Hledám ustájení, nejlépe pastevní pro mého 8letého valáška appaloosky :) je to hodný, línější koník který z boxů hubne a je ve stresu :/ je mi líto ho nechat v boxíku když mu to nesvědší :( proto hledám alternativu jiného ustájení v okolí šumeprka (např. Šumperk, Rapotín, Bludov, Dolní studénky, Sudkov, Postřelmov, Bratrušov, Kopřivná a tak dále...Nejdál Zábřeh...)
Trávím s ním co nejvíce času takže koník nebud jen stát a koukat :)
Jsme nekonflitkní a velice přizpůsobiví členové kolektivu :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vattu, zrovna dnes jsem na Tebe myslela, ze uz se tu neobjevujes a jak se mas... :).
Dobrý den, jak jste dopadla, kde koníka máte? Hledám pastevní ustájení - ideálně někdo kdo bere dotace na pastevní plochu 1 kůň na 1ha. Případně alespoň na zimu i bez velkých pastvin s malou jezdeckou halou nebo krytou kruhovkou. Nutné denní kdydání přístřešků, seno ad libitum nebo krmení senem min. 3x a více denně v celkové váze min. 12kg. V dojezdu MAX do 30 min autem od Postřelmova.
To jako hledáte nebo nabízíte :DD pokud hledáte tak jste opravdu náročná :DDDD to si hledejte jinde, nutné kydání přístřešků a krmení senem 3x denně? :DD o té kryté hale nebo kruhovce nemluvím :’DD tohle mě pobavilo, tohle je tady v okolí šumperka opravdu nemožné ;) navíc dotace 1/1..... vypadá to jako požadavek, ne jako optání kde jsem skončila :) a požadavek si dejte jinam, ne sem ju? :)))
A pokud jste ta co si myslím (na fb zuzi ragdoll) tak proč nezůstanete u Fryšarové??
Smalia
napsal(a):
To jako hledáte nebo nabízíte :DD pokud hledáte tak jste opravdu náročná :DDDD to si hledejte jinde, nutné kydání přístřešků a krmení senem 3x denně? :DD o té kryté hale nebo kruhovce nemluvím :’DD tohle mě pobavilo, tohle je tady v okolí šumperka opravdu nemožné ;) navíc dotace 1/1..... vypadá to jako požadavek, ne jako optání kde jsem skončila :) a požadavek si dejte jinam, ne sem ju? :)))
A pokud jste ta co si myslím (na fb zuzi ragdoll) tak proč nezůstanete u Fryšarové??
Máme přesně to, co píše ragdoll,tedy to, co požaduje pro koně. Takže požadavky pro blaho koně nejsou nesplnitelné.
Ale jezdit by tedy musela na loukách a v lese. Takže pro majitelku nic moc. Navíc třeba záchod máme cca 200 m daleko.A voda nám teče v potůčku.
Takže 100% nemáte :D my toho máme taky dost, i jízdárnu a kruhovku, seno nonstop apod. Ale slečna si “navymýšlela” jako primadona požadavek a přitom se ptala kde jsem skončila :’D a ne jestli nevím o něčem takovém, její příspěvek postrádá logiku :))) a vy jste kde/odkud/kdo sisi? :) tuším znám všechny koňáky od jeseníku po Ol a uničov
Smalia
napsal(a):
Takže 100% nemáte :D my toho máme taky dost, i jízdárnu a kruhovku, seno nonstop apod. Ale slečna si “navymýšlela” jako primadona požadavek a přitom se ptala kde jsem skončila :’D a ne jestli nevím o něčem takovém, její příspěvek postrádá logiku :))) a vy jste kde/odkud/kdo sisi? :) tuším znám všechny koňáky od jeseníku po Ol a uničov
Lipová lázně. Areál Lázeňský vrch.
Smalia
napsal(a):
Vy znáte "primadonu" osobně? Je teda pravda, že podmínky jsem taky nepochopila, třeba tu s dotacemi. Vypadá to, že Vás pěkně vytočila.
ragdolllegend
napsal(a):
Dobrý den, jak jste dopadla, kde koníka máte? Hledám pastevní ustájení - ideálně někdo kdo bere dotace na pastevní plochu 1 kůň na 1ha. Případně alespoň na zimu i bez velkých pastvin s malou jezdeckou halou nebo krytou kruhovkou. Nutné denní kdydání přístřešků, seno ad libitum nebo krmení senem min. 3x a více denně v celkové váze min. 12kg. V dojezdu MAX do 30 min autem od Postřelmova.
Dotace na pastevní ustájení nejsou 1 kůň na nějakou plochu, ale počítají se VDJ. A dotace jsou podle toho, kde pastvina je. Jiné např v CHKO a jiné někde na rovině u Brna.
Pokud se domníváte, že dostanete slevu, pokud bude majitel pozemků vašeho koně počítat jako VDJ, tak na to rychle zapomeňte. Proč by to dělal?
Dobrý den, omlouvám se pokud jsem se nějak špatně vyjádřila - kde jste skončila, neměl být nijak offenzivní dotaz, myslela jsem to když to řeknu tedy přesně bez zkratek: Dobrý den, kde jste nakonec našla požadované pastevní ustájení? U paní Fryšarové jsem spokojená a většinu požadavků splňuje, senem lze přikrmit v případě potřeby nad 2x denně a hala je v jednání. Takže bych neřekla že mám nesplnitelné požadavky pro blaho koně:) A ne nechci slevu, ale nevyžranou pastvinu (pastvinu ne výběh) a nutný pohyb koně - hodně ha jako rehabilitaci kvůli problémům s kopyty. Nebylo by dobré aby postával v plochém výběhu a koukal. Nechystám se v dohledné době odejít, spíš jsem narazila na tento příspěvek a napadlo se mě zeptat, třeba někdo má něco blíž, což ale pravděpodobně nemá nikdo, protože tento typ ustájení je právě spíše až na horách. Přecijen projezdím dost korunek a navíc mi odešlo auto, v mrazu nejezdí, takže jezdím vlakem a to je hodina. Stejně bych ho ale nestěhovala minimálně do konce jara, jestli vůbec. A jsem na ÚP. Takže spíš jen takový dotaz do éteru:) co kdyby. Aby člověk věděl kdyby se cokoliv stalo. Také se ptám Vás protože třeba se Vám při Vašem hledání ozvalo více lidí a víte o něčem o čem já ne:) Není dobré stěhovat koně v zimě a navíc nechci aby měl nějaký stres a nevratily se mu problémy s kopyty, když to držíme. Takže předem se omlouvám pokud to vyznělo nějak špatně:) Pokud chcete, klidně mé příspěvky smažte. Zdravím
Rossalie
napsal(a):
Proč není dobré stěhovat koně v zimě?
Předpokládala bych, že z více důvodů, taky nerada stěhuju v zimě / před zimou.. Každé stěhování je stres, díky kterému může kůň zhubnout, což je v zimě větší problém než v létě. Když se začleňuje do stáda, většinou se to neobejde bez nějakých divočin a v zimě bývá horší povrch, ať už kluzko či zmrzlo, a tedy vyšší riziko úrazu. Pokud je ve výběhu seno, nový kůň se k němu minimálně zezačátku dostane hůř než zabydlení koně. Pokud je kůň dekovaný, je vyšší pravděpodobnost, že při počátečních šarvátkách mu deku někdo roztrhne. A tak.