Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2018 16:11

Dobrý den,
dovezli jsme si konečně koníka. Bohužel mu nějaký dobrák ustřihl ocas a to dost.
Ocas končí u hlezen. Teď v létě pro koně dost nepříjemné, nemůže odhánět hmyz.
Mám blbou otázku, protože to nikde nemůžu najít. Jak dlouho může dorůstat ocas cca 30-40 cm.
Určitě vím, že neroste tak rychle jak hříva.
Děkuji.

1.7.2018 18:32

Bude to asi individuální, kůň od koně - beru to podle každoročního zastřihování. Některým nemusím ocas zkracovat za rok téměř vůbec a některým stříhám 20cm, protože jim doroste až na zem. Jen orientačně bych tedy tipla asi ty dva roky. Třeba tu někdo bude vědět přesnější údaj.
Přeju, ať si s poničkou sednou.

Pokud toho hmyzu je hodně, řešením by mohla být na léto deka.

1.7.2018 20:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bude to asi individuální, kůň od koně - beru to podle každoročního zastřihování. Některým nemusím ocas zkracovat za rok téměř vůbec a některým stříhám 20cm, protože jim doroste až na zem. Jen orientačně bych tedy tipla asi ty dva roky. Třeba tu někdo bude vědět přesnější údaj.
Přeju, ať si s poničkou sednou.

Pokud toho hmyzu je hodně, řešením by mohla být na léto deka.

S poničkou si sedli hned výborně. Děkuji. Deku máme, ale moc se mu nelíbí pořád se jí snaží sundat takže vyhrál na břicho repelent. Jedna paní mi dala typ. Navázala jsem mu do ocasu jemné provázky jako náhradu ocasu. Jen pár provázků a účinek super. Krásně si odhání mouchy. Snad ocas rychle doroste.

3.7.2018 20:13
cashamalta

XXX.XXX.175.67

To přesně jsem vám chtěla poradit, zaplést koňovi do ocasu provázky a tím ocas dočasně prodloužit. Přes zimu to doroste a na příští sezónu už bude mít svůj ;).

3.7.2018 20:27
Terven

XXX.XXX.110.147

Zkuste zagůglit - určitě se dají koupit anebo i vyrobit koňské příčesky, ať už z provázků anebo koňských žíní.
Určitě se používají ve westernu anebo pro koně, kteří nemají vlastní kvalitní žíně, ať už z genetické příčiny anebo o ně přišli jakýmkoliv způsobem.
Vím o kříženci appa x A1/1, téměř bez ocasu, na léto dostal příčesek z žíní jiného koně.

3.7.2018 23:00
lenacia

XXX.XXX.168.82

kamarádce někdo opižlal koním hřívy a ocasy... koupila ty nejlevnější umělé paruky a vyrobila jim příčesky.

3.7.2018 23:02
lenacia

XXX.XXX.168.82

lenacia napsal(a):
kamarádce někdo opižlal koním hřívy a ocasy... koupila ty nejlevnější umělé paruky a vyrobila jim příčesky.

https://www.eshop-zertovnepredmety.cz/paruka+-+metrov+p+paruky+dlouh+blond-184446/?gclid=EAIaIQobChMIuM-M5umD3AIVCmQZCh2QawB6EAQYBSABEgKs6fD_BwE

myslím že z tohohle by to třeba šlo, ustřihnout co nejblíž u té násady na hlavu, svázat a pak nějak přidělat k ocasu.

5.7.2018 20:44

Tyjo, to bych se bála nízké kvality materiálu, že se to brzy zacuchá a zchemlonovatí.

Mívala jsem tinkerku s obrovsky hustým ocasem. Kdyby tehdá někdo přišel, že má koně bez ocasu, mohla bych jí klidně půlku průměru odstříhnout a věnovat plnohodnotný průměr ocasu a jí by pořád zbyl krásný hustý jako má třeba ČT. Ti tinkeři (třeba i jiná plemena) ho mají tak hustý, že kobyly nejsou schopné ho zvednout při močení, takže ho mají často počůraný až je to dost nechutné a vyžaduje to častou hygienu...

12.7.2018 23:29
lenacia

XXX.XXX.168.82

etnies86 napsal(a):
dneska na mě vyjelo tohle, tak jsem si vzpomněla na diskusi

https://www.horseandme.eu/deti/hracky/pricesek-do-hrivy-ocasu-i-vlasu-qhp-ruzne-barvy-fuchsiova.html?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=dpa-vn7d-pc

co nevymyslí.

asi tak, tohle umím sehnat za 20 korun :D :D :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík