.

Ne, vůbec nic se neděje, z netu má zadavatelka 4 údaje, od vetů dva, klidně může tady chtít další, vždycky je prima mít na výběr.smajlík
Jen jsem se chytla na ad rem a kapku podcenila ad hominem, viz Procházky bez udidlasmajlík.A manipulace identifikuji celkem dobře, i možná nevědomésmajlík.A ne, nezajímá, protože nevěřím.smajlík

28.6.2018 19:06
neznasme

XXX.XXX.187.98

Tak takhle, hovory samozřejmě v noci nebyly, byly do cca 8h večer. Opravdu nevím už z jakého zdroje to mam, zkusím najít. Napsala jsem do googlu "trávení koní" a dojela jsem az na konec, skoro každou stránku jsem proklikala a ze jich bylo...a pak samozřejmě i v angličtině Takže jsem měla opravdu do 3 do rána co dělat, takže jsem nelenila, jak si myslíte ;).

Neregistrovaný uživatel

28.6.2018 19:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě se o trávení koní líbilo tohle video.Krásně stravitelné pro nás špičkové odborníky i pro laickou veřejnost.
http://www.equitv.cz/video/Travici-soustava-kone.html.

Přidejte reakci

Přidat smajlík