Zdravím,
zatím asi spíš pro zajímavost. Je v ČR někde možnost jízdy na lipicánech? Google jsem zavařila a nic, asi špatně hledám... ( zahraničí prosím neřešit, to vím, že tahle možnost je)
Zajímalo by mě, jaké mají chody, povahu, temperament v porovnání s dalšími tzv. barokními plemeny. Kladrubáky, P.R.E. i fríse jsem pod zadkem měla, jen ten lipicán mi " chybí do sbírky".
Tak kdyby náhodou měl někdo tip...
kapička
napsal(a):
Zdravím,
zatím asi spíš pro zajímavost. Je v ČR někde možnost jízdy na lipicánech? Google jsem zavařila a nic, asi špatně hledám... ( zahraničí prosím neřešit, to vím, že tahle možnost je)
Zajímalo by mě, jaké mají chody, povahu, temperament v porovnání s dalšími tzv. barokními plemeny. Kladrubáky, P.R.E. i fríse jsem pod zadkem měla, jen ten lipicán mi " chybí do sbírky".
Tak kdyby náhodou měl někdo tip...
A hledáte stáj, která chová lipicány nebo soukromníka s lipicánem?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkuste tady. https://kamkekonim.cz/staj/profil/596-hrebcin-siglavy.
kapička
napsal(a):
To mi je tak nějak jedno, nehledám nic na pravidelné ježdění, jezdím pravidelně u Prahy...
Spíš jestli tu vůbec nějací lipicáni jsou, je možnost si na ně sednout, že bych si někdy udělala výlet a během něj si konečně splnila sen se na tomhle plemeni svézt.
Já mám právě lipicána doma, ale taky u Brna. Jinak se mi líbí odkaz od Dess.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kapička
napsal(a):
Moc děkuji za reakce.
Na Siglavi jsem už párkrát narazila ale dost neaktuální webovky dokonce i tady na ifauně v jedné diskuzi se někdo zkoušel s nima spojit a bez úspěchu.
To u Brna vypadá zajímavě. S nějakým výletem na Moravu by se to spojit dalo.
Máte pravdu, ptala jsem se, chov je rozprodaný, mají už také jen důchodce.