Hledám pastevní ustájení okolí Šumperku

Appaloosa
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2018 12:45
Smalia

XXX.XXX.54.125

Hledám ustájení, nejlépe pastevní pro mého 8letého valáška appaloosky :) je to hodný, línější koník který z boxů hubne a je ve stresu :/ je mi líto ho nechat v boxíku když mu to nesvědší :( proto hledám alternativu jiného ustájení v okolí šumeprka (např. Šumperk, Rapotín, Bludov, Dolní studénky, Sudkov, Postřelmov, Bratrušov, Kopřivná a tak dále...Nejdál Zábřeh...)
Trávím s ním co nejvíce času takže koník nebud jen stát a koukat :)
Jsme nekonflitkní a velice přizpůsobiví členové kolektivu :).

29.6.2018 12:49
vattunka

XXX.XXX.158.185

Dobrý den, pokud Dlouhomilov není daleko napište mi mejl vattunka@centrum.cz.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2018 19:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vattu, zrovna dnes jsem na Tebe myslela, ze uz se tu neobjevujes a jak se mas... :).

2.12.2018 16:30
ragdolllegend

XXX.XXX.65.252

Dobrý den, jak jste dopadla, kde koníka máte? Hledám pastevní ustájení - ideálně někdo kdo bere dotace na pastevní plochu 1 kůň na 1ha. Případně alespoň na zimu i bez velkých pastvin s malou jezdeckou halou nebo krytou kruhovkou. Nutné denní kdydání přístřešků, seno ad libitum nebo krmení senem min. 3x a více denně v celkové váze min. 12kg. V dojezdu MAX do 30 min autem od Postřelmova.

2.12.2018 17:04
Smalia

XXX.XXX.63.33

To jako hledáte nebo nabízíte :DD pokud hledáte tak jste opravdu náročná :DDDD to si hledejte jinde, nutné kydání přístřešků a krmení senem 3x denně? :DD o té kryté hale nebo kruhovce nemluvím :’DD tohle mě pobavilo, tohle je tady v okolí šumperka opravdu nemožné ;) navíc dotace 1/1..... vypadá to jako požadavek, ne jako optání kde jsem skončila :) a požadavek si dejte jinam, ne sem ju? :)))
A pokud jste ta co si myslím (na fb zuzi ragdoll) tak proč nezůstanete u Fryšarové??

3.12.2018 08:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Smalia napsal(a):
To jako hledáte nebo nabízíte :DD pokud hledáte tak jste opravdu náročná :DDDD to si hledejte jinde, nutné kydání přístřešků a krmení senem 3x denně? :DD o té kryté hale nebo kruhovce nemluvím :’DD tohle mě pobavilo, tohle je tady v okolí šumperka opravdu nemožné ;) navíc dotace 1/1..... vypadá to jako požadavek, ne jako optání kde jsem skončila :) a požadavek si dejte jinam, ne sem ju? :)))
A pokud jste ta co si myslím (na fb zuzi ragdoll) tak proč nezůstanete u Fryšarové??

Máme přesně to, co píše ragdoll,tedy to, co požaduje pro koně. Takže požadavky pro blaho koně nejsou nesplnitelné.
Ale jezdit by tedy musela na loukách a v lese. Takže pro majitelku nic moc. Navíc třeba záchod máme cca 200 m daleko.A voda nám teče v potůčku.

3.12.2018 09:08
Smalia

XXX.XXX.63.33

Takže 100% nemáte :D my toho máme taky dost, i jízdárnu a kruhovku, seno nonstop apod. Ale slečna si “navymýšlela” jako primadona požadavek a přitom se ptala kde jsem skončila :’D a ne jestli nevím o něčem takovém, její příspěvek postrádá logiku :))) a vy jste kde/odkud/kdo sisi? :) tuším znám všechny koňáky od jeseníku po Ol a uničov

3.12.2018 09:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Smalia napsal(a):
Takže 100% nemáte :D my toho máme taky dost, i jízdárnu a kruhovku, seno nonstop apod. Ale slečna si “navymýšlela” jako primadona požadavek a přitom se ptala kde jsem skončila :’D a ne jestli nevím o něčem takovém, její příspěvek postrádá logiku :))) a vy jste kde/odkud/kdo sisi? :) tuším znám všechny koňáky od jeseníku po Ol a uničov

Lipová lázně. Areál Lázeňský vrch.

3.12.2018 14:34
Rossalie

XXX.XXX.162.227

Smalia napsal(a):

Vy znáte "primadonu" osobně? Je teda pravda, že podmínky jsem taky nepochopila, třeba tu s dotacemi. Vypadá to, že Vás pěkně vytočila.

3.12.2018 15:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

ragdolllegend napsal(a):
Dobrý den, jak jste dopadla, kde koníka máte? Hledám pastevní ustájení - ideálně někdo kdo bere dotace na pastevní plochu 1 kůň na 1ha. Případně alespoň na zimu i bez velkých pastvin s malou jezdeckou halou nebo krytou kruhovkou. Nutné denní kdydání přístřešků, seno ad libitum nebo krmení senem min. 3x a více denně v celkové váze min. 12kg. V dojezdu MAX do 30 min autem od Postřelmova.

Dotace na pastevní ustájení nejsou 1 kůň na nějakou plochu, ale počítají se VDJ. A dotace jsou podle toho, kde pastvina je. Jiné např v CHKO a jiné někde na rovině u Brna.
Pokud se domníváte, že dostanete slevu, pokud bude majitel pozemků vašeho koně počítat jako VDJ, tak na to rychle zapomeňte. Proč by to dělal?

3.12.2018 22:11
ragdolllegend

XXX.XXX.239.197

Dobrý den, omlouvám se pokud jsem se nějak špatně vyjádřila - kde jste skončila, neměl být nijak offenzivní dotaz, myslela jsem to když to řeknu tedy přesně bez zkratek: Dobrý den, kde jste nakonec našla požadované pastevní ustájení? U paní Fryšarové jsem spokojená a většinu požadavků splňuje, senem lze přikrmit v případě potřeby nad 2x denně a hala je v jednání. Takže bych neřekla že mám nesplnitelné požadavky pro blaho koně:) A ne nechci slevu, ale nevyžranou pastvinu (pastvinu ne výběh) a nutný pohyb koně - hodně ha jako rehabilitaci kvůli problémům s kopyty. Nebylo by dobré aby postával v plochém výběhu a koukal. Nechystám se v dohledné době odejít, spíš jsem narazila na tento příspěvek a napadlo se mě zeptat, třeba někdo má něco blíž, což ale pravděpodobně nemá nikdo, protože tento typ ustájení je právě spíše až na horách. Přecijen projezdím dost korunek a navíc mi odešlo auto, v mrazu nejezdí, takže jezdím vlakem a to je hodina. Stejně bych ho ale nestěhovala minimálně do konce jara, jestli vůbec. A jsem na ÚP. Takže spíš jen takový dotaz do éteru:) co kdyby. Aby člověk věděl kdyby se cokoliv stalo. Také se ptám Vás protože třeba se Vám při Vašem hledání ozvalo více lidí a víte o něčem o čem já ne:) Není dobré stěhovat koně v zimě a navíc nechci aby měl nějaký stres a nevratily se mu problémy s kopyty, když to držíme. Takže předem se omlouvám pokud to vyznělo nějak špatně:) Pokud chcete, klidně mé příspěvky smažte. Zdravím

4.12.2018 05:39
Rossalie

XXX.XXX.162.227

Proč není dobré stěhovat koně v zimě?

4.12.2018 10:14
manitschka

XXX.XXX.35.124

Rossalie napsal(a):
Proč není dobré stěhovat koně v zimě?

Předpokládala bych, že z více důvodů, taky nerada stěhuju v zimě / před zimou.. Každé stěhování je stres, díky kterému může kůň zhubnout, což je v zimě větší problém než v létě. Když se začleňuje do stáda, většinou se to neobejde bez nějakých divočin a v zimě bývá horší povrch, ať už kluzko či zmrzlo, a tedy vyšší riziko úrazu. Pokud je ve výběhu seno, nový kůň se k němu minimálně zezačátku dostane hůř než zabydlení koně. Pokud je kůň dekovaný, je vyšší pravděpodobnost, že při počátečních šarvátkách mu deku někdo roztrhne. A tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík