Zdravím,
Tak jsem nakonec Sáru připustila inseminačně. Je to už 14 dní, veterinář mi přijde 20. července...
Poslední doou pozoruji, že je mazlivější, kobyly jí asto čuchají pod ocas. Na drhou stranu na ni teď řehtají valaši s hřebcem.
Tak se ptám, jak se projvovaly vaše březí kobyly přípaně jak na ně reagovali ostatní koně.
Nevím jestli si to spojovat s březostí, nebo spíš s říjí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nič také, ako všeobecné prejavy žrebnosti neexistuje, na niektorých koňoch nie je poznať absolútne nič, na iných sa dajú pozorovať drobné zmeny-napríklad naša kobyla sa chová trchu ako sfetovaná, prestáva robiť stres-paniku a nepripája sa až tak aktívne ku ostatným, keď majú behavú náladu- ale toto sa stupňuje až s postupujúcou žrebnosťou.
A ako vždy, všetko je individuálne, prejavy ruje sa môzu vyskytovať aj v pokročilej žrebnosti.
Snad víte, jak se vaše kobyla běžně projevuje v říji. Pokud se chová jinak než v říji, pravděpodobně to bude březost.
Když byla moje kobyla březí, postupně začínala víc žrát a pít a byla taková lenivější a mazlivější. Ve výběhu vždy byla kousek od ostatních a nenechala je přijít úplně k ní, ale nevzdalovala se od nich daleko.
Kamarádka má taky kobylu, to byla vždy taková ďáblice, pořád měla přebytek energie a nonstop vymýšlela kdejaké vylomeniny. Nějaké mazlení? Nene, to radši někde běhat a blbnout. A když byla březí, postupně se zklidnila. A po hříběti se v ní zase probudila ta ďáblice
Horsana
napsal(a):
14 dňová gravidita sa skutočne nedá rozlíšiť podľa nejakých vonkajších prejavov.
A prečo príde vet až tak neskoro, nebojíš sa dvojičiek ?
Ptala jsem se veta kdy je tak ideální termín, řekl že těch 30 dní max. Tak jsme se domluvili... Ale abych pravdu řekla na 98% si sem jistá že zůstala jalová.
lenacia
napsal(a):
Zdravím,
Tak jsem nakonec Sáru připustila inseminačně. Je to už 14 dní, veterinář mi přijde 20. července...
Poslední doou pozoruji, že je mazlivější, kobyly jí asto čuchají pod ocas. Na drhou stranu na ni teď řehtají valaši s hřebcem.
Tak se ptám, jak se projvovaly vaše březí kobyly přípaně jak na ně reagovali ostatní koně.
Nevím jestli si to spojovat s březostí, nebo spíš s říjí.
mně se stalo něco podobného... kobylku jsme připouštěli inseminačne 30.5... a doufali jsme že se to povedlo... kobylka se zklidnila začala být milejší, mazlivá, začala dolejzat (což nikdy nědělala), a dokonce jí moc nevadilo když zůstala v ohradě sama.27.6. tady byl vet a prohlásil ji březí...Ted je dost mazlivá a taky strašně líná